Yazın son günlerini yaşadığımız şu günlerde bir mola vermek isteyenler için mevsim itibari ile birçok seçenek mümkün. İster son bir deniz tatili, ya da nefis doğa ile iç içe birkaç gün, veya tarih ve huzur dolu başka bir rota...  İşte, "tatile nereye gitsem?" diyenlere birçok fikir verebilecek, bizlerin daha önce gezmiş olduğumuz yerlerden bir özet, konaklama seçenekleri ile birlikte:

Antalya

Çıralı sahili kumsalı, Caretta caretta yıvası ve şezlonglar arkada da Olimpos, Antalya
Deniz tatili düşünler için Antalya iyi bir seçenek. Sıcak havası ve ılık denizi Eylül sonunda da iyi bir deniz tatili imkanı sunuyor. Biz bu yıl Antalya Kemer yakınlarındaki Çıralı'ya gittik ve çok beğendik.
inanılmaz berraklıktaki Çıralı denizi Türkiye'deki en güzel denizlerden biri

Fethiye

Kelebekler Vadisi'nin yukarıdan görünümü, denizin turkuazlığı bir harika, Fethiye
Fethiye'nin denizi ılıcıktır. Havaların artık nefes aldırdığı Eylül ayında bana göre Fethiye'de tatilin tam sırasıdır. Fethiye'nin dünyaca ünlü Ölüdeniz koyu, Kabak koyu, Kelebekler vadisi ile dolu bir Fethiye gezisi bu yılki deniz sezonunu kapatmak için harika adresler.

Bodrum

Akyarlar koyunun harika denizi, Xanadu Island otelden manzara, Bodrum
Zaten serin olan Bodrum denizinin Eylül ayı durumunu merak edenler vardır. Biz Eylül ayında daha önce Bodrum tatiline gittik ve ılık bir deniz ile karşılaştık. Özellikle öğle saatlerinde sıkıntısız olarak denize girdik.

Kuzey Ege

Kuzey Ege bu mevsimde bir cennet; belki biraz deniz keyfi ve bol bol etraf gezmeleri ile, lezziz balıkları ile huzur dolu ve keyifli bir tatil vaad ediyor.

Cunda, taş sokaklarında dolaşıp bir güzel kafa dinlenilebilir. Biz Cunda tatilimizde booking.com'dan iyi puanı olduğunu gördüğümüz Ziya Bey Konağı'nda kalmıştık. Burada ya da Cunda'daki bir çok butik otelden birinde kalınabilir.

Bozcaada

Bozcaada'da, rüzgar gülleri sağımızda, Polente'ye doğru yürürken
Bozcaada'da, akşamları biraz üşüten mis gibi ada havası yaz sonunda harikadır. Belki denize de gireriz düşüncesiyle daha önce Eylül ayında gittiğimizde zaten soğuk olan Bozcaada denizinin buz versiyonu ile karşılaşmıştık. Biz Bozcaada'da son gidişimizde Kaikias Otel ve Aral Tatil Çiftliği'nde kaldık. Yalnız Bozcaada'nın bayramlarda popüler bir destinasyon olduğunu hatırlatmakta fayda var.
İlgili Yazılarım: