Atina gezilecek yerler

Atina'da ilk yapılacak şey Acropolis ve diğer önemli antik yapıları ziyaret etmektir elbette. Ancak, Atina gezilecek yerler listesi sadece tarihi ve turistik yapılardan ibaret değil. Özellikle son yıllardaki dinamik değişimi sonrası, güzel Atina daha da bir güzelleşmiş. Rengarenk sokakları boyunca cafeleri, restoranlarında uzun uzun vakit geçirilesi, tarihi merkezinde gezmesi ve keşfetmesi çok keyifli bir yer haline dönüşmüş. 

Atina'da ne yapılır, nereler gezilir, nerede ne yenir, en güzel manzaralı yerler, instagram noktaları nereler hakkında ayrıntılı Atina'da gezilecek yerler önerilerimi aşağıdaki blog yazımda özetledim.

Atina'da kaç gün kalınır?

Atina tarihi merkezinde her yer birbirine yakın ve yürüme mesafesinde. Bu sebeple, Atina'da gezilecek yerlerin en önemlilerini görüp keyifli bir Atina gezisi için iki gün ayırmak gayet yeterli

Atina gezilecek yerler
Atina'da gezilecek yerler birbirine yakın:
bu karede Roma Agorası, arkada Antik Agora ve yanda Hadrian Kütüphanesi yan yana

Bizler, bu yaz çıktığımız Yunanistan gezimizin Atina ayağına iki gün ayırdık. (Öncesinde ziyaret ettiğimiz Naxos, İos ve Santorini Yunan adaları yazım için tıklayın).

Atina için ayırdığımız sürede ilgi alanımıza göre Atina'da görmek istediğimiz yerleri rahatlıkla gezdik. Yunan tavernalarında keyifli yemekler yedik, Antik Yunan tiyatrosu izledik ve gece ışıklandırılmış Acropolis manzaralı bir barda kokteylimizi yudumlamayı da ihmal etmedik. 

Atina gezimiz sonrası, biz bu güzel Yunan başkentine bayıldık ve neden daha önce gelmedik diye hayıflandık. 

Atina nasıl bir yer?

Atina gezilecek yerler
Plaka

Atina tarihi merkez ortamını kısaca tarif etmeye çalışırsam, her yerin çok yakın yürüme mesafesinde olduğu, kompakt ve çok güzel restore edilmiş bir şehir, diyebilirim. Bana, Cunda'nın şehir hali gibi bir hissiyat verdi. Sanki Cunda'nın yanıbaşında Efes'i de barındırdığı bir butik şehir gibi... Tabii, arka sokaklarında yer yer daha bakımsız yerler olsa da genel olarak her taraf çok güzel elden geçirilmiş ve restore edilmiş. 

Atina gezilecek yerler
Plaka, Atina'nın en eski semti

Atina tarihi merkezindeki güzel sokakları, Atina gezilecek yerleri keşfederken, bizim Mahmutpaşa, Eminönü çevresindeki sokaklar da böyle olmalı diye içimden geçirdim hep...

Farklı ilgi alanlarına göre Atina'da ne yapılır?

Kişisel tercihlere göre Atina gezilecek yerler listeleri çok değişir elbette. Bazısı antik yapılar peşinden gider, diğerleri yerel lezzetlerin ve keyifli ortamların keşfine çıkar. Bu sebeple, Atina gezi rehberi şeklinde hazırladığım bu blog yazımda Atina'da görülmesi gereken yerleri kişisel gezi tercihlere göre ayırdım:

  • Atina'da mutlaka görülmesi gereken yerler
  • Tarih meraklıları için Atina'da gezilecek yerler
  • Yöresel lezzet meraklıları için Atina'da gezilecek yerler
  • Atina'da çocuklarla ne yapılır?
  • Alışveriş için Atina'da gezilecek yerler
  • En güzel Instagram resimleri için Atina gezilecek yerler
  • En güzel Acropolis manzarası için Atina'da gezilecek yerler

Bu başlıklar ilginizi çekiyorsa, ayrıntılar aşağıdaki Atina gezilecek yerler listelerimde.

Atina gezilecek yerler
Acropolis'te Parthenon önünde

Atina'da mutlaka görülmesi gereken yerler

  1. Acropolis
  2. Plaka sokakları
  3. Monastiraki meydanı ve çevresi
  4. Syntagma meydanı ve Parlamento binası
  5. Ermou caddesi
  6. Psyri sokakları
Atina gezisine çıktığınızda, bana göre Atina'yı daha bir anlayıp hissedebileceğiniz olmazsa olmaz yerler yukarıda altı maddede sıraladığım yerler. (Mühendisliğim tuttu :), bu yazıda bol miktarda maddeler göreceksiniz, umarım faydalı oluyordur.)

Çok da tarih meraklısı değilseniz belki Acropolis müzesini görmek istemeyebilirsiniz ama Atina'ya kadar gitmişken Acropolis'i görmemek olmaz. Lezzet peşinde koşan biri değilseniz, tamam her tarafta balıkların, etlerin sergilendiği Varvakeios pazar yeri ilginizi çekmeyebilir; ancak, Psyri sokaklarındaki tavernalar ve cafelerin birinden birine oturup soluklanmadan Atina'dan ayrılmamak gerek bana göre...

1. Acropolis

Atina gezilecek yerler Acropolis
Acropolis
Acropolis'in kelime anlamı, "yüksek şehir" demekmiş. Atina şehrinin merkezinde, kayalık bir tepe üzerinde kurulu konumundan dolayı bu isimle anılıyor. 

Acropolis, aslında MÖ 5. yy'dan kalma tapınaklar topluluğunun oluşturduğu tepenin ismi. Acropolis üzerinde, Parthenon, Erechtheion ve Athena Nike tapınakları bulunuyor ve onlar arasında özellikle Yunan tanrısı Athena'ya ithaf edilerek inşa edilmiş olan Parthenon en büyük ve en ünlüsü. 

Aynı zamanda Acropolis, günümüze kadar bütün bir şekilde ulaşabilen Yunan Antik dünyasına ait en çarpıcı anıt kompleksi olmasıyla da UNESCO dünya mirası listesinde yer alıyor.

Bizler Acropolis'i "Get Your Guide"tan bulduğumuz rehberli turla gezdik. Böylece, antik yapı kalıntı yığınları arasında çok da bir şey anlamadan dolaşmak yerine, Acropolis hakkında birçok şey öğrendik ve bilgilendik. Atina'da bir tane rehberli tura katılacaksanız, Acropolis iyi bir tercih bana göre. Acropolis turlarını incelemek için tıklayın.

2. Plaka sokakları

Plaka Atina gezilecek yerler
Plaka
Plaka semti, Acropolis'in doğu eteklerinde, şehrin içinde şirin bir Yunan kasabası görünümünde bir yer. Bir tarafında Syntagma meydanı, diğer tarafında Monastiraki olan Plaka'da sokakların çoğu trafiğe kapalı. 

Atina'nın en eski semti olan Plaka çok güzel elden geçirilmiş ve Atina merkezde mutlaka uğranılması gereken bir bölgeye dönüşmüş. 

Plaka Atina gezilecek yerler
Plaka restoranları

Tabii, semtin çoğu turistik. Turistik eşya satan dükkanlar, mücevherciler, restoranlar, cafeler dolu sokakları biraz fazla turistik hissiyat verse de cıvıl cıvıl ve gezmesi keyifli. 

Plaka'nın daha otantik yerlerini görmek isterseniz, Anafiotika bölgesini ve Tripodon sokağını atlamayın.

3. Monastiraki meydanı ve çevresi

Atina gezilecek yerler
Monastiraki meydanı ve arkada Acropolis

Monastiraki, Acropolis tepesinin tam önünde, birçok Antik eser bulunduran bir bölge. Antik Agora, Hadrian Kütüphanesi, Roma Agorası ve daha birçok tarihi eser Monastiraki sokaklarında yürüyorken aniden karşınıza çıkıveriyor.

Burası aynı zamanda şehrin renkli bir alışveriş merkezi. Monastiraki bit pazarı sokağı boyunca dizili satıcılar, vintage dükkanlar, turistik eşya satan dükkanlar bolca karşınıza çıkıyor.

Acropolis'e karşı manzaralı mekan arıyorsanız, onalar da Monastiraki'nin yüksek binalarında ya da roof barlarında yer alıyor. Acropolis'in tam karşısındaki nefis konumu ile Monastiraki restoranları, cafeleri ve barları hem gündüz hem de gece şahane Acropolis manzarası sunuyor.

4. Syntagma meydanı

Atina'da gezilecek yerler
Syntagma meydanı ve Parlamento binası

Syntagma meydanı Atina'nın merkezi, Atinalıların buluşma noktası. Aynı zamanda burası Yunan parlamentosu ve parlemento önündeki askerlerin ünlü nöbet değişimini görebileceğiniz yer.

Syntagma meydanı ve Monastiraki meydanının arasında ise boylu boyunca Atina'nın her daim hareketli alışveriş caddesi Ermou yer alıyor.

5. Ermou caddesi

Atina'da ne yapılır
Ermou caddesi
Hem binaları, hem de kalabalığı bizim İstiklal Caddesi görünümdeki Ermou, Atina'nın başlıca alışveriş caddesi. Trafiğe kapalı Ermou caddesi boyunca, H&M, Zara, Sephora gibi büyük uluslararası markaların mağazaları yer alıyor. 

Ermou caddesinde, turistten çok yerlileri görebiliyorsunuz ve burası Atina'da gezdiğimiz tüm yerler arasında en kalabalık bölgeydi.

6. Psyri sokakları

Atina'da ne yapılır?
Psiri sokakları ve renkli cafeleri

Atina gezimizden önce bir arkadaşım, Atina son yıllarda çok hareketlenmiş, çok güzel mekanlar, hip ortamlar oluşmuş, bu haliyle benim de kesin radarımda dedi. Atina'ya gittiğimizde gördüm ki o son zamanlarda iyi anlamda hareketlenen bölge Psyri bölgesindeymiş ve şansımıza biz de Atina'da konaklamak için tam da Psiri'nin en merkezinde bulunan 18 Micon Street oteli seçmişiz.

Atina tatilimizde bol bol gezindiğimiz Psiri bölgesine bayıldım! Çok değil, bir on yıl kadar önce buralar köhne yerlermiş. Son zamanlarda sokakları güzelleştirilmiş, bir sürü cafe, restoran, butik açılmış. Üstelik burası turistik Plaka gibi değil, daha otantik ve daha çok yerli halkın vakit geçirdiği sokaklar.
Atina'da ne yapılır?
Psyri tavernaları

Temmuz ayında gittiğimiz Atina gezimizde Psyri sokakları gece geç saatlere kadar hareketli ve cıvıl cıvıldı. Özellikle akşam saatlerine doğru her taraf dopdoluydu. Sokaklara atılmış cafe masalarında, tavernalarda geç saate kadar oturan insanlar... Rengarenk ışıklandırılmış, süslenmiş sokaklar... 

Tabii, tüm Psyri steril bir semt haline getirilmemiş. İsyankar ve asi ruhunu hissettiğiniz grafitiler, eski günlerin izlerini taşıyan eskiciler, antikacılar ve yer yer yenilenmek için sırasını bekleyen eski binalar da var. Kısaca, Psyri bölgesi çok güzel dönüştürülmüş ve daha birçok değişime gebe bir bölge...

Atina'da mutlaka görmeniz gereken yerlerin konumu

Atina'da gezilecek yerlerin daha iyi zihninizde canlanması için yukarıda anlattığım yerlerin konumlarını aşağıdaki haritada işaretledim. Her yer birbirine yakın olduğundan, hızlı bir Atina gezilecek yerler turu yapmak istediğinizde bir saatte bile başlıca yerler şöyle bir gezilebiliyor. 


Atina gezilecek yerler haritası
Atina'da gezilecek başlıca yerlerin hepsi birbirine çok yakın

Tabii, Atina'da görülmesi gereken yerleri daha ayrıntılı şekilde görüp, gezinin tadını çıkartmak için şüphesiz daha uzun bir süre ayırmak gerekli. Aşağıda farklı ilgi alanlarına göre, Atina gezilecek yerler hakkında fikir verecek mekanları listeledim.

Atina'da gezilecek tarihi yerler

Atina gezilecek yerler
Acropolis'in eteklerinde Roma Agorası
  • Akropolis
  • Parthenon
  • Erechtheion
  • Athena Nike tapınağı
  • Dionysus Tiyatrosu
  • Herodes Atticus Odeonu
  • Acropolis Müzesi
  • Roma Agorası
  • Antik Agora
  • Hadrian Kütüphanesi
  • Panathenaic Stadyumu
  • Hadrian kemeri ve Olimpos Zeus tapınağı

Daha ayrıntılı bilgi için Akropolis gezi rehberi yazım için tıklayın.

Atina gezilecek yerler haritası
Atina'daki Antik yapıların haritada konumları

Acropolis ve Parthenon

Atina tarihi şehir merkezinin ortasındaki bir tepe üzerinde yer alan Acropolis sit alanı üzerinde ParthenonErechtheion ve Athena Nike tapınağı yer alıyor. 

Dionysus Tiyatrosu ve Herodes Atticus Odeonu ise Acropolis'in güney yamacında bulunuyor. 

Acropolis biletleri

Acropolis üzerindeki tüm bu Antik eserler tek bir "Acropolis ve yamaçları" bileti ile gezilebiliyor. Bilet fiyatı €20, 6 -25 yaş arası indirimli bilet €10, EU vatandaşı 6 -25 yaş arası için ücretsiz.

Acropolis bilet kuyrukları özellikle Acropolis ana girişinde çok uzun olduğu için güney yamacı girişinden girmek daha iyi bir alternatif olabilir. 

Bizler, bilet satın alma kuyruğu beklememek, giriş sırasını atlamak ve Acropolis gezimizi daha anlamlı kılmak için profesyonel rehberli tur ile gezmeyi tercih ettikAcropolis ve Parthenon rehberli tura katıldık ve çok memnun kaldık. Turu incelemek ve fiyatlar için tıklayın.

Acropolis Müzesi

Acropolis'in güney yamaçlarında yer alan Acropolis Müzesi, Atina Acropolisi'nde bulunmuş tüm antik eserlerin sergilendiği bir arkeoloji müzesi. Acropolis geziniz esnasında genelde replikalarını gördüğünüz tarihi eserlerin orijinalleri bu müzede sergileniyor. Bilet alma kuyruklarını atlayıp biletlerinizi önceden online almak isterseniz link burada.

Atina tarihi merkezdeki Agora'lar

Atina gezilecek yerler
Roma Agorası

  • Roma Agorası, Antik zamanlardaki alışveriş alanıymış. Hemen yanında Hadrian Kütüphanesi kalıntıları da bulunuyor.


Atina gezilecek yerler
Antik Agora ve agoranın çok iyi korunmuş yapısı Stoa
  • Antik Agora, Antik zamanlarda yönetimin, ticaret ve sosyal hayatın merkeziymiş. Demokrasinin, felsefenin doğduğu yer.  

Acropolis ve Agoralar biletleri

Acropolis ve yamaçları, Antik Agora, Hadrian Kütüphanesi, Karameikos, Aristotle okulu (Lyceum), Olympeion (Zeus tapınağı) ve Roma Agorası'nı gezmek isteyenler için hepsini kapsayan kombine bilet ile girişler çok daha uyguna getirilebilir. Kombine bilet ücreti €30, EU vatandaşı 6 -25 yaş arası için ücretsiz.

Bilet sırası beklemeden online olarak biletlerini almak isteyenler için kombine biletlerinin güncel fiyatları ve satın alabilecekler link burada.

Atina'daki tarihi yapılar hakkında daha ayrıntılı bilgi içen yazım:

Yöresel lezzet meraklıları için Atina'da gezilecek yerler

  • Varvakeios pazarı
  • Karamanlidika meze restoranı
  • Psyrri tavernaları, cafeleri, fırınları
Atina'da lezzet turu
Varvakeios pazarı, Karamanlidika, Psyri konumları

Varvakeios pazarı

Varvakeios üstü kapalı pazar alanı, Atinalıların günlük balık ve et alışverişi için gittikleri bir yer. Bu kapalı pazar etrafındaki sokaklar da yine baharattır, aktardır o tarz ıvır zıvırların satıldığı dükkanlar ile bezeli.

Atina'da ne yapılır?
Varvakeios pazarında balık tezgahları

Tabii, Temmuz ayında gittiğimiz Atina gezisinde, balık ve et pazarı gezmek çok da iyi bir fikir olmamış olabilir :). Ancak, günlük hayatı anlamak ve var olan balık çeşitliğini görmek için iyiydi.

Karamanlidka restoranı

Karamanlidika meze restoranı, Varvakeios pazarı yakınlarında çok güzel bir meze restoranı. Birçok Atina lezzet turunun da uğradığı bu yer uygun fiyata şahane lezzetler sunuyor. Biz çok memnun kaldık. Yaprak sarması, börekler, köfteler yediğimiz her şey çok lezzizdi. Garsonun tavsiyesi ile ısmarladığımız şarap, hem uygun fiyatlı, hem de güzeldi.

Atina'da en iyi restoranlar
Karamanlidika meze restoranı

Atina'da ne yapılır
Karamanlidika mezeleri ve şarabı güzeldi

Atina'dayken bir lezzet turu
na da katılmak istiyorduk ama rezervasyonumuzu son ana bıraktığımız için yerler doldu katılamadık. Yerel lezzetler sizin de ilgi alanınıza giriyorsa Atina yerel lezzet turları ve fiyatları burada.

Psyri tavernaları ve Enastron restoranı

Psyrri tavernaları, cafeleri ve fırınları, Atina'da lezzet peşinde koşanlar için şahane lezzetler sunuyor. Atina'dayken muhakkak Psyri bölgesinde bir mola verin ve hem güzel ortamının, hem de Yunan mutfağının tadını çıkarın. Biz Enastron tavernasında oturduk ve Atina'daki en iyi yemeklerimizden birini yedik. Özellikle sardalya sanırım şimdiye dek yediklerimin en iyisiydi.

Atina'da kaldığımız otelde bizi çok iyi ağırlayan Michel'dan kapsamlı olarak "Atina'da nerede ne yenir listesi" rica ettim ve harika yerel tavsiyeler aldım. Michel'in birkaç tavsiyesini denedik (Enastron tavernası da onlardandı) ve her biri dört dörtlüktü. Daha ayrıntılı bilgi ve detaylı liste için:

Atinada taverna tavsiye
Yerellerin tavsiye ettiği Psyrri'deki Enastron tavernada çok güzel bir yemek yedik

Atina'da ne yenilir?

  • Gyro (döner)
  • Souvlaki (bir nevi şiş kebap)
  • Meze
  • Dolmades (yaprak dolması)
  • Musakka
  • Saganaki (kızarmış peynir)
  • Lokmades
  • Bougatsa tatlısı (dışı yufka, içi muhallebi bir nevi laz böreği) 
  • Greek salad (Yunan salatası)
  • Kalamar ve deniz mahsulleri
  • Spanakopita (ıspanak böreği)

Çocukla Atina'da ne yapılır?


Çocukla Atina'da ne yapılır?
Tik tok'ta izledikleri ice roll'u Atina'da görünce denemek şart oldu

  • Acropolis'i rehberli turla gezmek, çocuklu Atina gezisi için iyi bir fikir (Acropolis turları hakkında bilgi ve fiyatlar için tıklayın)
  • Athens Happy Train ile Atina'da gezilecek yerler arasında keyifli yolculuk (bilgi ve fiyatlar için tıklayın)
  • Hop-on Hop-off otobüsleri ile Atinada gezinti (fiyatlar için tıklayın)
  • Syntagma meydanındaki Parlamento binası önünde askerlerin nöbet değişimi
  • National Garden: Parlemento binasının hemen arkasında kocaman yeşil alan
  • Panathenaic Stadyumu: National garden parkının yakınında ilk Olimpiyatların da yapıldığı yer
  • Lycabettus Tepesi'ne fünükiler ile çıkma
  • Bol bol lokmades ve Ice roll yemek
  • İllüzyon müzesi: (Giriş bileti ve fiyatlar için tıklayın

Bizler, Atina ve Yunan adaları yaz tatili gezimize iki çocuğumuzla gittik. Atina genel olarak çocuklarla gezmek için rahat ve var olan birçok Antik yapısı ile çok ilginç bir yer. Tiyatronun, demokrasinin, batı medeniyetinin ve olimpiyatların doğum yeri olan Atina, çocuklara anlatacak birçok hikaye barındırıyor.


Alışveriş için Atina gezilecek yerler

Atinada ne alınır
Monastiraki'nin alışveriş sokakları
  • Plaka
  • Monastiraki meydanı çevresi
  • Ermou caddesi
  • Kolonaki

Plaka boyunca çok şık butik dükkanlar var. Atina ve Yunanistan'a özgü birçok özgün ürünü bu bölgedeki butiklerde bulabilirsiniz. Şık takılar ve çantalar, deri sandaletler, minik heykeller. 

Monastiraki sokaklarındaki ürünler biraz daha uygun fiyatlı ancak daha turistik. Bu bölge, özellikle hatıra eşyası ve minik hediyeler almak, ya da ilgi alanınıza giriyorsa vintage eşyalar almak için daha cazip.

Alışveriş için Atina'nın Nişantaşisını arıyorsanız ise Kolonaki semtine gitmeniz gerekiyor. Burada, Gucci'den Armani'ye birçok high klas, lüks markayı bulabilirsiniz.

Atina'da ne alınır?

  • Antik Yunan desenli takılar
  • El yapımı deri sandaletler
  • Antik Yunan desenli seramikler
  • Ouzo, Metaxa, Yunan şarabı
  • Zeytin ağacından ahşap mutfak eşyaları
  • Zeytin yağlı sabunlar

En güzel Instagram resimleri için Atina gezilecek yerler

Parthenon ve Acropolis

Atina gezilecek yerler
Acropolis girişi

Atina gezilecek yerler
Parthenon önünde çekildiğiniz resim Atina'ya gittiğiniz kanıtı gibi :)

Areopagus Tepesi

Acropolis'in ana girişinin yanındaki Areopagus tepesi, kelime anlamı olarak savaş tanrısı Ares'in tepesi demekmiş. Roma'lılarda savaş tanrısı Mars olduğundan, Mars Tepesi olarak da biliniyor. Areopagus Tepesi'nden Acropolis'in batı cephesine karşı nefis bir manzara bulunuyor. Tepeye giriş ücretsiz.
Atina gezilecek yerler
Areopagus tepesinden Acropolis manzarası

Tripodon sokağı

Plaka sokaklarında Monastiraki'ye doğru giderken tesadüfen bu sokaktan geçtik. Meğerse Tripodon sokağı, Atina'nın en eski sokağı olarak kabul ediliyormuş ve Yunan Guinness rekorlarında da geçiyormuş. Tripodon sokağı, aynı yerden geçen Antik yolla büyük oranda aynı konumda ve halen aynı isimle anılıyormuş. Antik zamanlarda bu sokağı kullanarak Agora'dan Dionysus tiyatrosuna tiyatro performansı izlemeye gidiliyormuş.
Atina gezi rehberi
Atina'nın en eski sokağı: Tripodon sokağı

Tarihi geçmişinin öneminin yanı sıra, Tripodon sokağının cazibesi çok güzel restore edilmiş olan rengarenk evler ile bezeli çok estetik bir sokak oluşu. Yer yer begonvillerin, ya da asmaların süslediği cafe ve restoranlar da var. Dolaşması çok keyifli bir yer.

Atina gezilecek yerler
Atina Instagram noktalarından Tripodon sokağı

Ben Tripodon'da dolaşırken farkında değildim ama özellikle Melina restoranının önündeki kocaman begonvilli kare, birçok kişinin sırf onun için gelip burayı bulduğu ünlü bir instaspot'muş.

Instagram meraklısı olun ya da olmayın fark etmez, bu güzel sokağı Atina gezilecek yerler listenize muhakkak ekleyin...

Anafiotika

Plaka'da Tripodon sokağının da biraz üstünde bir bölge. Tam da Acropolis yamacında şirin minik bir mahalle. Beyaz badanalı evleri, dar sokakları ile Yunan adalarındaymışsınız hissiyatı uyandıran bir yer.

Monastiraki çevresi

Acropolis arka planlı, Antik yapılar ve güzel sokaklarda nefis resimler için Monastiraki bölgesi de harika.
Atina gezi rehberi
Roma Agorası, Monastiraki
Atina gezilecek yerler
Monastiraki

Little Kook

Psyri başındaki Alice Harikalar Diyarı ortamlı Little Kook sokağı her şeyiyle bir Instagram noktası olarak tasarlanmış gibi. Rengarenk ortamı, kostümlü garsonları, masallardan fırlamış gibi duran yiyecekleri... Kesinlikle özgün ve dikkat çekici...
Atina gezilecek yerler
Little Kook, Atina

Psyri sokakları

Daha önce de bahsettiğim gibi ben Psyri sokaklarına bayıldım ve fotoğraf çekmeye doyamadım. İster bir street art, ister bir antikacı, ya da keyifli bir cafe ortamı... Hem gezmesi, hem de fotoğraf çekmesi keyifli...
Atinada gezilecek yerler
Atina'daki sokak sanatlarını, çağdaş şehir kültürünü ve Atina'daki mural sanatının en iyi örneklerini görmek ve Atina'ya bambaşka bir perspektiften bakmak isterseniz aşağıdaki tur dikkatinizi çekebilir. 

En güzel Acropolis manzarası için Atina'da gezilecek yerler

  • A for Athens roofbar, Monastiraki meydanı
  • Areopagus Tepesi
  • Filopappou Tepesi
  • Webster Üniversitesi Kültür Merkezi, Plaka
  • Couleur Locale rooftop bar
Atina gezilecek yerler
Kültür merkezinin çatısında tiyatro oyunu öncesi

Acropolis manzaralı Antik Yunan tiyatrosu izlemek

Biz Webster Üniversitesi Kültür merkezinin çatı katına, Antik Yunan tiyatrosu performansı "Media & Other Friends I Made in Athens" oyunu için gittik. Beş yıldır art arda oynayan bu oyun TripAdvisor ödüllü bir nevi turistik bir oyun. 

Atina'da ne yapılır
Acropolis eteklerinde Antik tiyatro oyunu

Gün batımında, Atina'nın Antik eserleri arasında, Acropolis manzarasına nazır bir Antik Yunan tiyatrosu izlemek harika bir tecrübeydi. Oyun hakkında bilgi ve bilet almak için tıklayın.

Couleur Locale rooftop bar ve bistro

Atina'da Acropolis manzaralı birçok popüler roof bar var ancak en güzeli hangisi derseniz, ben tavsiyemi yerellerden aldım ve en iyisini buldum derim. 

Atinada Acropolis manzaralı rooftop bar
Acropolis manzaralı rooftop bar: Couleur Locale

Yerellerden aldığım, Atina'da nerede ne yenir tavsiyelerimden bir tanesi de manzaralı roof barlar hakkındaydı. En iyi yer olarak burası tavsiye edildi, gittik gördük ve teyit ettik: Couleur Locale rooftop bar harika! Acropolis manzarası inanılmaz güzel! Üstelik, sanırım turistler tarafından çok fazla bilinmiyor, genelde Atinalıların takıldığı bir ortamdı.

 Atina'da nerede kalınır

Atina'da nerede kalınır diye araştırmaya başladığımda bir sürprizle karşılaştım: Atina'da otel konaklamaları özellikle de yaz aylarında hiç de ucuz değildi. Üstelik biz ailecek seyahat ettiğimizden konaklama seçenekleri oldukça pahalıydı. 

Atinada nerede kalınır Psyri
18 Micon Street otelinin sokağı ve girişi

Zaten sadece iki üç günlüğüne gittiğimizden konaklamak için merkezden çok uzaklaşmak istemiyorduk ve yer arayışımızda Monastiraki çevresine odaklandık. Sonuç olarak, merkezi konumuna göre sürpriz bir şekilde uygun da fiyatlı olan 18 Micon Street otelinde kalmaya karar verdik

Atina otelleri yorum tavsiye
18 Micon Street otelinde odamız

Otelde konakladığımız birkaç günden sonra söyleyebilirim ki, şimdiye dek en butiğinden en lüksüne birçok otelde kalmamıza rağmen 18 Micon Street oteli konaklamamız en özgün, bizleri özel hissettiren ve en güzel yerlerden biriydi.

Psyri bölgesinde, hareketli bir sokakta eski bir depo binasının elden geçirip, endüstriyel tarzda çok güzel dekore edilmesiyle 18 Micon Street oteli ortaya çıkmış. 

Atina'da merkezde nerede kalınır
Kahvaltıda kendi sıktığınız portakal suyu, espresso kahve, size özel hazırlanan yumurta vb; tüm araç gereç ve ürünler üst kalite

Atina'da nerede kalınır
18 Micon Street otelde buzdolabından istediğiniz zamanda istediğinizi alıp check outta ödeyebiliyorsunuz

Daha henüz birkaç yıllık, yepyeni bir otel. Bir de böylesi bir otelcilik anlayışı olabilir düşüncesiyle ortaya çıkmış kaliteli ve özgün konsepti, sanki civardaki cafelerin birinde oturuyormuşsunuz ambiyanslı güzel kahvaltısı ve en önemlisi sizi özel hissettiren çalışanları ile 18 Micon Street oteli çok beğendik. Atina'daki gezilecek yerlere otelimizden yürüyerek kolayca ulaşabilmemiz de harikaydı.


İlgili Yazılarım:

Gezi yazılarımı faydalı buluyorsanızlütfen tatil otel rezervasyonlarınızı benim booking.com linklerim üzerinden yapıp, emeğime destek olun. 
Size hiçbir ekstra masraf olmaz, tamamen aynı konaklama ücretini ödersiniz. Booking.com'un zaten almış olduğu komisyonun bir kısmının bana gelir olarak gelmesine yardımcı olabilir, benim yepyeni yazılar yazmama vesile olabilirsiniz.  Booking.com kazanacağına gezenanne kazansın diyorsanız :)  otel rezervasyon linkim burada

  Bu yazı affiliate linkleri içerir; daha fazla bilgi için tıklayın.