Amalfi nasıl gidilir

Amalfi kıyıları nerede?

Amalfi kıyıları, güney İtalya'da, Napoli'nin güneyinde yer alıyor. İtalya'nın Campania bölgesinde bulunan Amalfi kıyıları, Sorrento yarımadasının güney kıyıları boyunca uzanan 50 km'lik bir sahil şeridi. Bu ünlü kıyılar, Napoli'nin 1 saat, Roma'nın da üç buçuk saat güneyinde bulunuyor.

Amalfi Neyi Meşhur?

UNESCO dünya mirası listesinde de yer alan Amalfi sahilleri çok popüler bir tatil destinasyonu. Masmavi bir denize nazır uzanan sarp kayalıklar düşünün ve o dik yamaçların üzerinde kurulmuş pastel renkli evlerin süslediği, minik minik köy ve kasabalar. Bu kasabalar, tüm kıyı boyunca sarp uçurumlar boyunca giden bol virajlı bir yol ile birbirine bağlanmış. Yol boyunca minik plajlar, limon bahçeleri, irili ufaklı yerleşimler ve hemen arkanızda göklere kadar uzanan dağlar...

Amalfi kıyıları kasabaları hangileri?

Amalfi Kıyıları kasabaları, Sorrento ve Salerno şehirleri arasında yer alan 13 tane köy ve kasabadan oluşuyor. Amalfi kıyıları boyunca sırasıyla:
  • PositanoPraiano, Conca dei Marini, Furore, Amalfi, Atrani, Scala, Ravello, Minori, TramontiMaioriCetara ve Vietri sul Mare köy ve kasabaları yer alıyor.
Kasabaların bazıları deniz kıyısında, bazıları da denize uzanan dik yamaçların üzerinde yer alıyor. Dolayısıyla, Amalfi kıyıları kıyı şeridi boyunca 50 km olsa da, araba ile yol boyunca yer alan 13 tane Amalfi kıyıları köy ve kasabalarını ziyaret etmeye kalktığınızda tek yön Positano - Vietri Sul Mare yolculuğu yaklaşık 80 km sürüyor. 

Amalfi kıyılarında nereler gezilir?

Amalfi sahillerini ziyaret eden pek çok kişi, Positano, Amalfi ve Ravello'yu geziyor. 

Bizler, Amalfi kıyılarında Amalfi ve Positano'ya gittik. Ayrıca oralara kadar gitmişken görmeden dönülmemesi gereken SorrentoNapoli, Pompei, Capri adasını da gezdik. Tüm bölgeyi çok sevdik ama özellikle Amalfi kıyılarına ve Positano'ya bayıldık. 
Amalfi kıyıları gezi rehberi Positano
Positano

Amalfi'ye nasıl gidilir?

Amalfi'ye ulaşmak için:
  • İstanbul'dan Napoli'ye  uçak yolculuğu: yaklaşık 2 saat
  • Napoli havaalanından - Napoli merkez ve tren istasyonu ulaşımı:  Alibus havaalanı otobüsleri ile 20 dakika
  • Napoli'den - Sorrento'ya ulaşım: Circumvesuviana trenleri ile Vezüv yanardağı etrafından giden banliyö benzeri tren yolculuğu 1 saat
  • Sorrento'dan - Amalfi kıyıları ve Positano'ya ulaşım: Sorrento'dan kalkan SITA Amalfi kıyıları otobüsleri ile denize nazır dik yamaçlarındaki virajlı yollardan giden toplamda 20 km olmasına rağmen yaklaşık kırk dakika süren otobüs yolculuğu
  • Positano'dan - Amalfi şehrine: Sorrento - Positano arasına göre daha da dar, yer yer taşların içinden giden yollardan geçen 40 dakikalık otobüs yolculuğu (SITA otobüsleri) yapmak gerekiyor.

Amalfi'ye gitmek için hangi havaalanına gidilir?

Amalfi kıyılarına gitmek için uçulabilecek en yakın havaalanı Napoli'deki Naples Capodichino Uluslararası Havalanı (havaalanı kodu NAP).

