Manici Kasrı, butik otel, Yeşilyurt Çanakkale

Manici Kasrı... Şimdiye kadar kaldığımız en iyi butik otel. Bir defa ortam harika, arkasında çam ormanları ve zeytinlikler, karşısında masmavi Ege denizi, mis gibi hava ve tarihi bir taş bina.

Yeşilyurt seyahatimizde Manici Kasrında kalmaya karar verdik. Ne de iyi ettik... Daha giriş işlemlerimiz yapılıyorken nefis bir kahve ile karşıladılar bizi. Kulağımızda klasik müzik, şırıl şırıl akan su, nefis bir doğa. Sami Bey çok iyi ağırladı bizi. Ne bazı yerlerde olduğu gibi aşırı samimi ne de dışlandığınızı hissedeceğiniz kadar soğuk. Sıkılmadan daralmadan evinizde gibi hissedeceğiniz çok güzel bir mekan oluşturmuşlar. Biraz ekstra bişeyler harcatalım da daha fazla kazanalım gibi basit hesaplar peşinde değiller. Çalışanların hepsi eğitimli ve işini iyi bilen insanlar.

Suit oda yatak kısmı, Manici Kasrı

Biz suit odada kaldık. Gayet geniş, temiz ve güzeldi. Oğluş için yatakları vardı. Önce pike konulmuştu oğluma ama biz yorgan isteyince ne yapılıp edilip bir tane bebek yorganı bulunup getirildi. Odamızda televizyon yoktu, güzel bir şömine vardı. Yarım pansiyon şeklinde konakladık. Kahvaltı açık büfe, akşam yemeği ise fiks menü şeklindeydi. Kahvaltıda börekler çörekler, bilimum otlu reçeller, güzel peynirler vardı. Hepsi gayet başarılıydılar. Akşam yemeğinin fiks mönü şeklinde olması herkese uygun olmayabilir ama benim gibi pek yemek ayırt etmeyen ve güzel yemek seven biri için biçilmiş kaftan. Çorba, zeytinyağlılar vesile ile yörenin ünlü otlarını tatma fırsatı da bulabiliyorsunuz, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşuyordu mönü. Lezzetler özenilmiş ve yerindeydi. Oğlumu gündüz az uyutup akşam erken uyuttuk tatilimizde. Akşam yemeğimizi baş başa yiyebildik dolayısıyla. Ancak oğlumun akşam yemeğini yemek saatinden önce yemesi gerekince yine sorun çıkmadı, tüm yoğunluklarına rağmen hemen bir tabak mantı getiriverildi oğluma, bizimki de afiyetle yedi.
Yemek salonu, Manici Kasrı


Kahvaltı da ayrı bir şölendi Manici Kasrı'nda. Şevketi bostan gibi yöresel otlardan yapılmış reçeller, güzel güzel otlu börekler, hamur işleri, peynirler, zeytinler, taze sıkılmış portakal suları. Her biri gayet kaliteli ve lezzetli...

Güzel bir yerde güzel bir tatil geçirmiş olduk. Manici Kasrı'na gidecek herkese iyi tatiller...

ana bina ile kahvaltı alanını bağalayan köprü

Gezi Tarihi: Nisan 2012