Sıcak bir yaz gününde nereye gitsek de biraz yeşillikler arasında serinlesek arayışımız sonunda yine Polonezköy'e gitmeye karar verdik. Apar topar hazırlanıp kendimizi İstanbul'un dibindeki yeşil vahaya attık.

Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy Tabiat Parkı'nda giderken

Bu sefer, daha önce defalarca başına kadar gidip döndüğümüz Polonezköy tabiat parkına gitmeye kararlıydık. Hava o kadar sıcaktı ki ormanın derinliklerine doğru gidip biraz serin hava almak istedik. Düzgün bir yürüyüş yolu ile ulu ağaçlar arasında yürüyüp dereye kadar indik. Derenin üstündeki köprünün yanında oturup biraz soluklandık, Amazon'ları anımsatan güzel doğanın tadını çıkarttık.

Polonezköy'de ne yenir?

Polonezköy'ün içine geri döndüğümüzde karnımız iyice acıkmıştı. Polonezköy'e sabah gidildiğiyse doğa içinde köy kahvaltısı yapılır, gün içinde de mangal keyfi bir klasiktir, sırf doğa içinde mangal için buralara gelinir.

Biz bu sefer mangal yapmak istemediğimizden daha önce kahvaltı için gidip beğendiğimiz Polina'ya gitmeye karar verdik. Polina'da mangal ile uğraşmadan mangalda pişmiş etler önümüze geldi, genel olarak memnun kaldık. (Polina'da öğle yemeği yazısı için tıklayın) (Daha önce gitmiş olduğumuz Polina'da kahvaltı yazısı için tıklayın).

Polonezköy'deki Polina'nın girişi

Polonezköy sokakları

Yemek sonrası Polonezköy'ün sokaklarında biraz gezindik. Zaten Polonezköy merkezin tamamı dörtyüz beşyüz metrelik bir yol boyunca kurulmuş. Yol boyunca hemen her yer bir tesis, ya mangal yakılabilecek bir bahçe, ya konaklanabilecek küçük otel veya pansiyon, ya da oturup yemeğini yeyebileceğiniz bir yer. Her mekanın da müşterisi var. Ucuzu pahalısı, ev yemekçisi mangalcısı, geniş alanlısı dar alanlısı hepsi kendine göre bir müşteri bulmuştu...

Polonezköy'de yol boyunca yürürken hep bir huzur kaplar içimi. İstanbul'a bu kadar yakın yeşillikler içinde şirin evli, güzel bahçeli, hoş, turistik bir yerde olmanın mutluluğunu yaşar, olabildiğince kafa dinlemeye çalışırım...

Polonezköy piknik alanları

Polonezköy girişindeki Atatürk büstünden Cumhuriyet köy yönüne devam ettiğinizde önce genelde konaklama otellerinden oluşan bir sürü yer daha sonra ise dere kenarında geniş alanlara yayılmış piknik alanları çıkıyor karşınıza. Piknik yapılmak istendiğinde, yemyeşil ormanlar arasındaki dere kenarında yan yana sıralı bu birçok piknik alanından biri tercih edilebilir.

Polonezköy kahvaltı ve mangal mekanları

Polonezköy Leonardo

Polonezköy girişindeki Atatürk büstünden Polonezköy'ün içine doğru sapıldığında ilk sağda Polonezköy Leonardo çıkar karşınıza. Polonezköy'ün lüks klasiklerinden olan Leonardo hafta sonları açık büfe brunch şeklinde çalışır.

Gülayım otel

Yoldan devam edildiğinde sağda Polonezköy'ün en büyük oteli olan Gülayım otel çıkar karşınıza. Aynı zamanda Gülayım otelin bahçesinde de mangal keyfi yapmak mümkün. Gülayım otel konaklaması konusunda bir bilgim yok ama bahçesinde oturup bir şeyler yiyip içmişliğimiz var. Güzel düzlük bir yer, servisi de gayet başarılıydı.

Polonezköy Stella

Polonezköy Stella'nın ortamı
Yoldan biraz daha devam edildiğinde solda Polonezköy'ün en popüler mekanlarından Stella çıkar karşınıza. Polonezköy Stella hem bir pansiyon, hem de çok geniş arazili bir kahvaltı ve mangal alanı. Birçok defa Stalla'ya hem kahvaltı hem de mangal için gitmişliğimiz var. Kahvaltısı masaya serpme kahvaltı ve sınırsız demleme çay şeklinde. Biraz eğimli olmakla birlikte çok geniş arazisinde çocuklar top oynuyor, bol bol koşuşturuyor. Stella'dan, Polonezköy Tabiat parkına da geçiş yapılabiliyor. Stella'da mangal keyfi yazım.

Polonezköy Polina

Polonezköy içindeki yol yaklaşık ikiyüz üçyüz metre devam ettikten sonra ikiye ayrılır. Sol taraf bizim bugün gitmiş olduğumuz Polonezköy tabiat parkına gider. Sağ taraf da Polina ve benzeri tesislerin olduğu yöne gider. Polonezköy Polina, özellikle köy kahvaltısı ile ünlü Polonezköy'ün bir diğer eski bol müdavimi olan yeri. Ön tarafta restoranı, arka tarafında ise isteyenin mangal yapabildiği bir açık alanı var. Polonezköy Polina'da kahvaltı yazım.

Polonezköy Country Club

Piknik park hayvanat bahçesi ortamı, Polonezköy Country Club

Yol boyunca bir iki kilometre daha devam edildiğinde Piknik Park ve hayvanat bahçesinin da içinde bulunduğu Polonezköy Country Club'a ulaşılır. (Piknik Park yazısı için tıklayın). Polonezköy Country Club, içinde konaklama, hafta sonu havuz keyfi, gölet, hayvanat bahçesi, kahvaltı, mangal, çeşit çeşit çocuk oyun alanları olan çok geniş bir yer. Piknik Park'a giriş ücretli. Hafta sonu kahvaltısı açık büfe şeklinde. Piknik Park'ta kahvaltı yazım.

Polonezköy'le ilgili diğer yazılarım: