Mercat de La Boqueria La Rambla girişi, Barselona
La Boqueria, Barselona'nın ünlü La Rambla caddesi üzerinde kurulu üstü kapalı bir pazar. Yan yana sıralanmış bir sürü dükkan ve tezgahta o kadar çok yerel veya tropikal lezzet var ki, yereller arasında bu pazarda bulamıyorsanız İspanya'da yoktur deniliyor.

La Boqueria pazarında ne satılıyor?

Bir kısmında etler ve İber yarımadasına has et mamülleri, çorizolar yoğunlaşırken, diğer kısmında balıklar ve envai çeşit deniz ürünü: jumbo karidesler, kerevitler, boy boy midyeler, ahtapotlar... Yanlarında kelleden paçaya ciğere bağırsağa hemen her şeyi bulabileceğiniz sakatatçılar. Ara ara kümes hayvanları tezgahları, bunlarda bizdeki gibi soluk hızlı yetiştirme tavuklar değil, sarı sarı besili tavuklar, horozlar vardı.
Iberico kkuru et ve slamların satıldığı şarküteriler, La Boqueria Barselona
kelleler, işkembeler, sakatatlar, La Boqueria Barselona Horozdan tavşana organik ürünler, La Boqueria Barselona
La Boqueria, bizim Barselona'daki ilk durağımızdı. Amacımız güzel pazarın havasını koklamak ve pazar içinde yemek yiyebileceğiniz minik dükkanlardan biri olan El Quim'de yemek yemekti. Ancak pazara adım atar atmaz adeta büyülendik. Özellikle deniz ürünleri tezgahlarındaki çeşitlilik bizi çok şaşırttı. Bu kadar mı çok çeşitli kabuklular olur! Bildiğimiz bilmediğimiz hemen her şey tezgahlarda yerini almıştı...

La Boqueria pazarı hangi günler kapalı?

La Boqueria pazarları tamamen kapalı, pazartesileri de deniz mahsulleri dükkanları kapalı.

La Boqueria pazarında yemek yenilecek yer var mı?

La Boqueria'da ayak üstü atıştırmak veya oturup tazecik bir şeyler yenilebilecek büfe lokantalar var. Bir pazar içinde, uzunca oturacak yer bekleyerek El Quim'de yemek yedik. Deniz mahsullerinin en tazesini cava eşliğinde yedik.

La Boqueria'da bir klasik, dilimlenmiş meyveler

La Boqueria'nın bir başka klasiği meyve kokteylleri ve atıştırmalık dilimlenmiş meyve bardakları. Özellikle turistlere yönelik hazırlanan meyvelerde karpuzdan kiviye, papayaya, çileğe geniş bir çeşitlilik var. Biz de turistliğizi yapalım deyip bir bardak dilimlenmiş çileğimizi aldık, dolaşa dolaşa yedik :).
Genel olarak La Boqueria bende hayranlık, şaşkınlık ve biraz da kıskançlık uyandırdı. Bizde her şey giderek o kadar fabrikasyon ve kalitesizliğe doğru gidiyor ki böylesi tazecik kaliteli çeşitliliği bir arada görünce bizde neden yok ki diye geçiriyorum içimden. Keşke ben de bir perde pilavı yapmaya karar verdiğimde benim de gidip horozumu, köy tavuğumun en hasını bulabileceğim bir pazarım olabilse...

Barcelona'da yerel rehberlerle yemek turu

Bir şehri, kendimiz araştırıp keşfetmek güzel. Ancak daha da güzeli yerellerle, o şehrin kendine has lezzetlerini tatmak ve yemek kültürü hakkında daha lokal bir bakış açısı edinmek. Hem böylece zahmetsizce ziyaret etmek istediğiniz yerleri görebilir, seyahatiniz sırasında daha sonra nerede ne yemeniz gerektiği konusunda ön bilgi de edinmiş olursunuz.

Eskiden, tur ve rehber olayları çok belirsizdi ancak son zamanlarda "Get Your Guide" gibi siteler sayesinde aradığınız turu kolayca buluyor, turla ilgili müşteri yorumlarını da okuyabiliyor ve bütçenize uygun en yüksek puanlı turu rahatça seçebiliyorsunuz. Örnek olarak Barcelona'dan katılabileceğiniz yemek turları: