Adana'daki Kaburgacı Yaşar Usta'nın ortamı
Yaşar Usta, Adana'da Hilton'un hemen arkasında salaş bir kebapçı. Öğle üzeri açık olup olmadığı konusunda tereddüt yaşarken misafirperver bir edayla içeri buyur edildik. Oldukça geniş mekanın en ucundaki ocak başına oturduk. Hizmet kalitesi daha ilk andan belli oluyordu. Sürekli bizi memnun etmeye çalışan, genç bir kadrosu vardı.
Adana'daki Kaburgacı Yaşar Usta'da kebap yanında servis edilen mezeler
Masaya standart soğan, salata, biber geldi. Kaburga ve Kıyma kebap söyledik, yanına da şalgam ve ayran. Şalgam da ayran da açık geliyor, ve sadece acılı şalgam servis ediyorlar. Oldukça lezzetli ama bir o kadar da acı bir şalgam.
Adana'daki Kaburgacı Yaşar Usta'nın acılı şalgamı
Usta tüm kebapları kendisi yapıyor, başkasına bırakmıyor. Bir el ustasıymışcasına kebapları pişirişini seyretmek ayrı bir keyif veriyor. Pişirmesindeki en önemli ayrıntı bir süre sonra kebapları ocaktan alıp ekmeğe bastırması. Böylece hem kebabın yağı ekmeğe geçiyor hem de kebap yassı bir görünüm alıyor. Sonrasında usta ekmeği kebabın üstüne koyup biraz o şekilde ısıtıyor.
Adana'daki Kaburgacı Yaşar Usta'da kebap üstünde ısınan ekmekler
Pişmeleri bitince 2 şiş kaburga ocakta önümüze kondu. Kaburga konusunda söylenecek çok bir söz yok, yumuşacık, güzel bir et. Mekanın meşhur olmasına şaşmamalı. Bir porsiyonla açken tadı damakta kalabilir.
Adana'daki Kaburgacı Yaşar Usta'nın kaburgası
Kıyma ise bambaşka bir lezzetti. Daha ilk tadına baktığımda yediğim en iyi Adanalardan biri olduğunu farkettim. Yağın bir kısmı ekmekte kalmış olmasına rağmen hiç bir kuruluk yoktu.
Adana'daki Kaburgacı Yaşar Usta'nın Kıyma Kebabı
Mekan Taş Köprü'den karşıya geçtikten sonra sol tarafa doğru bir kaç dakika yürüme mesafesinde. Hilton'un arkasına tekabül ediyor. Büyükçe bir yer. Dışarıda da oturulabiliyor.
Adana'daki Kaburgacı Yaşar Usta'nın dıştan görünümü
Kaburgacı Yaşar Usta Sinanpaşa Mh. Karataş Blv. 4038. Sk, 01220 Adana (542) 784 89 70 foursquare
Fiyatlar (Şubat 2015): Menü yok. Birer porsiyon Kaburga ve Kıyma Kebabı ile Su, Şalgam ve Ayran için toplam 25 TL hesap geldi.