Sonbaharda güzel bir Abant gölü manzarası ve göl üstündeki yansımalar
Çam ormanları ile çevrelenmiş kocaman bir göl, nefis bir doğa, huzurun sonuna dek hissedilebildiğ harika bir ortam: işte orası Abant Gölü Tabiat Parkı... Her mevsim harika olan Bolu'daki Abant Gölü özellikle bahar aylarında ve kışın beyaz kar örtüsü altında bir başka güzel oluyor!

Abant Gölü hakkında bilgi

Abant gölü, Abant dağları üzerinde yer alan oldukça büyük, şahane bir göl. Etrafındaki çam ağırlıktaki ormanlar ile çok güzel manzaralar sunuyor. Pek çok güzel gölün aksine Abant gölü tabiat parkı çevresi çok güzel düzenlenmiş. Göl etrafında yürüyüş yolları, bisiklet yolları yapılmış, piknik alanları oluşturulmuş, doğa içinde keyifli bir gün geçirmek isteyenlere tüm imkanlar sunulmuş. Bolu gölleri arasında en popüler olan Abant Gölü gerek ulaşımının kolaylığı, gerekse göl çevresindeki düzenlemelerin yeterliliği ile güzel turistik bir yer böyle olur dedirtiyor.

Bolu Abant'a nasıl gidilir?

Bolu'nun güzel göllerini gezdiğimiz bir sonbahar gezimizde yolumuz Abant gölünden de geçti. Otobandan Abant Gölü ayırımından çıkıp yaklaşık 22 km'lik düzgün yollardan gittik ve gayet rahat bir şekilde Abant Gölü Tabiat Parkı'na ulaştık. Milli parklar girişinde ödenen giriş ücretini ödeyip göl etrafını keşfetmeye koyulduk.
Abant gölü tabiat parkına giriş ücretleri, şahıs, otomobil, minibüs, motosiklet

Abant'ta ne yapılır?

Abant Gölü'nün 7 km'lik çevresinde uzun bir yürüyüş yapılabildiği gibi göl kıyısından giden araba yolu ile göl çevresi araba veya faytonla da turlanabiliyor. Biz önce araba ile şöyle bir dolaşıp bakınalım dedik.

Abant Gölü'ne birçok sefer gitmişizdir, hatta benim ilk gidişim ta orta okul yıllarımdadır. O günlerden bugünlere Abant çevresinde olumlu yönde birçok düzenlemeler yapıldı. Bu gidişimizde de yürüyüş yollarının daha bir düzenlendiğini, piknik alanlarının elden geçirilip güzel kamelyalar, piknik masaları ve mangal şömineleri konulduğunu gördük.

Abant'ta piknik ve mangal

Güzel bir piknik alanında durduk, biz de mangalımızı yaktık. Kamelyaların birinde oturup mangalda pişirdiğimiz sucuklarımızı, hellim peynirlerimizi afiyetle yedik. Yemek sonrası ellerimizi çeşmelerde yıkayalım dedik, buz gibi bir suyla karşılatık. Yazın bile soğuk akan Abant çeşmeleri bu mevsimde ilik donduruyordu.
mangalda sucuk ve hellim peyniri keyfi, Abant Gölü

Bolu Abant Gölü gezilecek yerler

Yemek sonrası kırlarda biraz koşuşturduk, güzel doğanın tadını çıkarttık. Biraz arabayla, biraz yürüyerek göl çevresini turlamaya koyulduk. Harika manzaralar sunan Abant Gölü'nün güzelliklerine hayran kaldık bol bol fotoğraf çektik. Mudurnu yoluna doğru sapıp ta yukarılara çıktık, bir seyir noktası bulup güzel gölü bir de yukarıdan seyrettik.


Mudurnu yolundan Abant gölüne üstten bir bakış ve güzel manzara
Daha sonra tekrar göl kıyısına dönüp kimi bir otelin, kimi bir kır gazinosunun, bazen de göle nazır oturup bir şeyler içilebilen büfelerin yanından geçtik.
Abant gölünde müthiş bir sonbahar manzarası
Oğlum göl çevresinde mini gezinti yaptırılan atların büyüsüne kapıldı, bir tanesine atlayıp beyaz atlı prens edası ile göle nazır biraz gezindi...
Son olarak yöresel ürünlerin satıldığı Abant köy ürünleri satış reyonuna gittik. Peynirden cevize, bala birçok ürünün satıldığı dükkanlarda daha önceki gelişlerimizde de uğrayıp aldığımız gibi kuru domateslerimizi aldık, biraz alışveriş ettik.
Abant köy ürünleri satış reyonu
Biraz üşüdük, bol bol yürüdük ısındık, Abnat Gölü'nde yine harika bir gün geçirdik. Her gelişimizde doyamadığımız güzel göle bir sonraki sefer yine görüşmek üzere deyip dönüş yoluna geçtik.

Gezi Tarihi: Kasım 2014

Abant Mini Rehberi:

Abant gölüne nasıl gidilir?

Otobandan Abant çıkışından çıktıktan sonra gayet düzgün, asfalt, 22 km'lik bir yol sonrası Abant Gölü'ne ulaşılabiliyor. İstanbul - Abant Gölü arası: 258 km, Ankara - Abant arası: 225 km, Bolu merkez - Abant arası: 33 km

Abant gölü Giriş ücreti (2014 yılı)

Otomobil için 10TL, içeride piknik masaları, mangallar için ayrıca ücret alınmıyor

Abant gölü Konaklama

Abant Gölü kıyısında Büyük Abant, Abant Palace, Abant Köşkü gibi oteller mevcut. Ayrıca Abant tabiat parkı yolu üzerinde de kalınabilecek birçok alternatif bulunuyor.

Abant'ta ne yenir?

Abant gölü kıyısında kır gazinosu, büfe ve restoranlar mevcut. Ayrıca bol miktarda piknik alanları da var. Piknik alanlarında sucuk ekmek yapıp satanlar da var.