Rimini Italy
Yıllar önce ilk yurt dışı seyahatim İtalaya'nın sahil şehri Rimini'yeydi. Güzel bir tatil kasabası olan Rimini'de vakit geçirmiş; günübirlik gezilerle Bologna, San Marino hatta Venedik'e bile gitmiştik...

Rimini nerede?

Rimini, İtalya'nın doğusunda, Adriyatik Denizi kıyısında bir şehir. Bologna yakınlarındaki Rimini, upuzun sahil şeridi, kum plajları ve güzel denizi ile özellikle İtalyanlar arasında popüler bir yaz tatili destinasyonu. İtalya'nın Emilia-Romagna bölgesinde yer alan Rimini'de İtalyan geleneksel mutfağı ile de ilk defa karşılaşmış ve mest olmuştuk.

Rimini'ye nasıl gidilir?

Rimini'ye gitmek için Bologna'ya uçmak gerekiyor. Bologna'dan trenle yaklaşık bir saatte Rimini'ye ulaşılabiliyor.

Rimini seyahatimiz

Rimini'ye gidişimiz 2003 yılındaydı. O zamanlarda daha fotoğraf çekebilen cep telefonları ve fotoğraf makineleri bu kadar hayatımıza girmemiş olduğu için nedense hiç resim çekmemişim. :) Oysa ki kilometrelerce uzanan kumsal plajı, dizi dizi plajda sıralı şemsiyeleri, sahil boyunca bisikletlileri, şirin tarihi atmosferli çarşısı, birbirinden güzel deniz mahsüllü yemekleri ile tam fotoğraf çekmelik bir yerdi...

Rimini gezilecek yerler

Rimini, yaz tatili için gidenler için deniz, kum, güneş üçlemesi dolu günler vaat ediyor. Ancak bizim gibi Ekim ayında gittiyseniz ya da deniz harici bir şeyler de yapmak isterseniz çok renkli seçenekler de mevcut.

Bologna

Kızıl şehir Bologna (Bolonya), Rimini'ye sadece bir saat tren yolculuğu mesafesinde. Kızıl tuğlalı sokaklarda gezinmek, kilometrelerce uzanan üstü kapalı tarihi çarşısında vakit geçirmek ve dünyaca ünlü Bologna mutfağını (şarküteriler, parmesan peyniri, Bolonez soslu makarna, balzamik sirke hepsi Bolonya yakınlarından) deneyimlemek isterseniz Bolonya çok güzel bir seçenek.

San Marino

Rimini'ye kadar gitmişken başka bir ülkeye daha adım atmak isterseniz San Marino, Rimini'nin hemen yanı başında. Bir dağ tepesine kurulu olan San Marino'ya bizler kiralık arabamızla gitmiş, yolda bir de bir güzel sise rastlamış ve oldukça zorlanmıştık. Tarihi atmosferli San Marino Rimini'ye kadar gitmişken kesinlikle uğranılası bir yer.

Urbino

Tarihi atmosferli İtalyan kasabası deyince (hoş İtalya'nın pek çok yeri bu görüntüde) Urbino uyanır hala benim kafamda. Daracık taş sokaklar, tarihi mimari bir de şansınıza yerel bir festivale denk gelirseniz unutulmaz bir gezi olacaktır.

Venedik

Evet, biz Rimini'den kalkıp günübirlik trenle Venedik'e de gittik. Hatta şansımıza tren grevine denk gelince oldukça maceralı bir geri dönüşümüz olmuştu. :) Venedik'i zaten anlatmaya gerek yok, Rimini'ye trenle sadece üç saat uzaklıktaki Venedik de gezilecek yerler listenizde yer alabilir.

Gezi Tarihi: Ekim 2003

İlgili yazılarım:

Diğer İtalya yazılarım için tıklayın