park guell nasıl gidilir

Barselona'daki en güzel yerlerden biri hiç şüphesiz Park Güell. Ünlü mimar Gaudi'nin eseri olan park vaktiyle zengin tüccar Güell'in yaptırdığı villalar projesi olarak başlamış. Ancak proje tamamlanamamış, tüccar Güell'in adı parkın isminde kalmış ve bugünkü halka açık güzel Güell parkı olarak anılmış.

Park Güell nasıl gidilir?

Park Güell şehir merkezinin biraz dışında. Metro durağı da parka oldukça uzak kaldığından biz en mantıklı seçenek olarak gözüken 24 numaralı otobüsle ulaştık parka. Durak parkın doğu kapısının dibinde, otobüsten inip başladık parkı keşfetmeye.

Park Guell giriş ücretleri

Park Güell'in anıt bölümü olan Gaudi'nin eserlerinin bulunduğu Ejderha heykeli alanı, Yüz sütunlu yol ve çevresine giriş ücretli ve rezervasyonlu. Park Güell biletine, Gaudi'nin evi girişi dahil değil.

Park Güell anıt alanı giriş ücreti (2023 yılı): 
  • Yetişkin: €10,00
  • Çocuklar (7-12 yaş): €7,00
  • Çocuklar (0-6 yaş): ücretsiz

Dilerseniz Park Güell parkını rehberli turla gezerek, park girişindeki uzun kuyrukları atlayabilirsiniz. Rehberli turla Park Güell'i gezmek ve fiyat bilgisi için tıklayın.

Park Güell, çok geniş, yem yeşil bir alana kurulmuş. Gaudi'nin doğa ile bütünleşmiş mimarisinin eseri olan taş sütunlu yollar, köprüler geniş bir alana yayılmış. Normalde güneşli bir öğleden sonrasını doğa içinde geçirmek için ideal bir yer olan parkta bizim zamanımız kısıtlı olduğu için doğrudan görmek istediğimiz yerlere yöneldik.

Park Güell'de Hansel ve Gretel evleri

Bunlardan ilki Hansel ve Gretel masalından çıkmışçasına duran parkın diğer girişindeki iki güzel evdi. Önce geniş bir toprak sahanın kenarındaki çini süslemeli seyir terasından bir göz attık evlere ve evlerin önündeki merdivenlerde yer alan şehrin koruyucusu ejderha heykeline. Aynı zamanda bu noktadan geniş bir Barselona manzarası da görülebiliyor.

Yüz sütunlu yol

Daha sonra görmek istediğimiz yüz sütunlu yola doğru ilerledik. Taştan çamurdan yapılmış, ejderha bacaklarını anımsatan sütunlar gerçekten görülmeye değerdi.

Barselona'nın koruyucusu ejderha heykeli

Son olarak Barcelona ile ilgili her görüntüde karşımıza çıkan ünlü ejderhanın bulunduğu merdivenlere doğru ilerledik. Ejderha ile birlikte o güzel merdivenlerde daha birçok güzel eser, birçok özenilmiş ayrıntı vardı.
Ejderha ve onunla ile fotoğraf çektiren diğer onlarca insanla beraber birer hatıra fotoğrafı çektirip Park Güell'e veda ettik.

Park Güell nerede
Park Güell girişi
Park Guell nasıl gidilir
Park Güell, ejderha heykeli yanındaki girişi

Barselona'da nerede kalınır?

Barselona şehir merkezinde, Barselona'da gezilecek yerler noktalarına yakın mesafede konaklamak Barcelona seyahatinizi çok kolaylaştıracaktır.

Bizler Barselona gezimizde, Gaudi'nin Casa Batllo ve La Pedrera evlerine 5 dakika yürüyüş mesafesinde; ünlü La Ramblas caddesine 10 dakika yürüyüş mesafesinde Calris Hotel'de konakladık. Beklentilerimizi karşılayan ve çok memnun kaldığımız bir oteldi.

Gayet merkezi lokasyondaki bu otel Barselona'nın işlek Passeig de Gracia bulvarının da hemen yakınında olduğundan şehrin farklı yerlerini keşfetmek için kullandığımız toplu taşımaya da çok yakındı. Ayrıca, restoran rezervasyonlarımızda da yardımcı olan otel concierge'ı hem iyi önerilerde bulundu, hem de rezervasyonları bizim için yaptılar.

Barselona'da gezilecek yerler: 3 günlük Haritalı gezi rehberi yazım için tıklayın