Barselona gezilecek yerler

Barselona, özgün, cıvıl cıvıl, hayat dolu bir şehir. Bizler Barselona'ya, 3 günlük bir hafta sonu gezisi için gittik ve bu şahane şehre bayıldık!  Barselona'da gezilecek yerleri gezdik, şehrin dört tarafında karşımıza çıkan hayal gücümüzü zorlayan mimariye şaşırdık ve dolu dolu vakit geçirdik. Barselona gezi planı yapanlara fikir vermesi için "Barselona 3 günlük gezi rehberi" hazırladım. Barselona'da ne yapılır, nereler gezilir, ne yenilir ne içilir hakkında birçok fikir, aşağıdaki blog yazımda.

Barcelona için kaç gün gerekir?

Barselona'da gezilecek yerler, büyük oranda şehrin merkezinde odaklansa da; Park Güell, Plaça d Espanya gibi görülmeye değer bazı önemli yerler de merkezin biraz dışında yer alıyor. Bu sebeple, Barselona'nın dört bir tarafına dağılmış yerleri görmek ve Barselona'nın tadını daha bir çıkartmak için en az 3 gün ayrılması gerekir. Bu sürede, görmek istediğiniz Barselona'da gezilecek yerlerin hepsini gezebilir, farklı farklı keyifli tapas barlar keşfedebilir ve şahane yemekler yiyebilirsiniz. 

Barselona gezilecek yerler listesi

Barselona gezilecek yerler listesi, yer yer hayal gücünüzü zorlayan yerlerden oluşuyor. Şehrin dört bir tarafına dağılmış birbirinden ilginç ve görülmeye değer birçok yer var. Barcelona'da nereleri gezmelinin cevabı olarak Barselona gezilecek yerler listesi ve her bir yerin haritada konumları şöyle:

Barselona gezilecek yerler haritası
Barselona gezilecek yerler haritası
  1. Sagrada Familia
  2. Park Güell
  3. Casa Mila
  4. Casa Battlo
  5. La Rambla caddesi
  6. La Boqueria pazarı
  7. Barcelona old town'u: Barri Gotic
  8. Picasso Müzesi
  9. Barselona Katedrali
  10. Palau de la Musica Catalana
  11. Ciutadella parkı
  12. Barselona sahili: Barceloneta
  13. Montjuic tepesi
  14. Plaça d Espanya
  15. Katalanya Sanat Müzesi: Museu Nacional d'Art de Catalunya
  16. Poble Espanyol müze köy
  17. Barcelona futbol kulübünün stadyumu: Camp Nou
Barselona gezilecek yerler
Barselona Barri Gotic'te Plaça Reial meydanı

Barselona gezi planlarına geçmeden önce Barselona ve Barselona'da karşılaşacağınız bazı kavramlar hakkında biraz ön bilgi:

Barcelona nerede?

Barselona, İspanya'ya bağlı özerk bir yönetim olan Katalonya'nın başkenti. İspanya'nın kuzey doğusunda yer alıyor. Altın kumlu sahilleri ile ufak tepelerin arasına kurulmuş mega bir şehir. 

Katalonya'nın ayrı dili ve ayrı bir bayrağı var. Günlük hayatta Katalanca kullansalar da dışarıda karşılaştığınız hemen her uyarı levhası, işaret veya anons hem Katalanca, hem de İspanyolca yapılıyor.
Barselona gezi rehberi
Barcelona Montjuic tepesinden manzara ve Katalonya bayrağı

Barselona nasıl bir yer?

Barselona'nın en merkezinde, çok iyi korunmuş orta çağ ortamı ile sizi o dönemlere ışınlayan şahane bir old town bölgesi (Barri Gotic) bulunuyor. Taş binalar, Gotik yapılar, daracık sokaklar... Diğer tarafta, şehrin dört tarafında hayal gücünüzü sonuna kadar zorlayan Modernizm (Art Nouveau) mimarisi de sık sık Barselona'da karşınıza çıkıyor. 

