Santorinide nerede kalınır Oia
Santorini Oia otelleri ve Caldera manzarası

Santorini'de nerede kalınır sorusunun cevabi, kişisel tercih, bütçe ve Santorini adasında yapmak istediklerinize göre çok değişir. Balayı veya romantik bir tatil için Santorini'ye gitmeyi planlıyorsanız Caldera kenarındaki mağara otel konaklaması iyi bir tercih olur. Daha ucuza Santorini'de kalmak istiyorsanız, adanın doğu kıyılarında uygun fiyatlı oteller bulunabilir. Santorini tatilimiz sonrası bizim önerilerimiz ve Santorini nerede kalınır için birçok alternatif yazımın devamında.

Santorini'de nerede kalınır?

Santorini'de nerede kalınır Oia otelleri
Oia otelleri
Santorini'de nerede kalınır Fira otelleri
Fira otelleri
  • Santorini'de Caldera kıyısında, Oia'ya göre daha uygun fiyatlı oteller ve merkez Fira'ya yürüyüş mesafesinde sakin ortamlı konaklama için: Firostefani
Santorini'de nerede kalınır Firostefani otelleri
Firostefani otelleri
  • Santorini'de Caldera kıyısında sakin bir ortamda, güzel bir butik otelde kalayım ama Oia fiyatlarını ödemiyeyim diyorsanız: İmerovigli
Santorinide nerede kalınır İmerovigli otelleri
İmerovigli otelleri

  • Santorini'nin en güzel yeri Oia'ya yürüme mesafesinde ama daha uygun fiyatlı mağara evleri konaklamsı için: Finikia
Santorinide nerde kalınır Finikia mağara otelleri
Finikia mağara otelleri
  • Santorini'de en uygun fiyatlı otel konaklamaları için: Kamari ve Perissa
    • Kamari
      • adanın doğu sahillerinde Santorini havaalanının hemen yanında yer alıyor. 
      • Başkent Fira'dan Kamari 8 km uzaklıkta
      • Santorini'nin ünlü siyah kumlu plajı Kamari plajında bulunuyor. 
      • Kamari sahili boyunca birçok restoran, bar, güzel plaj ortamı ve hareketli gece yaşamı var.
      • Özellikle Fira 'ya yakın konumdaki ucuz konaklama seçenekleri ile uygun fiyatlı bir Santorini tatili için incelemeye değer.
      • Kamari otelleri fiyatları için tıklayın
    • Perissa
      • Santorini'nin güneydoğu sahillerinde, başken Fira'ya 12km uzaklıkta yer alıyor.
      • Buradaki, siyah kumlu, upuzun Perissa plajı Santorini'deki en ünlü plaj
      • Perissa, uzun plaj ortamı ile nispeten daha sakin bir konaklama imkanı sunuyor.
      • Perissa'da birçok uygun fiyatlı Santorini'de konaklama seçenekleri bulunuyor.
      • Perissa otelleri fiyatları için tıklayın

Santorini kaç günde gezilir

Birçok kişi Santorini'ye gemi turları ile gelip, birkaç saate bu güzelim adayı keşfetmeye çalışıyor. Tabii böylesi bir Santorini deneyimi, aceleye geliyor ve büyük oranda kalabalıklarla uğraşmakla geçiyor. Santorini'ye kadar gitmişken, cruise kalabalığından kurtulabilmek için en mantıklısı bir gece olsun adada konaklamak. Böylece, sabah erken saatlerde henüz cruise gemilerinin gelmediği saatlerdeki Santorini sakinliğini de yaşayabilirsiniz.

Santorinide nerede kalınır Oia
Profesyonel fotoğraf çekimi veya kendi çekimleriniz için sabah sakinliğinde Oia

Santorini'yi hakkıyla gezmek için en az iki gün ayırmak gerekir. Santorini'de yapmak istedikleriniz, Caldera dışındaki yerleri de kapsıyorsa Santorini'de keyifli bir tatil için üç - dört gün ayırmak gerekiyor.

Biz tatilimizde Santorini'nin özü olan Caldera çevresine odaklandık ve adayı iki günde gezdik.

Santorini'de nerede kalınır
Oia'daki bu mavi kubbelerde fotoğrafınız yoksa Santorini'ye gitmiş sayılmıyorsunuz :) 

Santorini pahalı mı?

Evet. Santorini, tüm Avrupa tatil destinasyonları arasında en popüler yer. Dolayısı ile bu talep doğrudan fiyatlara yansımış durumda. Santorini'de yüksek sezonda konaklamak, yemek içmek, taksi vb özel ulaşım pahalı. Buna karşılık, toplu taşıma ve adanın doğu kıyısındaki otellerde konaklamak oldukça uygun.

Santorini'de ucuza nerede kalınır?

Santorini, pahalı otelleri ile ünlenmiş bir ada olsa da, bütçeniz ve yapmak istediklerinize göre çok farklı fiyatlarda Santorini otelleri seçenekleri var aslında. Evet, Oia'da Caldera kıyısındaki oteller çok pahalı ama Oia'ya yakın köylerde daha ortalama fiyatlı yerler var. Santorini'nin doğu kıyılarına doğru gittiğinizde, örneğin Kamari ve Perissa'da €100'nun altında birçok konaklama seçeneği mevcut

Santorini'de hangi bölgede kalınır?

Santorini'de konaklamak için en popüler yerler, adanın kuzey batısındaki Caldera kenarındaki oteller. Santorini Calderası, tarih öncesindeki yanardağ patlamaları ile adanın ortasında bir çökük oluşması ve bu çöküğün deniz suyu ile dolması ile oluşmuş. Böylece Santorini, karşısındaki Thirasia adası gibi kısımlarından ayrılmış ve ünlü hilal şekilli yapısı oluşmuş.

Santorini'deki Caldera bölgesi, kızıldan siyaha giden dik falezleri, hemen yanında eşlik eden lacivert denizi ve deniz kenarındaki kayaların tepesine kurulu beyaz badanalı evleri ile inanılmaz güzel bir yer. Kısaca, Santorini Caldera'sı Santorini tatiline çıkılmasının temel sebebi aslında. Tatiliniz sırasında bu bölgede konaklama imkanı, Santorini'nin ünlü manzaralarının daha bir keyfini çıkartmanızı sağlayacaktır.

Caldera kıyısındaki köy ve kasabalar, güneyden kuzeye sırasıyla: Fira, Firostefani, İmerovigli ve Santorini'nin en ünlü ve en güzeli Oia köyü.

Santorini'nin başkenti: Fira

Santorini'de nerede kalınır Fira
Santorini'nin başkenti Fira

Fira, Santorini adasının merkez şehri. Cruise gemisi ile Santorini'ye gidenler için teleferiğe binip adaya ilk adım attıkları yer. Güzel turistik bir kasaba olan Fira, özellikle dik kayalar üzerindeki konumu ile çok etkileyici. 

Santorini gezi rehberi Fira merkezi
Fira merkezi

Daracık sokaklarında kaybolmak, her türlü turistik eşyanın satıldığı Fira çarşısında dolaşmak, Caldera boyunca yürümek ve bol bol şahane manzarasının fotoğrafını çekmek Fira'da yapılacakların başında geliyor.
Santorini nerede kalınır Fira
Fira merkezi

Fira'nın adanın başkenti ve Santorini'de en çok ziyaret edilen yer olması sebebiyle, kasabada daha hareketli bir atmosfer hakim. Firada, birçok cafe ve restoran, gece hayatı, alışveriş yapılacak dükkan ve gezilecek yer bulabilirsiniz.
Santorini Fira gezilecek yerler
Santorini Fira merkezi

Santorini Fira'da gezilecek yerler

Santorini Fira'da gezilecek yerler Katedral
Fira katedralinde

Ayrıca, her bütçeye göre konaklama seçenekleri sunan Fira'da, fotojenik Oia'ya göre daha uyguna konaklama imkanı bulabilirsiniz. 

