Abant Gölü'nde sonbahar manzaraları ve müthiş göl üstü yansımaları, Bolu
Ormanları, gölleri, doğası ile Bolu her mevsim güzel. Ama bir kez sonbahar ve kış geldi mi, Bolu aklımıza düşer, güzelliklerini sergilemek için adeta bizi davet eder. Bu yıl da yine bu davete uyduk, Bolu'da gezilecek yerler arasında dolaştık. Yedigöller'den başladık, Gölcük Gölü, Abant Gölü; göl göl gezdik. Sonbaharda Bolu doğasının güzelliğinin bir güzel tadını çıkarttık.

Yedigöller'e nasıl gidilir?

İlk hedefimiz Yedigöller Milli Parkı'ydı. Sabah erkenden yola çıktık, yolda gün doğumunu seyrettik. İzmit, Sakarya, Düzce derken birkaç saatte büyük şehirlerden uzaklaşıp doğa ile baş başa kaldık. Yedigöller'e Düzce, Yığılca yolundan gitmeye karar vermiştik. Otobandan Düzce çıkışından çıktık ve kimi bir kasaba, kimi bir köyden, kıvrımlı yollardan yolumuza devam ettik. Baktık arabadaki bebek ve çocuk sesi iyice yükseldi, mola verme saatidir deyip güzel manzaralı bir yerde durduk.

Düzce - Yığılca arasındaki Hasanlar barajıymış durduğumuz yer. Baraj gölü ve çevresi harika bir manzara oluşturmuştu. Bagajdan katlanır koltuklarımızı çıkardık, güzel manzaraya karşı sabah güneşinin tadını çıkarttık...

Yolumuza devam ettik, Yığılca'yı da geçtik. Yollar iyice bozuldu, ancak doğa bir kat daha güzelleşti. Kimi bir dağ tepesine çıkarttı bizi yol, kimi bir dere kenarından götürdü. Her tarafta, sonbaharın altın sarısı ve kızıl örtüsünü örtünmüş ağaçlar ve ormanlar...

Yedigöller

Oldukça zorlu bir yolculuk sonrası öğle saatlerine doğru Yedigöller Milli Parkı'na ulaştık. Ellerinde profesyonel makinalarla nice doğa sever bizden önce Yedigöller'e ulaşmış sonbahardaki müthiş güzelliğini fotoğraflıyordu.
sonbaharda Nazlıgöl ve çevresindeki rengarenk ormanlar, Yedigöller Milli Parkı
Arabamızı park ettik, biz de göl göl dolaşmaya koyulduk. Kamp yapanların yanından geçtik, Büyükgöl'ün seyir terasına ulaştık. Yedigöller'deki en büyük göl olan Büyükgöl, tüm güzelliğini sergiliyordu karşımızda. Uzun uzun güzelliğini seyrettik, bol bol resim çektik.

Büyükgöl karşısındaki Deringöl kıyısına geçtik, ağaçlar ile birlikte oluşturduğu huzur dolu, nefis manzaraları beynimize kazıdık. Seringöl'ün yanına gittik, dökülen yapraklar ile bezeli piknik masasında mini bir piknik yaptık. Milli park boyunca uzun uzun yürüdük. Nefis doğanın tadını çıkarttık.
Yedigöller yollarında anne oğul el ele dolaşırken, Bolu

Yedigöller'den Bolu'ya nasıl gidilir?

Güneş batmadan Bolu yolundan dönüşe geçtik. Oldukça bozuk olan yoldan yine tepelerin üstünden, nefis orman manzaraları arasından yol aldık... ( Gezimizden sonra Bolu yolu asfaltlandı, yine virajlardan dolayı zorlu olsa da en azından yol şartları iyileşmiş. ) Havanın karardığı saatlerde, önceden rezerve ettiğimiz Gazelle Resort Otel'e ulaştık.

Bolu gezilecek yerler konaklama

doğa ortasındaki Gazelle Resort Otel, Bolu

Karacasu Bolu

Bolu merkezin 6 km dışındaki, bir dağ eteğindeki Karacasu'yu bulduk. Karacasu, yemyeşil bir doğanın ortasında kaplıcaların da bulunduğu bir bölge. Biz de bu bölgedeki bir SPA oteli olan Gazelle Resort Otel'de konakladık. Otel, sıcacık bir dağ oteli havasındaydı. Her tarafta kullanılmış olan ahşap ve kütükler, ormanlar arasında bir Bolu otelinde kaldığımızı doğrular gibiydi...