Napoli havaalanından şehir merkezine ulaşım

Napoli havaalanından şehir merkezi ve merkez tren istasyonu olan Napoli Centrale'ye gitmek için en uygun ulaşım Alibus havaalanı otobüsleri. 15 dakikada bir kalkan otobüslerin bilet ücreti 5€. Güncel tarife ve bilet fiyatları için Alibus websitesi

Napoliden Amalfiye nasıl gidilir

Napoli'den Amalfi kıyılarına gitmek için en uygun yol Sorrento üzerinden gitmek. Napoli'den Sorrento'ya ise en ucuza tren ile gidilebiliyor. Napoli Centrale tren istasyonu, Napoli şehir merkezinde Piazza Garibaldi'de yer alıyor. 

Sorrento'ya giden Circumvesuviana trenleri Napoli istasyonunun alt katından kalkıyor. Napoli - Sorrento tren bileti fiyatı 3.60€. Circumvesuviana trenlerinden özellikle Sorrento'ya gidene bindiğinizden emin olun çünkü başka hatlar da var. Napoli - Pompeii - Sorrento treninin resmi sefer saatleri için tıklayın.
Amalfiye nasıl gidilir
Amalfi kıyıları yolları

Sorrento'dan Amalfiye nasıl gidilir

Circumvesuviana trenlerinin son durağı olan Sorrento'da indiğinizde hemen tren istasyonunun yanındaki Piazza Giovanni Battista De Curtis meydanında Amalfi kıyılarına giden SITA otobüsleri durağını bulabilirsiniz. Otobüs biletini "tabaccherie" denilen sigara dükkanları, büfeler, barlar veya cafelerden alıyorsunuz. Otobüsün içinden bilet alınamıyor. SITA otobüslerinde, Amalfi kıyılarındaki tüm turistik yerleri kapsayan ve sınırsız in bin yapılabilen 24 saatlik otobüs bileti 10€. Güncel bilet fiyatları için resmi web sitesi burada.

SITA otobüsleri ile Amalfi kıyıları boylu boyunca tek bir hat ile gidilemiyor. Sorrento - Amalfi hattı ile Positano ve aradaki diğer yerleşimlere gidilebiliyor. Ravello hattı ya da Minori - Salerno hattı için Amalfi şehrinde farklı bir otobüse binmeniz gerekiyor. SITA otobüsleri hatları ve durakları için resmi web sitesi burada. (Not olarak, İtalyanca resmi web sitelerinde google translate oldukça iyi çalışıyor)

Amalfi kaç günde gezilir

Amalfi kıyılarını gezmek için en az iki gün ayrılması gerekir. Amalfi kıyıları ile birlikte Sorento, Capri ve Napoli'yi de görmek için ise en az dört gün gibi bir süre ayırmak gerekir. Tabii bu süreler, çok da aceleye getirmeden, daha bir ortamın tadını çıkartmak için minimum süreler. Hızlıca Amalfi kıyıları görülmek isteniyorsa, biraz zorlayıcı olmakla birlikte, günübirlik de gezilebilir.

Amalfi gezilecek yerler

Positano

Positano, şirin, butik bir tatil kasabası. Hakkında Amalfi kıyısının incisi deniliyor. Bir dağın en altından en tepesine kadar birbirinin manzarasını örtmeyecek şekilde taş üstüne inşa edilmiş evlerden oluşuyor. Bu evlerin arasında ise labirent gibi merdiven yollar var. Biz o yüzlerce dik merdivenden nefes nefese inmeye veya çıkmaya çalışırken altmışlık yetmişlik delikanlılar "buon giorno" deyip gayet rahat şekilde yanımızdan geçiyordu. Şirin evler, sıcak insanlar, nefis bir doğa, mis gibi hava, harika manzara hepsi Positano'da. 
Amalfi kıyıları gezi rehberi Positano plajı
Positano sahili

Positano'da ne yapılır?

Positano'nun minik şirin bir çarşısı var. Daha yüksek sezonda gidildiğinde lüks restoranların da süslediği bu çarşı bizim gittiğimiz bahar aylarında daha çok yerli halkın ve tek tük turistin uğrak yeriydi. Ayva büyüklüğünde limonlar ve limoncello şişeleri ile süslü vitrinler, yörenin ünlü seramiklerini satan dükkanlar vardı çarşıda...


Amalfi gezilecek yerler
Positano'daki otelimizin lemoncello hediyesi
Positano'da yapılacaklar, güzel havanın tadının çıkartmak, çarşısındaki restoranlarında cafelerinde güzel yemekler yemek, bol yokuşlu merdivenleri tırmanıp otelinizde güzel Positano manzarasının tadı çıkartmaktır bana kalırsa. Yani 'La Dolce Vita!' Yaz sezonunda gidildiğinde de bunalar ilaveten şirin plajında ünlü Positano manzarasına karşı denize girilebilinir.

Positano'da nerede kalınır?

Positano otelleri, özellikle sezonda oldukça pahalı olabiliyor. İyi bir araştırma yapmak, gerekirse bizim yaptığımız gibi daha düşük sezonda gitmek de değerlendirilebilir. 

Booking.com 'da Positano otelleri için tıklatın.

Biz Positano'da, Villa Yiara otel 'de konakladık ve otelden çok memnun kaldık. Otelin özellikle manzarası çok güzeldi.  (booking.com puanı: 9.6  / 770'den fazla yorumdan) için tıklayın.

Amalfi

Amalfi nerede, Amalfi kıyıları gezi rehberi
Amalfi şehri
Amalfi kıyılarına ismini vermiş olan Amalfi şehri, tarihte kendi başına düklük oluşturacak kadar yükselse de günümüzde çok da büyük olmayan bir sayfiye kasabası görünümünde.

Amalfi'de otobüsten indiğimizde karşıda gördüğümüz yerleşim yine Positano gibi iki tepe yamacına, taşların üzerine kurulmuş bir yerdi. Positano'ya göre daha büyükçene olan bu şirin kasaba biraz daha geniş ve daha az eğimli bir alana yayılmış. Yine güzel bir sahil ve uçsuz bucaksız deniz Amalfi'nin güzelliğine güzellik katıyordu.

Amalfi gezilecek yerler

Biz önce ara sokaklara dalıp Amalfi'nin Duomosu'nun (Sant'Andrea Katedrali) bulunduğu meydana doğru yöneldik. Şansımıza da hava güzeldi. Meydanda bulunan gelateriaların birinde oturduk, daha yeni yeni kalabalıklaşan meydana doğru lezzetli dondurmalarımızı yedik.
Amalfi gezilecek yerler
Amalfi Duomo'su
Etrafta Amerikalı, Avrupalı turistler, yerli halktan insanlar. İlkbaharın daha ilk günleri olmasına rağmen ılıcık bir hava, Güney İtalya'nın güzel bir kasabasında oturmuş dondurmalarımızı yudumlamak yazın kıpırtısını yaşattı bana. Bir yaz günü de buralara gelmek çok keyiflidir diye düşündürdü...
Amalfi'de ne yenir
Amalfi^de güzel havada gelato keyfi
Kalktık sonra Amalfi'nin çarşısını keşfetmeye koyulduk. Minik minik dükkanlar diziliydi çarşı boyunca, kimisinin önünde yerli halktan yaşlılar oturmuş sohbetlerini koyultmuştu. Yine koca koca limonlar, limoncello şişeleri dükkan önlerinde dizilmişti.
Amalfi gezilecek yerler
Amalfi çarşısı

Amalfi seramikleri

Amalfi kıyılarındaki diğer şehirlerindeki gibi burada da seramik sanatı ön plandaydı ve çarşı boyunca bir sürü seramik dükkanı vardı. Amalfi'yi, yöreye özgü zanaatları veya Amalfi'nin tarihini tasvir eden bir sürü çini süslüyordu duvarları. Tabii Amalfi kıyılarının simgesi olan sarı sarı limonlar, seramiklerde bolca işlenmişti.
Amalfiden ne alınır
Amalfi'de seramik dükkanı
Çamaşırların sarkıtıldığı, yer yer kemerlerle evlerin birbirine bağlandığı şirin çarşının sonuna kadar gittik geldik. Duomo meydanında gösterişli Katedrale doğru bir göz attık. Duomo'nun dik merdivenlerine doğru yöneldik, tepeye kadar çıktık. Ayin saati olduğu için içeriyi göremedik ancak bulunduğumuz yüksek noktadan meydana, meydandaki insanlara bir göz attık.

Sahil boyunca giden kaldırımdan yürüdük. Turistler çarşıda dolaşırken çoluğunu çocuğunu almış yerli halk da deniz kıyısına inmiş güzel havanın tadını çıkarıyordu. Biz de yerli halka karıştık, denize nazır oturduk, bu güzel sahil kasabasının tadını çıkarttık...

Sorrento

Amalfi kıyılarına nasıl gidilir
Sorrento'nun taşlık sahili

Amalfi sonrası tekrar Sorrento'ya döndük.
Yine sarp bir kayalığın üzerine kurulmuş olan şehir, Napoli ve Capri adasına yakınlığı ve ulaşımının nispeten daha kolay olması sebebiyle diğer Amalfi kıyısı kasabalarına göre daha çok gelişmiş. 

Tüm Amalfi kıyısında olduğu gibi burada da bol bol limon ve portakal bahçeleri var. Hatta sokak kenarındaki ağaçlarda bile turuncu turuncu meyveler vardı. 
Sorrento gezilecek yerler
Sorrento
Güzel bir şehir olmasına rağmen Sorrento'da yapılabilecekler kısıtlı. Bu sebeple şehir daha çok Amalfi kıyısı, Capri adası veya Pompei'ye rahatlıkla ulaşılabilecek bir merkez olarak kullanılıyor. 


Sorrento gezilecek yerler Piazza Tasso
Sorrento merkezi

Sorrento'da nerede konakladık?

Sorrento'da Antiche Mura adında son derece profesyonel işletilen bir otelde kaldık. Otelin geniş, temiz odaları, minik bir bahçesi ve dillere destan bir kahvaltısı vardı.

Booking.com Hotel Antiche Mura puanı 9.1 /1100'den fazla yorumda, otel fiyatlarını incelemek için tıklayın.

Sorrento'dan Capri adasına nasıl gidilir?

Sorrento - Capri feribotları Sorrento old town'un falezlerinin dibindeki Marina Poccola limanından kalkıyor. Feribot çeşidi ve şirketine göre değişmekle birlikte Sorrento - Capri Adası seyir süresi 15 - 25 dakika arası sürüyor. Feribot bilet ücreti, tek yön için 20 - 25€ civarı. Güncel fiyatlar ve sefer saatleri için tıklayın

Sorrento'nun sarp kayalıklarının dibindeki limanına gitmek için ücretli asansörleri kullanıp Amalfi kıyısnın en ünlü adası olan Capri'ye gitmek üzere feribota bindik ve adaya geçtik. Sezonda gidildiğinde dünya jet sosyetesinin merkezi olan ada bu mevsimde daha sakindi. 
Capri adası gezilecek yerler
Capri Adası limanı

Capri Adası

Capri adasıCapri ve Anacapri adında iki merkezden oluşuyor. Capri daha çok turistik dükkanların ve otellerin yoğunlaştığı yerken Anacapri'de daha çok yerel halkın yaşadığı evler var. 

Capri merkez de bölgedeki pek çok yerleşim gibi dik kayalıkların üzerine kurulmuş. Feribottan indiğiniz limandan (Marina Grande) merkeze gitmek için fünüküler, limanının yanından Capri ve Anacapriye kalkan otobüsler ve taksi seçeneğiniz var. 

