Akın'ın Yeri'nin internette fotoğraflarını gördüğümde kesinlikle buraya gidilmeli demiştim. Ancak Avrupa şehirlerindeki restoranlarda görmeye alışık olduğumuz balık dışı kabuklu ve diğer deniz mahsulleri süslüyordu gördüğüm resimdeki tezgahını. Yolumuzu Urla civarından geçirip Özbek Köyü limanını ve Akın'ın Yeri'ni bulduk...

Akın'ın Yeri balık restaurantı

Tabii biz küçük bir balık lokantası bekliyorken, çift salonunda ve bahçesinde bir sürü masası bulunan bir yer gördüğümüzde şaşırdık. Pazar akşamüstü gittiğimiz restorana girerken rezervasyonunuz var mı diye soruldu, olmadığını söyleyince güç bela boş olan son masaya oturabildik.

Akın'ın Yeri'nde ne yedik?

Restoranda sipariş verme şekli tezgahın başına geçip istediğin balık, deniz mahsullü ve mezelerini seçtiğin ve masa numaranı söylediğin bir sistem şeklindeydi. Biz de tezgah başına geçtik. Tabii yoğun bir günün akşamında gittiğimizde tezgahtaki çeşitler bitti bitecekti. Hem balık tezgahından, hem de meze dolabından bol bol çeşit denedik: çilek barbun, kalmar dolması, bebek kalamar ızgara, istridye, jumbo karides, şişte sardalya, balıklı pazı dolması, ahtapot ızgara, Ege otları, marine levrek ve hamsi...
jumbo karides, Akın'ın Yeri Özbek Köyü, Urla İzmir istrşdye, Akın'ın Yeri Özbek Köyü Urla İzmir
ahtapot ızgara, Akın'ın Yeri Özbek Köyü, Urla İzmir
Lezzetlerin hepsi tazecikti, özellikle çilek barbuna ve kalamar dolmasına bayıldık. Menülerinde her yerde olmayan özgün çeşitlerinin olmasına ayrıca bayıldık.
Genel olarak farklı ve ilginç çeşitler denenebilecek bir yer Akın'ın Yeri. Yolumuz Urla tarafından geçtiğinde tekrar uğrayıp güzel bir balık ziyafeti yapmak isteyeceğimiz bir yer.

Akın'ın Yeri nerede?

Akın'ın yeri Urla merkezin dışında, Özbek Köyü'nün limanında yer alıyor, Urla'ya yaklaşık 10 km uzaklıkta. Güzel, sakin bir sahil olan Özbek limanında biraz gezinip, sonrasında balık ziyafetine oturulduğunda güzel bir yarım günlük gezi rotası.

Akın'ın Yeri telefon

Özellikle hafta sonları rezervasyon gerekli:
Telefon: 0232 753 03 03
Gsm: 0530 281 11 74

Akın'ın yeri adres

Özbek Akkum (Liman karşısı) Urla, İzmir