Adana'daki Cik Cik Ali'nin kebap sofrası; maydanoz, salata ve Adana kebap
Biraz ters bir tarafta olmasına rağmen gitmek istediğimiz yerlerden biriydi Cik Cik Ali. Beklediğimizden daha uzakta, düşündüğümüzden daha salaş bir ortamda bulduk mekanı. Öğle vakti ilerlemiş olmasına karşın küçük mekana sürekli girip çıkan birileri vardı. Bulunduğu konum itibariyle de zaten ordan geçen çoğu insan ya buraya geliyor ya da mekanı bulmaya çalışıyordu.

Bir masaya yerleştik ve birer Adana söyledik. Mezeler masaya gelmeye başladı. Maydonoz, sumaklı soğan, ezme ve salata tipikti ama başka yerlerden farklı olarak yeşil zeytinli salata da geldi. Sonrasında ise sıcak bir meze, yağlı soğan ve mantar servis edildi ki içlerinden en güzeli oydu. Her yerde soğuk mezelere alıştıktan sonra mantarlı bir ara sıcak çok hoşumuza gitti.
Adana'daki Cik Cik Ali'nin sıcak kebap mezesi yağlı soğan ve mantar
Ve sonunda kebaplarımız da geldi. Burdaki kebap bizim bildiğimiz Adana kebabı gibi gözüküyor. Ekmek bastırılmadığı için yassı değil. Muhtemelen aynı sebepten de eti yağlı değildi. Fakat Ali Usta çok yağ katmadığı o kebabı kurutmadan pişirmiş. Yumuşacık, sinirsiz, lezzetli; kısaca olması gerektiği bir kebap çıkmış ortaya.

Bir porsiyon kebap biraz az gelebilir. Ekmek çokça servis ediliyor ama kebap bastırılmadığı için o kadar da yenmiyor. Şalgam olarak Ali Göde mevcut. Sadece sade şalgam servis ediliyormuş.

Adana'da gözlemlediğimiz kadarıyla kebapçılar genelde salaş yerler oluyor. Cik Cik Ali bunların arasında en salaş yerlerden. Bulunduğu civar da merkezin biraz dışında. Mekanda asılı bir röportajında Ali Usta'nın kendisi de kebabı iyi olmasa insaları oraya getiremeyeceğini söylemiş. Etrafta pek bir şey yok ama Adana çok büyük bir yer olmadığından merkez ortalama 15 dakika yürüme mesafesinde.
Cik Cik Ali'nin Yeri İstiklal Mahallesi, Kurtuluş Caddesi, 01060, Adana (322) 431 10 23 foursquare
Fiyatlar (Şubat 2015): İki porsiyon Adana Kebabı ile Su ve iki Şalgam için toplam 37 TL hesap geldi.