Poble Espanyol meydanı ve meydandaki gastronomi fuarı, Barselona

Poble Espanyol nedir?

Barselona'da bulunan Poble Espanyol, İspanya'nın farklı bölgelerine ait evlerin örneklerinin sergilendiği bir açık hava müzesi. Barselona'daki birçok yapı gibi bir fuar için yapılmış ve daha sonra kalmasına karar verilmiş. Barselona'nın genel atmosferinden oldukça farklı bu güzel yeri biz de Barselona seyahatimizde merak edip ziyaret ettik.
Poble Espanyol meydanı, Barselona

Poble Espanyol ne demek?

Kelime anlamı olarak "İspanya köyü" demek olan Poble Espanyol, İspanya'nın farklı bölgelerindeki mimari örneklerin sergilendiği bir açık hava eğlence merkezi ve müzesi. Köy içinde gerçek boyutlu farklı farklı evler içinde cafe ve restoranlarda aynı zamanda İspanya'nın farklı bölgelerinin zengin içerikli gastronomik mutfağının örnekleri tadılabilir.
Fuardaki peynir tezgahları, Poble Espanyol Barselona
Ayrıca köyde hediyelik eşya dükkanları, çeşitli el işi örnekleri, cam ocağı atölyesi ve giriş ücretine dahil olan Picasso ve Dali gibi sanatçıların eserlerinin de sergilendiği Çağdaş Sanatlar müzesi bulunmaktadır. Poble Espanyol içinde zaman zaman festivaller de düzenlenmektedir.
Poble Espanyol ana bina, Bareslona

Poble Espanyol'a nasıl gidilir?

Biz Poble Espanyol'a, metronun 1 ve 3 hatlarının geçtiği Espanya meydanı üzerinden gittik. Meydanda metrodan inip Palau Nacional önündeki Montjuic haritasını inceledik ve sağdaki biraz yokuşlu yoldan kıvrıla kıvrıla yürüdük.

Otobüs ile gidilecek olursa 13, 23, 150 numaralı otobüslere binip, Poble Espanyol durağında inilebilir. Hop on hop off otobüsleri de Poble Espanyol önünden geçmektedir.

Poble Espanyol giriş ücreti ne kadar? (2023 yılı)

Yetişkin €15
4 yaş altı çocuk: ücretsiz
4-12 yaş çocuk: €10

Biletler online olarak alındığında %10 indirim uygulanmaktadır.
Online biletlerinizi buradan alabilirsiniz.

Poble Espanyol ziyaret saatleri

Pazartesi: 10:00 - 20:00
Salı - Pazar: 10:00 - 24:00 

Poble Espanyol yerleşim haritası:

Poble Espanyol'un yerleşim haritası, Barselona

Poble Espanyol ziyaretimiz

Müze içindeki ana meydana girdiğimizde önce çalan müzik ilişti kulağımıza. Sonra sıra sıra dizilmiş masaları, kenarda yiyecek içecek satan tezgahları; ve masalarda, banklarda bir şeyler yiyip içen bir sürü insanı gördük. Meğerse o gün Poble Espanyol'da yapılan Gastronomi Festivali'ne denk gelmişiz. Geç geldiğimiz için herkesin neşeyle sosa batıra batıra yediği "calçot"ları (bir nevi mangalda taze soğan) kaçırdık. Bizler de birer bardak yerel şarap alıp eğlenceye katıldık.
meydandaki gastronomi fuarında eğlenenler, Poble Espanyol Barselona
Bu güzel ortamda açık hava müzesini gezmeye başladık. İspanya ve İspanyol kültürüne çok uzak olduğumuzdan mimari örneği sergilenen yerlerin isimleri genel olarak bize çok şey ifade etmedi. Ancak sıra sıra güzel evlerin, şirin meydanların, restoran ve cafelerin sıralandığı müze kent bize çok şirin, romantik bir yer gibi geldi.

Poble Espanyol'da birçok el işi atölyesi de var. Gözünüzün önünde birkaç dakikada kristal süs eşyası yaptıkları cam atölyesi de onlardan biri.
Poble Espanyol'da bir cam atölyesi, Barselona
Ayrıca Poble içinde Picasso, Dali, Miro gibi sanatçıların eserlerini görebileceğiniz bir müze de var. Çağdaş sanat örneklerinin sergilendiği müzede Picasso'nun seramik üzerine yaptığı çalışmalar var. Güzel huzurlu sokakları, geniş heykel bahçesi ile çocuklu ailelerin de uğrak yeriydi Poble Espanyol. Etrafta pıtı pıtı yürüyen, ortalıkta koşuşturan bir sürü çocuk vardı. Kısaca ister romantik bir çift olun, ister çocuklu bir aile, herkesin güzel vakit geçireceği bir yer Poble Espanyol.
Poble Espanyol sokaklarında dolaşırken, Barselona

Barselona'da nerede kalınır?

Barselona şehir merkezinde, Barselona'da gezilecek yerler noktalarına yakın mesafede konaklamak Barcelona seyahatinizi çok kolaylaştıracaktır.

Bizler Barselona gezimizde, Gaudi'nin Casa Batllo ve La Pedrera evlerine 5 dakika yürüyüş mesafesinde; ünlü La Ramblas caddesine 10 dakika yürüyüş mesafesinde Calris Hotel'de konakladık. Beklentilerimizi karşılayan ve çok memnun kaldığımız bir oteldi.

Gayet merkezi lokasyondaki bu otel Barselona'nın işlek Passeig de Gracia bulvarının da hemen yakınında olduğundan şehrin farklı yerlerini keşfetmek için kullandığımız toplu taşımaya da çok yakındı. Ayrıca, restoran rezervasyonlarımızda da yardımcı olan otel concierge'ı hem iyi önerilerde bulundu, hem de rezervasyonları bizim için yaptılar.

Barselona'da gezilecek yerler: 3 günlük Haritalı gezi rehberi yazım için tıklayın