Polina'nın genel ortamı, Polonezköy

Sabah uyandığımzda pırıl pırıl güneşli bir hava olduğunu görüp hemen toparlandık ve Polonezköy'e yola koyulduk. Niyetimiz Polina'da kahvaltı yapıp biraz kırlarda dolaşmaktı. Ancak yolda hava giderek kapadı ve güneş bulutların ardından kayboldu. Biz de Şubat ayında bu havaya da şükür deyip yürüyüşten vazgeçip kahvaltı için doğruca Polina'ya gidip kahvaltıya oturduk.


Kahvaltı sofrası, Polina, Polonezköy

Polina Polonezköy'deki en popüler mekanlardan olmasına rağmen bizim ilk gidişimizdi. Daha sabahın erken bir saati ve hava da bozuk olunca ilk vardığımızda tek tük dolu masa vardı. Gördüğüm kadarıyla her müşterisi ile olduğu gibi bizimle de özenle ilgilenen mekan sahibi bizi büyük bir sobanın çıtır çıtır yandığı odaya aldı. Uzunca bir süre de bizim bulunduğumuz odaya kimse gelmeyince sanki Polonyalı bir amcanın sıcacık evinde misafirliğe gelmiş gibi rahat rahat kahvaltımızı yaptık.

Şubat ayında sıcacık yanan soba, Polina Polonezköy

Kahvaltısı gerçekten güzeldi Polina'nın, Polonezköy'de denemiş olduğumuz diğer yerlerdeki gibi vasat olmayan peynirinden, reçeline, kaymağına, yumurtasına hatta köy biberine kadar özenilmiş bir kahvaltıydı. Tabii tüm bu sofrada bizim paşamızı doyurmak kolay oldu mu..? Tabii ki hayır, güç bela sütle reçelli kaymaklı ekmek yedik, karnımızı biraz doyurduk.

Polina'nın papağanı Cabbar

Kahvaltı sonrası ortamı keşfe çıktık. Oğlum babasıyla mekanın papağanı Cabbar Bey'le tanışmış. Cabbar oğluşumu görünce bir bağırmış, tabii bizimki çok korkmuş. Hava kapalı olmasına rağmen hamaklara doğru indik oğlumla. Ordaki çocuk bahçesinde oynadık, kaydık, sallandık, en çok da çocuk evini beğendik. Ortalıkta öten horozları duydukça çok şaşırdık...

Polina'nın ünlü pastaları

Park sefamız sonrası Polina'nın meşhur pastalarının da tadına baktık. Mekan sahibi amca bir de mum ister misin deyince o ooo değmeyin keyfimize. Pastamızı yiyip çaylarımızı da içtikten sonra mekan aniden kalabalıklaşmaya, tüm masalar da dolmaya başladı. Polina'ya gideceklere tavsiyem, ortamın tadını çıkarıp biraz da kafa dinleyebilmek için bizim gibi erkenden gitmeleri... Bizler güzel bir vakitte, güzel bir ortamda nefis bir kahvaltı yapmış olduk...

Polina'da öğle yemeği yazısı için tıklayın.

Diğer Polonezköy yazılarımız için tıklayın.


Gezi Tarihi: Şubat 2012

İlgili Yazılarım: