Amalfi gezilecek yerler

Amalfi kıyıları, İtalya deyince içinizde oluşan sıcacık duyguların özeti gibi. Uçsuz bucaksız masmavi deniz, denize nazır uzanan renkli kasabalar, güzel yemek, keyifli vakit, sıcak insanlar... Keşfedilmeyi bekleyen birbirinden güzel köy ve kasabalar, manzaralar, sahiller, restoranlar, deniz mahsülleri, limonlar, aperativolar, gelatolar...

Amalfi gezilecek yerler hakkında araştırma yaptığınıza göre sizler de bizim gibi İtalya aşıkları olmalısınız. Öyleyse, gelsin Amalfi kıyıları ve çevresinde nereler gezilir, neler yapılır hakkında birçok fikir...

Amalfi gezilecek yerler
Amalfi kasabalarının en güzeli Positano'da

Amalfi nerede?

Amalfi kıyıları, güney İtalya'da Napoli yakınlarında, Campania bölgesinde bulunuyor. Sorrento yarımadasının güney yamaçlarında, Salerno körfezinde yer alıyor. 

Amalfi gezilecek yerler

Amalfi Kıyıları kasabaları, sahil boyunca dik yamaçlar kenarından giden dar ve zorlu yollar ile birbirine bağlanmış durumda. Toplamda 13 tane olan Amalfi sahili kasabalarının en ünlü ve en çok ziyaret edilenleri: Positano, Amalfi ve Ravello kasabaları.

Amalfi gezilecek yerler
Amalfi kıyıları kasabalarının en ünlüsü Positano

Amalfi kıyıları üzerinde yer almadığı halde, Amalfi gezilecek yerler rotasına genelde Sorrento, Capri adası ve Napoli şehri de ilave ediliyor. Böylece bölgenin ruhu daha bir hissedilip, güzellikleri daha bir anlaşılabiliyor.

Aşağıda ayrıntılı olarak anlattığım Amalfi kıyıları kasabalarına ilaveten, Amalfi gezimizde bizler de ayrıca Capri adası, Sorrento, Napoli ve Pompei antik kentini ziyaret ettik.

Amalfi Kıyıları kasabaları

  1. Positano
  2. Praiano
  3. Conca dei Marini
  4. Furore
  5. Amalfi
  6. Atrani
  7. Scala
  8. Ravello
  9. Minori
  10. Tramonti
  11. Maiori
  12. Cetara
  13. Vietri sul Mare

Amalfi kıyıları haritası
Amalfi kıyıları kasabalarının konumları

Amalfi kıyıları, Sorrento yarımadasının güney sahilleri boyunca 50 km'lik bir kıyı şeridi boyunca yer alıyor. Ancak, yukarıdaki Amalfi kasabalarının tamamını gezmeye kalksanız, girintili çıkıntılı yollar, yer yer kıyı tepesinde veya daha iç bölgelere konumlanmış köyler ile Positano - Vietri Sul Mare arasında yaklaşık 75 km'lik (ve yaklaşık 3 saatlik) bir araba yolculuğu kat edilmesi gerekiyor. 

  • Sorrento - Positano arası 15 km (yaklaşık 30 dk'lık araba sürüşü)
  • Sorrento - Amalfi arası 31 km (yaklaşık 1 saat'lik araba sürüşü)
  • Salerno - Vietri sul Mare arası 5 km (yaklaşık 10 dk'lık araba sürüşü)
  • Salerno - Amalfi arası 25 km (yaklaşık 45 dk'lık araba sürüşü)
  • Positano - Amalfi arası 16 km (yaklaşık 33 dk'lık araba sürüşü)

Amalfi gezilecek yerler
Amalfi kasabası ve plajı

Amalfi'de denize girilir mi?

Evet, Amalfi sahillerinde denize giriliyor ve bölgede birçok plaj bulunuyor. Ancak, bölgedeki plajlar daha çok çakıl, öyle ince kumlu plaj ortamı pek yok. 

Amalfi kıyılarında deniz tatili yapmayı düşünüyorsanız, Positano plajı ve Amalfi plajı çok popüler (ancak oldukça pahalı) yerler. Daha kumluk bir plaj ve nispeten daha uygun konaklama fiyatları için ise Maiori ve Minori kasabaları Amalfi'de deniz tatili için iyi birer tercih olabilir.
Amalfi gezilecek yerler
Positano'da Spaggia Grande plajı


Amalfi'ye ne zaman gidilir?

