Rixos premium belek otelinin plajı, Antalya
Sömestir tatilimizde iki çocuklu çekirdek aile olarak Rixos Premium Belek oteline gittik. Şansımıza Ocak sonunda Antalya'da iyi bir havaya da rast geldik ve güzel bir otelde, güzel havada keyifli bir tatil geçirmiş olduk.

Rixos Premium Belek tatilimiz kalite - fiyat oranı açısından oldukça iyi bir tercihti. Kış aylarında olduğundan fiyatlar normalden çok düşüktü bir de ETS'de sömestir indirimi yapılmıştı, hava alanı otel transferimizi de Ets'den yaptık, sonuç olarak zahmetsiz olarak otele ayak basabildik.

Rixos Premium Belek'in genel ortamı

Rixos Premium Belek, Antalya'da deniz kıyısında çok geniş alana konumlanmış bir ultra her şey dahil oteli. Genel olarak her taraf yeşillikler, yıllanmış çam ağaçları ve havuzlar ile kaplı. Bu kadar geniş alana yayılmış olduğundan yemeğe gitmek, havuza, denize gitmek için her seferinde yüzlerce metre yürümek gerekiyor. Vesile ile her şey dahilde alınan fazla kaloriler harcanmış oluyor diyelim. Mesafeler çok yakın olmasa da genel olarak düzlük alan olduğundan özellikle bebek arabası ve engelli ulaşım için uygun.

Rixos otel Belek'te otel odalarının yanı sıra oldukça geniş alana yayılmış havuz kenarında aile villaları ve daha özel villa bölgeleri de var. Ayrıca normal havuzların yanında oldukça kapsamlı bir aquaparkı var.

İki çocukla Rixos Premium Belek'te konaklama

Biz Rixos Belek otelde iki çocuklu olarak deluxe odalarda, her iki çocuk ücretsiz olarak konakladık. Otel binası içinde yer alan deluxe odalar oldukça geniş ve iki çocukla konaklamak için yeterli büyüklükte.
Rixos Premium Belek oteli ortamı, Antalya
Odamızda geniş bir iki kişilik yatak, büyük oğlum için açılıp geniş bir yatak haline getirilmiş bir kanepe, ve küçük oğlum için park yataktan bebek yatağı vardı. Ayrıca yağmur duşlu bir banyo, ayrı tuvalet bölümü ve açılır kapanır paravanlarla odadan ayrılmış lavabo bölümü vardı.

İlk bakışta odada televizyon göremedik, meğerse televizyon duvardaki siyah aynanın içinde gizlenmiş bir ayna televizyonmuş. Zaten otelin her tarafındaki panolar, yazılar dijital ekran şeklindeydi.


Odamızdaki minibarın içinde, cam şişe meşrubatlar, bira, çikolata ve çubuk kraker vardı ve her gün yenilendi. Odada var olan yetişkin bornozlarına ilaveten talebimiz üzerine çocuk bornozu ve terliği ücretsiz olarak tedarik edildi.

Rixos Premium Belek'te yeme içme

Rixos Premium Belek oteldeki yeme içme tam anlamıyla birinci sınıf, premium kalitede. Daha önce tecrübe etmişliğimiz vardır, iyi bir herşey dahil oteli diye gittiğimiz yerlerde yemeklerin lezzetsiz, tatlılarında süt ve malzeme eksikliğinden tadının yetersiz olduğu durumlar ile karşılaşılabiliyor. Rixos Belek'te gerek ana restoranında, gerekse denediğimiz İtalyan ala cart restoranında yediğimiz tüm yemekler çok lezzetliydi, içki kalitesi yüksekti.

Ana restoranda üç öğün boyunca sushi hazırlanıp sunluyordu, öğle ve akşam yemeklerinde hep dondurma vardı. Taze sıkılmış meyve suları üç öğün boyunca hazır ediliyordu. Yöresel peynirlerin yanı sıra blue cheese, emmantel gibi ithal peynirler de vardı.

Pastanesinde çıkan tatlılar ana restorandakinden arta kalanlar şeklinde değil, özel lezzette ürünlerdi. Pastanede çikolata, lokum, kurabiye de sunuluyordu. Barlarda servis edilen kuru yemiş bile yüksek kalitede ürünlerden oluşuyordu. Öğle yemeğinde hizmet veren bistro için rezervasyon gerekmiyordu ve burada daha sakin ortamda, masaya servis edilen pirzola, balık, el yapımı kalın köfte ile yapılan hamburger gibi yemekler yenilebiliyordu.

Rixos Premium Belek'te çocuk aktiviteleri

Otelin bahçesinde var olan yapılardan gördüğüm kadarıyla, yaz sezonunda gidildiğinde, çocuklar için keyifli bir mini kulüp ortamı var. Denize yakın bir alanda, içinde havuz ve su kaydırağının da olduğu bir mini kulüp, kulüp içinde çocukların yemeklerini yiyebilecekleri çocuk restoranı gibi. Ancak maalesef bizim gittiğimiz gibi kış sezonunda gidildiğinde açık alanlarda bulunan bu tesisler hep kapalı oluyor...
Rixos Belek otelin çocuk kuluübü
Sömestir tatili programı ile gittiğimizde mini kulüp otel içindeki basketbol odasına alınmıştı. Odada çocuk oyuncakları, masalar ve belli saatlerde çalışan bir görevli vardı. Sömestir programı olarak çocuklar için değişik kapalı alan aktivitelerinden oluşan bir çizelge hazırlanmıştı ama aktiviteler yeterince duyurulmadığından ve sanırım çocuklar için çok cazip olmadığından tüm otel çocuk kaynadığı halde katılım düşüktü. Sömestir tatiline özel daha organize olarak, hava şartlarına göre açık alanlardan da faydalanılan bir program olmasını beklerdim. Böylece çocuklar için daha bir şenlik havasında olabilirdi diye düşünüyorum. Biz yine de her akşam mini diskomuza gittik, güler yüzlü Mini mouse ablamızdan her akşam balonlarımızı aldık.

Otelde sömestir tatiline özel bir gece palyaço gösterisi oldu ve normalde ücretli olan eğlence merkezindeki jetonlu oyuncakların tüm tatil boyunca sınırsız olarak bedava olması hediyesi vardı. Zaten jetonların bedava olduğunu öğrendikten sonra çocukları eğlence merkezinden çıkarmak pek mümkün olmadı. Küçük oğlum bile binebildiği tek oyuncak olan çuf çuf trene aklına geldikçe bindi.

Otel içinde bir de ücretsiz olarak kullanılabilen PlayStation ve XBox oyun konsolları bölümü vardı. Çocuklar akşamları burada oyun oynarken biz de masalara oturup bir şeyler içip soluklanabiliyorduk. Ayrıca otelde var olan iki sinema salonundan birinde her gece bir çocuk filmi gösterimi vardı. Çocuklar gişe filmlerini izlerken, anne babalar hemen yakınındaki barda vakit geçirebiliyordu.

Gündüzleri belirli saatlerde otelin geniş bahçesinde tur atan Rix treni de özellikle bizim bebiş gibi miniklerin çok sevdiği bir aktiviteydi. Ben yolculuğun çok sallantılı olduğundan şikayet edip bir daha trene binmedim ama çocuklar çuf çuf treni yolculuğuna bayıldılar ve defalarca bindiler.

Rixos Premium Belek'in SPA bölümü

Hiç şüphesiz, kış tatillerinde bu tarz otellere gitmenin en güzel yanı SPA bölümleridir. Yazın havuz, deniz derken pek de sıra gelmeyen SPA'nın saunaları, buhar odalarıhamamları kışın soğuk havada daha bir güzel oluyor.

Rixos Premium Belek otelinde SPA bölümü masajlar dışında ücretsiz olarak kullanılabiliyor. SPA'nın kapalı havuz alanın ortamı iyi ısıtılmıştı ve havuz suyu sıcaklığı iyiydi. Su kaydırağı ve ufacık açık havaya çıkma bölümü de olan havuz çocuklar için çok eğlenceli ve vazgeçilmezdi.

Sıcaklık ve soğukluk şeklinde iki bölümden oluşan hamam kısmı ise benim için düşünmesi bile rahatlatıcı olan şahane güzellikteydi. Çocuklarla ailecek, sıcacık hamamda bakır taslar ile başımızdan aşağı sular döktük, oğlum sıcacık göbek taşının üstüne yatmanın keyfine vardı. Hamam sefası sonrası ise dinlendirici müziklerin çaldığı, süs havuzunun su sesi ile daha bir huzurlu olan loş ışıklı soğukluk bölümündeki locaların birine serilip rahatlatıcı bitki çaylarımızı yudumlamak bana göre Rixos Premium Belek oteldeki en güzel şeydi. Hele bizim minik yavru bize bir güzellik yapıp o huzurlu ortamda bir uyku çekti mi değmeyin keyfimize...



Gezi Tarihi: Ocak 2016