Barselona'da gezilecek yerler
Barri Gotic sokakları

Modernizm mimarisi ve Barselona'daki Gaudi eserleri

Barselona'daki Modernizm mimarisinin en önemli mimarı Antoni Gaudi. Gaudi eserleri, şehrin birçok yerine dağılmış durumda. Bazen ihtişamlı bir kilise olarak (Sagrada Familia), bazen bir ev (Casa Mila, Casa Battlo), bazen bir park (Park Güell), hatta sokak lambası dizaynında ve kaldırım taşları tasarımında bile... 
Barcelona gezilecek yerler
Sagrada Familia
Bildiğimiz her türlü mimariden çok farklı olan, Katalan Modernizmi şeklinde geçen bu akımda ana esin kaynağı doğa olmuş. Sonuç olarak Gauidi eserlerinde, ejderha sırtı şekilli çatılar, iskelet görünümlü balkonlar, ağaçlardan esinlenmiş sütunlar ve daha birçok müthiş şekilli doğa formuna rastlıyorsunuzu.

Barselona'nın güzel caddeleri

Barselonada gezilecek yerler
Plaça de Espanya meydanı

Barselona ismi Gaudi ile özdeşleşmiş olsa da bana göre günümüz için bir başka önemli özelliği şehirciliği. Geniş planlı caddeler, cadde ortalarında yayalar için ayrılmış geniş yürüyüş yolları, güzel yaşanılası bir metropolde nasıl olması gerekirse o şekilde ve bizim gibi karmaşık şehirlerden gelenler için hayret verici...

Barselona'da nerede kalınır?

Barselona'da nerede kalınır
Barselona'da konakladığımız Claris Hotel

Barselona şehir merkezi büyük oranda yürünerek gezildiği için, merkezdeki gezilecek yerlere yakın mesafede konaklamak Barselona seyahatinizi çok kolaylaştıracaktır. Barselona tarihi merkezine yakın, şehrin ana alışveriş caddelerinden olan Passeig de Gracia civarında konaklamak çok iyi bir seçenek.

Bizler Barselona gezimizde, Passeig de Gracia'nın hemen yanında yer alan Claris Hotel'de konakladık (booking.com puanı 8.4 / 1200'den fazla yorum için). 

Barselona'da nerede kalınır
Claris otel lobisi

Otelimiz, Gaudi'nin Casa Batllo ve La Pedrera evlerine 5 dakika yürüyüş mesafesinde; ünlü La Ramblas caddesine 10 dakika yürüyüş mesafesindeydi. Odamız gayet temiz, modern ve şıktı. 

Barselona 3 günlük gezi planı

Barselona gezilecek yerler haritası
3 günlük Barselona gezilecek yerler gezi planı

Barselona'da görülmesi gereken en önemli turistik yerleri, örnek bir gezi planı olarak yakınlığı ve konsept olarak benzerliği bakımından 3 günlük gezi planı olarak ayırdım. Buna göre:

  • 1. Gün Barselonada gezilecek yerler
    • La Rambla, La Boqueria, old town Barry Gotic, Barselona sahili
  • Barselona'da 2. Gün: Mimar Gaudi'nin izinde
    • Sagrada Familia, 
    • Park Güel, 
    • Casa Battlo, 
    • Casa Mila 
  • Barselona'da 3. Gün gezilecek yerler: 
    • Montjuic tepesi
    • Plaça d Espanya
    • Katalanya Sanat Müzesi: Museu Nacional d'Art de Catalunya
    • Poble Espanyol müze köy
    • Barcelona futbol kulübünün stadyumu: Camp Nou

1. Gün Barselona'da gezilecek yerler

Barselona gezilecek yerler haritası
Barselona'da 1. gün gezilecek yerler haritası

  • La Rambla caddesi
  • La Boqueria pazarı
  • Plaça Reial meydanı
  • Barselona old town'u: Gothic Quarter
  • Barselona Katedrali
  • Picasso Müzesi
  • Palau de la Musica Catalana
  • Arc de Triomf
  • Ciutadella Parkı
  • Columbus heykeli
  • Barceloneta sahili

La Rambla caddesi

Barselona'nın en ünlü turistik caddesi olan La Rambla, Barselona gezinize başlamak için harika bir yer. Catalunya meydanından, sahildeki Colombus heykeline kadar uzanan 1.2 km'lik cadde, gündüz de gece de hep hareketli. 

Barselonada gezilecek yerler
La Rambla'da 

Trafiğe kapalı La Rambla caddesi boyunca, sokak sanatçıları, cafeler, turistik restoranların yanı sıra Boqueria pazarı gibi Barselona gezinizde mutlaka görülmesi gereken pek çok nokta da bulunuyor.

La Boqueria pazarı

Barselona gezilecek yerler
La Boqueria pazarı

La Rambla üzerindeki La Boqueria pazarı, bizim gibi yemek ve yemek kültürlerine gönül vermişler için adeta bir cennet. Aklınıza gelebilecek her türlü deniz mahsulünden et ürünlerine, kümes hayvanından sakatatına, meyvesine sebzesine her şeyin en tazesini bulabileceğiniz üstü kapalı bir pazar.

  • La Boqueria pazarı hakkındaki ayrıntılı yazım çin tıklayın.  

Barcelona pazarı
La Boqueria pazarı

La Boqueria içinde restoran tavsiyesi

La Rambla caddesi üzerinde birçok restoran var. Ancak gördüğüm kadarıyla bu restoranlar, genel olarak turistik menüler ile yabancılara paella vb sunan yerler. Bizler La Rambla boyunca yürüyorken açlığımızı La Boqueria pazarına sakladık ve bu pazar içindeki en ünlü yer, bir nevi büfe-lokanta olan El Quim'de şahane bir yemek yedik. 

Barselona'da ne yenir
El Quim'de jumbo karides

El Quim de la Boquera'da, ahtapot, kum midyesi, jumbo karides ısmarladık. Bir bardak cava eşliğinde afiyetle yedik...


Barselona'nın tarihi kısmı: Barri Gotik

La Boqueria'nın karşısındaki ara sokaklara doğru daldığınızda, bir anda daha önce gördüklerinizden bambaşka bir atmosferde buluyorsunuz kendinizi. Geniş caddelerin yerini daracık orta çağ sokakları alıyor. O daracık sokakların açıldığı irili ufaklı iç içe meydanlarda şehrin katedrali, sinagogu, kraliyet sarayı, belediye binası ve meclisi yer alıyor. 

barselonada gezilecek yerler
Barselona katedrali

Plaça del Pi pazarları

Barselona pazarı
Plaça del Pi

La Boqueria'nın hemen karşısındaki Plaça del Pi meydanı, daha çok tarihi Santa Maria del Pi kilisesi ile ünlü. Ancak, bu renkli meydandan bizim gibi yolunuzu bir hafta sonu geçirirseniz, Plaça del Pi meydanında kurulan bal ve peynir pazarı Fira Artesana (her ayın ilk cuma ve cumartesisi kuruluyormuş) ve hemen yandaki Plaça de Sant Josep Oriol'da her hafta sonu kurulan sanat pazarına rastlayabilirsiniz. Barselona'dan hediyelik harika sulu boya resimler almak için güzel bir yer.

Barselona gezilecek yerler
Sant Josep Oriol'da sanat pazarı

Barri Gotik'te Santa Eulalia Festivali sürprizi

Barri Gotik'in dar sokaklarında yürürken bir cümbüş, bir festival ortamına rastladık. Orkestra müzikler çalıyor, insanlar katedralin bulunduğu meydanda dans ediyor, belediyenin bulunduğu meydanda ve diğer dar sokaklarda dev insan maketleri geçidi (gegants) yapılıyordu. Meğerse Şubat ayında yapılan Santa Eulalia Festivali'ne rastlamışız. Aklınızda olsun, Barselona geziniz öncesi, Barselona festival takvimine mutlaka göz atın. 

Barselona'da festival takvimi oldukça hareketli. Mesela, bizler Barselona gezimizde bir değil, iki farklı festivale denk geldik. Santa Eulalia Festivali dışında bir de Poble Espanyol'i geziyorken Gastronomi Festivali'ne rastladık.

  • Santa Eulàlia Festivali 2024 tarihleri için tıklayın.
  • Barselona festival takvimi için tıklayın.

Katedral'in önünde panayır havası

Barri Gòtic'in dar sokaklarında gezimize devam ederken hala ara sokaklarda da turlarına devam eden dev kuklalara rastlıyorduk. Kuklaların bandolarının sesleri eşliğinde katedralin bulunduğu meydana çıktık. Baktık ki bu meydanda da yüzlerce kişi toplanmış az sonra yapacakları insan piramidi gösterileri için hazırlanıyor.

Kalabalığın arasından katedrale doğru ilerledik. Katedralin önünde orkestra müziğini çalıyor, onlarca insan da halkalar halinde yavaş ve aheste dansını ediyordu.
dans edip Santa Eulalia Festivali'ni kutlayanlar, Barselona

Barselona Katedrali

Orkestra ve dansları biraz izleyip katedralin içine girdik. Katedralde Pazar ayini devam ediyordu. O gotik, kasvetli ortamda aniden bir sopranonun sesi öylesine çınladı ki iç parçaladı. Bir taraftan insanlar dışarıda orkestra eşliğinde dans ediyor. Diğer tarafta içeride Pazar ayini devam ediyor. İşte öylesine renkli bir yerdi Barselona.

Barselona Katedrali
Barselona Katedrali

Picasso Müzesi

4000'den fazla Picasso eseri ile, özellikle Picasso'yu Picasso yapan yolculuğu anlamak için ufuk açıcı bir müze. Barselona Old Town içinde yer alan Picasso Müzesi'ne giriş ücretli. Perşembe öğleden sonraları saat 4'ten sonra (yazın 5'ten sonra) ve her ayın ilk pazarı giriş ücretsiz. Picasso müzesi pazartesi günleri kapalı.
Powered by GetYourGuide

Barri Gotic'te tapas bar tavsiyesi

Barselona'da yemek yenilecek yerler listemizde pek çok tapas barı vardı. Barri Gotic'te dolaşıyorken listemizdekilerden birine yakın olduğumuzu farkedince fırsat bu fırsat hemen haritadan yerini belleyip El Xampanyet'e doğru yola koyulduk. 

Barselonada tapas nerede yenir
El Xampanyet tapas barı

El Xampanyet'i bir pazar öğleden sonrası diğer tek tük açık olan tapas barlar bomboşken, mekanın hınca hınç dolu olduğu bir ortamda denedik. Genelde marine deniz mahsülü ile ekmek üstü et mamülleri yeniliyordu. Hamsi tuzlama, fırınlanmış patates, marine balık tabağı gibi lezzetler denedik. Yanında da mekanın özel yaptırdığı cava'sı eşliğinde...

  • El Xampanyet tapas barı hakkında ayrıntılı yazım için tıklayın.
Barri Gòtic civarında, Picasso müzesinin yakınında en çok tercih edilen tapas barlarının başında gelen El Xampanyet bize tapas atmosferini yaşatma açısından çok tatmin edici oldu. 

Barselona old town'daki tapas barları yerel bir rehberle keşfetmek isterseniz yukarıdaki tur dikkatinizi çekebilir. 4 farklı mekanda tadım yapılan bu tur, Barselona tapas turları arasında en popüleri (1200'den fazla kişiden 4.7 / 5 puan almış). Tur ayrıntıları, katılan yorumları ve fiyatlar için tıklayın.

Ciutadella parkı

Barri Gotik'ten ayrılıp doğuya doğru devam ettiğinizde şehrin bir başka güzel köşesi ile karşılaşıyorsunuz: Ciutadella parkı

Arc de Triomf, Barcelona gezilecek yerler
Arc de Triomf

Paris'teki zafer takının kızıl kız kardeşi gibi duran Arc de Triomf üzerinden parka yöneldiğinizde yine ortası yayalara ayrılmış geniş yollardan ilerliyorsunuz. 

Ciutadella Parkın içinde de yine güzel yürüyüş yolları, tekne kiralanabilen ufak bir gölet, hayvanat bahçesi ve ünlü La Cascada çeşmesi var. Dolaşması çok keyifli bir park...
Barcelona gezilecek yerler
La Cascada çeşmesi

Barselona sahili ve plajları

Parkın hayvanat bahçesi yanındaki kapısından çıkıp biraz ilerlediğinizde ise Barselona'nın sahil kesimine ulaşıyorsunuz. Bir tarafta mega bir şehir diğer tarafta denizine girilebilen sıra sıra plajlar...

Barselona sahili
Barselona sahili

Bizler Barselona'daki ilk günümüzü, Barselona sahilinde güneşi batırarak sonlandırdık. Daha Barselona'da 1 günde bir sürü yeni ve farklı şey gördük, daha niceleri Barselona'da diğer günlerde yapılacaklar listemizde...

Barselona'da 2. Gün gezilecek yerler

Mimar Gaudi'nin izinde

  • Sagrada Familia, 
  • Park Güel, 
  • Casa Battlo, 
  • Casa Mila 

Sagrada Familia

Barselona gezilecek yerler

Barselona denilince akla gelen en ünlü Gaudi eseri Sagrada Familia bazalikası. 140 yıldan uzun bir süredir inşaatı devam eden kilisenin sonunda 2023 yılı itibariyle 6 kulesinden 5'i tamamlanmış. 6. kulenin bitirilip, katedralin inşasının tamamlanma tarihi olarak 2026 yılı hedef konulmuş. 

Sagrada Familia Kilisesi gerçekten inanılmaz boyutlarda ve çok ihtişamlı. Kilise üzerindeki ayrıntılar, değişik mimari özellikler çok şaşırtıcı ve etkileyici. Sagrada Familia'ya giriş ücretli. Bilet fiyatları ve önceden online bilet alabileceğiniz link burada.

Park Güell

Barselona gezilecek yerler
Park Güell girişi
Barselona'daki en güzel yerlerden biri hiç şüphesiz ünlü mimar Gaudi'nin eseri Park Güell. Parkın yapımına, zengin tüccar Güell'in yaptırdığı villalar projesinin bir parçası olarak başlanmış. Ancak proje tamamlanamamış, tüccar Güell'in adı parkın isminde kalmış.

Barselona gezilecek yerler
Park Güell'in simgesi ünlü ejderha heykeli

Park Güell, çok geniş bir alana yayılmış kocaman bir şehir parkı. Parkın geneline giriş ücretsiz ancak Park Güell'in anıt bölümü olan Gaudi'nin eserlerinin bulunduğu Ejderha heykeli alanı, Yüz sütunlu yol ve çevresine giriş ücretli ve rezervasyonlu. 

Park Güell nasıl gidilir?

Park Güell şehir merkezinin biraz dışındaMetro durağı da parka oldukça uzak kaldığından biz en mantıklı seçenek olarak gözüken 24 numaralı otobüsle parka ulaştık.

Passeige de Gràcia caddesi ve Gaudi evleri

Barselona gezi rehberi
Plaça Catalunya meydanına açılan Passeige de Gràcia caddesi

Barselona'nın ünlü alışveriş caddesi olan Passeige de Gràcia'nın kuzey ucunda, çok özgün mimarili iki Gaudi evi yer alıyor: Casa Mila ve Casa Battlo.

Casa Mila Evi

Barselona'da gezilecek yerler
Casa Mila

La Pedrera olarak da bilinen (yerel dilde La Pedrera, taş ocağı demekmiş) Casa Mila evi, Gaudi'nin son konutsal mimari projesi. Gaudi'nin sınırsız hayal dünyasının yansıması olarak benzersiz bir yapı ve UNESCO Dünya mirasında yer alıyor. Evin içini görmek isteyenler için, sanal gerçeklikle eğlenceli turlar bulunuyor. Biletlerinizi önceden online olarak alırsanız uzun bilet alma kuyruklarını atalayabiliyorsunuz. Casa Mila bilet seçenekleri ve fiyatları için tıklayın.

Casa Batllo Evi

Barcelona çocukla gezilecek yerler Casa Batlo evi
Casa Batllo
UNESCO Dünya mirasında yer alan Casa Batllo, Casa Mila'nın biraz aşağısında yer alıyor. Gaudi ustalık eseri olarak geçen Casa Battlo'ya dışarıdan bakmak bile çok etkileyici. 

Casa Battlo'nun içini ziyaret etmek isteyenler için binanın benzersiz mimarisi ile harmanlanan bir takım sanal gerçeklik atraksiyonları yapılmış. Sanal gerçeklikli tabletlerle Gaudi'nin yaratıcı dünyasını keşfedip, "Küp" ile kendinizi sihirli bir dünya içinde bulabilirsiniz. Casa Batllo bilet seçenekleri ve fiyatları için tıklayın.
  

Barselona'da 3. Gün gezilecek yerler

Montjuic tepesinden kuş bakışı Barselona

Montjuic tepesinden Barselona manzarası
Montjuic tepesinden Barselona manzarası

Barselona'yı kuş bakışı izleyebileceğiniz Montjuic tepesine gezinti, Barselona'da daha geniş zamanı olanlar için keyifli bir seçenek. Barselona'nın en yüksek noktalarından olan Montjuic tepesine, sahilden binilen teleferik ile kolayca çıkılabiliyor. Ayrıca, metro ve sonrasında füniküler opsiyonu da var ancak onda tepeye doğru uzunca yürümeniz gerekiyor.

Şahane bir Barselona manzarası eşliğinde Montjuic tepesine teleferikle çıkmak isterseniz teleferik biletleri fiyatları için tıklayın.

Montjuic tepesinde neler var?

Montjuic kalesi
Montjuic kalesi

Montjuic tepesinde güzel parklar, seyir terasları ve oldukça iyi durumda ayakta duran Montjuic kalesi var.
  • Montjuic tepesi ve kalesi gezimizin gezi notları burada.

Palau Nacional

Montjuic'in bir diğer ucunda görkemli büyüklüğü ile Palau Nacional (Katalonya Sanat Müzesi'nin bulunduğu yer), ve tüm İspanya mimarisini bir arada görebileceğiniz Poble Espanyol var.

Palau Nacional ve Poble Espanyol'e ulaşmanın en kolay yolu ise Barcelona'nın bir başka önemli noktası olan ve merkezin batısında yer alan geniş Plaça de Espanya meydanı.

Barselona gezilecek yerler
Palau Nacional'in önünde, Barcelona

Poble Espanyol açık hava müzesi


Barselona gezilecek yerler
Poble Espanyol

Kelime anlamı olarak "İspanya köyü" demek olan Poble Espanyol, İspanya'nın farklı bölgelerindeki mimari örneklerin sergilendiği bir açık hava eğlence merkezi ve müzesi. 

Poble Espanyol içinde, gerçek boyutlu farklı farklı mimarili evler, dolaşması keyifli sokaklar ve minik meydanlar bulunuyor. Yer yer evlerin içinde yer alan cafe ve restoranlarda ise, İspanya'nın farklı bölgelerinin zengin içerikli gastronomik mutfağının örnekleri tadılabiliyor. 

Ayrıca, Poble Espanyol'da değişik el işi atölyeleri ve Picasso, Dali, Miro gibi sanatçıların eserlerinin bulunduğu bir müze de var. Kısaca, bu müze köy, tüm İspanya'ya özet bir gezinti gibi... 

Poble Espanyol'a giriş ücretli. Online biletlerinizi buradan alabilirsiniz.


Poble Espanyol, Barselona gezilecek yerler
Poble Espanyol açık hava müzesi

Plaça de Espanya meydanı

Barselona gezilecek yerler
Plaça de Espanya meydanı

İki tane Venedik kulesi benzeri
nin beklediği meydan nice önemli etkinliğe ev sahipliği yapmış. Bunlardan biri de Queen'in ünlü Barcelona şarkısını söylediği konseri. Şarkıyı bilmeyenler bir bulup dinleyin ve Barcelooona kelimesinin nasıl iliklerinize kadar işlediğini hissedin...

Barcelona, such a beautiful horizon
Barcelona, like a jewel in the sun
Barcelooona...

FC Barcelona Stadyumu ve Müzesi gezisi

Pek çok kişi için Barselona demek Barcelona futbol kulübü demek ve oraya kadar gitmişken FC Barcelona stadyumunu gezmek şart. Maalesef Kasım 2024 yılına dek Camp Nou stadyumu renovasyon sebebiyle gezilemiyor. Ancak, Barselona'daki ünlü futbol kulübünün geçmişi, bugünü ve geleceğini anlatan müzesini gezebilir, sanal gerçeklikle kendinizi 360 derece stadyumla sarmalanmış hissedebilirsiniz. FC Barcelona müzesi biletleri için tıklayın.

Barselona'da otel tavsiyesi

Bizler Barselona gezimizde, Passeig de Gracia'nın hemen yanında yer alan Claris Hotel'de konakladık (booking.com puanı 8.4 / 1200'den fazla yorum için). Otelimiz, Casa Batllo ve Casa Mila evlerinin yemen yanında; ünlü La Ramblas caddesine 10 dakika yürüyüş mesafesindeydi. Odamız gayet temiz, modern ve şıktı. Üstelik odamıza bırakılmış olan şarap, çok güzel bir jestti.

Barselona'da nerede kalınır
Claris Hotel'de odamız ve otelin şarap ikramı

Beklentilerimizi fazlasıyla karşılayan ve çok memnun kaldığımız bir konaklamaydı Claris Hotel. Otelin şahane bir kahvaltısı, restoran rezervasyonlarımızı yerel dilde kolaylıkla yaptırdığımız harika bir concierge servisi vardı. Ayrıca concierge, çok iyi restoran önerileri de verdi.

Otelimiz, Barselona'nın işlek Passeig de Gracia bulvarının da hemen yakınında olduğundan şehrin farklı yerlerini keşfetmek için kullandığımız toplu taşımaya da çok yakındı.