çocukla Atina gezisi

Tiyatronun, demokrasinin, batı medeniyetinin ve olimpiyatların doğum yeri olan Atina, çocuklara anlatacak birçok hikaye barındırıyor. Renkli sokaklarının, antik yapılarının, lezzetli yemeklerinin tadını çıkartmak ve bol bol ailece keyifli zaman geçirmek için çocukla Atina gezisi çok iyi bir seçenek. Pekiyi "çocukla Atina'da ne yapılır" diyenler için, Atina'da çocukla gezilecek yerler hakkında birçok fikir yazımın devamında.

Çocukla Atina iyi bir fikir mi?

Hemen her yeri yürüyerek keşfedilebilen Atina'yı çocuklarla gezmek çok rahat ve çocukla Atina gezisi düşük tempolu çok keyifli bir rota. Üstelik Yunan mutfağı, Türk mutfağından çok uzak olmadığından tatilde çocuklara ne yediririm uğraşını azaltıyor. 

Biliyorum, çocukla Avrupa fikri çok cazip ama ailecek uçak bileti fiyatları el yakıyor. Bu durumda Atina biraz daha makul çünkü konum olarak Türkiye'ye yakın olduğundan daha uygun uçak biletleri bulunabiliyor. Ayrıca, alternatif olarak arabanıza atlayıp, biraz uzunca ama; İpsala, Kavala, Selanik derken kendi aracınızla da Atina'ya gidebilirisiniz.

Çocukla Atina
Atina sokaklarında çocuklarla

Çocukla Atina kaç günde gezilir?

Atina, 2 - 3 günde kolaylıkla gezilebiliyor. Atina'da gezilecek yerlerin hemen hepsi yürüme mesafesinde ve Atina'da turistik merkez çok büyük değil. Bu haliyle, gezmesi çok rahat ve kısa tatillerde çocuklarla gitmek için iyi bir seçenek. İklimi de tipik Akdeniz iklimi olunca kış tatillerinde, uzun hafta sonu tatilleri için, ara tatiller için çok güzel bir çocuklarla gezi rotası Atina.

Bizler çocuklarla Atina'yı, yazın Yunan adaları deniz tatilimizin bir parçası olarak ziyaret ettik ve Atina'da 2 günlük bir sürede çok güzel vakit geçirdik. Atina'nın simgelerinden Akropolis'i ailecek rehberli bir turla gezdik ve Antik Yunan hakkında birçok şey öğrendik. Atina'nın renkli sokaklarında dolaştık, güzel tavernalarında harika yemekler yedik. Gezimiz ve Atina'da gezilecek yerler hakkında daha ayrıntılı bilgi için yazım:


Çocukla Atina gezisinde nerede kalınır?

Atina'nın keyfini ailecek daha bir çıkarabilmek için çocukla Atina gezinizde merkezi yerde kalmak en zahmetsizi. Monastiraki, Plaka, Syntagma ve Psyri çevresi merkezi lokasyon için kalınabilecek yerler. Buralardan Atina'da görmek isteyeceğiniz hemen tüm turistik yerlere kolaylıkla yürüyebiliyorsunuz.

Atina'da çocuklarla gezilecek yerler
Psyri sokakları

Bizler, çocukla Atina gezimizde, son zamanların popüler semti Psyri'de konakladık. Psyri sokakları, cafeler, tavernalar ile bezeli ve Atinalıların gün boyu vakit geçirdiği ve özellikle akşam saatlerinde daha bir cıvıl cıvıl olan çok keyifli bir yer. Psiri bölgesi, Atina gezilecek yerlerin çoğunun bulunduğu Monastiraki ve Plaka'ya da beş on dakika yürüyüş mesafesinde. 

Ayrıca, çocukla Atina gezisinde mutlaka uğranılan renkli Little Kook sokağı da Psyri'de yer alıyor. Yolumuzun üstünde olunca bizler Atina gezimiz boyunca Little Kook sokağından gün içinde birçok defa geçiyorduk. 

Atinada nerede kalınır
Atina Psyri'de konakladığımız 18 Micon Str otelin girişi ve Psiri sokaları

Uygun fiyatlı, kaliteli ve çok özgün bir otel olan 18 Micon Street otelde konakladık. Çok memnun kaldık. İki çocuğumuzla kaldığımız odası geniş geniş ve tertemizdi. Kısa süreli Atina konaklamalarınızda gönül rahatlığı ile tavsiye edeceğim bir yer 18 Micon Street oteli (booking.com puanı 9,2 / 700'den fazla yorum için). 


Atina'da çocukla gezilecek yerler

  • Akropolis'i rehberli turla gezmek, çocukla Atina gezisi için iyi bir fikir (Acropolis turları hakkında bilgi ve fiyatlar için tıklayın)
  • Syntagma meydanındaki Parlamento binası önünde askerlerin nöbet değişimi
  • National Garden: Parlemento binasının hemen arkasında kocaman yeşil park
  • Akropolis müzesi: Çocuklarla arkeoloji müzesi gezmek her zaman çok kolay olmayabilir ama bu müzedeki birçok çocuk etkinliği ile müze gezisi eğlenceli hale geliyor.
  • Panathenaic Stadyumu: National garden parkının yakınında ilk Olimpiyatların da yapıldığı yer
  • Little Kook sokağı: kostümlü garsonlardan, yiyeceklere, Alis harikalar diyarı temalı cafe ve restoranların dizili olduğu rengarenk bir sokak
  • Atina çocuk müzesi: diğer adıyla Hellenic Children's Museum, Atina'yı gezen daha minik çocukların çok keyifli vakit geçireceği bir yer.
  • Athens Happy Train ile Atina'da gezilecek yerler arasında keyifli yolculuk (bilgi ve fiyatlar için tıklayın)
  • Hop-on Hop-off otobüsleri ile Atinada gezinti (fiyatlar için tıklayın)
  • Lycabettus Tepesi'nden Atina'ya yüksekten bakmak ve çocuklar için tepeye fünükiler ile çıkma eğlencesi
  • Bol bol lokmades, ballı yoğurt ve Ice roll yemek
  • İllüzyon müzesi: (Giriş bileti ve fiyatlar için tıklayın

Çocuklarla antik Akropolis gezisi

Atina'da çocukla gezilecek yerler
Akropolis
 

Atina deyince ilk akla gelen simge, bir tepe üzerinde tüm heybeti ile duran antik Yunan yapısı Akropolis elbette. Günümüze dek bütün bir şekilde ulaşabilen Yunan Antik dünyasına ait en çarpıcı anıt kompleksi olmasıyla Acropolis UNESCO dünya mirası listesinde yer alıyor. Böylesi bir yer olunca çocukla Atina gezisinde Akropolis'i ziyaret etmek şart oluyor.

Atina'da çocukla gezilecek yerler
Çocukla Akropolis gezimiz

Çocukla Akropolis gezimizi biraz daha renklendirmek için sit alanını rehberli bir turla gezmeğe karar verdik. "Get Your Guide" sitesinden rehberli bir tur aldık. Böylece, antik yapı kalıntı yığınları arasında çok da bir şey anlamadan dolaşmak yerine, Acropolis hakkında birçok şey öğrendik ve bilgilendik. Tur, çocuklu aileler arasında da oldukça popülerdi, bizim dışımızda bir iki çocuklu aile daha tura katılmıştı. 


Syntagma meydanı ve Parlomento önünde nöbet değişimi

Çocukla Atina
Syntagma meydanı ve Parlamento binası

Atina'daki en hareketli yerlerden biri olan Syntagma meydanının hemen yanı başında Parlemento binası da bulunuyor. Parlemento önünde her saat başında ilginç kıyafetli ve ilginç yürüyüşlü askerlerin nöbet değişimi töreni yapılıyor. 

Ponponlu ayakkabılı, sanki bir "slow motion"da hayali bir topa vuruyorlarmış yürüyüşlü bu askerlerin töreni Atina'yı ziyaret eden miniklerin çok hoşuna gidecektir. Pazar günü saat 11'de de bu nöbet değişiminin bandolu, yürüyüşlü daha da renkli bir versiyonu yapılıyor. 


Akropolis Müzesi

Acropolis'in güney yamaçlarında yer alan Acropolis Müzesi, Atina Acropolisi'nde bulunmuş tüm antik eserlerin sergilendiği bir arkeoloji müzesi. Acropolis geziniz esnasında genelde replikalarını gördüğünüz tarihi eserlerin orijinalleri bu müzede sergileniyor. 

Akropolis müzesi, çocuklarla müze gezmeyi eğlenceli hale dönüştürmüş yerlerden. Mesela, 120.000 parça  Lego parçası kullanılarak yapılmış bir Akropolis maketi müzede minik ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Ayrıca, çocuklu aileler için hazırlanmış bir aktivite çantası ile çocuklar için müze gezisi daha bir eğlenceli oluyor.

Müzeye girer girmez hemen danışmaya uğrayın ve çocuklu aileler için hazırlanmış aktivite çantanızı almayı ihmal etmeyin. Çanta içinde, oyunlar, müzede sergilenen eserlerin renkli anlatımları ve çocuklar için eğlenceli keşif rotaları bulunuyor. Çantalar, ücretsiz olarak kimlik karşılığı müze ziyaretiniz esnasında ödünç alınabiliyor. Ayrıca, dilerseniz müze shop'tan satın da alınabiliyor.

Bilet alma kuyruklarını atlayıp biletlerinizi önceden online almak isterseniz Akropolis müzesi biletinizi alabileceğiniz link burada.


Little Kook

Çocukla Atina
Little Kook, Atina

Monastiraki'den Psyri'ye gidiyorken, hemen giriş sokaklarında karşınıza çıkan Alice Harikalar Diyarı ortamlı Little Kook sokağı her şeyiyle çocuklar için tasarlanmış gibi. Rengarenk ortamı, kostümlü garsonları, masallardan fırlamış gibi duran yiyecekleri... Kesinlikle özgün, dikkat çekici ve çocukların bayılacakları bir yer.

Panathenaic Stadyumu

Akropolis'in güney eteklerinde yer alan Panathenaic stadyumu, hem antik hem de modern Olimpiyat oyunlarının doğduğu yer. Dünya üzerinde mermerden yapılma tek stadyum olma özelliği de taşıyan stadyum çok iyi durumda ve halen Atina Olimpiyatları dahil pek çok etkinlikte kullanılıyor. 

Günümüz dünyasına dek gelmiş Antik Yunan'ın mirası modern Olimpiyatlar'ın çıkış noktasını, böylesi tarihi önemdeki bir yeri çocuklarla ziyaret etmek çok etkileyici bence. Stadyuma giriş bileti 10€, öğrenci 5€, 6 yaş altı için ücretsiz. Ayrıntılı bilgi için stadyumun websitesi burada.

Atina Çocuk Müzesi

Atina National Garden milli parkı ve Panathenaic stadyumu yakınlarında yer alan Atina Çocuk Müzesi (Hellenic Children's Museum), özellikle küçük çocuklar için düzenlenmiş bir yer. Çocukların dokunarak, oynayarak keşfettikleri eğlenceli bir ortam. Atina'da gezilecek yerler arasında yorulan minikler için oyun molası vermek isterseniz Atina Çocuk Müzesi'ne giriş ücretsiz. Ayrıntılı bilgi için websitesi burada.

Atina İllüzyon Müzesi

Dünya üzerinde birçok şehirde yer alan İllüzyon Müzesi artık İstanbul'da da var ancak gitme fırsatınız olmadıysa bu renkli ve eğlenceli müze çocukla Atina gezinizde güzel vakit geçirebileceğiniz bir alternatif. Biz daha önce İllüzyon Müzesi'ne Edinburgh'ta gitmiştik ve çocuklar müzeye bayılmıştı. Atina İllüzyon Müzesi'ne gitmeyi düşünüyorsanız, bilet alabileceğiniz link burada.

Çocukla Atina lezzetleri

Çocukla Atina gezisi
Ice roll'un yapılışını izlerken

Yunan mutfağı, bizim mutfağamıza çok yakın. Dolayısı ile çocukla Atina gezisinde, çocuklara ne yediririz derdi çok yok. Çocuklar souvlaki, gyro, köfte vb ile kolayca karınlarını doyurabiliyor. Üzerine de güzel bir lokmades yediler mi, işlem tamam. Tüm bunların yanında, bizim çocukların Atina'dayken yemeyi en çok sevdikleri şey ise Monastiraki meydanının yanındaki Ice Roll oldu. Niyetimiz Atina'da bol bol lokmades yemekti ama çocukların tercihi Ice roll oldu... :))


Çocukla Atina gezinizi renklendirecek aktivite önerileri

Atina'da aileler için mitoloji turu

Powered by GetYourGuide
Bir rehberle gezeceğiniz Akropolis ziyaretinizi bilgilendirici Yunan mitolojisi ve Yunan tanrıları hikayeleri ile renklendirebilirsiniz. Heybetli Zeus, bilgelik tanrıçası Athena, denizler tanrısı Poseidon, tiyatro ve şarap tanrısı Dionisus ve daha pek çokları hakkında birçok efsane öğreneceksiniz. Tur hakkında ayrıntılı bilgi ve fiyatlar burada.

Panathenaic Stadyumunda Olimpiyat oyunları antremanı

Powered by GetYourGuide
1896 Olimpiyat oyunlarının yapıldığı yerde bir antrenör eşliğinde koşmak ve antreman yapmak istermisiniz? Bu eğlenceli aktivite ile Olimpiyat rüyanız gerçek olabilir :)

Antik zamanlardaki sporcuların antremanları, Olimpiyat oyunlarının tarihi ve o zamanlarda yapılma amaçları hakkında birçok yeni şey öğrenebilir; üstüne bir de disk ve cirit atma, uzun atlama gibi farklı spor dallarını Olimpiyat oyunlarının doğduğu yerde deneyebilirsiniz. Aktivite hakkında ayrıntılı bilgi ve fiyatlar burada.

Aileler için Atina'da Yunan lezzetleri turu

Powered by GetYourGuide
Gezilerinizde, gezdiğiniz yerler kadar, tattığınız yeni lezzetler de hem sizin hem de çocuklarınızın hoşuna gidiyorsa; aileler için özel olarak tasarlanmış bu yemek turu ilginizi çekebilir. Yunan börekleri, ballı yoğurtlar, bir nevi laz böreği olan bougatsa tatlısı, peynirler, mezeler ve daha pek çokları... Tur hakkında ayrıntılı bilgi ve fiyatlar burada

Atina'da konaklamak için otel tavsiyesi

Atina'da nerede kalınır diye araştırmaya başladığımda bir sürprizle karşılaştım: sanırım otel rezervasyonlarımı son dakikaya bıraktığımdan da olsa gerek, Atina'da otel konaklamaları özellikle de yaz aylarında hiç de ucuz değildi. Üstelik biz ailecek seyahat ettiğimizden konaklama seçenekleri oldukça pahalıydı. 

Atinada nerede kalınır Psyri
18 Micon Street otelinin sokağı ve girişi

Zaten sadece iki üç günlüğüne gittiğimizden konaklamak için merkezden çok uzaklaşmak istemiyorduk ve yer arayışımızda Monastiraki çevresine odaklandık. Sonuç olarak, merkezi konumuna göre sürpriz bir şekilde uygun da fiyatlı olan 18 Micon Street otelinde kalmaya karar verdik

çocukla Atina otel tavsiye
18 Micon Street otelinde odamız

Otelde konakladığımız birkaç günden sonra söyleyebilirim ki, şimdiye dek en butiğinden en lüksüne birçok otelde kalmamıza rağmen 18 Micon Street oteli konaklamamız en özgün, bizleri özel hissettiren ve en güzel yerlerden biriydi.

Psyri bölgesinde, hareketli bir sokakta eski bir depo binasının elden geçirip, endüstriyel tarzda çok güzel dekore edilmesiyle 18 Micon Street oteli ortaya çıkmış. 

çocukla Atina otel tavsiye
Kahvaltıda kendi sıktığınız portakal suyu, espresso kahve, size özel hazırlanan yumurta vb; tüm araç gereç ve ürünler üst kalite

çocuklarla Atina'da nerede kalınır
18 Micon Street otelde buzdolabından istediğiniz zamanda istediğinizi alıp check outta ödeyebiliyorsunuz

Daha henüz birkaç yıllık, yepyeni bir otel. Bir de böylesi bir otelcilik anlayışı olabilir düşüncesiyle ortaya çıkmış kaliteli ve özgün konsepti, sanki civardaki cafelerin birinde oturuyormuşsunuz ambiyanslı güzel kahvaltısı ve en önemlisi sizi özel hissettiren çalışanları ile 18 Micon Street oteli çok beğendik. Atina'daki gezilecek yerlere otelimizden yürüyerek kolayca ulaşabilmemiz de harikaydı.

Atina'dan hangi Yunan adalarına gidilir?

Atina'nın hem Pire, hem de Rafina limanından birçok Yunan adasına feribot seferleri bulunuyor. Bizler Atina gezimiz öncesinde yine Atina üzerinden Naxos, İos ve Santorini Yunan adalarına gittik. 

Çocukla Yunanistan tatilinizde bir de deniz tatili yapmayı planlıyorsanız, bana göre Naxos adasında çocuklar için en güzel deniz ve plajı bulabilirsiniz. Naxos'un hemen merkezindeki plaj, sığ, kumluk, tertemiz ve billur gibi. Küçük çocukla deniz tatili tavsiyesi için kesinlikle çocukla Naxos adası tatili yazıma bir göz atın derim...

Atina'dan Naxos adasına gitmek için Rafina limanına gittik Sea Jets feribotuna bindik. (Daha ayrıntılı bilgi için: Naxos'a nasıl gidilir? yazıma göz atabilirsiniz) Yunanistan tatilimiz boyunca ziyaret ettiğimiz Yunan adaları yazılarının linkleri yazımın sonunda.
 


İlgili Yazılarım:

Gezi yazılarımı faydalı buluyorsanızlütfen tatil otel rezervasyonlarınızı benim booking.com linklerim üzerinden yapıp, emeğime destek olun. 
Size hiçbir ekstra masraf olmaz, tamamen aynı konaklama ücretini ödersiniz. Booking.com'un zaten almış olduğu komisyonun bir kısmının bana gelir olarak gelmesine yardımcı olabilir, benim yepyeni yazılar yazmama vesile olabilirsiniz.  Booking.com kazanacağına gezenanne kazansın diyorsanız :)  otel rezervasyon linkim burada

  Bu yazı affiliate linkleri içerir; daha fazla bilgi için tıklayın.