Santorini'nin en güzeli: Oia köyü

Santorinide balayı otelleri Oia
Santorini adasında en romantik konaklama Oia'da

Beyaz badanalı evler arasına serpiştirilmiş mavi kubbeli kiliseler, yanı başında şahane mavilikte bir deniz, her tarafı sarmalayan kızıl kayalı dik yamaçlar... 

Santorini adasının en kuzeyindeki şahane güzellikteki Oia köyünün Santorini ile özdeşleşmiş kartpostallara konu olması tesadüf değil. Oia'yı gidip gördükten sonra çarpıcı güzelliğini daha bir anlıyorsunuz ve bu şahane coğrafyayı daha bir takdir ediyorsunuz.

Santorini'de nerede konaklanır Oia Caldera

Santorini'de nerede konaklanır Oia Caldera

Santorini'yi hakkıyla gezmek için biraz zamanı olan herkesin ilk geldiği yer Oia köyü oluyor. Özellikle, Oia köyünün günbatımı çok ünlü ve birçok kişi o şahane Santorini günbatımını deneyimlemek için akşam saatlerinde Oia'ya akın ediyor.

Santorini Oia otelleri günbatımında
Santorini Oia'da günbatımı

Oia'da özellikle Caldera kıyısındaki otellerde konaklamak oldukça pahalı. Ancak, bütçeniz el veriyorsa ya da Santorini'yi yüksek sezon dışında ziyaret etmeği düşünüyorsanız, kesinlikle "Oia'da Caldera kıyısında konaklamak ölmeden önce yapılacaklar" şeylerden bir tanesi.

Santorini gezilecek yerler Oia çarşısı
Santorini Oia çarşısı öğleyin

Santorini gezi rehberi Oia
Santorini Oia çarşısı sabah saatlerinde

Oia'da bir otelde kalarak, herkes kalabalıklar arasında ünlü Oia günbatımını izlemeye çalışırken, siz konforlu bir şekilde terasınızda rahatça izleyebilirsiniz. Ayrıca, sabahları da, cruise kalabalığı gelmeden sakin Oia sokaklarının tadını çıkartabilir, kartpostallık fotoğraflarlar çekebilirsiniz.  

Nefis doğa oluşumu: Caldera

Santorini'de nerede kalınır Oia otelleri
Santorini Calderası'nın Oia kıyısı ve Oia otelleri

Caldera, genel olarak yanardağ patlaması sonrası oluşan çökük oluşumuna deniliyor. Santorini Kalderası da tarih öncesi zamanlarda Santorini yanardağının patlaması sonucu oluşmuş ve çöküğü deniz suyu basınca şu anki nefis doğa oluşumu görünümü oluşmuş. 


Santorini'de nerede kalınır Firostefani otelleri
Santorini Calderası'nın Firostefani kıyısı ve Firostefani otelleri

Caldera kenarında, uçurum kenarında bir otelde konaklamak kesinlikle Santorini tatilinizi çok özel kılacaktır. Böylesi bir yerde kalmak için ise Fira ve Oia dışında tercih edilebilecek iki yer Firostefani ve özellikle şık butik otelleri ile ünlü İmerovigli köyü.

Caldera köyü: Firostafani

Santorini'de nerede kalınır Firostefani otelleri
Caldera kıyındaki Firostefani

Fira'nın kuzeyine doğru giden Caldera yolu boyunca kısa bir yürüyüş sonrası Firostafani köyüne ulaşılıyor. "Fira'nın tacı" anlamına gelen Firostafani, konum olarak Fira'dan daha yüksekte olması ile nefis manzaralar sunuyor. 
Santorinide nerede kalınır Firostefani
Firostefani manzarası

Santorini Firostefani gezilecek yerler
Firostefani merkezi
Caldera köyü: İmerovigli

Caldera kayalarının en yüksek noktasına kurulmuş olan İmerovigli köyü, siyah kayalı bir uçurum üzerine yerleşmiş beyaz evleri, kaldera kıyısında lüks butik otelleri, restoranları ve Caldera'ya karşı müthiş gün batımları ile şahane manzaralar sunan bir yer.

Santorini'de nerede kalınır İmerovigli otelleri
İmerovigli'nin Caldera ve adaları manzarası

Caldera kıyısında Firostefani'de mi yoksa İmerovigli'de mi kalmalı?

Firostefani ve İmerovigli köylerinin her ikisi de Santorini'nin Calderası kıyında yer alan iki köy. Her ikisinde de şahane manzaralar sunan güzel oteller bulunuyor. Fiyat kalite oranı olarak buralardaki butik oteller Oia'ya göre çok daha uygun. Ayrıca her iki köy de Fira'ya yakın mesafede olduğundan, canlı merkeze yakın mesafede (hatta yürüme mesafesinde) olup sakin ortamda konaklama imkanı sunuyor. 

Bu bölgede konaklamayı planlıyorsanız, Firostefanı ve İmerovigli'den hangisini seçmeli hakkında birkaç ipuçları:
  • Firostefani, Fira'ya daha yakın. Caldera yürüyüş yolundan Fira'ya 15 dakikada ulaşabiliyorsunuz. İmerovigli'ye ulaşmak için Firostefani'den sonra yaklaşık bir 20 dakika daha yürümeniz gerekiyor ve bu yolun büyük bir bölümü dik tırmanmalı.
  • İmerovigli daha sakin ve huzurlu bir konaklama imkanı sunuyor. Buna karşın Temmuz ayında gittiğimiz Firostefani de çok kalabalık değildi.
  • Her ikisinde güzel manzaralar ve günbatımları var ancak İmerovigli'deki günbatımı için Oia'dan bile daha güzel olduğu söyleniyor.  

Biz Santorini tatilimizde nerede konakladık?

Tabii gönül ister ki Santori'nin fotojenik resimlerinde gördüğümüz ünlü Caldera manzaralı yerlerde ve onların en güzeli olan Oia köyünde kalalım. Ancak Santorini fiyatları ve aile olarak seyahat edince o hayal ortalama bütçeler ile pek de gerçekleştirilecek gibi değil. 

Bizler ünlü fotojenik köy olan Oia'da uygun yer bulamadık fakat Oia'ya 10 dakika yürüme mesafesinde yine tarihi bir köy olan Finikia'da konakladık. Böylece yine araba kiralamaya gerek kalmadı ve sabah saatinde kolaylıkla Oia'ya yürüyüp henüz kalabalıkların gelmediği sakin sokaklarında gezinebildik.

Santorini otel yorum
Santorini'deki otelimizin özel terası

Finikia'da, geleneksel bir mağara evi konaklaması sunan Lotza Studios'ta, (booking.com puanı 400'tan fazla yorum için 9.3) Oia'daki seçeneklere göre çok daha uygun fiyata konakladık. 

Farklı konaklama seçenekleri sunan Lotza Studios'ta biz açık hava jakuzisi, çok geniş verandası, deniz manzarası ve mutfağı da olan studioda kaldık.  

Santorini'de nerede kalınır
Santorini konaklamamız: Lotza Studios


Santorini otelleri kahvaltı

Her sabah istediğimiz saatte güzel bir kahvaltı verandamıza getirildi. Ayrıca check out günümüzde oda müsait olduğundan geç çıkış için de yardımcı oldular.

Santorini otel tavsiye

Santorini otelleri yorum

Finikia köyü ortamı nasıldı?

Sessiz sakin atmosferli, marketi ve birkaç tane de restoranı olan tarihi bir köydü Finikia. Köyün labirent misali yollarında yürümek hem çok otantik hem de çok keyifliydi. Finikia'da bizim kaldığımız otele benzer mağara otellerinde özel jakuzili konaklama imkanı sağlayan daha birçok otel vardı. 

Yunan adaları gezi rehberi Santorini Oia
Ünlü Oia köyüne yürüme mesafesinde tarihi Finikia köyü sokakları

Diğer Santorini adası otel seçenekleri ve fiyatları için tıklayın.


İlgili Yazılarım: