Naxos adasına nasıl gidilir


En güzel denizli Yunan adalarından olan Naxos adasına deniz tatili için gittik. Naxos adasına nasıl gidilir? Naxos adası nerede? Türkiye'den feribot ile Naxos adasına nasıl gidilir? Naksos adası tatiliniz öncesi işinize yarayacak birçok bilgi aşağıdaki blog yazımda. 

Naxos adasına nasıl gidilir?

Naxos adasına gitmenin en kolay yolu Atina üzerinden gitmek. Maalesef Türkiye'den Naxos adasına direkt uçuş veya feribot bulunmuyor. Atina'ya uçup, oradan iç hat uçuşları veya feribot ile Naxos adasına ulaşılabilir

Yunan adaları tatilimiz hakkındaki bir önceki yazım da dikkatinizi çekebilir:

Yunan adaları gezi rehberi: Naxos, İos, Santorini tatilimiz

Naxos nerede?

Naxos nerede
Naxos adasının simgesi Portara

Yunanistan'ın Naxos adası Ege denizinde bulunuyor. Dünyaca ünlü Mikonos ve Santorini'nin de yer aldığı Kiklad (Cyclades) adalarının en büyüğü Naxos adası. Konum olarak aşağı yukarı Bodrum seviyesinde ve kuzeyden güneye Mykonos ve Santorini adalarının arasında yer alıyor. Ancak, dünyaca ünlü komşu adalarının aksine Naxos cruise gemilerinin uğradığı bir ada olmadığından çok daha sakin bir ada.

Türkiye'den Naxos'a uçuş veya feribot var mı?

Maalesef Türkiye'den Naxos adasına direkt uçuş veya feribot yok. Takip edilebilecek en mantıklı yol Atina üzerinden gidip oradan uçakla veya feribotla adaya ulaşmak.

Türkiye'den bir Yunan adasına feribotla gidip oradan Naxos'a geçsek?

Türkiye'den Yunan adaları feribotları ile Türkiye'ye yakın Yunan adalarına geçip onlar üzerinden Mikonos vb üzerinden de Naxos adasına geçilebilir. Ben, bu seyahatimde bizim de bilet almış olduğumuz www.ferryhopper.com sitesi üzerinden Türkiye'nin farklı limanlarından Naxos'u arattım ve aşağıdaki hatları buldum. Siz de aşağıdakilerden size mantıklı gelen hat için www.ferryhopper.com sitesi üzerinden arama yapıp güncel fiyatları ve size uygun feribot seferlerini bulabilirsiniz.

Kos - Amorgos (Katapola) - Naxos

Bodrum - Kos feribotu: Feribot fiyatı 17€, sefer süresi 20 dakika
Kos - Amorgos - Naxos:   Feribot fiyatı 87€, sefer süresi Amorgos'a 3 saat 15, Amorgos'tan Naxos 1 saat 25 dk. Ancak bu çok da mantıklı bir hat değil. Seferler seyrek, fiyat pahalı ve aktarmalar arası uzun.

Kos - Astypalea - Naxos

Bodrum - Kos feribotu: Feribot fiyatı 17€, sefer süresi 20 dakika
Kos - Astypalea - Naxos:   Feribot fiyatı 48€, sefer süresi Astypalea'ya 1 saat 45, Astypalea'dan Naxos 4 saat. Bu hat mantıklı ve yapılabilir gözüküyor. Yine de güncel seferler ve fiyatlar için www.ferryhopper.com sitesinden kontrol edin. 

Samos - Mikonos - Naxos

Kuşadası - Samos feribotu: Feribot fiyatı 36€, sefer süresi 45 dakika
Samos - Mikonos - Naxos: 
veya
Samos - Syros - Naxos: 
Her iki hat için Feribot fiyatları 40 - 60€ arasında gün ve süreye göre değişiyor, sefer süresi 4 saat civarı Mikonos ya da Syros'a varılıyor. Oradan da Naxos yaklaşık 1 saat. Güncel seferler ve fiyatlar için www.ferryhopper.com sitesinden kontrol edin. 

Chios (Sakız) - Mikonos - Naxos

Çeşme - Sakız (Chios):  Feribot fiyatı 26€, sefer süresi 20 dakika
Sakız (Chios) - Mikonos: 3 saat
Mikonos - Naxos: 40 dakika toplam Sakız - Naxos seferi feribot ücreti 80 - 100€
Güncel seferler ve fiyatlar için www.ferryhopper.com sitesinden kontrol edin. 

Naxos adasında havalimanı var mı?

Evet. Naxos havaalanı (JNX), Naxos şehir merkezine yaklaşık 3 km uzaklıkta yer alıyor. Atina'dan Olympic ve Sky express gibi hava yolları Naxos'a uçuyor. Uluslararası uçuş bulunmuyor.

Atina'dan Naxos adasına nasıl gidilir?

Atina'dan Naxos'a uçak veya feribotla gidilebilir. Uçuş süresi yaklaşık 40 dakika, feribotla ulaşım ise feribot çeşidine ve şirketine göre değişmekle birlikte yaklaşık 3 - 6 saat arası sürüyor.

Atina'dan Naxos'a uçakla gitmek

Biz Naxos seyahatimizi planlarken İstanbul'dan Atina uluslararası havalimanına uçup oradan da kolayca uçakla Naxos'a geçecek şekilde plan yapmıştık. Hatta bu sebeple Atina uçuşunu sabah çok erken saate almış ve doğrudan adaya geçip günü kurtarmayı planlıyorduk. Ancak, Atina uçuşumuzu aldık almasına fakat Naxos uçuşunu son iki aya kadar satın almamıştık. (Santorini vb başka Yunan adalarını ve Atina'yı da ziyaret etmek istediğimizden rotamızı son dakikaya kadar netleştirmemiştik.) Kış aylarında baktığımda Naxos'a uçuş fiyatları oldukça uygun, feribotla kafa kafaya hatta daha bile ucuzken yazın fiyatlar çok yükseldi ve biz alana dek istediğimiz saatteki uçuş tamamen doldu. Siz siz olun, Naxos planınız netleştiğinde ilk önce uçak biletinizi alın derim.

Atina'dan Naxos'a feribotla gitmek

Atinadan Naxos'a nasıl gidilir
Rafina limanı, Atina

Atina'nın hem Pire hem de Rafina limanlarından Naxos'a feribot kalkıyor. Genel olarak seferler direkt Naxos değil de önce etrafındaki yakın diğer adalara (Mikonos, Paros vb gibi) uğradıktan sonra Naxos'a varılıyor. Feribot çeşidinin ne kadar hızlı olduğuna göre hem süre hem de fiyat değişiyor. Genel olarak uçak biletinin yaklaşık yarı fiyatına bilet bulunabiliyor. Bir iki kişi gidildiğinde ödenen toplam miktar çok farklı olmayabilir ama bizim gibi dört kişilik bir aile ile seyahat edildiğinde feribot ile gitmek çok daha ekonomik.

Bizler, Atina'ya uğramadan doğrudan Naxos'a gittiğimizden havaalanına daha yakın olan Rafina limanına gittik. Havalimanından Rafina limanına transferi taksi ile yaptık. (Alternatif olarak toplu taşıma da bulunuyor.) Öğleye doğru limandaydık vaktimiz olduğu için limanda oturduk öğle yemeği de yedik. Böylece tatilimiz Rafina limanında başlamış oldu aslında. 

Atina'dan Naxos adasına nasıl gidilir
Rafina limanında balık lokantası çok keyifliydi

Feribot saatimiz geldiğinde Sea Jets feribotlarına bindik. 14:30'da bindiğimiz feribot 17:50'de Naxos'taydı. 

Sea Jets feribotu ile Naxos'a gitmek

Sea Jets hızlı feribotu ile 3 saat 20 dakikada Naxos'a ulaştık. Alternatif olarak 5 saat ve 5 buçuk saatte adaya ulaşan biraz daha uygun fiyatlı feribot şirketleri de vardı ancak onların seferleri ya sabah erken ya da akşam geç saatteydi. Bu arada feribotla gitmeye karar verdiğinizde de biletlerinizi almakta fayda var, çünkü onda da fiyatlar doluluğa göre artabiliyor.

Biletinizi online olarak www.ferryhopper.com sitesinden alabilirsiniz. Bileti bastırmaya gerek kalmadan, cep telefonumuzdan gösterip gemi binişinde okutarak kolayca feribota binilebiliyor.  Feribot bilet fiyatları ve seferler için tıklayın

Size Süper Para Tasarruf ettirecek önemli Not!
Yunan adaları tatilinizi planlıyorken daha hangi adada kaç gün kalacağınız ve doğrudan tek bir adaya gidecekseniz o adadaki kalış tarihleriniz belirlemeden önce feribot seferlerini ve fiyatlarını inceleyin ve ona göre karar verin. Gitmek istediğiniz adalara giden en uygun ve en mantıklı saatli feribotları belirledikten sonra otellerinizi rezerve edin. 

Biz, adalar yakın feribot elbet vardır deyip önce otellerimiz tuttuk. Daha sonra fark ettik ki, feribot vardı olmasına ama bazı yerlerde günde tek sefer vardı, o da en pahalı ve hızlı olan feribotlardandı. Mesela, bizler Naxos'tan sonra İos adasına geçtik ve orada gündüz saatli tek bir sefer vardı onun da fiyatı 60€ civarıydı. Oysa ki bir başka gün Naxos'tan İos'a geçmeyi seçsek bilet fiyatları 8€'ya kadar düşüyordu. Dört kişilik aile olarak fazladan vermek zorunda olduğumuz ücreti siz hesaplayın. :( Keşke tatilimizden önce GezenAnne'yi okuyup ona göre plan yapsaydık. :)))

Naxos adasına nasıl gidilir
Rafina limanından feribot ayrılırken

Yunan adası feribotu ortamı nasıldı?

Feribota bindik ve valizlerimizi aşağıdaki bagaj alanına bıraktık. (feribottaki arabaların bulunduğu bölüme bagajlar bırakılıyor, tamamen kontrolsüz bana hiç güven vermiyor ama sistem böyle, herhalde bir sıkıntı olmuyor, bizim bagajlar yerli yerindeydi çok şükür :)) Yukarıya yolcu bölümüne geçtik ve numaralı yerlerimizi bulduk. Bizler en uygun fiyatlı ekonomik bölümden koltuklarımızı seçmiştik. Koltuklar gayet konforlu ve rahattı. Ortam da klimalı ve ferahtı. Ayrıca, feribotta ufak bir şeyler alınabilecek bir cafe de vardı.

Yunan adaları feribotu
Feribot koltukları gayet rahattı

Sefer, yüksek hızlı feribot olmasına rağmen dışarıdaki güverteye çıkmaya izin veriliyordu. Tabii bol rüzgardan saçlar uçuşuyor, deniz suyu sıçramasından cildiniz tuzla kaplanıyor ama Ege denizinde sefer yaparken vakit geçirmesi çok keyifliydi.

Feribot, yol boyunca sırasıyla: Andros, Tinos, Mikonos adalarına uğradı. 
Atina'ya yakın Yunan adaları Tinos adası
Feribot duraklarından Tinos adası

Mykonos adası, Naxos'a çok yakın, Naxos'a varmadan hemen bir önceki duraktaydı. Mikonos - Naxos arası feribotla sadece 40 dakika sürüyor. Biz uğramayı tercih etmedik ama Naxos'tan rahatlıkla günübirlik bile gidilebilecek mesafede Mykonos adası. (yaz dönemi fiyatları, kalabalık vb sebeplerle çok turistik ada tercihimizi Santorini'den yana kullandık, ikinci bir çok turistik adaya gitmeği tercih etmedik. Mikonos'un plajlarının namını çok duymuştuk ancak Naxos'ta aradığımız rüya plajları fazlasıyla bulduk.)

Naxos adasına nasıl gidilir
Mikonos adası
Mikonos'tan ayrıldıktan kısa bir süre sonrası Naxos adasına ulaştık. Limana yanaşırken ilk önce adanın simgesi ünlü Portara karşıladı bizi. Hızlıca çıkış kapısına gidip, valizlerimizi aldık ve gemiden indik. Feribot herbir adada sadece birkaç dakika durup sonra yoluna devam ettiği için limana varmadan hazırlıklı olmak gerekiyor. Biz indik ve feribot bir sonraki ada durağı olan Paros'a doğru yoluna devam etti.
Naxos'a nasıl gidilir
Naxos adası limanına yaklaşırken

İlgili yazılarım:


Gezi yazılarımı faydalı buluyorsanızlütfen tatil otel rezervasyonlarınızı benim booking.com linklerim üzerinden yapıp, emeğime destek olun. 
Size hiçbir ekstra masraf olmaz, tamamen aynı konaklama ücretini ödersiniz. Booking.com'un zaten almış olduğu komisyonun bir kısmının bana gelir olarak gelmesine yardımcı olabilir, benim yepyeni yazılar yazmama vesile olabilirsiniz. Booking.com kazanacağına gezenanne kazansın diyorsanız :)  otel rezervasyon linkim burada