Alaçatı şüphesiz son yılların en popüler turizm destinasyonlarından. Hal böyle olunca nedir bu Alaçatı'nın cazibesi diye merak ediyor insan. Havaların yeni yeni ısındığı bir hafta sonu yolumuzu Alaçatı'ya yönelttik. Alaçatı değirmenlerine merhaba deyip Alaçatı sokaklarında dolaştık, sakin Alaçatı'nın tadını çıkarttık. Alaçatı'da neler yapılırın ayrıntıları yazımda...

Alaçatı sokakları

Alaçatı'daki mavi cumbalı taş evler
Belde girişindeki yel değirmenlerinin beklediği, taş sokaklı, mavi cumbalı Rum evli Alaçatı'yı dolaşırken güzelliğinin kaynağını hissettim: Alaçatı'nın bir ruhu vardı. Sadece denize yakın olduğu için popüler olan tatil yerlerinin çok ötesinde Alaçatı, dolaştığınız her sokağında bir yaşanmışlık, bir güzellik var.
Alaçatı çarşısında dolaşırken
Zaten Alaçatı'da en yakın deniz birkaç kilometre uzakta olmasına rağmen bu kadar ünlenmesinin sebebi de bu güzel atmosferi olsa gerek. Alaçatı sokaklarında dolaşırken ben sanki İtalya'da, Güney Fransa'daki taş mimarili, elit bir kasabada dolaşıyormuşum gibi hissettim.

Alaçatı'da kışın ne yapılır?

Alaçatı'yı nispeten sakin günlerinde ziyaret etmemize rağmen sokaklar bomboş değildi. Çeşme'nin diğer semtlerinde pek az kişiye rastlıyorken Alaçatı'nın açık olan cafeleri ve restoranlarının çoğu doluydu. Her geçen gün yenilerinin eklendiği butik otel cenneti Alaçatı'da sezon dışı olmasına rağmen 40-50 açık butik otel bulunabiliyordu. Cafelerde oturan, sokaklarda dolaşan pek çok Alaçatı müdaviminden ise hep aynı sözcükler kulağımıza çalınıyordu: "Alaçatı'nın tadı asıl şimdi çıkarılır, yazın insan kalabalığından sokaklarında yürümek mümkün olamıyor."


Alaçatı'da ne yapılır? Ne yenir?

Alaçatı İmren Tatlıcısı

Alaçatı İmren'de sakızlı tatlıların helvaların tadına baktık. Mis gibi taş sokakta oturmanın keyfine vardık.

Alaçatı Pazarı

Alaçatı pazarına gittik Ege otları, enginarlar arasında dolaştık... Pazarda satılan çeşit çeşit Ege otunu görünce çok şaşırdık.

Avrasya Ev Yemekleri

Madem bu kadar çok Ege otu var, bir tadına bakalım deyip Avrasya ev yemeklerine oturup oğlaklı şevketi bostanların, Ege sakız enginarlarının tadına baktık.

Alaçatı plajları

Sörfçüler Plajı

Malum, Alaçatı plajları birkaç kilometre uzakta, arabaya atlayıp Alaçatı plajlarına gittik. Alaçatı'ya en yakın deniz olan Sörfçüler Plajı'na ve Alaçatı Marina'ya gittik.

Alaçatı Plajı

Alaçatı plajına geçtik. Kumu incecikti Alaçatı plajının ancak rüzgarlı ve çok dalgalıydı. Buranın rüzgar sörfü için neden çok tercih edildiğini anladık.

Ilıca Plajı

Alaçatı'ya yakın diğer plaj olan Ilıca'ya gittik. Kartpostallardan çıkmışçasına manzaralar sunan bembeyaz, incecik kumlu upuzun sahiline, dalgasız turkuaz renkli harika denizine hayran kaldık.

Kaptan'ın Yeri, Alaçatı

Akşam olunca da Alaçatı'da bir balık restaurantına oturup tazecik balıkların, lokum kalamarların tadını çıkarttık.

Alaçatı ve çevresinde nerede ne yenir? için yazım burada



Gezi Tarihi: Şubat 2014