"Sky Road" dergisi Ocak 2017 sayısında yayımlanan yazım.

Paris, Eyfel Kulesi ile Disneyland ile çocukla gitmek için çok keyifli bir yer; hem de dört mevsim... Evet, bahar aylarında ve yazın Paris çok popüler ancak çocukla kışın soğuk havada da gidilir mi derseniz, cevabımız: biz gittik ve çok eğlendik...

Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi'nın yanına kadar gidip şöyle bir Paris hatıra fotoğrafı çekilmeyen bir Paris gezisi düşünülemez. Hele de uzun bilet kuyruklarını göze alıp Eyfel Kulesi'nin en tepesine kadar çıkıldıysa görev tamamlanmış olur.

Eyfel Kulesi'ne ulaştığımızda hava soğuktu soğuk olmasına ama yazın uzayıp giden kuyruklardan eser yoktu. Biletlerimizi aldık, asansöre bindik ve 324 metrelik kulenin en tepesine çıktık. Hep duyduğu, okuduğu Eyfel Kulesi'nin en tepesine kadar çıkmış olmanın mutluluğu oğlumda tarifsizdi. Eyfel Kulesi'nin tepesindeki anten elimizi uzatsak yetişecekmişiz uzaklıkta, tüm Paris ayaklarımızın altındaydı, harika!

Disneyland

Paris Disneyland, Paris şehir merkezinde yer almıyor ancak trenle 50 dakikada kolayca ulaşılabilecek mesafede. Eğlence parkına adım atar atmaz, bir başka dünyada, bir masal alemindeymiş gibi hissediyor insan kendini.Her tarafta Disney karakterleri, filmlerden çıkmış gelmiş gibi duran birçok aktivite gördükçe sanki o dünyanın içine giriverdik.

Yerel hava şartlarına uygun olarak hızlı trenler dahil birçok aktivite kapalı binalar içinde olduğundan Disneyland hem dört mevsim ziyaret edilebiliyor, hem de son dakikaya kadar ne ile karşılaşacağını görmediğinizden her şey sürpriz oluyor. Kocaman bir alandaki Disneyland'in tamamını bir günde bitirmek mümkün değil gibi.

Çocuklar için ideal Disneyland yaşı nedir?

Disneyland'i ziyaret eden kitle 2'den 72'ye geniş bir çeşitlilik gösteriyordu ancak bana göre, çocukların tadını çıkartıp uzun kuyruklara rağmen eğlenebilmeleri için beş yaş ve üzeri olmaları yeterli. Sadece büyük çocuklar için değil pekala daha küçükler için de Disneyland'te güzel vakit geçirip kendilerini birer masal diyarındaymiş gibi hissedebilecekleri birçok aktivite var.

Yedi yaşında bir çocukla bizler Disneyland'te ne mi yaptık?

Tramvaylara binip kendimizi Hollywood setlerinin içinde bulduk, teknelere binip Karayip Korsanları arasında karanlık bir mağara içindeki nehirde yol aldık... Amfi tiyatroda öylesine güzel bir Mickey Mouse gösterisi izledik ki kendimizi bir Broadway müzikalindeymişiz gibi hissettik ve daha bir çok şey... Tabii gün bitip tekrar Paris merkeze doğru gitmek için trene bindiğimizde tüm gün boyunca beklediğimiz sıralar ve sürekli ayakta olmanın yorgunluğunu sonuna kadar hissettik.

Çocukla Paris'te yapılabilecek farklı aktiviteler

Şanzelize'de buz pateni

Şarkılara konu olmuş Paris'in ünlü caddesi kışın masalsı bir dekor ile süsleniyor. Yılbaşı öncesi kocaman bir Noel pazarının da kurulduğu caddede buz pateni pistleri de açılıyor. İster acemi patenci, ister daha ileri seviye olsunlar, çocuklar açık havada buz patenine bayılıyor...

Kocaman dönme dolaptan Paris manzarası

Kışın hava erken kararıyor ama karanlıkta ışıl ışıl parlayan ışıklar şehri Paris de bir başka güzel oluyor. Şanzelize'nin bir ucunu süsleyen kocaman dönme dolap, özellikle binlerce ampül ile aydınlatılmış Eyfel kulesi manzarası eşliğinde çok keyifli oluyor...

Paris'te çocuklarla müze ziyaretleri

Birçok maket ve dondurulmuş gerçek hayvanın bulunduğu Paris'teki Doğa Tarih Müzesi çocuklarla gitmek için eğlenceli bir yer. Ayrıca, önemli sanat eserinin bulunduğu Louvre Müzesi, Orsay Müzesi gibi müzeler de çocuklarla ziyaret edilebilir ancak müze ziyaretini farklı oyunlar ile eğlenceli hale getirmekte fayda var. Hedef bulma oyunları, önceden alınan müze çıkartma kitapları, audio guide'lar bu konuda çok faydalı. Çocuklarla müze gezdikçe bir bakıyorsunuz, Eyfel Kulesi ve Disneyland kadar Van Gogh ve Mona Lisa da miniklerin kafasında yer etmiş...

Paris parkları, çocuklara özel tasarlanmış farklı farklı eğlence merkezleri, hayvanat bahçeleri, Seine nehrinde bot turu ve daha birçok aktivite... Çocukla çıkılan bir Paris seyahatinin dolu dolu geçeceği garanti.


İlgili Yazılarım: