Atina'da nerede kalınır

İlk defa ziyaret ettiğimiz Yunanistan'ın başkenti Atina'yı bizler yazın, en yoğun dönemde Temmuz ayında ziyaret ettik. Atina'da nerede kalınır hakkında öncelikli tercihimiz merkezi konumda bir otelde konaklamaktı. 

Atina gezimiz sonrası diyebilirim ki çok iyi bir konum ve otel tercihi yapmışız. Nitekim, Atina'da kaldığımız otel sayesinde, zaten çok güzel geçen Atina gezimiz daha da güzelleşti ve renklendi. Atina'da kaldığımız otel tavsiyesi ve Atina'da nerede kalınır hakkında ayrıntılar aşağıdaki blog yazımda.

Atina'da hangi bölgede kalınır?

Atinada nerede kalınır
Atina'da Psiri bölgesi

Atina turistik merkezindeki gezilecek yerler birbirine yakın, yürüme mesafesinde yer alıyor. Bu sebeple, hepi topu 15 - 20 dakika yürüme mesafesindeki turistik merkez etrafında konaklamak Atina gezinizi çok kolaylaştıracaktır.

Atina'da merkezi lokasyonda konaklamak için kalınabilecek başlıca bölgeler: Monastiraki, Plaka, Syntagma ve Psyri çevresi.

Atina'da nerede kalınır
Plaka, Syntagma, Monastiraki, Psyri ve Akropolis konumları

Monastiraki
, Atina'da gezilecek yerlerin tam merkezinde, her yere kolayca yürüyerek ulaşabileceğiniz bir bölge.

Atina'da nerede kalınır
Atina'da Monastiraki meydanı

Plaka, Atina'nın turistik merkezi ve yine her yere kolayca yürüyerek ulaşabileceğiniz bir bölge. Trafiğe kapalı plaka sokaklarında birçok dükkan, cafe, restoran ve turistik yer bulunuyor.
Atina'da nerede kalınır
Atina'da Plaka sokakları

Syntagma, Atinalıların buluşma noktası. Atina'nın ünlü alışveriş caddesi Elmou caddesi de Syntagma meydanından başlıyor. Syntagma meydanından Plaka ve Monastiraki beş - on dakika yürüyüş mesafesinde.
Atina'da nerede kalınır
Atina'da Syntagma meydanı

Psyri, birçok cafe, restoran ve taverna ile gün boyu ve özellikle akşam saatlerinde cıvıl cıvıl hareketli ve çok renkli bir bölge. Psiri'den Monastiraki beş dakika yürüyüş mesafesinde.

Atina'da nerede kalınır
Psiri sokakları

Atina'da konakladığımız bölge: Psiri

Bizler Atina'da, son zamanların hip semti Psiri'de konakladık. Atina tatilimizde bol bol gezindiğimiz Psiri bölgesine bayıldım! Çok değil, bir on yıl kadar önce buralar köhne yerlermiş. Son zamanlarda sokakları güzelleştirilmiş, bir sürü cafe, restoran, butik açılmış. Üstelik burası turistik Plaka gibi değil, daha otantik ve daha çok yerli halkın vakit geçirdiği sokaklar.

Atinada nerede kalınır
Psyri sokakları
Atinada nerede kalınır
Psyri

Psyri sokakları, cafeler, tavernalar ile bezeli ve Atinalıların gün boyu vakit geçirdiği ve özellikle akşam saatlerinde daha bir cıvıl cıvıl olan çok keyifli bir bölge. Psiri bölgesi, Atina gezilecek yerlerin çoğunun bulunduğu Monastiraki ve Plaka'ya da beş on dakika yürüyüş mesafesinde.  

Atina kaç günde gezilir? Atina'da kaç gün kalınır?

Atina'da gezilecek yerler

Atina'ya ilk defa gidenler için, başlıca Atina gezilecek yerleri görüp, Atina restoranlarının ve rehavetli ortamının tadını çıkartmak için iki - üç günlük bir süre yeterli. Bu sebeple Atina, hafta sonu veya kısa tatiller için de çok güzel bir gezi rotası.

Bizler Atina gezimize Yunan adaları tatilimizin son adası Santorini'den geçtik. Santorini'de otel fiyatları çok pahalı olduğu için Santorini tatilimizin son gününü adada geçirip akşam saatlerinde Atina'ya uçtuk. Böylece, bir gün daha Santorini'de kalmak yerine, daha uygun fiyatlı Atina otellerinde kaldık. 

Sonuç olarak, Atina'da üç gece konakladık. Ancak ilk gün geç saatlerde Atina'ya geldiğimizden, son gün de öğle saatlerinde uçağımız olduğundan net olarak iki tam gün Atina'da kalmış olduk ve o süre Atina için gayet yeterliydi. Atina gezimizin ayrıntıları için yazım:

Atina'da nerede kalınır? Atina'da otel tavsiyesi

Atina'da nerede kalınır
Atina'da konakladığımız 18 Micon Str. otel

Atina gezimiz öncesi, Atina'da nerede kalınır diye araştırmaya başladığımda bir sürprizle karşılaştım: Atina'da otel konaklamaları özellikle de yaz aylarında hiç de ucuz değildi. Üstelik biz ailecek seyahat ettiğimizden konaklama seçenekleri oldukça pahalıydı. 

Zaten sadece iki üç günlüğüne gittiğimizden konaklamak için merkezden çok uzaklaşmak istemiyorduk ve yer arayışımızda Monastiraki çevresine odaklandık. Sonuç olarak, merkezi konumuna göre sürpriz bir şekilde uygun da fiyatlı olan 18 Micon Street otelinde kalmaya karar verdik

Atina otelleri yorum tavsiye
18 Micon Street otelinde odamız

Otelde konakladığımız üç günden sonra söyleyebilirim ki, şimdiye dek en butiğinden en lüksüne birçok otelde kalmamıza rağmen 18 Micon Street oteli konaklamamız en özgün, bizleri özel hissettiren ve en güzel yerlerden biriydi.

Psyri bölgesinde, hareketli bir sokakta eski bir depo binasının elden geçirip, endüstriyel tarzda çok güzel dekore edilmesiyle, bir nevi urban butik otel şeklinde 18 Micon Street oteli ortaya çıkmış. 

Atina otel tavsiye
18 Micon Str otel sokağı

Daha henüz birkaç yıllık, yepyeni bir otel. Bir de böylesi bir otelcilik anlayışı olabilir düşüncesiyle ortaya çıkmış kaliteli ve özgün konsepti, sanki civardaki cafelerin birinde oturuyormuşsunuz ambiyanslı güzel kahvaltısı ve en önemlisi sizi özel hissettiren çalışanları ile 18 Micon Street oteli çok beğendik

Atina'daki gezilecek yerlere otelimizden yürüyerek kolayca ulaşabilmemiz de harikaydı. 18 Micon Str. otelden Monastiraki meydanı yürüyerek 5 dakikadaydı. Yol boyunca Atina'nın ünlü Alice in Wonderland sokağı Little Kook gibi yerler ve Psyri'nin diğer renkli sokaklarından geçip kolayca Monastiraki meydanına ulaşabiliyorduk.

18 Micon Street otelindeki odamız

Atina'da otel tavsiye
18 Micon Str otelde kaldığımız oda

Odamız, son derece şık ve endüstriyel tarzda dizayn edilmişti. Odada Nespreso kahve makinesi ve kapsülleri, günlük iki şişe su ve bir iki ufak ikramlar bırakılmıştı. Banyo ve tuvaletin ayrı olduğu oda, iki çocuğumuzla rahatlıkla sığabildiğimiz gayet geniş ve tertemizdi. Odada olumsuz olarak diyebileceğim tek şey, modern dizaynından dolayı giysilerimizi koyabileceğimiz çok bir yer yoktu. Zaten kısa süreli bir konaklama olduğu için bu çok da sıkıntı değildi.

Odamız doğrudan cafeler ve restoranların bulunduğu çok hareketli bir sokağa bakıyordu. Bu sebeple odada kulak tıkaçları bırakılmıştı :). Bizler Atina'ya renkli ortamının, restoranlarının tadını çıkartmaya gitmiştik. Hareketli bir sokakta konaklamaktan değil rahatsız olmak, gayet mutlu olduk. Ancak bu konuda hassasiyeti olanlar için belirtmek istedim.

Atina'da nerede kalınır
Otel lobisinden manzara

Bir de böylesi kaliteli otelcilik anlayışı mümkünmüş

18 Micon Str oteli konaklamamızı, odası şöyle, dizaynı şöyle diye ayrı ayrı anlatmak çok da bir şey ifade etmiyor aslında. Çünkü bu otel, tek tek tüm unsurları bir araya geldiğinde ancak anlam kazanıyor. Tüm ayrıntıları üzerine titizlikle düşünülmüş; odamı kiralayayım paramı alayım diye değil; daha kaliteli ve özgün bir konaklama nasıl sunulur diye kafa yorularak farklı bir otelcilik anlayışı ile hayata geçirilmiş.

Mesela, otel resepsiyonuna girdiğinizde şık bir cafe'ye girmiş gibi hissediyorsunuz. Kocaman kavanozlar içinde farklı farklı bisküvi ve kurabiyeler sizin için bırakılmış (Biz check in esnasında tüm kurabiyelerin tadına baktık nefisti :).

