Barselona'da yemek yenilecek yerler listemizde pek çok tapas barı vardı. Bir pazar günü Barri Gotic'te dolaşırken listemizdekilerden birine yakın olduğumuzu farkedince fırsat bu fırsat hemen haritadan yerini belleyip El Xampanyet'e doğru yola koyulduk. Yolda ilerlerken henüz vakit ilerlememiş olduğundan geçtiğimiz tüm restoran ve tapas barları sakindi, ta ki El Xampanyet'e varana kadar.

Ağzına kadar dolu küçük bir tapas barıyla karşılaştık. Oturulacak yer bir yana ayakta durmak bile beceri gerektiriyordu. Bir süre etrafı gözlemledikten sonra ayrılan birilerinin ardından barda yer bulduk. İçecek olarak kendi adını taşıyan özel cava'sından ve bira söyledik.
Sonrasında barda gördüğümüz güzel görünüşlü tapalardan sipariş etmeye başladık. Genelde el işaretiyle anlaşabildik. Açıkta gördüklerimizi işaret ederek, başkalarının yediklerinden beğendiklerimizi de onların tabağını işaret ederek istedik. Sonradan bizim yediklerimizi de işaret edip isteyenler olduğunu farkedince zaten alışılagelmiş bir tutum olduğu ortaya çıktı.

Patates üzerine yumurtalı, leziz bir tapa, en çok tercih edilenlerdendi. Patates ve yumurta ikilisi Barselona'da her tarafta karşımıza çıktı, oralara özgü bir birliktelik.
Marine hamsi, zeytinyağlı ekmekle birlikte.
Marine deniz ürünleri: somon, morina (cod) ve uskumru. Özellikle somon lokum kıvamındaydı, kaliteli sushi'yi andıran tadıyla çok zevk alarak yedim.
Barri Gòtic civarında, Picasso müzesinin yakınında en çok tercih edilen tapas barlarının başında gelen El Xampanyet bize tapas atmosferini yaşatma açısından çok tatmin edici oldu. İçki eşliğinde küçük mezeler konsept olarak zaten çok hoşumuza gidiyordu, bilfiil denediğimizde de memnun kaldık. Daha sakin bir ortam olsaydı daha iyi olurdu ama iyi bir yerde iyi yemekler yiyebilmek için kalabalığı göze almak gerekiyor.

c/Montcada, 22 (Museu Picasso sokağında)
Metro: Jaume I
Pazartesi kapalı, Pazar 12-16, diğer günler 12-16 ve 19-23:30 açık.

Barcelona'da yerel rehberlerle yemek turu

Bir şehri, kendimiz araştırıp keşfetmek güzel. Ancak daha da güzeli yerellerle, o şehrin kendine has lezzetlerini tatmak ve yemek kültürü hakkında daha lokal bir bakış açısı edinmek. Hem böylece zahmetsizce ziyaret etmek istediğiniz yerleri görebilir, seyahatiniz sırasında daha sonra nerede ne yemeniz gerektiği konusunda ön bilgi de edinmiş olursunuz.

Eskiden, tur ve rehber olayları çok belirsizdi ancak son zamanlarda "Get Your Guide" gibi siteler sayesinde aradığınız turu kolayca buluyor, turla ilgili müşteri yorumlarını da okuyabiliyor ve bütçenize uygun en yüksek puanlı turu rahatça seçebiliyorsunuz. Örnek olarak Barcelona'dan katılabileceğiniz yemek turları: