çocukla Yunanistan tatili

Gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seven bir aile olarak bu yaz, deniz tatili için Yunanistan'a gittik. Çocukla Yunanistan tatili için en iyi plaj hangi Yunan adasında diye araştırdığımızda, Naxos adası çıktı karşımıza. Nitekim, Naxos, İos, Santorini sırasıyla gittiğimiz çocukla Yunan adaları tatilimiz sonunda deniz tatili için en sevdiğimiz yer Naxos adası oldu.

Çocukla Yunan adası tatili için neden Naxos adası?

Sığ, dalgasız denizi ve kumluk plajları ile çocukla Yunan adaları tatili için harika bir tercihti Naxos adası. Pekiyi, Naxos adası bizim için neden en güzel plajlı Yunan adası oldu:

  • Naxos adasının denizi cam gibi tertemiz ve havuz gibi dalgasızdı.
  • Güzel bir ada merkezi (Naxos Chora) ve merkeze yürüme mesafesine çok güzel bir plajı vardı.
  • Adaya cruise gemileri gelmediğinden ada genel olarak sakin ve kararında yoğunluktaydı.
  • Turistik bir ada olmasına rağmen tüm yereller çok sıcak ve arkadaş canlısıydı.
  • Feribot limanı hemen Naxos Chora'nın içinde, merkeze yürüyüş mesafesindeydi
  • İyi bir toplu taşıma sistemi ile araba kiralamaya gerek kalmadan tatil geçirme imkanı

Naxos adası nerede?

Çocukla Yunanistan tatili
Naxos adası

Yunanistan'ın Naxos adası (Türk ismi Nakşa adası) Ege denizinin güneyinde yer alıyor.
 Dünyaca ünlü Mikonos ve Santorini'nin de yer aldığı Kiklad (Cyclades) adalarının en büyüğü Naxos adası. Konum olarak aşağı yukarı Bodrum seviyesinde ve kuzeyden güneye Mykonos ve Santorini adalarının arasında bulunuyor. Ancak, dünyaca ünlü komşu adalarının aksine, Naxos adasına cruise gemileri uğramadığı için çok daha sakin bir ada.

Türkiye'den Naxos adasına nasıl gidilir?

Yunanistan deniz tatili
Naxos adasının simgesi Portara denilen antik kapı

Maalesef Türkiye'den Naxos adasına direkt uçuş veya feribot yok. 
Takip edilebilecek en mantıklı yol Atina üzerinden gidip oradan uçakla veya feribotla adaya ulaşmak.

Bizler İstanbul'dan Atina'ya uçup, Atina'dan hızlı feribot ile Naxos adasına geçtik. Atina'dan hem Pire, hem de Rafina limanından Naxos'a gün içinde birçok feribot seferi kalkıyor. Biz Rafina limanında Sea Jets feribotuna bindik. 

Daha ayrıntılı bilgi için: Naxos adasına nasıl gidilir? yazım 

Feribot Naxos'a varmadan AndrosTinos ve ünlü Mikonos Kiklad adalarına da uğradı. Feribotun hızlı ve yavaş olmasına göre bilet ücretleri değişmekle birlikte bizim gittiğimiz dönemde bilet fiyatları 34€ ile 70€ arasındayı. Sizin planladığınız tarihlerdeki feribot fiyatları için tıklayın.

Naxos plajları nasıl?

Yunanistan deniz tatili
Naxos adasında Agios Georgios plajı tam çocuklu ailelere göre

Bizler Naxos plajlarına bayıldık! Kesinlikle çocuklarla deniz tatili için çok doğru bir adresmiş Yunanistan'ın Naxos adası. Plajları kumluk, denizin içi de tamamen tertemiz ve kumluk. Naxos adasının batı sahillerinin tam karşısında boylu boyunca Paros adası olduğu için, Paros dalgakıran görevi görüyor ve bizim gittiğimiz dönemde deniz tamamen dalgasızdı. 

Sığ deniz tercih edenler için hemen şehir merkezinde sığ, dalgasız ve kumluk denizi var. Özellikle, tarihi şehir sokaklarına ve çarşısına yürüme mesafesinde çok güzel bir plaj olmasına bayıldık Naxos adasında. 

Derin deniz sevenler için de inanılmaz güzel sulu, hemen derinleşen denizi ve plajları da var. Tabii, deniz güney Ege olduğu için Temmuz ayında bile suyu serinceneydi. Yani, yaz sıcaklarında serinlemek için bire birdi. Kısaca, deniz tatili için şahane, tekrar tekrar gidilesi bir ada Naxos adası.

Agios Georgios plajı

Yunanistan deniz tatili
Çocuklu aileler için en iyi plaj: Agios Georgios plajı, Naxos adası

Naxos'ta, ada merkezinde, tarihi sokaklarına ve çarşısına beş dakika yürüme mesafesinde şahane bir plaj Agios Georgios plajı. Bu plajı gördüğümüzde, "tamam harika, başka bir yere gitmeye gerek yok!", dedik.  Agios Georgios plajı, çocuklu aileler için gördüğüm en iyi plaj olabilir! (Sardunya adasında gittiğimiz plajlar beyaz kumunda dolayı bir tık daha iyi olabilir ama burada güzel bir old town kasabası atmosferi olması ve şehir merkezinin hemen içinde böylesi temiz, güzel ve sakin bir plaj olması dolayısı ile Agios Georgios plajı öne çıkıyor.)

Agios Georgios plajı sadece Yunanistan'da değil tüm dünyada çocuklu aileler için gördüğüm en iyi plaj!!! Neden mi?

çocukla Yunanistan tatili
Naxos adasında sığ, kumluk ve dalgasız deniz: Agios Georgios plajı
  • İncecik kumlu bir plaj, ayrıca denizin içi de kum olmasına rağmen cam gibi tertemiz. Üstelik, karşıdaki Paros adası dalgakıran görevi gördüğünden deniz havuz gibi dalgasız
  • Git git derinleşmeyen, aksine sığlaşan tam çocuklu ailelere göre bir plaj. 
  • Plaj boyunca sıralı kiralanabilecek şezlong ve şemsiyeler (fiyatlar iki şezlong ve şemsiye için 20-30€ civarıydı), yemeğinizi kolayca deniz kenarında yiyebileceğiniz işletmeler var. Dileyene havlusunu serebileceği halk plajı da var. (ya da havlunuzu kumda istediğiniz yere koyup oturabiliyorsunuz zaten) 
Yunanistan deniz tatili
Şezlonglara içecek ve yemek servisi var
  • Plaj, kilometrelerce gidip ulaştığınız ıssız bir koyda değil, Naxos Town'un içinde. Cıvıl cıvıl Naxos Chora çarşısı, güzelim old town sokakları sadece birkaç dakika yürüyüş mesafesinde.
  • Plaja kolaylıkla Naxos Chora'dan yürüyerek gidebiliyorsunuz. Denize her gün kova kürek, şişme simit taşıyan Cevat Kelle görünümündeki anne babalar beni anladı.:)
  • Ayrıca Naxos'ta farklı zevklere göre daha birçok plaj da olması etkisi ile Agios Georgios plajı ortamı genel olarak sakin. Daha ne olsun!
Yunanistan deniz tatili
Sığ ve kumlu, havuz gibi dalgasız deniz: Agios Georgios plajı

Naxos adasındaki diğer plajlar ve Naxos adası gezilecek yerler yazım:

 Naxos adasında nerede kalınır?

Yunanistan tatil yerleri
Naxos konaklamamızda çatı terası manzarası

Naxos adasında her bütçeye göre konaklama seçenekleri bulunuyor. Çocuklu aileler için üç ve dört yataklı aile odaları opsiyonu sunan da birçok otel var. 
Naxos adasında otel fiyatları doğal olarak konaklamanın ne kadar lüks olduğu ve sezona göre değişmekle birlikte genel olarak Ağustos ayında üç kişilik bir aile 80 - 150€ aralığında düzgün bir yerde kalabiliyor. Çocukların okulları geç açılıyorsa, Naxos adasına Eylül ayında gittiğinizde, hala deniz mevsimini yakalayıp çok daha uygun fiyatlara konaklama imkanınız olur.

Bizler, tatilimiz öncesi booking.com'dan Naxos adasında konaklanacak yerleri araştırırken Naxos Center Houses'ın Maisonette'inin resimlerini gördüm ve araştırmam orada bitti :). Diğer bakındığım hiçbir yer oraya nazaran daha güzel değildi. Sonuç olarak, Naxos Center Houses'ın Maisonette'inde konakladık (booking.com puanı 170'ten fazla yorum için 9.1). Harika bir konaklamaydı, çok memnun kaldık. Fiyatlar için tıklayın

Naxos adasında nerede kalınır
Çocuklarla ailecek Naxos konaklamamız: Naxos Center Houses

Naxos şehir merkezi olan Naxos Chora'nın merkezinde, çarşıya, limana, plaja yürüme mesafesinde tertemiz ve geleneksel ada dekorasyonlu çok şık bir yerdi. Her yere yürüyerek ve kolayca toplu taşıma ile gidebildiğimiz merkezi bir yerde kalarak ekstradan araba kiralamaya da gerek kalmadı. 

Yunanistan tatil yerleri
Naxos konaklamızda kale ve Portara manzarası

Naxos Center Houses, etraftaki diğer konaklama opsiyonları gibi tek bir oda değil, mutfağı, salonu, çocuklar ve bize ayrı 2 yatak odası ve verandası ile kocaman bir evdi. (Daha küçük aileler ve çiftler için farklı konaklama opsiyonları da vardı.) Ancak bir airb&b gibi de değildi çünkü günlük her gün temizliğimiz yapılıyor, mutfakta lavabodaki bulaşıklar bile yıkanıyordu. Hele bir de çatıda bir deniz, old town, kale ve Portara manzaralı bir terası vardı ki, olağanüstü! Kaldığımız nice çok güzel manzaralı yerler arasında rahatlıkla ilk üçe girerdi bana göre. 

Naxos adasında nerede kalınır
Konaklamızdaki mutfak gayet yeterliydi

Naxos adasında nerede kalınır
Naxos Center Houses'ta ebeveyn yatak odası klimalı

Naxos Center Houses'ın hemen yakınındaki süpermarketten alışverişimizi yaptık. Gayet uygun fiyatlara peynirlerimizi, şaraplarımızı, uzolarımızı aldık. Greek salad'ın en hasını en güzel zeytin yağı ve feta peynirleri kullanarak yaptık. Gün batımlarında, şahane manzaralar eşliğinde basit ama keyifli sofralar kurarak keyif yaptık. Herkes günbatımı için Naxos'un ünlü tarihi yapısı olan Portara'ya akın ediyorken, biz kaldığımız yerde zahmetsiz olarak aynı manzaranın tadını çıkarttık. 

Naxos Center Houses'ın fiyatları için tıklayın.

Diğer Naxos adası otel seçenekleri ve fiyatları için tıklayın.

Çocukla Yunan adası tatili
Agios Georgios plajı yolundaki minik meydan

Otelimizden, çocuklu aileler için Naxos'taki en iyi plaj olan Agios Georgios plajına beş on dakikada yürünebiliyordu. Ayrıca ada merkezinde konakladığımızdan her şey ayağımızın altındaydı. Çocukların severek yediği adanın en iyi Gyro'cusu otelimizin hemen karşısındaydı mesela. Ya da ailecek keyifli bir yemek için çıkılsa yine tüm restoranlar en fazla beş dakika yürüyüş mesafesindeydi. 

Bizler ailecek çok güzel vakit geçirdik Naxos adasında. İki çocuğumuzla, sakin, keyifli, uğraşsız bir deniz tatili oldu. Çocuklarla Yunanistan'da deniz tatili planlayanlar için Naxos adası gerçekten çok iyi bir tercih. Gitmeye karar verdiyseniz, şimdiden iyi tatiller! Ege'nin billur sularında benim için de iki kulaç atın...

Naxos adasına, Yunan adaları tatilimizin bir parçası olarak gitmiştik.



Gezi yazılarımı faydalı buluyorsanızlütfen tatil otel rezervasyonlarınızı benim booking.com linklerim üzerinden yapıp, emeğime destek olun. 
Size hiçbir ekstra masraf olmaz, tamamen aynı konaklama ücretini ödersiniz. Booking.com'un zaten almış olduğu komisyonun bir kısmının bana gelir olarak gelmesine yardımcı olabilir, benim yepyeni yazılar yazmama vesile olabilirsiniz. Booking.com kazanacağına gezenanne kazansın diyorsanız :)  otel rezervasyon linkim burada
 
Bu yazı affiliate linkleri içerir; daha fazla bilgi için tıklayın.