sömestrede Amerika turunda nereye gidilir?
Sömestre tatiline az bir zaman kaldı. Bu yıl 25 Ocak’ta başlayıp 15 gün sürecek olan sömestre tatilini güzel bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız, yurt dışı seyahatine çıkabilirsiniz. Bugüne kadar Amerika’yı görmediyseniz ve New York, Miami gibi dünyanın gözde şehirleri ilginizi çekiyorsa, Doğu Amerika turu sizin için ideal olabilir. Bu turlardan birine katılıp New York, Orlando ve Miami’nin renkli dünyasını keşfe çıkabilirsiniz. Sizler için bu turların üç güzel durağı hakkında bilgiler hazırladık.

New York

Dünyanın önemli sanat, moda, finans ve ticaret merkezleri arasında yer alan New York, Doğu Amerika’nın en gözde şehirlerinden biri. Farklı kültürlerden insanların bir arada yaşadığı şehirde, onlarca dil konuşulmakta.

Dünyaca ünlü tarihi yapıları ve anıtları bünyesinde barındıran şehirde gezip görülecek pek çok yer var. Şehrin simgesi halinde gelmiş Özgürlük Anıtı, Rockefeller Binası, Brooklyn Köprüsü, Empire State Binası ve renkli bir durak olan Times Meydanı şehirde görülecek yerlerden birkaçı. Rockefeller Binası’nın tepesinden Manhattan’ın büyüleyici manzarasını seyredebilirsiniz. Doğayla baş başa olmak istiyorsanız Central Park’ta huzurlu dakikalar geçirebilirsiniz.

Tam bir sanat şehri olan New York dünyanın önemli müzelerine ev sahipliği yapıyor. Modern Sanat Müzesi (MoMA), Metropolitan Sanat Müzesi, Amerikan Doğal Tarih Müzesi görülmeye değer müzeler arasında.

New York gezinizde ABD’nin başkenti Washington DC’ye de uğrayabilirsiniz. Burada Eski Posta Merkezi, Beyaz Saray, Capitol, Pentagon Binası, FBI Binası, Arlington Mezarlığı, Abraham Lincoln Anıtı, Vietnam ve Kore Şehitleri Anıtı gibi önemli yerleri gezebilirsiniz.

New York’ta geçireceğiniz zamanları daha eğlenceli hale getirmek isterseniz soluğu Broadway müzikalleri ile Carnegie Hall konserlerinde alabilirsiniz.

Orlando

Florida eyaletinin renkli şehirlerinden biri olan Orlando, tema parkları ve eğlence merkezleriyle öne çıkan bir bölge. Ilıman iklimiyle her mevsim gidilebilen şehir, dünya mutfaklarından seçkin lezzetler sunan restoranları ve çeşitli alışveriş duraklarıyla güzel bir tatil durağı oluyor.

Şehirde çok sayıda üniversite bulunduğundan nüfusun çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Bu bakımdan oldukça canlı ve hareketli bir şehir olduğunu söyleyebiliriz.

Doğu Amerika turları için vazgeçilmez durak olan Orlando’da gezilecek yerler arasında ilk sırayı Universal Stüdyoları alıyor. Hollywood filmlerinin çekildiği stüdyoları gezip keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Bu stüdyoları gezerken birtakım çekim hilelerini görme fırsatı da bulabilirsiniz.

Şehirde görülmeye değer yerlerden biri de şüphesiz Walt Disney World. Walt Disney’in hayal dünyasının olağanüstü yapılarla günümüze uyarlanmış hali olan Disney World, eğlenceli bir dünyanın kapılarını açıyor. Buradaki renkli karaktere hayran kalacak, çeşitli etkinliklerle vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Eğlenceye düşkünseniz Aquatica, Wet 'N Wild, SeaWorld Macera Parkı gibi tema parklara uğramayı da ihmal etmeyin.

Şehirde alışveriş severler için de geniş seçenekler mevcut. Şehrin birbirinden güzel alışveriş mekânlarında kendinize ve sevdiklerinize oldukça hoş hediyeler alabilirsiniz.
sömestre tatilinde Miami'ye mi gitsek

Miami

Plajları ve renkli yaşantısıyla oldukça hareketli bir şehir olan Miami, ilginç hayvanat bahçeleri ve eğlence parklarıyla gezginlerin uğrak duraklarından. Parkları ve hayvanat bahçeleriyle genelde çocuklu ailelerin tercih ettiği Miami’de yapılacak birçok aktivite var. Yemyeşil ormanlarında doğa yürüyüşü yapabilir, harika plajlarında denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle müzik ve dansın eksik olmadığı plaj partilerinde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

İki adet ulusal parka ev sahipliği yapan şehirde, 1,5 milyon akrelik nadir bir eko sistem üzerine kurulu olan Everglades Ulusal Parkı dikkat çekiyor. Florida bataklıklarında 5440 km²’ye yayılan bir alanda yer alan bu Milli Park’ta Amerika timsahı, Florida panteri gibi hayvan türlerini görüp doğal hayatı yakından tanıma olanağı bulabilirsiniz.

Afrika, Avusturalya, Asya, Güney ve Kuzey Amerika’ya özgü bin üç yüz hayvanı bünyesinde barındıran Miami Metrozoo’yu da görmenizi tavsiye ederiz.

Miami’de sanatseverlerin ilgisini çekebilecek birkaç güzel müze de bulunuyor. Tarihe ve sanata meraklıysanız,  Vizcaya Müzesi, Miami Sanat Müzesi ve History Miami Müzesi’ni gezi listenize dâhil edebilirsiniz.

Yılın her dönemi canlı olan şehrin hareketli bir gece hayatı var. Geceleri Miami’nin birbirinden güzel bar ve gece kulüplerinde eğlencenin doruğuna çıkabilirsiniz.

New York, Orlando ve Miami’yi görmek için sabırsızlanıyorsanız, Setur’un Doğu Amerika turlarından biri için şimdiden yerinizi ayırtabilirsiniz. Amerika gezisi düşünenler için bir başka alternatif ise Batı Amerika turu oluyor. Los Angeles, Las Vegas ve San Francisco’nun popüler bölgelerini gezeceğiniz keyifli bir tatil için Batı Amerika turunu da tercih edebilirsiniz.