Adana'daki Ciğerci Birbiçer'de ciğer kebabı pişerken
Sabah ilk uçuşla Adana'ya gitmemizin sebeplerinden biri yerel halkla birlikte kahvaltıda ciğer yeme arzusuydu. Pegasus'un İstanbul'dan sabah 6'da kalkan uçuşuyla 8 olmadan Birbiçer'de kahvaltıya ocakbaşına oturduk. Ciğer ve şalgam söylendi ve beklemeye başladık.
Adana'daki Ciğerci Birbiçer'de ciğerlerin üzerine biber serpen usta
Bir kaç dakika içinde masa donatılmaya başlandı. Soğan, salata, turp ve maydanozun tazeliği bizi nasıl bir ciğerin beklediğini haber verir gibiydi. Çok geçmeden ciğerlerimiz pişmeye başladı. Her şişte bir ciğer bir kuyruk yağı sıralanmış olarak 8 şişin servis edildiği birer porsiyon ocakbaşında önümüze kondu ve teker teker yemeğe başladık.
Adana'daki Ciğerci Birbiçer'de pişmiş ve yenmeye hazır ciğer kebapları
Ciğerler tek kelimeyle şahane. Tazeliği her halinden belli, çok iyi temizlenmiş, sinirsiz, yumuşacıklar. Ciğer ekmekleri de salata, soğan ve maydanoz gibi çok iyi bir tamamlayıcı olmuş. Çok da küçük sayılmayacak ciğer parçalarından 8 şiş yemek hiç bir şekilde rahatsız etmiyor.
Adana'daki Ciğerci Birbiçer'de ocakbaşı ortamı
Acı severler için isteyene közlenmiş biber veriyorlar. Ciğerin üzerine de toz biber serpilmesine rağmen pek bir acılık yok. Fakat közlenmiş biberler ağız yakacak cinsten. Acılı ve acısız şalgamları var. Yörenin ünlü şalgamı Ali Göde servis ediliyor. Ciğer dışında Kıyma, Kuşbaşı, Kaburga ve Kanat da var. Her saat hepsi servis ediliyor ve hepsinin fiyatı aynı.
Adana'daki Ciğerci Birbiçer'de közlenmiş acı biberler
Oldukça geniş bir mekan olmasına rağmen sabah vakti yoğun oluyor. Biz haftaiçi bir gün gitmemize rağmen ocakbaşında tek tük yer vardı. Masaların da önemli bir bölümü doluydu. Dışarıda da bir kaç tane masası var.
Adana'daki Ciğerci Birbiçer'in dıştan görünümü
Mekan havaalanına yaklaşık 3 km mesafede. Terminalden dışarı yürüyüp taksiye binildiğinde makul bir fiyata bir kaç dakika içinde varılabiliyor. Otoparkı mevcut.

Birbiçer Adana adres

Birbiçer Kebap Salonu Meydan Mh. Bakımyurdu Cd. No:63/A, 01070 Adana (322) 365 14 44 birbicer.com foursquare

Birbiçer Adana fiyat listesi

Fiyatlar (Şubat 2015): Kebaplar (Ciğer, Kıyma, Kuşbaşı, Kaburga) 14 TL Kanat 14 TL Şalgam 1,5 TL Su: 0,5 TL