Bir köşedeki kırmızı retro buzdolabının içi hafif atıştırmalıklar ile doldurulmuş. Siz istediğiniz zaman buzdolabından istediğinizi alıp, çok da pahalı olmayan ücretlerini de check out esnasında ödüyorsunuz. Tamamen beyan ve güvene dayalı...

Check out sonrası valizlerinizi bırakacağınız özel kilitli yerler ayrılmış; aynı alanda dileyenlere duş alıp gün içinde vakit geçirecekleri bir alan da ayrılmış.

Atinada otel tavsiye
Otelin şarap peynir ikramı çok hoştu

Aşağıda ayrıntılı olarak anlattığım kahvaltısı da gayet kaliteliydi. Üstüne üstlük, bir akşam odamıza otellerinde kaldığımız için teşekkür etmek için şarap ve peynir şarküteri tabağı getirildi. Bizi özel hissettirmek için daha ne olsun, muhteşem! Bu arada, otelde kaldığımız sırada hiçbir şekilde seyahat bloggeri olduğumdan haberleri yoktu. Konaklamamız da tamamen cebimizdendi.

18 Micon Street oteli kahvaltısı

Atina'da otel tavsiye
Kahvaltıda kendi sıktığınız portakal suyu, espresso kahve, size özel hazırlanan yumurta vb; tüm araç gereç ve ürünler üst kalite

Kahvaltı, ortamından ürünlerine, servisine sanki bir cafe'de oturup kahvaltı ediyormuşsunuz gidiydi. Bir gece önceden var olan birçok çeşit arasında kahvaltıda ne yiyeceğiniz ve kahvaltı saatinizi belirtiyorsunuz. 

Atina'da otel tavsiye
Kahvaltı ortamı

Sabah belirttiğiniz saatte kahvaltı masanız sizin için hazırlanmış oluyor. Önceden talep ettiğiniz tabaklar tek tek sizin için hazırlanıp masanıza getiriliyor. Siz de hemen yandaki espresso makinesinden kahvenizi alıp, dilerseniz portakal sıkacağında taze portakal suyunuzu sıkıyorsunuz.

18 Micon Street oteli çalışanları

Kahvaltı, dizayn, konsept güzeldi ama 18 Micon otelinin bizlerin hoş bir şekilde hatırlamızın çok değerli bir sebebi daha vardı: çalışanları. Ben, işini ilgi ile yapan her bir çalışanı bu proje otelin ortakları zannetmiştim, sordum değillermiş. 

Atinada ne yenir
Michael'in tavsiyesi ile gittiğimiz Psiri'de Enastron tavernası harikaydı

Otel çalışanları ve özellikle Michael, 18 Micon otel konaklamamızı daha bir güzelleştirdi. Türkiye'den geldiğimizi öğrenince bizi şahane bir şekilde ağırladı. Meğerse Michael Türkçe kursuna gitmiş, biraz Türkçe konuşuyormuş ve müthiş bir Türk dizisi fanıymış. Michael ile bol bol Muhteşem Yüzyıl ve Hürrem muhabbeti yaptık :). Hatta Atina Gezi rehberini hazırlarken de Atina'da Muhteşem 2 gün başlığını kullanmamın altında da bu muhabbetler yatıyordu. :))) 

Atina manzaralı bar tavsiye
Michael'ın tavsiyesi ile gittiğimiz Couleur Locale barı: muhteşem!

Atina'da nerede ne yenir konusunda Michel'dan ayrıntılı bir liste rica ettim. Sağolsun beni kırmadı tüm sorularımı ilgi ile yanıtladı. Listeyi burada da paylaşarak hem 18 Micon otelde konaklamaya karar verirseniz etraftaki cafe ve restoranlar konusunda fikir vermek, hem de Atina'da nerede ne yenir arayışınıza yerel Atinalı tavsiyeleri sunmak istedim. Michael'a en içten teşekkürlerimle...




İlgili Yazılarım:

Gezi yazılarımı faydalı buluyorsanızlütfen tatil otel rezervasyonlarınızı benim booking.com linklerim üzerinden yapıp, emeğime destek olun. 
Size hiçbir ekstra masraf olmaz, tamamen aynı konaklama ücretini ödersiniz. Booking.com'un zaten almış olduğu komisyonun bir kısmının bana gelir olarak gelmesine yardımcı olabilir, benim yepyeni yazılar yazmama vesile olabilirsiniz.  Booking.com kazanacağına gezenanne kazansın diyorsanız :)  otel rezervasyon linkim burada

  Bu yazı affiliate linkleri içerir; daha fazla bilgi için tıklayın.