Bizler, feribottan indiğimiz Marina Grande'den Capri merkeze fünükiler ile kolayca çıktık. Feribot ücreti 2€ civarı. Fünükilerle, çok güzel manzaralar eşliğinde yer yer limon bahçeleri arasından beş dakikada Capri şehrine geçtik.

Capri

Capri meydanlarında, lüks markaların süslediği çarşısında dolaştık. Tabii ki Capri'nin simgesi ünlü Faraglioni kayalarını ve Augusto bahçelerini de ziyaret ettik. İnanılmaz manzaralar eşliğinde yürüyüşler yaptık. Capri'nin güzel dar sokaklarını, merkez dışındaki limon bahçelerini, sarp kayalarını çok beğendik. 

Anacapri

Ada içi ulaşımda kullanılan minibüslere binip sarp dağ yolundan Anacapri'ye geçtik. Mevsim dışı olduğundan Anacapri sokaklarında turistlerden çok okula, kreşe giden çocuklar, işinde gücünde yerel halk vardı. Capri şehrine göre daha geniş sokakları ile şirin bir şehirdi Anacapri. 

Capri'de nerede konakladık?

Capri'de Hotel La Floridiana'da konakladık. Adanın güney tarafındaki marina olan Marina Piccola'ya doğru, güzel deniz manzaralı bir odada kaldık.

Booking.com Hotel La Floridiana puanı 8.8 / 500'den fazla yorumda. Otel fiyatlarını incelemek için tıklayın.
Capri adası gezilecek yerler Anacapri
Anacapri, Capri adası
Dönüşte,  feribotla değil de biraz daha hızlı giden deniz otobüsüyle anakaraya geçecektik. Kaldığımız oteldeki görevli bizi uyarmıştı deniz biraz dalgalı bugün diye ama bu kadar dalgalı olabileceğine hiç ihtimal vermemiştik. Sanki açık denizde ufak bir tekneyle dev dalgalarla savaşıyormuşçasına limitlerimizi zorlayan bir yolculuk sonrası anakaraya ayak bastığımız için şükrettik. 
Amalfiye nasıl gidilir
Sorrento limanı

Napoli

Çok fazla vaktimiz olmamasına rağmen Napoli şehrini de dolaşmak istedik. Hava alanında istasyona kadarki gördüğüm şehir, boyası dökülmüş evler, balkonlardan sarkan çamaşırlar, evlerin üstünde sıra sıra antenlerden ibaretti. 

Bu sefer liman çevresini dolaştık. Daha önceki izlenimimden sonra bu çevredeki inanılmaz boyutlardaki tarihi binalar karşısında çok şaşırdım. Bir tarafta ihtişamlı binalar, diğer yanda hemen yan sokakta asılı çamaşırlar ile iç içe geçmiş, çok hareketli ve renkli bir şehirdi Napoli. Diğer İtalyan şehirlerine göre çok kalabalık, bol trafikli, dinamik, enerji dolu bir şehir... 
Napoli gezilecek yerler Piazza Plebiscito
Piazza Plebiscito, Napoli
Napoli gezilecek yerler Castel Nuovo
Castel Nuovo, Napoli
Sarp yolları, güzel kasabaları ve sıcak insanları ile Güney İtalya ve Amalfi kıyılarını çok sevdik. Daha önce kuzeyde Cinque Terre'yi gördüğümüzde şaşırmış, bayılmış, ufkumuz açılmıştı. Amalfi kıyıları da aynı duyguları uyandırdı bizde, güzelliği ile adeta büyüledi.

Amalfi Kıyılarında ne yenir?

Amalfi kıyılarında ne yenir
Frito misto di frutti di mare (deniz mahsulleri kızartması)

Amalfi kıyılarının simgesi, hiç şüphesiz koca koca, mis kokulu limonlar. Amalfi kıyılarında birçok yemekte ve tatlıda limon baş aktör. Zaten Amalfi limonlarından yapılan bir limon likörü olan limoncello güney İtalya'da her yerde. Pasta al limone (limonlu makarna), delizia al limone (geleneksel, limon kremalı limoncello yedirilmiş kekli pasta), limon aromalı gelato ve tabii limoncello Amalfi kıyılarında tadılabilecek limonlu lezzetler.

Bununla birlikte, deniz kıyısı demek deniz mahsulü demek. Amalfi Kıyıları boyunca deniz mahsulleri hem kızartma hem de makarnalarda bolca karşınıza çıkıyor. Frito misto di frutti di mare (karışık deniz mahsulleri kızartamsı, bizim favorimiz!), spagetti alle vongole (kum midyeli spagetti, benim olmazsa olmazım :)), scialatelli ai frutti di mare (Amalfi'nin yöresel makarnası olan scialatelli ve deniz mahsulleri)

Son olarak pizzanın ana vatınının da Napoli olduğunu unutmayalım. Napoli'de tabii ki en güzel pizzaları deneyebilirsiniz. Bunun yanında, Amalfi Kıyıları boyunca da nefis pizzalar yiyebilirsiniz. Bir de, pizzanın ana malzemelerinden mozarella da Amalfi kıyılarında DOP statüsünde. Mozarella di bufala Campana DOP de Amalfi kıyılarında tadılması gereken lezzetlerden.

Amalfi kıyılarında nerede kalınır?

Amalfi nerede kalınır

Amalfi kıyılarında uygun fiyatlı bir yerde merkez olarak kalıp, oradan Amalfi kıyılarını dolaşma niyetindeyseniz. Sorrento, Salerno, Minori, MaioriPraiano ve Amalfi şehri iyi birer tercih olabilir. Positano ve Capri adasında genel olarak konaklama pahalı ancak daha düşük sezonda Amalfi kıyılarını ziyaret etmeyi planlıyorsanız, Positano ve Capri adasında kalmak yüksek sezona göre çok daha uygun.

Sorrento'da konaklamak

Amalfi kıyılarında nerede kalınır Sorrento
Sorrento sokakları

Sorrento şehri, hem Amalfi kıyıları ve Positano'ya, hem Capri adasına, hem de Napoli ve Pompeii'ye kolaylıkla ulaşmak için çok iyi bir merkezi lokasyonda. Tek bir yerde kalıp tüm bunları gezmek için en mantıklı yer Sorrento bence.

Sorrento otelleri ve fiyatları için tıklayın.

Sorrento'dan katılabileceğiniz aktiviteler ve turlar

Sorrento'da konaklıyorken dilerseniz çeşitli aktiviteler ile gezinizi renklendirebilir ve ziyaret etmek istediğiniz yerleri zahmetsizce ve keyifli bir şekilde gezebilirsiniz. Mesela:

Salerno'da konaklamak

Salerno, tüm Amalfi kıyılarındaki kasabalara göre çok daha büyük bir şehir. Amalfi kıyılarının bu en büyük yerleşimi, belki Amalfi'deki efsane ambiyansa sahip değil ancak buna karşın Salerno, diğer minik komşularına nazaran çok iyi bir ulaşım ağına sahip. 

Salerno'dan Amalfi'ye nasıl gidilir

SITA otobüslerinin Amalfi kıyılarındaki son durağı olan Salerno. Dolayısıyla SITA otobüsleri kullanılarak kolaylıkla Salerno üzerinden de Amalfi kıyıları gezilebilir. 

Salerno, SITA otobüslerinde tüm kalabalığın gittiği Sorento'ya göre ters yönde olduğu için Amalfi Kıyılarında daha kolay ulaşım imkanı veriyor. Sorento yönüne gidenler, özellikle yüksek sezonda güç bela otobüslere binebiliyorken; Salerno yönüne zahmetsizce gidebilirsiniz.

İlaveten, Roma'dan gelen hızlı trenler ile kolayca Salerno'ya ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Salerno'dan Napoli ve Pompei trenle sadece 40 dk ve direkt bir trenle gidilebiliyor. En önemlisi de büyük ve daha az turistik bir şehir olduğundan Salerno'da daha ucuz oteller bulmanız mümkün.

Salerno'da konaklama seçenekleri ve fiyatları için tıklayın.

Positano'da konaklamak

Amalfı kıyıları gezi rehberi Positano
Positano sahili

Positano, Amalfi kıyıları deyince akıllarda canlanan ve bu bölgeyi ziyaret eden herkesin muhakkak gelip gördüğü yer. Talep fazla, minik yerleşimde de arz kısıtlı olunca Positano'da otel fiyatları oldukça pahalı. Aklınızda, romantik, hafızalarda yer edecek özel bir yerde konaklamak varsa Positano çok doğru tercih.

Positano otelleri seçenekleri ve fiyatları burada.

Amalfi kasabasında konaklamak

Amalfi nerede nasıl gidilir gezi rehberi
Amalfi sahili
Amalfi kasabası da Amalfi kıyıları seyahatinde konaklanılabilecek özel yerlerden. Amalfi kıyılarındaki diğer köylerden daha büyükçene ancak ambiyans olarak hala çok güzel. Amalfi otelleri, Positano'ya göre daha uygun ve farklı bütçeler için de farklı seçenekler sunuyor. 

Amalfi otelleri ve fiyatları için tıklayın.

Minori ve Maiori'de konaklamak

Minori ve Maiori, Amalfi kasabası yakınlarında, Amalfi ve Salerno arasında iki kıyı kasabası. Amalfi kıyılarında denize girme planı olanlar için de bölgedeki daha uzun ve daha kumlu plajlar burada. Otel fiyatları da Amalfi kıyılarında bulabileceğiniz en uygun fiyatlı yerlerden.

Minori ve Maiori'de konaklama seçenekleri ve fiyatları için tıklayın.

Praiano'da konaklamak

Praiano, Positano ve Amalfi kasabalarının tam ortasında, her ikisine de eşit mesafede minik bir yerleşim yeri. Positano - Amalfi SITA otobüsleri de Praiano üzerinden geçiyor. Ünlü ve popüler Positano ve Amalfi'ye çok da uzak kalmadan, uygun fiyatlı konaklama alternatifleri bulabileceğiniz bir yer.

Praiano'da konaklama seçenekleri ve fiyatları için tıklayın.

Napoli'de konaklamak

Alternatif olarak, Napoli'de çok uygun fiyatlara konaklayıp, Napoli'den günlük turlar ile zahmetsizce Amalfi kıyılarını gezebilirsiniz. Eskiden, tur ve rehber olayları çok belirsizdi ancak son zamanlarda "Get Your Guide" gibi siteler sayesinde aradığınız turu kolayca buluyor, turla ilgili müşteri yorumlarını da okuyabiliyor ve bütçenize uygun en yüksek puanlı turu rahatça seçebiliyorsunuz. Örnek olarak Napoli'den katılabileceğiniz turlar:

Amalfi Kıyılarından ne alınır?

Amalfi kıyılarından ne alınır

Amalfi kıyılarından alınacak başlıca iki ürün var: limoncello ve Amalfi seramikleri. Ayrıca çok gurme bir ürün olan Colatura di Alici (Amalfi kıyısının küçük bir balıkçı köyü olan Cetara'da tuzlu hamsi fermantasyonundan üretilen bir balık sosu) özel yemeklerinizi lezzetlendirmek için alınabilir.

Limon ürünleri ve seviyorsanız limoncello Amalfi kıyılarından hem kendinize hem de sevdiklerinize alınacak en özgün hediyelerden. Limoncello evinizde buzlukta saklanabiliyor ve bu soğuk limon likörü döndükten uzun süre sonra bile sizi Amalfi kıyılarına taşıyor.

Amalfi seramiklerinde capcanlı sarı renkli limon desenleri, tabaklarda, tepsilerde, çinilerde, vazolarda; boy boy çeşit çeşit. Amalfi kıyılarındaki pek çok dükkan dilerseniz seramiklerinizi evinize de gönderiyor. Evinize döndükten sonra limon desenli tabaklarınızda, şöyle bir limonlu kek yerken Amalfi kıyılarındaki güzel gezinizi hatırlamak çok keyifli...