Baharda Kazdağları dereleri, Balıkesir

Kazdağlarına gelmişken şöyle bir dağa çıkmadan olmaz tabii. Araştırdığım kadarıyla milli parka rehbersiz ve özel arabasız almıyorlar. Küçük çocukla da rehberli jipli bir tur yapmak uygun olmayacağından kaz dağlarını hissedip güzelliğinin biraz olsun görebilmek için minik Kazdağları gezisi olarak Hasanboğuldu'ya gitmeye karar verdik.

Sütüven Şelalesi, Kazdağları, Balıkesir

Hasanboğuldu'ya Akçay ile Edremit arasındaki Zeytinli beldesi üzerinden gidiliyor. Arabayla park girişine kadar rahatlıkla çıkılabiliyor. Biz arabayı park ettikten sonra ilk önce hemen girişe yakın olan Sütüven şelalesine gittik. Mevsim ilkbahar olunca dağlardaki karlar erimiş ve kar suları şelaleyi iyice coşturmuştu. Daha önce gezdiğimiz birkaç şelale arasında bu kadar şiddetli akanını biz görmemiştik.

Daha sonra Hasanboğuldu'ya doğru yöneldik. Hasanboğuldu'ya düzgün bir patika yok. Taşların suların üzerinden atlaya atlaya bir yere kadar oğlumla gittikse de oğluma yemek molası verip daha sonrasını önce ben sonra babası tek başımıza gittik. Parkur oldukça zorlu olmasına rağmen teyzeler amcalar paçalarını sıvayıp azimle yürüyorlar Hasanboğuldu'ya. Hedefinize ulaştığınızda küçük bir gölet ve gümbür gümbür akan sular görüyorsunuz.

Hasanboğuldu, Kazdağları, Balıkesir

Hasanboğuldu, Kazdağları, Balıkesir

Hasanboğuldu'da mangal merkezlerinde mangal yapma ve kır lokantasında bişeyler yemek gibi yemek opsiyonları var.

Çeşit çeşit kekik ve bal, Kazdağları

Köylüler zeytini, balı, otu bir sürü şey satıyorlar. Ben daha önce kekiğin bu kadar çok çeşidi olduğunu bilmiyordum. Limon kekiği, dağ kekiği, biberiye, zeytin, bal derken doldurduk torbaları dönüş yoluna koyulduk.

köprü, Kazdağları

Gezi Tarihi: Nisan 2012