Ordu gezisine başlamak için en güzel yerlerden biri Ordu merkezi ve Karadeniz'i tepeden görebileceğiniz Boztepe. Ordu sahilinden 509 metre Boztepe'ye yükseklikteki Boztepe'ye 7 dakika içinde teleferik ile ulaşılabiliyor. Teleferikten indikten sonra, Boztepe'den Karadenize doğru bakıldığında, adeta tepeden denize doğru yuvarlanıverecekmiş gibi hissediyor insan...

Ordu Boztepe teleferik nerede?:

Ordu merkezde sahilden kalkıyor, 509 metre yükseklikteki Boztepe istasyonuna kadar gidiyor. Boztepe'ye teleferik yerine kara yoluyla ulaşılmak istendiğinde 6 km sürüyor.

Ordu Boztepe teleferik ücreti (2016 yılı):

Hafta içi: tam 6 TL, indirimli: 3 TL
Hafta sonu: tam 7 TL, indirimli: 4 TL
- 0 - 5 yaş ücretsiz
- Biletler gidiş dönüş, tek yön satışı yok

Ordu Boztepe teleferik kaç metre:

Ordu Boztepe teleferiğinin eğik uzunluğu 2372 metre. Kot farkı 501 metre, 7 dakikada 8 metre yükseklikten 509 metreye çıkıyor.

Ordu Boztepe'de ne yapılır?

Güzel manzaraya karşı uzun uzun oturulup manzaranın tadı doyasıya çıkarılır. Ayrıca çam ağaçları gölgesinde piknik yapılabilir veya Boztepe sosyal tesislerinde bir şeyler yenilip içilebilir. Boztepe, yamaç paraşütü için de çok ideal bir yer.

Ordu Boztepe'de yamaç paraşütü

Orta ve üst seviyedeki paraşütçüler için uygun olan Boztepe'de kalkış pistinin ve iniş pistinin belirtildiği bir harita da var. Boztepe'de yamaç paraşütü hakkında ayrıntılı bilgi için: Ordu yamaç paraşütü kulübü telefonu: 0532 592 61 91, 0539 674 03 77