Montjuic'te süs havuzları
Montjuic tepesi Barselona'nın batısında, sahilin hemen üstünde yükselen bir tepe. Oldukça geniş alana yayılmış olan Montjuïc'te bir sürü spor tesisi ve parkın yanısıra Palau Nacional, Poble Espanyol ve Montjuic kalesi de var.
Montjuic tepesi haritası, Barselona

Montjuic tepesine nasıl gidilir?

Sahilden binilen teleferik ile Barselona'nın en yüksek noktalarından Montjuic'e çıkılabiliyor. Şahane bir Barselona manzarası eşliğinde Montjuic tepesine çıkmak isterseniz teleferik biletleri fiyatları için tıklayın.

Bizler, Montjuïc kalesi, seyir terasları ve güzel parkların bulunduğu kuzey ucuna füniküler ile çıktık
Montjuic funiculer çıkışı

Montjuic tepesi teleferik

Tabii biz fünikülerden çıkıp en tepedeki parka kadar bol bol yürüdükten sonra idrak ettik: Montjuic kalesi ve civarını dolaşmak için en mantıklı yol sahilden gelen teleferik ile çıkmak. Teleferikle hem doyumsuz bir Barselona manzarası izliyorsunuz hem de zahmetsizce tepeye kadar çıkıyorsunuz.
Montjuic'teki teleferikler, Barselona
Montjuic'ten Barselona manzarası
Montjuic tepesine ulaştıktan sonra güzel bahçelerde parklarda dolaşa dolaşa önce Mirador denen sahilin görüldüğü seyir terasına çıktık. Burada biraz soluklandıktan sonra çam ormanı arasındaki merdivenlerden Montjuïc kalesine doğru tırmanmaya devam ettik.
Montjuic'te dolaşırken, Barselona

Montjuic kalesi

Montjuic kalesini gördüğümde çok şaşırdım. Bizde kale denilince genelde harabe halindeki kalıntılar akla geliyor, Montjuïc kalesi ise neredeyse hasarsız olarak karşımızda duruyordu.
Montjuic kalesi, Barselona
Montjuic kalesi girişi, Barselona
Düşmanların kaleye girmesini engelleyen açılır kapanır köprüden geçip kale içindeki geniş avluya geçtik. Oradan da şehri kuşbakışı seyredebileceğimiz kale üstüne çıktık.
Montjuic kalesi, Barselona Montjuic kalesi, Barselona
Genel olarak geniş caddelerden oluşan şehir bu noktada evler yığını olarak görülüyordu. Dört köşeden oluşan kalenin her köşesinden Barselona'nın farklı bir yönü görülebiliyordu. Merkezi ve sahil dışında Barselona'nın sağ ve sola doğru ne kadar geniş alana yayıldığına şaşırdık.
Montjuic kalesinden Sagrada Familia ve Barselona manzarası
Barselona manzarası
Kale üstünde biraz soluklandık ve tekrar fünikülere doğru, bu sefer biraz daha dik kestirme yollardan, inmeye koyulduk. Bol ağaçlı ve yeşillikli yol boyunca yine bir sürü Barselonalı dik, yamaç demeden koşuyor, sporlarını yapıyorlardı. Biz de yemyeşil doğa içinde güzel bir yürüyüş sonrası fünikülere ulaştık. Montjuïc'te doğa içinde güzel saatler geçirdikten sonra tekrar şehir merkezine döndük.

Barselona'da nerede kalınır?

Barselona şehir merkezinde, Barselona'da gezilecek yerler noktalarına yakın mesafede konaklamak Barcelona seyahatinizi çok kolaylaştıracaktır.

Bizler Barselona gezimizde, Gaudi'nin Casa Batllo ve La Pedrera evlerine 5 dakika yürüyüş mesafesinde; ünlü La Ramblas caddesine 10 dakika yürüyüş mesafesinde Calris Hotel'de konakladık. Beklentilerimizi karşılayan ve çok memnun kaldığımız bir oteldi.

Gayet merkezi lokasyondaki bu otel Barselona'nın işlek Passeig de Gracia bulvarının da hemen yakınında olduğundan şehrin farklı yerlerini keşfetmek için kullandığımız toplu taşımaya da çok yakındı. Ayrıca, restoran rezervasyonlarımızda da yardımcı olan otel concierge'ı hem iyi önerilerde bulundu, hem de rezervasyonları bizim için yaptılar.