Sardunya adasına nasıl gidilir

Sardunya Adası Nerede?

Sardunya Adası, İtalya'ya bağlı bir Akdeniz adası. Yüz ölçümü olarak Sicilya Adası'ndan sonra Akdeniz'in ikinci büyük adası. (Üçüncü büyük ada olan oldukça büyük olduğunu bildiğimiz Kıbrıs Adası, Sardinya Adası'nın yüz ölçümünün yarısından bile daha az)

İtalya'nın batı açıklarında yer alan Sardunya konum olarak Roma'nın güneyinden Sicilya'nın kuzeyine kadar uzanıyor. Bu büyüklüğü ile bir günde dolaşılıveren adalardan çok farklı olan Sardunya'nın en kuzeyinden en güneyine araba yolculuğu yaklaşık dört saat sürüyor.

Sardinya adasına nasıl gidilir?

Sardinya adasına gitmenin en kolay ve en hızlı yolu uçakla gitmek. Türkiye'den direkt olarak uçulamayan Sardunya'ya Roma veya Milano üzerinden gidilebilir. Ayrıca pek çok Avrupa ülkesinden de bu güzel tatil adasına direkt uçuşlar bulunuyor. Alternatif olarak, Roma, Napoli ve Genoa gibi liman şehirlerinden Sardunya adasına feribot seferleri de var.

Sardunya Adası Neyi Meşhur?

Sardunya Adası, pudra inceliğindeki beyaz kumlu plajları ve inanılmaz güzellikteki turkuaz denizi ile meşhur. Doğu kıyılarında Tiren Denizi, batı kıyılarında da Sardunya Denizi ile güzel bir deniz tatili destinasyonu

Özellikle dünya jet sosyetesinin Sardunya'nın kuzeydoğusundaki Costa Smeralda sahillerinde tatil yapmasıyla ünlenmiş bir ada. Tropikal adalara gitmeye gerek kalmadan, Akdeniz'in ortasındaki Sardunya'ya giderek kartpostallardaki gibi denizlerde tatil yapılabiliyor.

Sardinya pahalı mı?

Her ne kadar jet sosyetenin tatil adası olarak ünlenmiş olsa da aslında Sardunya adasında uygun bütçelerde ekonomik tatil yapmak gayet mümkün. Genel olarak doğu sahilleri daha pahalıyken, batı sahillerindeki fiyatlar çok daha uygun.

Adanın özellikle kuzey doğusundaki Costa Smeralda sahillerinde fiyatlar çok yüksek. Ancak, orada da havlunuzu şemsiyenizi alıp gidebileceğiniz yerler bir sürü. Ayrıca, Sardinya adasındaki tek güzel deniz ve plaj Costa Smeralda'da değil. Doğu, batı, kuzey, güney sahillerinin her birinde güzel denizler ve plajlar var. Kısaca, Sardunya adasında her bütçeye göre tatil yapılabiliyor.

Sardunya adasında nereye gidilir?

Sardunya Adası'nın en büyük şehri ve başkenti Cagliari etrafındaki güzel plajları ile birçok kişinin Sardunya tatili için ilk tercihi oluyor. Bir başka turistik destinasyon olan Olbia'da harika plajlar ve inanılmaz güzel bir deniz var. Tarihi şehir ortamı ve canlı sokaklarıyla Alghero ise adanın en fotojenik ve keyifli yeri. Daha ayrıntılı bilgi için:

Sardunya Adası vize istiyor mu?

İtalya'ya bağlı bir ada olan Sardunya adasına gitmek için Schengen vizesi gerekiyor.

Sardunya adasına nasıl gidilir La Pelosa
La Pelosa plajı, Sardunya adası

Sardunya adasında hangi havalimanı var?

Sardunya Adası'nda Cagliari, Olbia ve Alghero'da üç uluslararası havaalanı var. 
  • Cagliari - Elmas havaalanı (havaalanı kodu CAG)
  • Olbia - Costa Smeralda havaalanı (havaalanı kodu OLB)
  • Alghero - Riviera del Corallo havaalanı (havaalanı kodu AHO)

Türkiyeden Sardunyaya nasıl gidilir? 

Türkiye'den Sardunya Adası'na en kolay uçakla gidiliyor. Maalesef Türkiye'den Sardunyaya direkt uçuş bulunmuyor. İtalya veya başka bir Avrupa ülkesi üzerinden aktarmalı olarak gidilmesi gerekiyor. 

Bu sebeple hava yolu ile ulaşım için en mantıklısı: 
  • Roma, Milano, Bologna gibi uygun uçak bileti bulunabilen İtalyan şehirleri üzerinden aktarmalı uçmak. (Roma'dan Sardunya adası feribotla da sadece 5 saat sürüyor. Hem uçak, hem de feribot biletlerini kontrol etmekte fayda var.)
  • Sardunya Adası'na, Fransa, İspanya, Almanya, Birleşik Krallık ve daha birçok ülkeden direkt olarak uçulabiliyor. Farklı aktarmalı ucuz uçak bileti bulunması halinde aklınızda olsun.
  • Sardunya Adası'na gerçekleştirilen İtalya'dan iç hat uçuşları ve diğer ülke şehirlerinden uluslararası uçuşların incelenebilmesi için Sardunya havaalanlarının web siteleri şöyle:
    • Cagliari havaalanına uçan havayolları linki
    • Olbia havaalanına uçan havayolları linki
    • Alghero havaalanına uçan havayolları linki

Biz Sardunya Adası Tatilimize Nasıl Gittik?

Bizler Sardunya Adası tatilimize Londra üzerinden British Airways ile gittik. Tatilimizi erken planlayarak Heathrow - Olbia Sardunya Adası uçak biletimizi neredeyse kişi başı £100 gibi bir ücrete mal edebildik. Uçak biletlerimizi aldığımız sırada, adanın başkenti olan Cagliari'ye British Airways biletleri çok daha pahalı olduğu için Olbia merkezli bir tatil planladık. Zaten Olbia yakınlarındaki dünyaca ünlü Costa Smeralda sahilleri adanın en güzel plaj ve denizleri olarak geçtiğinden Sardunya Adası keşfimize kuzey doğudan başlamış olduk.

Sardinya adası feribot ile ulaşım

Sardunya Adası'na ayrıca, İtalya, Fransa, Korsika Adası ve İspanya üzerinden feribotla da gidilebilir.
  • İtalya'dan hangi limanlardan Sardunya'ya feribot var:
    • Palermo
    • Porta di Massa, Napoli
    • Civitavecchia, Roma
    • Livorno
    • Genoa
    • Piombino
  • İspanya'dan hangi limanlardan Sardunya'ya feribot var:
    • Barcelona
  • Fransa'dan feribot seferleri:
    • Bastia, Corsica adası
    • Toulon
Sardunya adasına giden feribot seferlerini incelemek için tıklayın.

Bir başka deyişle, Roma, Amalfi kıyıları ve Napoli, Cinque Terre ve Genoa, ya da Barcelona'ya yaz aylarında gitmeyi planlıyorsanız; bir feribota atlayıp kendinizi Sardunya adasının rüya gibi denizine atabilirsiniz.

Roma'dan Sardunya adasına feribotla nasıl gidilir?

Roma'nın Civitavecchia limanından Sardunya Adası'na direkt olarak feribot ile gidilebiliyor. Yüksek sezonda her gün birçok Roma - Sardinya feribot seferi bulunuyor. Seferlere göz atmak için tıklayın.

Roma'dan Sardinya'nın hangi liman şehirlerine gidilebiliyor?

Roma'dan en kolay, Sardunya adasının Olbia şehrine ulaşılabiliyor. Zaten Olbia çevresinde, Sardunya'daki en güzel denizler ve Costa Smeralda bulunduğundan harika bir deniz tatili için çok iyi bir hat. 

Ayrıca, Roma Civitavecchia limanından Sardunya Adası'nın başkenti Cagliari'ye de feribot seferi var. Ancak bu hatta yolculuk çok daha uzun sürüyor ve seferler çok daha seyrek.

Roma Sardunya feribot kaç saat

Roma'nın Civitavecchia limanından Sardunya Adası'nın Olbia şehrine feribot yolculuğu 5 - 7 saat arası sürüyor. 

Roma'dan Sardunya adasına feribot bileti fiyatı

Civitavecchia (Roma) - Olbia feribot bileti fiyatı € 35'dan başlıyor. Gün içinde birçok farklı feribot firmasının seferleri bulunuyor. Dileyene gece yataklı feribot seferleri de var. Güncel fiyat ve seferleri incelemek için tıklayın.

Not olarak, Civitavecchia limanı Roma'nın tarihi merkezinin biraz dışında. Roma merkez tren istasyonu olan Roma Termini'den Civitavecchia'ya trenler yaklaşık bir saatte gidiyor, tren bileti yaklaşık 5€. Civitavecchia istasyonunda indikten sonra limana yaklaşık 1.5km yürümek gerekiyor. Alternatif olarak Roma Termini istasyonundan Civitavecchia limanına shuttle otobüsleri var. Shuttle otobüsleri 15€ ve önceden biletler alınabiliyor. Biletlerinizi alabileceğiniz site için tıklayın.

Sardunya adasına ne zaman gidilir?

Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları Sardunya adasının en çok ziyaret edildiği aylar. Sardunya adası, deniz tatili için tercih edilen bir Akdeniz adası olduğundan bu aylardaki sıcak hava ve ılık deniz birçok tatilciyi kendine çekiyor. Akdeniz ikliminin hakim olduğu adada yazları sıcak ve kurak, kışları ılıman geçiyor. Genel olarak Mayıs - Ekim ayları ziyaret için uygun aylar. 

Sardunya Adası'nda Nerede Kalınır?

Sardunya Adası'nda konaklamak için Cagliari, Olbia ve Alghero gibi başlıca büyük şehirleri seçilip etraflardaki güzel plajlar gezilebilir. 

Denize daha da yakın olmak isterseniz PittulonguSanta Teresa Gallura gibi yerler de tercih edilebilir. 

Denize yakın güzel bir dağ kasabası olan San Pantaleo da bizim daha önce konaklayıp çok memnun kaldığımız ve şirin Italyan ruhunu hissedebildiğimiz bir yerdi. 

Bizler Sardunya tatillerimizde Olbia-PittulonguAlghero ve San Pantaleo'da konakladık. (Şehirler hakkında daha ayrıntılı bilgi: Sardunya adası gezilecek yerler yazımda)

Olbia

Sardunya adasında nerede kalınır
Olbia'ya yakın konakladığımız denize sıfır yer
Olbia, uluslararası havaalanı da olan, ünlü Costa Smeralda kıyılarına yakın büyükçe bir şehir. İtalyan ruhu hissedilebilen tatil kasabasından çok büyük şehir görünümünde. Adanın en güzel denizlerine ulaşmak için merkez olarak kullanılabilecek, uygun konaklama fiyatlı otellerin de bulunabileceği bir yer.

Booking.com'da Olbia otelleri gecelik fiyatı €60 civarında bulunabiliyor.

Ekonomik bir otel tercihi için:
Hotel Centrale (fiyat: €60 civarında, booking.com puanı 8.5 /600 yorumdan)

Orta seviye bir otel tercihi için:
(fiyatlar: €75 civarında)
Hotel Panorama: (booking.com puanları 8.7  /580'dan fazla yorumdan)
Hotel Luna Lughente: (booking.com puanları 8.8  /1000'dan fazla yorumdan)
Hotel For You: (booking.com puanları 8.7  /930'dan fazla yorumdan) 

Lüks bir otel tercihi için:
(fiyatlar: €90 üstünde)
Grand Hotel President: (booking.com puanları 8.8  /1250'dan fazla yorumdan) 
Jazz Hotel: (booking.com puanları 8.9  /2100'dan fazla yorumdan) 
DoubleTree by Hılton Olbia - Sardinia: (booking.com puanları 8.1  /1500'dan fazla yorumdan) 

Daha fazla Olbia otelleri seçeneği için: tıklayın

Pittulongu

Sardunya adası plajları Pittulongu
Bizim daha önce konaklamayı iki kez tercih ettiğimiz Pittulongu, Olbia'ya sadece 3km mesafede. Daha çok yazlıkçı kasabası görünümdeki Pittulongu'da deniz inanılmaz güzel. Konaklama yerinden doğrudan, pudra inceliğindeki bembeyaz kumlara, sığ, turkuaz sulara ulaşılabilmesi çok güzel ve rahat.

Booking.com'da Pittulongu otelleri gecelik €100 civarında bulunabiliyor.

Hotel Stefania Boutique Hotel by the Beach (booking.com puanları 8.1  /500'dan fazla yorumdan)
Hotel Mare Blue (booking.com puanları 8.1  /500'dan fazla yorumdan)
The Pelican Beach Resort &SPA Adults Only (booking.com puanları 8.0  /250'den fazla yorumdan)

Pittulongu'da konaklanabilecek oteller için: tıklayın

San Pantaleo

Sardunya adasına nasıl gidilir
San Pantaleo meydanı, Sardinya adası

San Pantaleo, Sardunya Adası'nın doğu kıyısında, Costa Smeralda kıyılarına yakın bir dağ köyü/kasabası. Şirin meydanı, güzel sokakları, taş evleri, güzel restoranları, haftalık pazarı ile İtalyan ve Sardunya karakterinin hissedildiği bir yer. 

Costa Smeralda sahilleri San Panteleo'ya sadece 10 km uzaklıkta. Gündüz plajları keşfedip, akşamları dağ havasının hissedildiği San Panteleo'da keyifli vakit geçirebilirsiniz. Güzel bir gelato eşliğinde dolaşılabilecek sokakalar, güzel yemekler yiyebileceğiniz restoranlar, sakin ve dingin bir İtalyan titili için güzel bir yer San Pantaleo.

Booking.com'da San Pantaleo otelleri gecelik fiyatı €90 civarında bulunabiliyor.

Ekonomik bir otel tercihi için:
(fiyatlar: €90 civarında)
Hotel La Borgata (booking.com puanı 9.1  /150'den fazla yorumdan)
Locanda Sant'Andrea Hotel &Relais (booking.com puanı 9.0  /75'ten fazla yorumdan)

Orta seviye bir otel tercihi için:
(fiyatlar: €120-150 civarında)
Hotel San Pantaleo: (booking.com puanları 8.1  /100'dan fazla yorumdan)
Antica Dimora La Corona: (booking.com puanları 8.5  /20'dan fazla yorumdan) 
Borgo Antico San Pantaleo: (booking.com puanları 9.0  /70'dan fazla yorumdan)  

Lüks bir otel tercihi için:
(fiyatlar: €300-500 civarında)
Li Neuli Country Club: (booking.com puanları 9.5  /39'dan fazla yorumdan)   
Petra Segreta Resort &SPA: (booking.com puanları 8.9  /180'dan fazla yorumdan) 

San Pantaleo'da konaklanabilecek oteller için: tıklayın

Alghero 

Sardunya adası nerede nasıl gidilir Alghero
Alghero eski şehri, Sardinya adasındaki en güzel yerlerden. Cıvılcıvıl tarihi sokaklar, güzel bir çarşı, yemek yenilebilecek çok iyi yerler hepsi Alghero'da. Adanın batı kıyısındaki Alghero'da doğu kıyısındaki kadar güzel denizler bulamadık ama sonuçta adadayız, arabaya atlayıp her zaman güzel bir plaja ulaşılabilir. Çok iyi korunmuş Alghero tarihi şehrin harika ambiyansı Sardinya deyince benim ilk hatırladıklarımdan.

Booking.com'da Alghero'da otelleri gecelik fiyatı €50 civarında bulunabiliyor.

Ekonomik bir otel tercihi için:
(fiyatlar: €40-60 civarında)
Hotel El Balear (booking.com puanı 8.1  /900'den fazla yorumdan)
Hotel Oasis (booking.com puanı 8.2  /800'den fazla yorumdan)

Orta seviye bir otel tercihi için:
(fiyatlar: €70-90 civarında)
Hotel Catalunya: (booking.com puanları 8.3  /800'dan fazla yorumdan) 
Hotel Angedras: (booking.com puanları 8.6  /1000''den fazla yorumdan) 
San Francesco Heritage Hotel: (booking.com puanları 8.3  /500''den fazla yorumdan)  

Lüks bir otel tercihi için:
(fiyatlar: €100-200 civarında)
Smy Carlos V Wellness & Spa Alghero: (booking.com puanları 8.2  /700'den fazla yorumdan)   
Alma di Alghero Hotel: (booking.com puanları 8.5  /1100'den fazla yorumdan) 

Alghero'da konaklanabilecek oteller için: tıklayın

Sardunya Adası Plajları Güzel mi?

Sardinya plajları, dünya üzerinde bulunabilecek en güzel plajlardan. Incecık bembeyaz kumlu, tertemiz, cam berraklığında turkuaz sulu plajlar! Kartpostallardan fırlamışçasına duran plajlar adanın dört bir tarafında karşınıza çıkıyor. Rüya gibi bir deniz deyince, tropikal adalar, Maldivler akla geliyor ama Akdeniz'in ortasındaki bu dünya harikası pek de bilinmiyor.

Sardunya adası plajları hakkında daha ayrıntılı bilgi Sardinya Adası gezilecek yereler yazımda bulabilirsiniz. Bir fikir vermesi için, bizim yolumuzun geçtiği birkaç harika plajın resmi aşağıda:

Sardunya adası nerede nasıl gidilir plajları
Sardunya'nın kuzeyinde bulunan La Pelosa plajı


Sardunya adası plajları
Brandinchi plajı, Sardunya'nın doğu kıyılarında


Sardinya adasına nasıl gidilir ne yapılır
Santa Teresa plajı, Sardunya Adası

For English version of my blog post "How to get to Sardinia", please click here.