Saklıgöl'ün güzel manzarası ve ağaç gölgesi altındaki göl kenarı masaları, Şile İstanbul
Temmuz ayının sonları, havalar aşırı derece sıcak. Dört duvar arasından kurtulmalı, şöyle doğaya, yeşilliklere sığınmalı. Bir yerlere gitmeli ama nereye, bir aylık bebekle de rahat edecek bir yer olmalı. En iyisi mi bize göre en yakınlardan başlamalı. Uzun zamandır gitmeyi düşündüğümüz Şile Saklıgöl gezisine çıkmalı...

Hep demişimdir, Ömerli Şile civarı İstanbul'un yanı başındaki cennet. Zaman zaman yeşile doymak için ta Bolu'lara kadar gideriz, oysa ki Şile etrafında yeşilin alası var. Ancak düzgün tesisler pek yok. İşte bir Ağva gezisi dönüşünde Şile çıkışında Karamandere Saklıgöl tabelalarını gördüğümde bu sebeple çok heyecanlandım. Eve döner dönmez araştırmalarımı yaptığımda güzel bir göl ve göl kenarındaki bir tesis ile karşılaştığımda çok mutlu oldum ve en yakın zamanda burayı keşfetmeli diye düşündüm...

gölde yüzen ördekler ve Saklıgöl manzarası, Şile İstanbul

Saklıgöl Şile'ye nasıl gidilir?

Yıllar sonra nihayet yol çalışmaları tamamlanan Şile yolundan rahat bir şekilde Şile girişine kadar gittik. Tam girişindeki ışıklarda Saklıgöl tabelalarını gördük ve sağa saptık. Gayet düzgün yollardan tek tük yerleşimli köylerden giden kısa bir yolculuk sonrası Saklıgöl'ün bulunduğu alana ulaştık.
Saklıgöl'deki tesis ve otoparkı, Şile İstanbul
Saklıgöl'e ulaştık ulaşmasına ama arabamızı park ettiğimiz tesis otoparkında göl falan gözükmüyordu. Karşıda ufak bir tepe ve tepenin üstünde tesis gözüküyordu sadece. Göl tepenin ardında olmalı deyip başladık merdivenleri tırmanmaya. Tepenin üstündeki tesisin restoran kısmına geçtiğimizde sonunda göl çıktı karşımıza.
yeşillikler içindeki Saklıgöl manzarası, Şile İstanbul
Yeşil ormanlar arasında çok güzel bir göldü Saklıgöl. Gölde yüzen ördekler, göl etrafındaki seyir terasları, göl kenarından giden bir köprü, etrafta yeşil dağlar; seyrine doyulmayan bir yer. Bize sanki Yedigöller'deymişiz gibi hissettirdi. Üstüne üstlük Yedigöller'in zorlu yolunu çekmeden, İstanbul'un yanı başında kavuşmuştuk bu güzelliğe...

Saklıgöl Şile'de restaurant ve konaklama tesisi var mı?

Saklıgöl kenarında tek bir yeme içme tesisi var, göl kıyısında konaklamak için pansiyon vb yok. Restoran da, daha önce derme çatma bir yer varken birkaç yıl önce şu anki tesis kurulmuş.
Saklıgöl'de kahvaltı ve birçok yemek çeşiti sunan restoran, Şile İstanbul
Saklıgöl'deki tesisin piknik yapılabilen göl üstü kamelyaları, Şile İstanbul

Karamandere Saklıgöl hem restoran hem de piknik alanı

Tesis gölün üzerine doğru çok güzel verandalar kondurmuş. Dileyen restoran kısmında hazırlanan yemeklerden yiyebilir, dileyen de yan taraftaki piknik alanında yine göl üstündeki teraslarda ya da göl kenarındaki ağaçlık alandaki masalarda piknik yapıp mangal yakabilir.

Saklıgöl Şile'de kahvaltı

Biz erkence bir vakitte kahvaltı yapmak üzere gittik Saklıgöl'e. Göle nazır serpme köy kahvaltımızı söyledik. Peynirli, ballı, sahanda yumurtalı bol çeşitli bir kahvaltı ve iki kişiye bir çaydanlık çay geldi. Kendi yaptıkları sucuklardan ve sigara böreklerinden de söyledik. Kahvaltı ve diğerleri ortalamaydı ancak göle nazır o güzel ortamda kahvaltı etmek harikaydı.

Göl kenarında uzun uzun oturup çayımızı içtik. Göldeki balıkları besledik, geçip giden ördek sürülerini seyrettik. Zaman zaman restoranın çatısından akıtılan su ile daha bir serinledik...

Saklıgöl Şile'de Piknik Alanı

Kahvaltı sonrası piknik alanına doğru yürüdük. Piknik kısmı genişçe bir alana kurulmuş. Masaların bir kısmı göl üstündeki verandalarda, bir kısmı ağaçların altına dağıtılmış. Masa kiralamak ücretli, ancak mangal malzemeleri tesisten alındığında masa parası alınmıyormuş. Ayrıca tesisten mangal da temin edilebiliyor.
Biz sakin bir zamanda gittiğimizden göl kenarında uzun uzun oturduk. Büyük oğlum bol bol ağaçlar arasında tırmandı, minik de temiz havada bir güzel uyudu. Ormanlık alan boyunca yürüdük, göle nazır indiğimizde göle taş atma ritüelimizi de tamamladık. Açık havada, mis gibi doğada bir güzel deşarj olduk.

Saklıgöl'de ne yapılabilir?

Piknik alanından çıkıp karşı taraftaki köprüden geçip baraj gölüne doğru giden toprak yol boyunca doğa içinde güzel bir yürüyüş yaptık.
Bu yolun başında etrafta tur atan bir fayton, bir midilli ve at müşterilerini bekliyordu. Ayrıca buradan giden ve tanıtım panolarında 21 km olduğunu okuduğumuz bisiklet parkuru da var. Biz yol boyunca biraz yürüdük ve artık pilimizin bittiğini görünce dönüş için arabaya yöneldik.
İmrendere, Karamandere Sakılı Göl, Darlık barajı, Korucuköy rotalı 21 km'lik bisiklet parkuru, Şile

Saklıgöl'den Şile'ye dönüş

Dönüş yolunda bahçelerinde yetiştirdikleri tazecik sebzelerini satan köylüler yanında durduk. Çok leziz pembe, mor domatesler, tazecik sebzeler aldık. Sırf bu lezzetler için bile gelinir buralara kadar diye düşündük.

Gün batımı Şile kalesine karşı

Akşam vaktinin yaklaştığı saatlerde Şile kalesine karşı Fusa restorana oturduk. Kale ve liman manzarasına karşı balığımızı yedik. Restoranın üst kısmındaki parka çıktık. Bir tarafta oğlum parkta oynarken biz de Karadeniz üzerine batan güneşi seyrettik. Şile fenerinin etrafı aydınlatmaya başladığı saatlerde güzel ve keyifli bir gün geçirmenin memnuniyeti ile dönüş için yola koyulduk...
Şile limanı ve kalesine karşı günbatımı, İstanbul
geceyi aydınlatan Şile feneri, İstanbul

Saklıgöl mini rehberi

Saklıgöl restaurant Şile Fiyatları (2016 yılı)
Köy kahvaltısı ve 1 demlik çay: 30 TL
Piknik için ağaç altı masa 6 kişilik: 30 TL
Göl kıyısı kamelyalar 6 / 8 kişi: 40 / 50 TL
Mangal (küçük/büyük): 20 / 25 TL
Semaver: 30 TL
Kuver kişi başı (tabak, çatal, bıçak, ekmek, su): 5 TL

Şile Saklıgöl'e Nasıl gidilir?
İstanbul - Şile otoyolundan Şile'ye gidilir. Otoyol üzerindeki ilk ışıklarda (sola Şile merkezine dönüldüğü yerde) sağa giden Saklı Göl tabelaları takip edilir ve Ahmetli Köyü yönüne gidilir. Yol boyunca var olan Saklı Göl tabelaları izlenerek 2-3 km'lik kısa bir yolculuk sonrası Saklı Göl alanına ulaşılır.

Şile Saklıgöl Karamandere Restaurant rezervasyon telefonu ve iletişim bilgileri
Tel: (0216) 731 21 69
e-mail: info@karamanderesakligol.com
www.karamanderesakligol.com

Çalışma Saatleri: 08:00 - 22:45, 365 gün açık


Gezi Tarihi: Temmuz 2014