Amalfi Kıyıları'nı gezmek için en iyi zaman Nisan, Mayıs ve Eylül, Ekim ayları. Bu aylarda, daha az kalabalık ortam ve genel olarak iyi bir hava ile çok keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. 

Amalfi kıyıları, özellikle yaz aylarında çok popüler. Çünkü pek çok kişi için Amalfi kıyıları gezisi, denizinin tadını çıkartıp, güneşli havasının, keyifli restoranlarının, deniz mahsullerinin, limonlu dondurmalarının, kısaca, İtalyan "La Dolce Vita" ortamını doyasıya yaşamak demek. 

Powered by GetYourGuide
Ancak, son yıllarda bölge iyice ünlendiğinden, yazın gidilecek Amalfi tatili, kalabalıklar ile boğuşmak ve yüksek fiyatlar demek aynı zamanda.

Bizler Amalfi kıyılarını Mart ayında gezdik. Bu dönemde sezon daha çok başlamadığı için çok iyi otellerde uygun fiyatlara konakladık. Şansımıza hava da hep güneşli ve ılıktı. Ancak, yemek isteyeceğimiz pek çok restoran kapalıydı ve ortam da turistik sahil kasabalardan çok yerli halkın yaşadığı sevimli bir yer kıvamındaydı. Amalfi kıyılarının bir kez tadını aldıktan sonra, hala yaz tatili için bir gün geri gitme hayalimiz var. Bölgeye gidenlerin tecrübelerini sıkı takipteyim ve umarım bir gün fırsat bulup biz de tekar yolumuzu bu keyifli coğrafyaya düşürebiliriz.
 

Amalfi Kıyılarının En Güzel Kasabaları

Amalfi kıyılarında nereye gitseniz şahane yerler görüyorsunuz. Amalfi kasabalarından Positano ve Amalfi en fotojenik olanları. Ravello, kıyı tepesinden şahane manzaralar sunan bir yer. Cetara, Maiori, Minori daha kendi halinde ve otantik güney İtalya ruhunun daha bir hissedebilecek köyler. Kısaca, Amalfi kıyılarında yapmak istediklerinize göre her bir kasabada farklı farklı bir ambiyans bulabilirsiniz.

Positano

Amalfi gezilecek yerler
Amalfi kıyılarının en güzeli: Positano

Şüphesiz, Amalfi kıyalarının en ünlüsü, en güzeli ve en fotojeniği Positano. Büyük ihtimal, sizin şu an Amalfi kıyları gezilecek yerler araştırması yapmanıza vesile olmuş olan yer...

Amalfi kıyılarının incisi olarak bilinen Positano kasabası, güzel bir koy ve koya bakan karşılıklı iki tepe üzerine kurulu. Tepeler üzerindeki pastel renkli evlerin her biri, önündekinin manzarasını örtmeyecek şekilde yerleşmiş. Kasabanın hemen arkası, daha da yüksek dağlar ile çevrelenmiş. Etraftaki deniz kıyısı boyunca ise dik yamaçlar denize nazır uzanmış...

Amalfi gezilecek yerler
Positano sahilinden manzara

Positano'da küçük ama sevimli bir çarşı, iyi ve keyifli restoranlar ve her tarafta şahane manzaralar var. Hangi taraftan baksanız, insanın içini okşayan görüntüler görüyorsunuz. Sahilden kasaba ve arkasındaki dağ manzaraları başka güzel, otelinizden ya da tepedeki cafelerin birinden kasaba ve deniz manzarası muhteşem...

Evet Positano çok popüler, evet artık çok turistik ama fırsatı olanlar için ömürde bir kez görülmesi gereken güzellikte ve özgünlükte bir yer bana göre.

Positano'ya nasıl gidilir?

Positanoya nasıl gidilir
Otobüsten Positano manzarası

Positano'ya Napoli üzerinden toplu taşıma ile veya araba kiralayarak ulaşılabiliyor. Yapmış olduğumuz ön araştırmada, uçurum kenarından giden dar Amalfi yollarının zorluğu ve park yeri bulmanın güçlüğü hakkında o kadar çok yorum okuduk ki, bizler Positano gezimizde toplu taşımayı tercih ettik. 

Napoli'den Positano'ya nasıl gidilir?

Önce Napoli'den Circumvesuviana denilen banliyo trenleri ile yaklaşık bir saatte Sorrento'ya ulaştık. Sorrento'dan Positano'ya gitmek için de, SITA otobüslerine bindik ve 20 km'lik Sorrento Positano yolunu yaklaşık kırk dakikada kat ettik.

Positano'ya ulaşım hakkında daha ayrıntılı bilgi için:
Positano'ya bot ile gitmek
Alternatif olarak, Sorrento'dan zorlu kara yolunu kat etmek istemeyenler ve onun yerine keyifli bir deniz yolculuğu yapmak isteyenler için Positano'ya feribot veya tekne ile de gidilebilir. Günlük Sorrento - Positano feribot seferleri Nisan - Ekim arasında yapılıyor ve feribot bilet ücretleri 13 - 20 € arasında. Feribot bileti alabileceğiniz ve seferler hakkında ayrıntılı bilgi bulabileceğiniz link burada.

Powered by GetYourGuide

Positano'da nerede kalınır?

Amlafide nerede kalınır
Positano'da kaldığımız Villa Yiara otelden manzara

Positano otelleri özellikle sezonda oldukça pahalı olabiliyor. İyi bir araştırma yapmak, gerekirse bizim yaptığımız gibi daha düşük sezonda gitmek de değerlendirilebilir. 

Bana göre, kalınacak yerlerde aranması gereken en önemli unsur, deniz manzaralı bir balkonu olması. Çünkü o güzel doğanın ortasında uçsuz bucaksız denize karşı balkonda oturmak inanılmaz keyifli.

  • Positano otelleri ve fiyatları için tıklatın.
Bizler Positano'da Villa Yiara otelde konakladık. (booking.com puanı: 9.6  / 800'den fazla yorumdan)

Positano'daki oteller genelde aile işletmesi şeklinde butik oteller. Kaldığımız otel Villa Yiara'da çat pat İngilizce bilen güler yüzlü sahibi karşıladı bizi. Denize nazır kocaman bir verandası olan odamıza bizi yerleştirdi. 
Amalfi'de nerede kalınır
Villa Yiara otelde odamızın terası

Sıcak sayfiye evi görünümündeki odamız gayet kullanışlıydı. Biz kullanmadık ama minik bir mutfağı bile vardı. Tam kocaman verandamıza oturmuş ortamın tadını çıkarıyor ve yorgunluk atıyorduk ki, ev sahibimiz iki limoncello kadehi ve minik bir limoncello hatıra şişesi ile çıkageldi. Limon ağaçları ile süslü bir balkonda, masmavi uçsuz bucaksız bir denize karşı, elimizde limoncello kadehleriyle Amalfi kıyılarında Positano'daydık... Daha ne olsun... Evet, hayat bize güzel :)...

Positano'da nerede ne yenir?

Positano ne yenir
Positano çarşısı

Amalfi kıyılarında ve tabii Positano'da deniz mahsullerinden şahane yemekler yenilebiliyor. Deniz mahsullerinin de kızartması (frito misto), deniz mahsullü makarnası, salatası hepsini çok severiz. 

Positano'da sahile nazır Chez Black restoranına oturduk. Benim İtalya seyahatlerimde olmazsa olmaz yemeğim vongoleli (kum midyeli) spagetti ve eşimin favorisi mürekkep balıklı makarna yedik. Özellikle mürekkep balıklı makarna oldukça iyiydi.

Amalfi

Amalfi gezilecek yerler
Amalfi kıyıların merkez kasabası: Amalfi

Amalfi kıyılarına ismini vermiş olan Amalfi şehri, tarihte kendi başına düklük oluşturacak kadar yükselse de günümüzde çok da büyük olmayan bir sayfiye kasabası görünümünde. 

Amalfi de Positano gibi iki tepe yamacına kurulmuş. Ancak, Amalfi şehri Postiano'ya göre daha büyük bir yer ve kasabada vakit geçirecek daha çok şey var. 

Amalfi sahili gezilecek yerler
Amalfi sahil kısmı

Amalfi'de, oldukça uzun hareketli bir çarşı, Duomo'ya karşı minik bir meydan, keyifli bir deniz kıyısı, uzunca bir plaj, birçok güzel restoran, hızlıca elinize kızarmış deniz mahsulü alabileceğiniz büfeler, gelatocular, yani İtalyan kıyı kasabası ortamını doyasıya yaşayabileceğiniz bir ambiyans var. 

Amalfi gezilecek yerler

Duomo di Amalfi

Amalfi gezilecek yerler
Amalfi katedrali

Amalfi'nin minik meydanına açılan görkemli bir Ortaçağ katedrali. Katedralin kendisi kadar, önündeki dik merdivenlerin tepesinden Duomo meydanının hareketliliğini izlemek de keyifli.

Museo della Carta (Amalfi Kağıt Müzesi)

13. yüzyıldan kalma bir kağıt değirmeninde yer alan müzede, el yapımı Amalfi kağıdı yapımı ve tarihi anlatılıyor. İlginizi çekiyorsa ve müzeyi ziyaret etmek istiyorsanız, müze linki burada.

Amalfi çarşısı

Amalfi kıyıları gezilecek yerler
Amalfi çarşısı

Amalfi'nin iç kısımlarına doğru uzanan çarşısı boyunca birçok minik dükkan, cafe ve restoran dizili. Yine Amalfi'nin simgelerinden limon desenli seramikler, limoncello şişeleri ve koca koca Amalfi limonları dükkanların vitrinlerini süslemiş.
Amalfi seramikleri
Amalfi seramikleri

Duomo önündeki meydan ve çeşme

Amalfi gezilecek yerler
Duomo meydanı ve Saint Andrew's çeşmesi

Amalfi'nin Duomosu'nun (Sant'Andrea Katedrali) önünde şirin bir meydan var ve meydanın kenarında yine Amalfi'de görülecek yerlerden olan Saint Andrew çeşmesi bulunuyor. Şansımıza da hava güzeldi. Meydanda bulunan gelateriaların birinde oturduk. Etrafta Amerikalı, Avrupalı turistler, yerli halktan insanlar. Keyifli bir yermiş Amalfi kasabası...

Amalfi'ye nasıl gidilir?

Amalfi kasabasına, Amalfi kıyılarının doğusundan Sorrento üzerinden; ya da Amalfi kıyılarının en batısından Salerno üzerinden gidilebilir. Hem Sorrento, hem de Salerno'ya Napoli'den trenle ulaşılabiliyor. Amalfi kıyıları kasabaları otobüsleri olan SITA otobüsleri hem Sorrento, hem de Salerno'dan kalkıyor ve her iki hattın son durakları Amalfi kasabası.

Sorrento - Amalfi arası otobüs yolculuğu: 1 saat 40 dakika 
Salerno - Amalfi arası otobüs yolculuğu: 45 dakika

SITA otobüslerinin güncel saat tarifesini buradan bulabilirsiniz. Sayfada region seçmeniz gereken yere, Campania giriyorsunuz.

Amalfi'de nerede kalınır?

Amalfi sahili
Amalfi sahilinde yürüyüş yolları

Positano'da mı, Amalfi'de mi konaklamalı?

Hem Positano, hem da Amalfi'yi gördükten sonra diyebilirim ki, evet Positano'da bütçeniz el veriyorsa romantik birkaç gün geçirilir ama bana göre Amalfi kasabası konaklamak için daha bir ideal. Amalfi, daha bir büyük, daha uzun çarşısı var, kasabada ve etrafında yapılacak ve güzel vakit geçirecek birçok yer var. En önemlisi de, Amalfi'de otel fiyatları Positano'ya göre daha ucuz.

Ayrıca Amalfi kasabası, Amalfi sahilinin orta yerinde yer alıyor ve buradan hemen tüm Amalfi kıyısı kasabalarına otobüs kalkıyor. Yani bölgeyi keşfetmek için de iyi bir üs olabilir.

Amalfi otelleri ve fiyatları için tıklayın.

Amafi kıyıları
Positano'daki otelimizden manzara (Evet, Positono çok romantik)

Salerno'da konaklamak

Alternatif olarak, Amalfi'de konaklamak için Salerno şehri de tercih edilebilir. Salerno, tüm Amalfi kıyılarındaki kasabalara göre çok daha büyük bir şehir. Amalfi kıyılarının bu en büyük yerleşimi, belki Amalfi'deki efsane ambiyansa sahip değil ancak buna karşın Salerno, diğer minik komşularına nazaran çok iyi bir ulaşım ağına sahip. 

