Antalya'daki büyük otellerin etkileyici ortamı
Çocukları okullu olan anne babaların ve çocukların kış ortasında tatil moduna girme fırsatıdır Sömestr tatili. Ancak mevsimlerden kış, havaların da soğuk olması sebebiyle seçenekler kısıtlıdır. Seçenek kısıtlı, talep de fazla olunca da malum fiyatlar tırmanır. Makul fiyatlarla, kaliteden ödün vermeden gezmek olan bizim gezi anlayışımızla çok da fazla örtüşemez. Ancak bizler yine araştırdık, ince eledik, sık dokuduk ve sonuç olarak sömestr tatili için Antalya otellerinde karar kırdık. Neden mi, sebepleri aşağıda...

Yakın bölge otellerine göre Antalya otellerinin çok uygun fiyatlı olması

Özellikle İstanbul'a yakın yerlerdeki iyi otellerin yarı yıl tatilde fiyatları el yakıyor. Kontenjan sıkıntısı yaşanmıyor olacak ki, herhangi bir pormosyona da rastlamak mümkün olmuyor. Bizler sömestirde belli başlı Antalya otellerinden birini tercih ederek tatilimizi, uçak ve transferler dahil, yakın bölge otellerine göre yarı yarıya ucuza mal edebildik. Çocuklar için uçağa binme eğlencesi de cabası.

Antalya otellerinde 2 çocuğa bedava konaklama imkanı olması

Otellerin çoğunda tek çocuğa bedava konaklama imkanı oluyor, ancak işin içine ikinci çocuk girince durum değişiyor. Ne mutlu ki Antalya otellerinde iki çocuğun da bedava konaklayabileceği oteller bulmak mümkün oluyor.

Antalya otellerinde sömestir tatiline özel programların olması

Yüksek kalitedeki bir otelde, makul fiyata konaklama fırsatı yakaladınız ancak iyi bir tatil için, hele hele işin içinde çocuklar olunca bu yeterli olmuyor. Düşük sezon olduğundan otellerin bazı kısımları kapalı, ya da mesela kapalı havuz ortamının sıcaklığının yetersiz olması gibi durumlar ile karşılaşılabiliyor. Antalya bölgesi otellerinde seçenek çok olduğundan çocukların 15 tatilde eğlenmesi üzerine çeşitli etkinlikler sunan oteller bulunabiliyor. Böylece çocuk eğlencesi odaklı bir tatil için sizin çok da fazla uğraşmanıza gerek kalmıyor.

Herşey dahil otelde konaklama imkanı

Genel olarak her şey dahil otelde konaklamak benim ilk tercihim değildir, ancak işin içinde çeşit beğenmede sıkıntılı iki minik yemek canavarı olunca yemek çeşidinin çok olması ve her şey dahil olarak konaklanılması anne babaların işini kolaylaştırıyor. Antalya bölgesi otellerinde kış döneminde de herşey dahil sistemle çalışan yerler bulmak mümkün oluyor.

Çocukların büyük otellerin eğlenceli ortamını sevmesi

Bizim çocuklar için güzel tatil demek, büyük otel demek. Elektronik kart ile açılan kapılar, sıcacık havuzlar, hamamlar, mini kulüpler, çocuk eğlenceleri, genel olarak kocaman ve konforlu ortamlar onların çok hoşuna gider. Eh onlar eğleniyor ve iyi vakit geçiriyorken, biz anne babalar da ucundan kıyısından nasiplenebiliyorsak ne mutlu bizlere :)...

Soğuk hava yerine sıcak iklimi tercih etmemiz

Pek çokları için yarıyıl tatili dağda kayak tatili demektir. Ancak biz aile olarak, soğuk hava mı, sıcak hava mı denildiğinde her daim sıcağı tercih edenlerdeniz (en azından şimdilik). Kar oteli mi, termal kaplıca oteli mi denildiğinde benim tercihim her daim sıcacık termalden yana. Bana göre, kar tatilinin de en güzel yanı, biraz karda vakit geçirdikten sonra sıcacık şömine başında mayışmaktır. İşte bu sebeple kuzey bölgelere göre nispeten daha sıcak olan Antalya bölgesini tercih ettik.

Kışın, yaz dönemine göre çok uygun fiyatlara kalma imkanı olması

Otel aynı otel, hizmet aynı hizmet, bölge aynı bölge ama yaz dönemi fiyatlarına göre fiyatlar çok daha ucuz. Evet yaz dönemindeki deniz ve açık havuz imkanları yok ama vesile ile sıcak havalarda pek de uğranılmayan otelin SPA ortamının tadını çıkartma imkanı var. Hem otelden memnun kalınırsa hazır erken rezervasyon kampanyaları devam ederken yaz tatilini de daha uyguna getirmek mümkün.

Biz sömestir tatilde birkaç gün Antalya'dayız. Umarım keyifli bir tatil geçer, dönüşte otel yorumlarımı paylaşırım. (Otel izlenimlerim burada.) Herkese iyi tatiller...

İlgili Yazılarım: