Grand Canyon gezi rehberi

Amerika'da bulunan Grand Canyon (Büyük Kanyon) dünya üzerindeki en ünlü yerlerden bir tanesi. Pek çok kişinin ölmeden önce ziyaret edilecek yerler listesinde yer alan Grand Canyon'u bizler Kasım ayında ziyaret ettik ve evet devasalığı ve güzelliği ile biz de büyülendik. Benzer bir Grand Canyon gezisi planlayanlar için bizim gezimizi Grand Canyon gezi rehberi ve gezi notları şeklinde özetledim. Grand Canyon'a nasıl gidilir, neler yapılır hakkında birçok fikir aşağıdaki blog yazımda.

Amerika'daki milli parklar, epik bir Amerika gezisi boyunca ziyaret edilecek en güzel yerlerden. ABD'nin dört bir tarafında koruma altında olan tam 63 tane milli park bulunuyor. Amerika milli parkları arasında en meşhur ve en eskilerinden bir tanesi Grand Canyon National Park (Büyük Kanyon Milli Parkı).

Büyük Kanyon gezi rehberi
Büyük Kanyon, Arizona ABD

Grand Canyon nerede?

Grand Canyon milli parkı, ABD'nın batısında Arizona eyaletinde (Arizonan'nın en kuzeyinde) yer alıyor. Boyutları bakımından devasa olan ve çok geniş bir alana yayılan Büyük Kanyon tam dört Amerikan eyaleti sınırına dokunuyor. Arizona, Nevada, Utah, Colorado Grand Canyon etrafında yer alan eyaletler.

Büyük Kanyon ne kadar büyük?

Grand Canyon, 278 mil (447 km) uzunluğunda, kuzey ve güney yamaçları arasında ortalama 10 mil (16 km) genişliğinde ve ortalama olarak 1 mil (1.6 km) derinliğinde çok çok geniş alanı kaplayan bir doğa oluşumu. 

Grand Canyon gezi rehberi
Grand Canyon'un yamacından 180m altından manzara

Amerika Grand Canyon gezi rehberi
Grand Canyon güney kenarından manzara ve Colorado nehri

Büyük Kanyon ne kadar eski?

Büyük Kanyon'da 1.8 milyar yıl ile 230 milyon ve 5 milyon öncesine giden değişik jeolojik kaya oluşumları bulunuyor. Halen günümüzde kanyon vadisinden akan Colorado nehri, yaklaşık 6 milyon yıl önce Grand Canyon içindeki nehir yatağını oluşturmuş.

Grand Canyon'a nasıl gidilir?

Tabii büyüklükler, eyaletler havada uçuştuğu yukarıdaki özetimden sonra akla şu soru geliyor: Grand Canyon'a nasıl gidilir; o koca devasa kanyonun nereleri ziyaret edilmeli. Öncelikle, Grand Canyon'a nasıl gidebileceğinize bakalım.

Grand Canyon milli parkı genellikle, Amerika gezisi esnasında Los Angeles, Las Vegas gezi rotasının bir ayağı olarak ziyaret ediliyor. Los Angeles'tan ünlü "American road trip" araba yolculuğuna çıkılıp önce Las Vegas oradan da Grand Canyon West Rim ya da South Rim (kanyonun güney kenarı) ziyaret edilebilir. 

Grand Canyon gezi rehberi
Grand Canyon South Rim gezimiz

Birçok kişi Grand Canyon'un South Rim gezilecek noktalarını gezdikten sonra doğuya doğru devam edip Arizona'nın Page şehrini de gezi rotasına dahil ediyor. Çünkü Page'te Grand Canyon'un çok fotojenik Coloroda nehri ve kanyon kıvrımı manzarası olan Horseshoe Bend ve bir başka harika jeolojik kaya oluşumu olan Antelope Canyon bulunuyor. Ancak aklınızda bulunsun, Grand Canyon South Rim ve Page çok da birbirine yakın değil. Grand Canyon South Rim'den Page'e araba yolculuğu yaklaşık iki buçuk saat sürüyor.

Grand Canyon'a en yakın havaalanları

Eğer Grand Canyon'u California ve Los Angeles gezisinin bir parçası olarak değil de doğrudan ziyaret edecek şekilde planlamak isterseniz Grand Canyon'a uçmak için en yakın uluslararası hava alanı Las Vegas'ta ve Arizona'nın başkenti Phoenix'te yer alıyor. Daha yakın olarak Flagstaff'ta da havaalanı var ancak oraya ancak küçük hava yolları uçuyor.

Grand Canyon'a gitmek için Mesafeler:

  • Los Angeles - Las Vegas - Grand Canyon South Rim: 550 mil (885 km) (yaklaşık 9 saat araba yolculuğu)
  • Los Angeles - Grand Canyon South Rim (tarihi Route 66 yolu): 494 mil (795 km) (yaklaşık 8 saat araba yolculuğu)
  • Las Vegas havaalanı - Grand Canyon West Rim: 120 mil (190 km) (2 saat araba yolculuğu)
  • Las Vegas havaalanı - Grand Canyon South Rim: 274 mil (440 km) (4 saat araba yolculuğu)
  • Phoenix havaalanı - Grand Canyon South Rim: 230 mil (370 km) (3 saat 30 dk araba yolculuğu)
  • Grand Canyon South Rim - Page (Horseshoe bend): 135 mil (217 km) (2 saat 30 dk araba yolculuğu)

Grand Canyon'da nereler ziyaret edilmeli?

Ben yukarıdaki açıklamalarımı Grand Canyon South Rim (güney kıyısı) için yaptım ama ziyaret etme tercihlerinize göre Grand Canyon'un dört bir tarafında farklı ziyaret bölgeleri bulunuyor.

Grand Canyon South Rim (güney)

Amerika Büyük Kanyon
Grand Canyon south rim'den manzara

Grand Canyon'nun en çok ziyaret edilen bölgesi, kanyonun güney kenarındaki milli park giriş noktasında yer alıyor. Burada birçok kanyon seyir noktası, dileyene kanyon derinliklerine inebilecekleri pek çok trekking yolu; hatta yeterince cesur olanlar için kanyonun kuzey kıyılarına kadar yürüyebilecekleri yürüyüş yolları bile var.

Bizim de ziyaret için tercih etmiş olduğumuz South Rim, rakım olarak North Rim'e göre daha alçakta olduğundan kanyonun devasalığını anlayabilmek için daha iyi bir yer olarak geçiyor. Gayet organize olan Grand Canyon South Rim milli parkında gezilecek birçok nokta ve ziyaret noktaları arasında gezebilmek için ücretsiz shuttle otobüsleri bulunuyor. 

Grand Canyon West Rim (batı)

Grand Canyon West Rim, teknik olarak Grand Canyon milli parkı sınırlarına dahil değil ve Amerika yerlilerinden Hualapai'nin toprakları olarak geçiyor. West Rim'de yine Hualapai halkının işlettiği Skywalk (Grand Canyon üzerinde cam seyir terası), helikopter turu, Coloroda nehrinde rafting ve zipline gibi aktiviteler var. Bu tarz aktiviteler ilginizi çekiyorsa ve Las Vegas'tan nispeten daha kısa sürede Grand Canyon'u görmek isterseniz Grand Canyon West Rim tercihiniz olabilir.

Las Vegas'ta konaklayıp günübirlik tur ile de Grand Canyon West Rim'i kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz. Böylesi bir Las Vegas'tan Grand Canyon ve Skywalk turununu incelemek, katılan yorumlarını okumak ve fiyatlar için tıklayın.

Grand Canyon East (doğu)

Grand Canyon'un doğusunda yer alan Page şehrinde ünlü Horseshoe Bend kıvrımı yer alıyor. Burada, Colorado nehri Crand Canyon içinde at nalı şeklinde bir kıvrımdan akıyor ve muhteşem manzaralı seyir noktasından bu efsane görüntü görülebiliyor.

Page şehri ayrıca bir başka şahane jeolojik oluşum olan Antelope Canyon'un büyüleyici ortamı ile ünlü. Buralara kadar gidenler genellikle hem Horseshoe Bend hem Antelope Canyon'u ziyaret ediyor. Antelope Canyon da yine Amerikan yerlilerinin işlettiği bir yer ve ancak turlu rehberler ile gezilebiliyor. Tur fiyatlarına göz atmak ve ayrıntılar için tıklayın.

Grand Canyon North Rim (kuzey)

"Karşı Taraf" olarak geçen Grand Canyon North Rim, Grand Canyon'un en az ziyaret edilen kenarı. Grand Canyon ziyaretçilerinin sadece %10'u kuzey yamacını ziyaret ediyormuş. Doğal olarak burası daha bakir, tenha ve ziyaretçi kalabalığından kaçıp bu eşsiz doğal oluşumunun ve getirdiği yalnızlık hissinin daha bir hissedilebilecek bir yer.

Grand Canyon North Rim kış ayları boyunca ziyarete kapalı olup ancak Mayıs - Kasım ayları arasında ziyaret edilebiliyor.

Grand Canyon'da nerede kalınır?

Grand Canyon'da yapmak istediklerinize göre konaklama opsiyonları:

1. Las Vegas otellerinde konaklamak

Las Vegas otellerinde konaklayıp Grand Canyon günübirlik olarak ziyaret edilebilir. Grand Canyon South Rim'i Las Vegas'tan günübirlik ziyaret etmek zorlayıcı olabilir ama Grand Canyon West Rim ziyaret edilmek isteniyorsa Las Vegas'ta konaklayıp kolaylıkla günübirlik gezi olarak ziyaret edilebilir.

Las Vegas otelleri uygun fiyatlı, fiyat / kalite oranı yüksek, Amerika ortalamasına göre yüksek standartlı konaklama seçenekleri sunuyor.


Bütçeniz el veriyorsa, Las Vegas'tan Grand Canyon helikopter turu ile de ziyaret edilebilir. Ömürde bir sefer yapılacak böylesi bir turda, Grand Canyon hem havadan görülebiliyor, hem de kanyonun en dibine Colorado nehri kıyısına inilip şampanya eşliğinde piknik yapılıyor. Las Vegas'tan Grand Canyon'a helikopter turu ayrıntıları ve fiyatlar için tıklayın.


2. Grand Canyon South Rim'de milli park girişine yakın otellerde konaklamak

Amacınız temel olarak Grand Canyon'u görmek ve park içinde birkaç gün geçirmek istiyorsanız en mantıklı konaklama seçeneği burası. Bu bölgede, uygun fiyata konaklayabileceğiniz birkaç otel bulunuyor. Ayrıca oteller yakınında yeme içme yerleri de var. Grand Canyon giriş bileti zaten yedi gün geçerli olduğundan park sınırları dışında konaklamak da sıkıntı değil aslında.


3. Grand Canyon South Rim'de milli park içindeki otellerde konaklamak

Grand Canyon nerede kalınır
Grand Canyon kıyısında tarihi El Tovar otel

Grand Canyon South Rim'de, milli park içinde konaklayabileceğiniz birkaç otel seçeneği bulunuyor. Buradaki oteller hem oldukça pahalı, hem de konaklamak isterseniz aylarca önceden rezervasyon yapmanız gereken yerlerden. Özellikle Grand Canyon'da iki üç gün gibi bir süre geçirip farklı trekking rotalarını yürümek isterseniz yakın mesafeli bu konaklamalarda kalmak mantıklı olabilir.

El Tovar Hotel, Biright Angel Lodge gibi oteller Grand Canyon milli parkı içinde bulunan otellerden. Özellikle El Tovar Hotel'in kendisi de bir tarihi ziyaret noktası olup milli park içinde konaklamak için en güzel ve (en pahalı) yerlerden biri. 

4. Route 66 kasabası Williams'ta konaklamak

Grand Canyon gezi notları
Grand Canyon gezimizde konakladığımız Williams kasabası

Grand Canyon South Rim'de sadece bir gün geçirip, bölgedeki diğer gezilecek yerleri görmek istiyorsanız konaklamak için en güzel yerlerden Williams kasabası. Bizler Grand Canyon ziyaretimizde William'ta konakladık ve bu minik butik, Route 66 kasabasının ortamına bayıldık.

Williams, Grand Canyon South Rim'e 60 mil (1 saat 15 dk araba yolculuğu) uzaklıkta. Dileyene Williams'tan Grand Canyon'a tarihi tren yolculuğu imkanı da var. Turistik minik çarşısı, renkli dükkanları, güzel restoranları ile Grand Canyon'a yakın konaklamak için iyi bir tercih Willimas kasabası. Ayrıca, Williams'taki oteller Grand Canyon içindeki ve hemen girişi yakınındaki otellerden çok daha uygun fiyatlı.

Grand Canyon gezilecek yerler

Grand Canyon gezi rehberi
Grand Canyon South Rim gezimiz

Bizler gece Willimas'ta konaklayıp sabah erken saatlerde Grand Canyon South Rim'e gitmek için yola koyulduk. Williams'tan Grand Canyon'un girişine, kuzeye doğru dümdüz giden rahat bir yolculuk sonrası ulaşılıyor. 

Bir yerlere doğru yol alıyorken, ufukta gittiğimiz yerin gözükmesi beklentisi vardır ya hep; Grand Canyon için bu geçerli değil. Grand Canyon'un ta en dibine, kanyon yamacına ulaşana kadar hiçbir şey görülemiyor. Ancak yamaca ulaştığınızda, yerin derinliklerine doğru açılmış olan devasa çukuru görebiliyorsunuz.

Grand Canyon milli parkı giriş ücreti ne kadar?

Grand Canyon milli parkını ziyaret etmek için araba başına (içindeki tüm yolcular dahil) giriş ücreti $35. Giriş biletiniz 7 gün boyunca geçerli ve Grand Canyon North Rim girişini de kapsıyor.

Amerika geziniz esansında ikiden fazla milli park ziyaret etmeği planlıyorsanız Milli Parklar yıllık pass'ı (America the Beautiful Pass) almak daha mantıklı. National Parks Annual Pass fiyatı $80

Eğer ABD'de oturuyorsanız, ailecek milli parkları ziyaret ediyorsanız ve ailenizde 4. sınıfa giden bir öğrenci bulunuyorsa "Every Kid Outdoors" yıllık National Parks Outdoors pass'ını ücretsiz olarak alabiliyorsunuz. Bizler ailemizdeki 4. sınıf öğrencisi sayesinde Grand Canyon'a hiçbir ücret ödemeden girebildik. (Daha önce de ailemizdeki diğer 4. sınıf öğrencisi sayesinde Joshua Tree milli parkını ücretsiz ziyaret etmiştik.)   

Grand Canyon gezi rehberi

Grand Canyon South Rim'de ne yapılır?

Desert View Drive

Grand Canyon'u zahmetsizce ziyaret etmek için 23 millik (43 km) bir araba yolculuğu rotası bulunuyor. Bu sürüş boyunca altı tane kanyon seyir noktası, piknik alanları, şahane manzaralar ve her seyir noktasında araba park yerleri bulunuyor. Desert View Drive hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayın.

South Rim Visitor Center

Ziyaretçi merkezine arabanızı park ettikten sonra (otopark ücretsiz), Grand Canyon'u keşfetmeye hazırsınız artık. Buradan kalkan ücretsiz shuttle otobüsleri ile parkın dört tarafında görmek istediğiniz yerlere gidebilirsiniz.

Dilerseniz öncelikle ziyaretçi merkezinde gün boyunca ücretsiz olarak sunulan "Grand Canyon: A Journey of Wonder" tanıtım filmini izleyebilirsiniz

Ayrıca Grand Canyon ranger'larının (ormancı, koruyucu) her gün sabah 10'da ücretsiz olarak düzenledikleri kanyon kenarı yürüyüşlerine veya diğer programlarına de katılabilirsiniz. Ranger programları hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Mather Point

Arabanızı "visitor center"a bıraktıktan sonra, kanyon kıyısına doğru kısa bir yürüyüş sonrası Grand Canyon'u ilk defa görüp, ağzınızın iki karış açık kalacağı ilk nokta Mather Point. Kanyonun buradaki kıyısına gelene kadar, Grand Canyon'da msınız, ormanların arasındaki piknik alanında mısınız hiç belli değil. Çünkü daha önce de dediğim gibi bu noktaya gelinceye dek Grand Canyon'dan en ufak bir belirti yok.

Grand Canyon gezilecek yerler
Mather Point'ten manzara


Grand Canyon gezilecek yerler
Mather Point'te

Bizler "visitor center"a arabamızı park ettikten sonra Mather Point'e yürüdük, buradaki seyir noktalarını dolaştıktan sonra "Orange Shuttle" otobüsüne atlayıp parkta görmek istediğimiz diğer noktalara kolaylıkla gittik.

Grand Canyon günübirlik yürüyüş rotaları

Grand Canyon'un derinliklerine doğru inilebilen birçok yürüyüş rotaları bulunuyor. Not olarak, Grand Canyon özellikle daha sıcak aylarda çok sıcak olabildiği için, bu bakir yürüyüş yollarının dikkatlice yürünmesi gerektiği, yanınızda bol su taşınması ve günübirlik yürüyüşlerde sağlıklı bir şekilde geri dönebilmek için belli noktaların aşılmaması için park rehberleri boyunca sürekli uyarılıyor. Sizin de kulağınıza küpe olsun...
Grand Canyon gezi rehberi
South Kaibab yürüyüş rotası

Bizler Grand Canyonda'ki birçok yürüyüş yolundan Bright Angel Trail ve South Kaibab Trail'i yürümeye karar verdik. Grand Canyon'u ilk defa ziyaret edenler için kanyonun şahane manzaralarını seyrederek yürüyebilecek en güzel yürüyüş yolları buralar olarak tavsiye ediliyor.
  • Bright Angel Trail hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayın.
  • South Kaibab Trail hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayın.

South Kaibab Trail yürüyüşümüz

Grand Canyon gezi notları
Ailecek Grand Canyon derinliklerine doğru

Önce South Kaibab Trail'den kanyon derinliklerine yürümeye karar verdik. Yürüyüş yolunun başlangıç noktasına özel araçlarla gidilemiyor, ancak shuttle otobüsleri ile gidilebiliyordu. Biz de Mather Point'ten "Orange Shuttle" otobüsüne atladık South Kaibab Trailhead noktasına ulaştık. 

South Kaibab Trail yürüyüşünün bilimum ara noktalarının isimleri de oldukça ilginçti.
  • Ooh-Aaah noktası: Başlangıçtan yaklaşık 1 mil sonra 
  • Cedar Rindge: Başlangıçtan 1.5 mil sonra 
  • Skeleton Point: Başlangıçtan 3 mil sonra 

South Kaibab yürüyüş yolu kanyon derinliklerine oldukça dik bir şekilde indiğinden kısa bir sürede oldukça aşağılara (çok yorucu bir şekilde) inilebiliyor ve yol boyunca şahane manzara sunuyor. Ayrıca, yürüyüş boyunca hiç gölgelik yer olmadığından özellikle sıcak aylarda dikkatli olunması gerekiyor. Bizim gittiğimiz Kasım sonunda, hafif serincene ama güneşli bir havada ise yürümesi gayet keyifli bir rotaydı.

Grand Canyon gezilecek yerler
South Kaibab trail'de Ooh-Aaah Noktası

Hayalde South Kaibab yürüyüş yolunun en dibindeki Skeleton Point'e kadar gitmek vardı (gidiş geliş 6 mil) ancak bir kez yürümeye başlayınca durumun hiç de öyle olamayacağını fark ettim. 

Önce iniyorsunuz iniyorsunuz, çok ilginç ve özgün bir tabelaya (istifra eden bir adam tabelası) ulaşıyorsunuz (yine temkinli yürüyüş yapılması gerektiği uyarı levhalarından biri), Ooh-Aaah noktası burası mı acaba diye düşünüyorsunuz :)). 

Ancak, hemen hemen bir o kadar daha gittikten sonra, ahşap bir tabela ile Ooh-Aaah noktasının işaretlendiğini görüyorsunuz. Ve önünüzdeki inanılmaz manzara karşısında ağzından dökülen ilk sözler: Ooh-Aaah! oluyor.
Grand Canyon gezi notları
Ooh - Aah noktası :)

Bizler çocuklu yaptığımız South Kaibab yürüyüşümüzü Ooh-Aaah noktasında tamamlayıp geriye döndük, fakat sizin yeterince zamanınız ve enerjiniz varsa rotayı tamamlayın derim; kanyon içine doğru giden manzaralar şahane!

Normalde, South Kaibab yürüyüş yolundan sonra Bright Angel rotasının bir kısmını da yürümek istiyorduk ancak yorulduğumuzdan vazgeçtik ve doğrudan milli park merkezi olan Village Historic District bölgesine geçtik.

Village Historic District

Grand Canyon gezilecek yerler
Grand Canyon'da tarihi Village bölgesi

1901 yılında Grand Canyon 'un güney yamacının en dibine kadar tren yolu inşa edilip, ilk buharlı tren gelmesiyle bu bölge gelişmeye ve gelen ziyaretçileri ağırlamaya başlamış. Günümüzde o günlerden kalan ve o günlerin izlerini taşıyan birçok yapıyı hala "Village Historic District" içinde görebiliyorsunuz. 

Grand Canyon'un Village tarihi bölgesinde görmeye değer yapılar

The Grand Canyon Railway depot

Amerika'daki en eski ahşap tren istasyonlarından bu bina, halen Grand Canyon'a tren ile gelenlerin kanyona ilk ayak bastıkları yer.

El Tovar otel

Grand Canyon gezi rehberi
El Tovar otel lobisi

1905 yılında açılmış olan otel, Mississippi'nin batısındaki en lüks otel olarak geçiyormuş. Halen günümüzde de Grand Canyon'da konaklamak için en pahalı ve elit opsiyonlardan biri olan El Tovar'ın namı tabi bizim kulağımıza çoktan çalınmıştı. Oralara kadar gitmişken El Tovar otelin içine girdik ortamına bakındık.

Grand Canyon'da yamacın en dibinde yer aldığını okuduğumuz El Tovar otel evet, kanyon yamacında yer alıyor ama bizim düşlediğimiz gibi kanyon manzaralı oda hayal ediyorsanız, kral dairesi dışında durum büyük ihtimal pek de öyle olmayacaktır. Çünkü odaların büyük bölümü kenardaki village alanına bakıyor. Ancak otelin bulunduğu konum, asaleti, bir chalet ambiyansındaki ortamı yeter de artar bile. İhtişamlı lobisi, çıtır çıtır şöminenin yandığı, geyik başlarının duvarları süslediği ortamı tam bir İsviçre dağ otelini anımsatıyor.

El Tovar otel restoranları

El Tovar otelde, lobisinin hemen yanında iki tane yemek yenilecek yer bulunuyor. Yan yana olan işletmenin biri fiyatları oldukça pahalı olan bir restoran ve hemen yanında bir kokteyl bar olarak geçen hafif bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir yer var. Her iki yerin de Grand Canyon manzarası şahane ve otel müşterisi olmasanız da kabul ediyorlar. 
Grand Canyon gezi rehberi
El Tovar otel restaurant

Kokteyl barın fiyatları ortama göre bize fena gelmedi. Kapıdaki sıra da çok aşırı uzun değildi. Sıramız gelince oturduk hafif bir şeyler yedik, içtik; bu çok özgün yerdeki tarihi ortamın tadını çıkarttık. Nereden nereye dedik...

Hopi house

Grand Canyon gezilecek yerler
Grand Canyon Village'te Hopi house

Hopi halkı, Grand Canyon'da yüzyıllar boyunca ikamet etmiş 12 Amerika yerli halkından bir tanesi. Tren yolu gelip El Tovar otel yapılınca, aslına uygun bir Hopi evi de El Tovar'ın hemen karşısına yapılmış. 

Hopi evinin yapılma amacı Hopi halkına saygı, bir de yerli halk ürünlerinin satılacağı turistik bir yer yapımı. Hopi evi El Tovar'dan farklı olarak, etraftaki çevre ile uyum içinde, sanki onun parçasıymışçana inşa edilmiş. 

Nitekim, Hopi halkı mensupları bu pueblo evini inşa etmiş, ilk zamanlarda yerli halk el zanaatlarını burada sergilemiş, hatta birkaç nesil boyunca bu Hopi evinde ikamet etmişler. Öyle ki Grand Canyon ziyareti ile Amerikan yerlileri ziyareti aktivitesi birlikte anılmaya başlamış. Hatta Amerikan yerli dansı seremonisi bayağı bir turistik aktivite haline gelmiş. Zamanla Hopi halkı kültürel değerlerinin böylesi ticari ve turistik amaçta kullanılmasından rahatsız olmuş. Günümüzde Hopi evi sadece yerli halkın el ürünlerinin satıldığı ve geleneksel bir pueblo evinin mimarisinin görülebildiği bir yer olarak kullanılıyor.    

Verkamp's Visitor Center

Günümüzde ziyaretçi merkezi olarak kullanılan bina yüzyıldan uzun bir süre aynı ailenin işlettiği hediyelik eşya dükkanı olarak kullanılmış.

Lookout Studio

Grand Canyon gezilecek yerler
Grand Canyon kıyısında Lookout Studio

Etraftaki manzaradan ilham alınarak, doğa ile uyum içinde inşa edilmiş olan bu stüdyoda Grand Canyon manzarası inanılmaz güzel! Halen turistik eşya dükkanı olarak kullanılan binanın balkonuna ve terasına çıkın, manzaranın tadını çıkarın ve Grand Canyon arka fonlu kartpostallık resimler çekin...

Grand Canyon gezilecek yerler
Gün batımına doğru Grand Canyon (Lookout Studio'dan manzara)

İlgili Yazılarım:


Gezi yazılarımı faydalı buluyorsanızlütfen tatil otel rezervasyonlarınızı benim booking.com linklerim üzerinden yapıp, emeğime destek olun. 
Size hiçbir ekstra masraf olmaz, tamamen aynı konaklama ücretini ödersiniz. Booking.com'un zaten almış olduğu komisyonun bir kısmının bana gelir olarak gelmesine yardımcı olabilir, benim yepyeni yazılar yazmama vesile olabilirsiniz. Booking.com kazanacağına gezenanne kazansın diyorsanız :)  otel rezervasyon linkim burada
Bu yazı affiliate linkleri içerir; daha fazla bilgi için tıklayın.