Salerno'dan Amalfi'ye nasıl gidilir

SITA otobüslerinin Amalfi kıyılarındaki son durağı Salerno. Dolayısıyla SITA otobüsleri kullanılarak kolaylıkla Salerno üzerinden de Amalfi kıyıları gezilebilir. 

Salerno, SITA otobüslerinde tüm kalabalığın gittiği Sorento'ya göre ters yönde olduğu için Amalfi Kıyılarında daha kolay ulaşım imkanı veriyor. Amalfi'den Sorento yönüne gidenler, özellikle yüksek sezonda güç bela otobüslere binebiliyorken; Salerno yönüne zahmetsizce gidebilirsiniz.

İlaveten, Roma'dan gelen hızlı trenler ile kolayca Salerno'ya ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Salerno'dan Napoli ve Pompei trenle sadece 40 dk ve direkt bir trenle gidilebiliyor. En önemlisi de büyük ve daha az turistik bir şehir olduğundan Salerno'da daha ucuz oteller bulmanız mümkün.

Salerno'da konaklama seçenekleri ve fiyatları için tıklayın.

Praiano'da konaklamak

Praiano, Positano ve Amalfi kasabalarının tam ortasında, her ikisine de eşit mesafede minik bir yerleşim yeri. Positano - Amalfi SITA otobüsleri de Praiano üzerinden geçiyor. Ünlü ve popüler Positano ve Amalfi'ye çok da uzak kalmadan, uygun fiyatlı konaklama alternatifleri bulabileceğiniz bir yer.

Praiano'da konaklama seçenekleri ve fiyatları için tıklayın.

Ravello

Powered by GetYourGuide
Deniz seviyesinden 365 metre yükseklikte yer alan Ravello kasabası, Amalfi kıyılarındaki en büyüleyici ve en elit yerlerden. Yüksek konumu sayesinde, Tiren denizinin kobalt mavisi manzarasını ayaklarınızın altına seriliyor Ravello'da. Şahane manzaralı ve ambiyanslı bu minik Amalfi sahili kasabası, 19. yüzyıldan beri nice sanatçı, müzisyen ve entellektüelin uğrak yeri olmuş.

Ravello'da Tiren denizine karşı nefis manzaralar sunan harika ortamlı orta çağ villaları bulunuyor: Villa Rufolo ve Villa Cimbrone

Ravello'nun popülerliğine sebep olmuş olan, denize karşı manzara noktası (Sonsuzluk Terası), Villa Cimbrone'de yer alıyor. Villa Rufolo'nun ise ambiyansı ve bahçeleri göz kamaştırıcı. Ayrıca, her yaz düzenlenen ünlü Ravello müzik festivali (Wagner festivali) de Villa Rufolo'da denize karşı baş döndürücü bir manzaraya karşı yapılıyor.

Minori ve Maiori

Powered by GetYourGuide
Minori ve Maiori, Amalfi kasabası yakınlarında, Amalfi ve Salerno arasında iki kıyı kasabası. Minori, Maiori ve Cetara kasabaları, kitlelerin akın akın gittiği diğer popüler Amalfi kıyıları kasabalarına nazaran, otantik atmosferlerinin daha bir hissedilebilecek özgün yerler. 

Maiori ve Minori limon bahçeleri ile, Cetara da balıkçılığı özellikle hamsisi ve hamsiden ürettikleri bir balık sosu olan Colatura di Alici gurme ürünü ile ünlü. Amalfi kıyıları lezzetleri ve yöredeki yaşantı hakkında hangi belgesele rastlasanız bu kasabalardan bahsedilir. Amalfi kıyılarını hızlıca gezmek yerine daha derinlemesine keşfetmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden. 

Maiori ve Minori arasındaki limon bahçeleri boyunca dolaşılan bu turdaki resimlere göz atarsanız, Maiori ve Minori kasabalarının nasıl bir yer olduğunu daha bir anlayabilirsiniz. Yeterince vakti ve bütçesi olanlar için, tarihi bir yürüyüş yolu boyunca limon bahçeleri arasında gezinmek, şüphesiz, Amalfi kıyıları gezinize bambaşka bir perspektif getirecektir. Amalfi limon bahçeleri turunu incelemek ve fiyatları için tıklayın.

Maiori ve Minori plajları

Amalfi kıyılarında denize girme planı olanlar için de Maiori ve Minori kasabaları daha yakından incelenmeye değer. Çünkü bu minik yerleşimlerde, Amalfi kıyılarının geneline göre daha uzun ve daha kumlu plajlar bulunuyor. Üstelik, otel fiyatları da Amalfi kıyılarında bulabileceğiniz en uygun fiyatlı yerlerden.

Minori ve Maiori'de konaklama seçenekleri ve fiyatları için tıklayın.

Sorrento

Amalfi gezilecek yerler
Sorrento çarşısı

Teknik olarak Amalfi sahillerinde yer almadığı halde, Amalfi'ye yolunu düşürenlerin genelde ilk uğradıkları yer güzel Sorreto şehri oluyor. Çünkü Sorrento hem çok etkileyici bir şehir, hem de burası baz alınarak Amalfi'de ve çevresinde gezilecek hemen her yere gidilebiliyor. Sorrento'dan Amalfi Kıyıları'na otobüsle veya tekne ile, Capri Adası'na feribotla, Napoli'ye trenle ya da botla ve ünlü Pompei antik kentine trenle kolayca ulaşılabiliyor. 

Sorrento, deniz kıyısındaki dik ve yüksek kayalıklar üzerine kurulmuş büyükçene bir şehir. Güzel bir çarşısı, keyifli bir deniz kıyısı, liman çevresi ve birçok güzel restoranı ile Amalfi Kıyıları gezinizde ister bir geçiş noktası, ya da isterseniz birkaç gün konaklanıcak bir yer olarak mutlaka uğranılması gereken yerlerden.

Amalfi gezilecek yerler
Sorrento'nun kayalık sahili

Fırsatınız varsa Sorrento'yu mutlaka denizden de görün derim. Şehrin üzerine yerleştiği, metrelerce yükseklikteki dik kayaç uçurumlar kilometreler boyunca devam ediyor. Seyri çok etkileyici bir manzara... 

Ayrıca, Sorrento'yu yazın ziyaret etmeyi ve denizine de girmeyi düşünüyorsanız, aklınızda olsun, Sorrento plajları hep taşlık ama bu insanların denizin keyfini çıkarmalarına engel değil. Kayalık sahillerin üzerine platformlar konulup, platformlar üzerinden denize giriliyor.

Kısaca, güzel sokakları, ilginç sahili, her tarafını sarmalamış limon bahçeleri, zeytinlikleri, nefis doğası ve sıcak iklimi ile bizlerin tekrar tekrar gitmek isteyeceğimiz güzel bir İtalyan şehri Sorrento.

Sorrento'da ne yapılır?

Sorrento'nun merkezi konumu sayesinde, Capri Adası, Amalfi Kıyıları, Napoli, Pompeii antik kenti ve Vezüv yanardağı, Sorrento'yu baz alarak ziyaret edilebiliyor. Dilerseniz buralara, tren, otobüs, feribot vb gidebilir ya da daha zahmetsiz bir şekilde gezmek isterseniz bir turla ziyaret edebilirsiniz. Bütçeniz el verdiği takdirde, hiç şüphesiz Amalfi kıyıları gezinizi çok renklendirecek olan Sorrento bazlı aktivitelere birkaç örnek:

Sorrento'da nerede kalınır?

Sorrento'da, Antiche Mura adında son derece profesyonel işletilen bir otelde kaldık. Otelin geniş, temiz odaları, minik bir bahçesi ve dillere destan bir kahvaltısı vardı.

Booking.com Hotel Antiche Mura puanı 9.1 /1100'den fazla yorumda, otel fiyatlarını incelemek için tıklayın.

Sorrento'da nerede kalınır
Sorrento'da kaldığımız otel: Antiche Mura


Gezi yazılarımı faydalı buluyorsanızlütfen tatil otel rezervasyonlarınızı benim booking.com linklerim üzerinden yapıp, emeğime destek olun. 
Size hiçbir ekstra masraf olmaz, tamamen aynı konaklama ücretini ödersiniz. Booking.com'un zaten almış olduğu komisyonun bir kısmının bana gelir olarak gelmesine yardımcı olabilir, benim yepyeni yazılar yazmama vesile olabilirsiniz. Booking.com kazanacağına gezenanne kazansın diyorsanız :)  otel rezervasyon linkim burada
Bu yazı affiliate linkleri içerir; daha fazla bilgi için tıklayın.