Barcelona'ya gitmişken Paella yemek gerektiğine düşünerek yer arayışına giriştiğimde New York Times'da en iyi paella restoranı olarak tavsiye edilen La Mar Salada adlı restaurantla karşılaştım. Aynı zamanda kaldığımız otelin tavsiyesiyle Pazar geç öğle veya erken akşam yemeği için iyi bir tavsiye olarak aklıma yattı.
Barcelonata semtinde, marinanın ilerisinde plajlara yakın bir yerde konumlanmış olan restoranın tapa ve paellaya odaklanmış basit bir menüsü var. Sade döşenmiş ama salaş olmayan bir atmosfere sahip. İki katlı bir restoran, ayrıca bir de terası var. Biz hava biraz soğumaya başladığı için içerde oturmayı tercih ettik.
İlk olarak başka bir yerde yeme fırsatı bulamadığımız Barcelona'nın ünlü domatesli ekmeğiyle başladık. Bu yemeğin lezzeti Barselona'da her yerde önümüze gelen güzel ekmeklerinden kaynaklanıyor. Birer dilim geleceğini düşünerek 2 porsiyon sipariş etmiştik, fakat oldukça cömert bir porsiyon geldi ama yedikçe yeme hissi uyandırması sayesinde çabuk bitti. Çok lezzetliydi. Ekmek yerine sipariş edilebilir.
Önceki akşam yemeğimizden aklımda kalan bebek kalamarları menüde görünce dayanamayıp sipariş ettim. Kalamarın en güzel hali olarak gördüğüm bu küçük kızartmalar La Barca del Pescador'daki kadar küçük ve yumuşak olmamalarına karşın lezzetleriyle hayal kırıklığına uğratmadılar.
Paella olarak mürekkep balığı ile ıstakoz arasında kaldık. Sadece iki kişilik yapıldıklarından ikisinden de alma gibi bir şansımız yoktu. Sonuç olarak Barselona'nın ünlü ıstakozlarından yemeden dönmeyelim dedik ve mürekkep balıklı paellayı başka bir sefere bıraktık.

Öncesinde paella tavasında pişirilmiş halini gösterdikleri paellayı paylaştırarak servis ettiler. Bütün bir ıstakozdan hazırlanmış paellanın içinde bakla ve kuşkonmaz da konulmuştu. Lezzetler birbirleriyle çok uyumlulardı.
Yemekle birlikte garsonun tavsiyesi üzerine Vendejo üzümünden Afortunado içtik. Meyve aromaları içeren şarap şimdiye kadar içtiğim en güzel beyaz şaraplardandı. Bu şarabın da güzelliğiyle birlikte Barselona'nın beyazları bende çok iyi bir izlenim bıraktı.
Servisten de çok memnun kaldık. Garsonun İngilizcesi çok iyi değildi ama anlaşmakta bir sıkıntı olmadı. İngilizce menüleri de yeterince ayrıntılıydı.
La Mar Salada, Barselona sahilinde güzel bir öğle yemeği yemek için uygun bir yer. Port Vell girişindeki diğer restoranlara nazaran fiyatları daha uygun. Her ne kadar turistik rehberlerde adı geçiyorsa da çok turistik bir yer değil. Restorandan memnun ve yediklerimizden tatmin olmuş bir şekilde ayrıldık.

http://www.lamarsalada.cat/
Pg. Joan de Borbó, 58-59
Hafta içi 12:30-16:30 ve 20-23:30, haftasonu 12:30-23:30 kesintisiz açık

Barcelona'da yerel rehberlerle yemek turu

Bir şehri, kendimiz araştırıp keşfetmek güzel. Ancak daha da güzeli yerellerle, o şehrin kendine has lezzetlerini tatmak ve yemek kültürü hakkında daha lokal bir bakış açısı edinmek. Hem böylece zahmetsizce ziyaret etmek istediğiniz yerleri görebilir, seyahatiniz sırasında daha sonra nerede ne yemeniz gerektiği konusunda ön bilgi de edinmiş olursunuz.

Eskiden, tur ve rehber olayları çok belirsizdi ancak son zamanlarda "Get Your Guide" gibi siteler sayesinde aradığınız turu kolayca buluyor, turla ilgili müşteri yorumlarını da okuyabiliyor ve bütçenize uygun en yüksek puanlı turu rahatça seçebiliyorsunuz. Örnek olarak Barcelona'dan katılabileceğiniz yemek turları: