Adana'daki Koço'da Beyti kebabı
Adana'da hemen hemen her yerde salaşlık ön planda olmasına rağmen daha modern işletmeler de yer edinmiş durumda. Koço bunlardan biri ve belki de en popüleri. Şehrin daha gelişmiş tarafında yer alan restoran iki katlı nispeten küçük bir binada hizmet veriyor. Mekanda uzun süre oturduk, rötar yapan uçuşumuz öncesi Adana'daki son durağımız oldu.

Hemen her yerde olduğu gibi burada da menü verilmedi. Meze tabağı geldi. Çok orjinal bir şey göremedik ve sadece otlu peynirli ezme ve tulum peyniri aldık. Ezme iyiydi ama çok akılda kalır bir tadı yoktu. Tulum peyniri de sıradandı.

Sıcak gelen pide fırınının kalitesini gösteriyordu. Hamur işlerinde özellikle iyi oldukları belliydi.
Adana'daki Koço'da otlu peynirli ezme
Ara sıcak olarak öncelikle namını duyduğumuz haşlama içli köfte söyledik. Genel olarak başarılıydı. Bol etli, iyi pişmişti.
Adana'daki Koço'da Haşlama İçli Köfte
Humus da tatmak istedik. Seçeneler arasında kulağımıza en cazibi pastırmalı humus geldi. Sumaklı, pastırmalı humus lezzetliydi.
Adana'daki Koço'da Pastırmalı Humus
Sıra ana yemeğe geldi. Sonradan Koço'da Kendinden Yağlı yememiz gerektiğini hatırladık ama geç oldu. Garson da herhangi bir öneri de bulunmadı. İstediğimiz her şeyi yapabileceklerini söyledi. Görünüşe göre tavuktan kebaba, lahmacuna kadar geniş ızgara ve fırın seçenekleri sunuyorlar. Biz seriden devam edip karşılaştırma yapabilmek açısından kebap söyledik. Beyti ve Adana kebap aldık.
Adana'daki Koço'da Adana kebabı
Adana'nın maydanoz ve taze soğan eklenmiş hali olan Beyti oldukça lezzetliydi. Yağı bastırılmış lavaş üzerinde geldi. Yanında de biber ve domates servis edildi. Adana kebabı da iyiydi fakat biraz sinirli bir tarafı denk geldi. Oldukça da acıydı. Adana'daki kebapların hep çok acı olmasını bekliyorduk ama Koço'da yiyene kadar pek rahatsız edici bir acıyla karşılaşmadık. Burdaki Adana ekstra acılı istemişiz gibi geldi.

Bütün gün kebap yedikten sonra bir de tatlı yiyelim dedik ve mekanın fıstıklı kadayıfını tattık. Tatlıyı başarılı bulduk.
Adana'daki Koço'da fıstıklı kadayıf
Koço'nun samimi ve rahat bir ortamı var. En iyi olduğu nokta servisi. Oldukça da hızlılar. Salaş kebabpçılara alternatif arayanlar için uygun bir mekan.
Koço Reşatbey Mh. Türkkuşu Cd. No:13/A, 01120 Adana (322) 457 28 82 foursquare
Fiyatlar (Şubat 2015): Menü yok. Soğuk-sıcak mezeler, kebap ve tatlı için 2 kişi içki hariç 90 TL civarında hesap geldi.