Otelde bir güzellik ile karşılaştık ve bebekli, çocuklu halimizi gördüklerinde bir roof suite upgrade edildik. Çatı katındaki sıcacık, iki odalı suitimiz, otellerde kalmaya bayılan büyük oğlumun başını döndürdü, otel konaklamamızı onun için daha unutulmaz kıldı.

Rahat bir konaklama sonrası ertesi gün Gazelle Resort etrafındaki ormanlık alanlarda dolaştık. Sonbaharın Bolu kırsalına ne kadar çok yakıştığını bir kez daha gördük. Doğa içindeki yürüyüşümüzden çok keyif aldık...
Gazelle otelin bahçesinde bebeğim ve oğlumla dolaşırken. Bolu

Gölcük Gölü'ne nasıl gidilir?

Otelden ayrılıp, Gazelle Otel'e çok yakın, Bolu'daki en şirin göllerden Gölcük Gölü'ne doğru yola koyulduk. Bir dağın tepesindeki göle ulaşmak için düzgün yoldan kıvrıla kıvrıla 7 km boyunca gittik ve tepeye tırmandık. Yol boyunca önce sarı yapraklı ağaçlar eşlik etti bize, zirveye doğru yeşil çamlar geçti yerlerine. En sonunda Gölcük Tabiat Parkı'na ulaştık.

Gölcük Gölü

Kısa bir yolculuk sonrası zirvedeki Gölcük Gölü'ne ulaştık, arabamızı park ettik. Arabadan iner inmez öylesine soğuk esen bir rüzgar karşıladı ki bizi adeta sonbaharda kışı hissettirdi. Bir dağ tepesinde olduğumuzu iyice fark ettirdi.
Gölcük gölü, Bolu
Sıkı sıkı giyindik, bebişe de tulumunu giydirdik biraz dağ havası almak üzere göl kıyısında yürüdük.

Kıyısındaki göl evi, çevresindeki ormanlarla harika manzaralar sunuyordu Gölcük Gölü. Çekilen tüm resimler kartpostallık...

Zaten küçük bir göl olan Gölcük etrafını güzel düzenlenmiş yürüyüş yollarından dolaşmak çok keyifli. Ancak sert esen rüzgarda biz yarı yolda vazgeçtik geri döndük. Piknik alanları ve çevreye biraz daha bakınıp bir sonraki göl hedefimiz olan Abant Gölü'ne doğru yola koyulduk.

Abant Gölü

yüksekçe bir tepeden Abant Gölü manzarası, Bolu
Abant Gölü, Bolu'nun en popüler gölü. Bahar aylarında ve kışın doğaya nerelere kaçsak diyenlerin ilk aklına gelen yer. Abant Gölü ve çevresi kesinlikle bu şöhretini hak eder güzellikte. Çevresi güzel düzenlenmiş şahane bir göl, etrafta ormanlar, göl kıyısında restoranlar, cafeler, oteller; günübirlik gelenlere yeni elden geçirilmiş piknik alanları, köy ürünleri dükkanları... Her şeyi ile dört dörtlük turistik bir yer Abant Gölü. Üstüne üstlük göle giden yollar gayet düzgün.

Abant Gölü'ne nasıl gidilir?

Bolu merkezden 35 km'lik düzgün yollardan Abant Gölü'ne rahatlıkla ulaştık. (İstanbul ve Ankara'dan gelenler otobanın Abant çıkışından çıktıktan 22 km sonra göle ulaşabilirler.)

Abant Gölü'nde mangal

Önce göl çevresini arabayla bir turlayalım dedik. Dolaşırken, mangal yakılabilecek şöminelerden çardaklara yeni elden geçirilmiş olan piknik alanı ilişti gözümüze. Arabamızda Yedigöller'de pişiririz deyip fırsat bulamadığımız sucuklar hala duruyordu. Erzakları çıkardık, bir güzel mangalımızı yaptık...

Biraz arabayla, biraz yürüyerek Abant gölü çevresini dolaştık. Sonbaharda bu cennet parçasının tadını çıkarttık...

Bir hafta sonunda, Bolu ve çevresinde toplamda on tane göl görmüş olduk. Mis gibi orman havasıyla ciğerlerimize bayram ettirdik, doğanın cömertçe sunduğu güzelliklerini hafızalarımıza kazıdık...

Gezi Tarihi: Kasım 2014