Stella'nın huzur dolu, geniş yeşillik ortamı harika bir hafta sonu dinlencesi için ideal, Polonezköy
Biliyor musunuz, benim Gezen Anne blogumu yazmama vesile olan şey hafta sonu için kahvaltı arayışlarımızdı. Hafta sonu gelip çattığında doğa ile iç içe nerede kahvaltı etsek de çocuklarla birlikte haftanın yorgunluğunu atsak diye araştırmaya koyulup çok da fazla ayrıntılı kaynak bulamayınca bari ben yazayım demiştim. Böylece İstanbul'a yakın gezilecek yerleri gezip yazmaya başladım. Gerçekten de zaman zaman kahvaltı yazıları paylaştıkça site ziyaretçi akınına uğruyor. Demek ki birçok kişide böyle bir arayış var dedim ve bizim dolaşmış olduğumuz kahvaltı mekanlarını bir yazıda toparlamaya karar verdim...

Hafta sonu kahvaltısı, kendimizi bir an önce evden dışarıya atmak için bahanedir aslında. Kahvaltı bahane, dışarıda doğa ile iç içe, açık havada veya bir başka mekanda geçirilen vakitler şahanedir. Zaten hafta sonu kahvaltısına verilen ücretlerin büyük kısmı ortamı için verilir; yoksa bir simit bir çay ile de durum idare edilir. Tabii o kadar ücret ödenirken insan kaliteli ve farklı bir şeyler de yemek istiyor. Hem güzel ortam, hem iyi bir kahvaltı sunan yerler bulundu mu da şahane oluyor...

Polonezköy'de kahvaltı

İstanbul'a en yakın yeşillik ve güzel ortam olduğundan Polonezköy kahvaltı için sıklıkla tercih ediliyor. Ancak her popüler yerin sonucu, Polonezköy'de kahvaltı fiyatları oldukça yüksek. Doğal ürünlerin sunulduğu serpme kahvaltı veya hafta sonu açık büfe brunch şeklinde çalışan birçok yer var. Bunlar arasında bizim denediklerimiz:

Polina, Polonezköy

Polonezköy Polina'nın kahvaltısı doğal ürünlerden oluşuyor.
Kendinizi Polonyalı amcanızın evinde kahvaltı ediyor gibi hissettiriyor. Kalabalık saate denk gelmediyseniz bizzat mekan sahibi sizinle ilgileniyor, ilgi ve alaka güzel. Ancak burası Polonezköy'deki en popüler kahvaltı mekanlarından olduğundan gün içinde kalabalık olabiliyor, erken saatte gitmekte fayda var.
Ortam: 8 - Kahvaltı: 9 - Fiyat/kalite: 7
Tesis hakkında ayrıntılı yazılarım: Polina'da kahvaltı ve Polina'da öğle yemeği

Stella, Polonezköy

Stella'nın geniş yeşillik ortamı çocukların doğada koşuşturması için çok uygun, Polonezköy
Ortam şahane! Sanırım Polonezköy merkezdeki en geniş arazili yer. İster kahvaltı, ister mangal keyfi her daim müdavimleri var. Kahvaltıda el yapımı reçeller ve sınırsız çay gibi hoşluklar var ama genel olarak geliştirilmeli. Mekanın güzelliği kahvaltının önünde.
Ortam: 10 - Kahvaltı: 7 - Fiyat/kalite: 6
Tesis hakkında ayrıntılı yazılarım: Stella'da kahvaltı ve Stella'da mangal keyfi

Piknik Park, Polonezköy

Piknik park'ta kahvaltı sonrası hayvanlarla iç içe bir gün geçirmek mümkün, Polonezköy Country Club
Gepgeniş bir arazi, biraz hayvanat bahçesi, biraz çocuklar için açık havada eğlence; hatta bir göleti bile var. Ortalıkta dolaşan hayvanlar, çocuklar için tırmanma duvarı, basket potası ve daha birçok oyun alanıyla özellikle çocuklu aileler için şahane. Cafesinde açık büfe kahvaltı sunuluyor, ayrıca yine cafe yanında mangal keyfi de yapmak mümkün.
Ortam: 10 - Kahvaltı: 7 - Fiyat/kalite: 6
Tesis hakkında ayrıntılı yazım: Piknik Park'ta kahvaltı

Beyaz Bahçe, Cumhuriyetköy

Beyaz Bahçe restaurantın kahvaltısı bir sürü seçenekli serpme kahvaltı şeklinde, Polonezköy Cumhuriyetköy
Polonezköy'ün biraz ilerisinde, dere kenarı piknik tesislerini geçtikten sonra. Düzlük bir bahçede çimenler üzerine atılmış masalarda bol çeşitli serpme kahvaltı sunuluyor.
Ortam: 7 - Kahvaltı: 8 - Fiyat/kalite: 7
Tesis hakkında ayrıntılı yazım: Beyaz Bahçe'de kahvaltı

Sapanca'da kahvaltı

Güzel bir doğa içinde kahvaltı edilmek istendiğinde Sapanca, Natürköy
Sapanca ve Maşukiye çevresi; evet, İstanbul'dan biraz uzak ama harika ortamıyla, insana iyi ki geldik dedirtiyor. Mesafeye rağmen kahvaltıya gitmek göze alındıysa tüm gün doğa içinde geçirilmiş oluyor. Yöresel, köy kahvaltısı sunan birçok yer var. Bunlar arasında en popüler olanları:

Naturköy, Sapanca

Naturköy'ün peynir tabağı bir sürü yöresel kaliteli peynirden oluşuyor, Sapanca
Sapanca'da ormanlar arasında, güzel bir dere kenarı tesisi. Tesis de elinden geleni ardına koymamış güzel ortama bir de çok güzel bir tesis kondurmuş. Kahvaltıda bir kuş sütü eksik desem yeridir. Aşırı ilgiden hafta sonu servis biraz yavaş olabiliyor.
Ortam: 10 - Kahvaltı: 9 - Fiyat/kalite: 8
Tesis hakkında ayrıntılı yazım ve fiyat bilgisi: Naturköy, Sapanca'da kahvaltı

İstanbuldere, Sapanca

İstanbuldere'nin kahvaltısı yöresel lezzetlerin de bulunduğu köy kahvaltısı şeklinde, Sapanca
Sapanca'daki bir diğer popüler kahvaltı mekanı, yine ormanlar arasında ve dere kenarına konumlanmış, hatta burada bir şelale bile var. Güveçte eritme peynirli, börekli, sucuklu geleneksel bir köy kahvaltısı sunuluyor.
Ortam: 10 - Kahvaltı: 8 - Fiyat/kalite: 8
Tesis hakkında ayrıntılı yazım ve fiyat bilgisi: İstanbuldere, Sapanca'da kahvaltı

İstanbul çevresinde diğer yerler

AĞVA, Greenline Otel'de kahvaltı

Ağva Greenline
Uzak mesafeyi göze alıp kahvaltıya ta Ağva'ya gitmeye karar verdiyseniz iyi bir kahvaltıyı hak etmişsiniz demektir. Ağva'daki dere kenarı otellerinin ilki konumundaki Greenline otelin sunduğu özenilmiş kahvaltı, işte bu iş böyle olmalı dedirtmişti bize. Ancak bir başka gidişimizde gitmek istediğimizde tesise artık çocukların kabul edilmediğini öğrendik. Otel müşterileri haricinde dışarıdan da kahvaltıya gidilebiliyor.
Ortam: 9 - Kahvaltı: 9 - Fiyat/kalite: 8
Tesis hakkında ayrıntılı yazım: Ağva Greenline'da kahvaltı ve Ağva'da tekne gezisi

ŞİLE, Saklıgöl Karamandere'de kahvaltı

İstanbul'a çok da uzak olmayan Saklıgöl'ün ortamı bir harika, Şile
Ortam harika! Kendinizi Yedigöller'de hissedeceğiniz bir göl ve göl kenarında ormanlar. İstanbul çevresinde keşke daha fazla böyle yer ve tesisler olsa dedirtiyor. Ancak, işte bu tarz güzel doğalı yerler çok fazla olmadığından burası da hafta sonları kalabalık olabiliyor. Köy kahvaltısı ve çaydanlıkta çay sunuluyor.
Ortam: 10 - Kahvaltı: 7 - Fiyat/kalite: 7
Tesis hakkında ayrıntılı yazım ve fiyat bilgisi: Saklıgöl'de kahvaltı

ANADOLU KAVAĞI, Yoros Kalesi'nde Yoros Cafe

İstanbul Boğazı'nı tepeden gören bir açık hava kahvaltısı etmek istenildiğinde Yoros kalesi iyi bir adres, Rumeli Kavağı
Manzara şahane! Tüm İstanbul boğazı ayaklarınızın altında... Yoros Kalesi de ortamdaki bir başka güzellik. İster Anadolu Kavağı'ndan iyi bir yürüyüş sonrası buraya ulaşın, ister araba ile girişe kadar gelin. Serpme kahvaltı sunuluyor. Manzaranın güzelliği kahvaltının önünde.
Ortam: 10 - Kahvaltı: 7 - Fiyat/kalite: 8
Tesis hakkında ayrıntılı yazım: Anadolu Kavağı, Yoros Kalesi'nde Kahvaltı

POYRAZKÖY, Sahil balık restaurant

Poyrazköy kahvaltı
Anadolu Kavağı'ndan devam edildiğinde daha az kalabalık ve daha az turistik şahane Poyrazköy koyuna ulaşılıyor. Limandaki balık restoranlarının kırk yıllık müdavimleri var desem yeridir. Balık restoranları sabah saatlerinde serpme kahvaltı da sunuyorlar. Güzel Poyrazköy koyunun son yıllarda yeni bir konuğu var "3. Boğaz Köprüsü".
Ortam: 8 - Kahvaltı: 7 - Fiyat/kalite: 7
Tesis hakkında ayrıntılı yazım: Poyrazköy'de balık keyfi

RİVA, Liman Restaurant'ta kahvaltı

Bir tarafta Riva dersi, diğer tarafta Riva plajı; özellikle bahar aylarında bir harika, İstanbul
Karadeniz'in Anadolu'da ilk sıradaki yerleşim yeri olan Riva'ya yeni yapılmış düzgün yollardan ulaşmak artık çok kolay. İstanbul'un merkezinden o kadar kolay ulaştığımızı görünce buralara daha sık gelmeli demiştik. Riva sahilinden Karadeniz'e dökülen Riva deresi kıyısında kahvaltı da sunan balık restoranları var. Biz onların ilkinde, bir tarafı deniz, diğer tarafı Riva deresi olan Liman restoranda kahvaltı yaptık.
Ortam: 8 - Kahvaltı: 8 - Fiyat/kalite: 7
Tesis hakkında ayrıntılı yazım: Riva, Liman Restaurant'ta kahvaltı

Aytepe, Kocaeli

Kahvaltı sofrası, İzmit Aytepe
İzmit dışında Yuvacık barajını geçip dağa uzunca bir süre tırmandıktan sonra Aytepe'ye ulaşılıyor. Aytepe adeta İzmit'in çatısı, etraftaki dağları bile tepeden görmek mümkün burada. Buraya trekking için gelenlere hizmet veren tek bir derme çatma tesis var. Çıtır çıtır yanan soba yanına oturduğunuzda, burada oturan aile hemencecik mıhlamadan, hamur kızartmasına nefis bir kahvaltı ile sizi doyuruyor.
Ortam: 8 - Kahvaltı: 8 - Fiyat/kalite: 8
Ayrıntılı yazım: Aytepe

Not:
Demek istediklerimi az ve öz anlatabilmek için ortam, kahvaltı kalitesi ve fiyat/kalite açısından 1'den 10'a puanlama yaptım.

Ortam: Mekanın bulunduğu ortam güzelliği nasıl, güzel bir doğa, nefis bir manzara vb var mı bizi ta buralardan alıp gitmemize sebep olacak. Tesis bu güzel ortama kendisi de bir şeyler katmış mı, kısaca o ortamda kahvaltı ederken kendimizi mutlu hissediyor muyuz.

Kahvaltı kalitesi: Kahvaltının malzeme kalitesi nasıl, bol çeşitli kahvaltı her zaman iyi kahvaltı anlamına gelmez; kaliteli malzemeler kullanılmış mı, çeşitliliği göz boyama mı yoksa sizi şaşırtan ufkunuzu açan cinsten mi gibi...

Fiyat/Kalite oranı: Sunulan kahvaltı kalitesine göre ödenen para makul mu (makulse yüksek puan), "bu kahvaltıya bu fiyat verilir" mi dedirtiyor yoksa "kahvaltıya göre fiyatlar şişirilmiş" mi hissettiriyor...


Son Güncelleme Tarihi: Ekim 2015