Tuz Gölü, Ankara, Konya, Aksaray illerinin kesiştiği bir noktada, olağanüstü manzaralar sunan bir göl. Kapadokya seyahatimizin dönüşünde yolumuzu Tuz Gölü'nden de geçirdik. Tam da güneşli bir zamana denk gelince göl üzerindeki tuz kristallerini eşsiz görüntüsüne şahit olduk.

Kapadokya Tuz Gölü arası kaç km?

Kapadokya gezimizin dönüşünde önce Ihlara Vadisi'ne sonra da Tuz Gölü'ne uğradık. Kapadokya'dan Tuz gölüne direkt gidilince yol yaklaşık 200 km. Arada Ihlara Vadisi'ne de uğranıldığında Kapadokya, Ihlara Vadisi, Tuz Gölü yolu toplamda yaklaşık 250 km oldu.

Tuz Gölü'ne nasıl gidilir?

Aksaray il sınırından çıkıp Ankara'ya doğru ilerlerken Tuz Gölü gözümüze ilişti ilk. Ancak göl, ana yollara oldukça uzaktı. Göl kıyısı mola yerleri nerededir diye diye, uzunca bir süre göl boyunca yol aldık, Şereflikoçhisar'ı da geçtik ve en sonunda gölün tam bittiği noktada göl kıyısı tesislerini gördük.
Tuz Gölü

Tuz Gölü'nde nereye gidilir?

Tuz Gölü'nün Ankara'ya en yakın olan ucunda Tuz Gölü Tesisleri bulunuyor. Tesislerde cafe, restaurant ve tuzun ne kadar şifalı olduğunu anlatıp ellerinize tuz serpmeye çalışan çalışanlarıyla bir tuz kozmetik dükkanı var. Tesisin hemen yanından Tuz Gölü kıyısına çıkılabiliyor.

Tuz Gölü izlenimlerim

Tuz Gölü'nü ziyaret ettiğimizde, mevsimlerden bahar, aylardan Mayıs'tı. Göl kıyısında, suyun çekildiği yerde bembeyaz tuz kristalleri kalmıştı. Tuzların üstüne basa basa göle doğru ilerledik. Etrafta yerli, Japon, İtalyan bir sürü turist. Bazısı tuzlu suya, bazısı tuzlu çamura ayağını daldırdı ve şifa olsun diye yürüdü.


Biz ayağımızı olmasa da ellerimizi suya soktuk. Mavi gökyüzü ve mavi suyun birleştiği ufka doğru hatıra fotoğraflarımızı çektirdik ve beyazın maviye karıştığı Tuz Gölü'nün sunduğu sonsuzluk manzaralarına bayıldık.