Bir hafta sonu çocuğumuzu açık havada farklı hayvanlarla tanıştıralım istedik ve hayvanlarla iç içe bir gün için Darıca Hayvanat Bahçesi'ne doğru yola çıktık. Darıca hayvanat bahçesi nerede, nasıl gidilir, giriş ücretleri ne kadar ve daha pek çok bilgi yazımın en sonunda. Darıca hayvanat bahçesindeki hayvanlar arasında çok keyifli bir gün geçirdik. Darıca hayvanat bahçesinde hangi hayvanlar ve neler mi var? Buyurun yazıma...

Faruk Yalçın hayvanat bahçesi ve botanik parkı

Hayvanat bahçesi, İstanbul ve Kocaeli il sınırındaki Darıca'da olması sebebiyle kısaca Darıca Hayvanat Bahçesi diye bilinse de tam adıyla Faruk Yalçın hayvanat bahçesi ve botanik parkı 3600'den fazla hayvan, 8000'i aşkın bitki barındırmakta. Tür çeşidi olarak da 286 tür hayvan, 600 tür bitki var.

Darıca hayvanat bahçesindeki hayvanlar

Hayvanat bahçesine adımımızı atar atmaz "iyi ki gelmişiz" dedik. Ağaçlar büyümüş, ortam yeşermiş, kafesler derlenmiş toparlanmış güzel bir ortam oluşmuş. Önümüzdeki yıllarda da parkta fil bölgesi, Asya bölgesi gibi yeni bölgeler ve yeni hayvanlar da eklenecekmiş. (Bir sonraki gidişimizde gergedanın yeri hazırlanmış, gelmesi için gün sayılıyordu.)

Hayvanat bahçesi turumuzun ilk durağı ve yavru aslan Sherlock

Hayvanat bahçesi demek, fil, zürafa, maymun, ayı, aslan ve kaplan görmektir bizim lügatımızda. Bu sebeple parka girer girmez bilimum Güney Amerika kuşları arasından geçip zürafa ve zebraların olduğu Afrika bölgesine doğru yöneldik. Yolda bir kafeste Sherlock adında minik bir aslan yavrusu gördük. Doğduğunda annesi bunu istememiş, mecburen biraz büyüyene kadar ayrı bir kafese koymuşlar. Sanırım arkadaş olsun diye de peluş bir oyuncak vermişler... (Bir sonraki gidişimizde gördük ki Sherlock büyümüş, serpilmiş bir de bu sefer annelerinin dışlamadığı üçüz kardeşleri olmuş. Darıca hayvanat bahçesinde toplam 6 aslan olmuş.)

Zürafalar, zebralar, deve kuşları

Az ileride Afrika bölgesinde zürafa, deve kuşları ve zebraların bir arada yaşadığı alana ulaştık. Upuzun boynuyla direğin en üstündeki kuru otları yiyen zürafa oğluşuma bayağı ilginç geldiyse de etrafta aşağı yukarı koşuşan deve kuşlarından biraz ürktü. Devam ettik timsahların yanından geçerek maymun kafeslerine doğru yöneldik.

Çeşit çeşit maymunlar

Çeşit çeşit maymun ve babunlar oğlumun en çok dikkatini çeken hayvanlar oldu. Artık insanlara iyice alışmış olan maymunlar ellerini kafeslerin dışına uzatıyor. İnsanlar da hayvanlara yarar yaramaz demeyip, her yerde yem vermeyin tabelalarına rağmen ellerinde ne varsa; pamuk helva, gofret, maymunlara veriyorlardı.
Flamingoların yanından geçip akvaryuma doğru yöneldik.

Darıca hayvanat bahçesinde akvaryum bölümü de var

Akvaryumda köpek balığından piranaya birçok balık çeşit görülebiliyor. Ayrıca akvaryumun bulunduğu odanın ortasına eğlenceli aynalar koymuşlar. Miniklerden büyüklere her gelen, insanı yamuk yumuk gösteren aynalarda eğleniyordu.

Sürüngenler bölgesi: yılanlar, kertenkeleler

Akvaryumdan çıkıp sürüngenler bölgesine geçtik. Kertenkeleler, iguanalar, yılanlar, kaplumbağalar... Özellikle Nil krokodillerinin olduğu bir bölme vardı, ben krokodiller maket mi canlı mı diye uzun uzun baktım. Ağızlarını açmışlar, hiç kıpırtısız duruyorlardı. Bir tek gırtlağındaki nefes alıp verirkenki hareketten analaşılabiliyordu gerçek oldukları.

Sibirya kaplanını ziyafet saatinde yakaladık!

Sürüngenlerin yanından çıkıp kanguruların, geyiklerin yanından geçip kaplanların yanına geçtik. Tam yemek saatinde rastladığımız Sibirya kaplanlarının her birinin önünde birer but, birer kol, karınlarını doyuruyorlardı. Genelde belgesellerde görmeye alışık olduğumuz bu görüntüleri kanlı canlı görmek ilginçti.
Kaplanların ziyafet sofrasından ayrılıp devası kaplumbağalar ve lamaların yanından geçip çocuk hayvanat bahçesine doğru yöneldik.

Çocuk hayvanat bahçesi ve eğlence bölümü

Çocuk hayvanat bahçesinde keçiler, tavşanlar, çocukların binebildiği poni atları vardı.
Çocuklar için daha da eğlencelisi trambolinden, çarpışan arabalara, mini araba parkuruna bir sürü eğlendirici seçenek de vardı. Ücretimizi ödeyip eğlence parkında atlı, arabalı, zıplamalı çok keyifli vakit geçirdik.

Ayılar ve aslanlara doğru...

Kafeteryada biraz soluklanıp henüz görmediğimiz iki esaslı karakter: ayılar ve aslanlara doğru yöneldik.

Kimi bir pumanın, kimi bir vaşağın, kimi de bir kirpinin yanından geçtik. Bizim iklimde penguenlerin yaşayabildiğine çok şaşırdık. Kafeslerin yanındaki camlardan uzun uzun bu ilginç hayvanları seyrettik...

Ayı çifti: Yumoş ve Yumuk

En sonunda ayıların bulunduğu çukura ulaştık. Ve tabii hayvanat bahçesine gelirken söylediğimiz şarkıyı bir de ayıların yanında söyledik: A de bakayım, Aaa, bir de Y de Yeee, şimdi bir de I, Iııı, oku bakim AYI...

Mutlu son: Aslanlar ile buluşma

Nerede şu aslanlar diye merakla biraz daha dolaştık ve en sonunda dişi ve erkek aslanın bulunduğu kafese ulaştık. Benim tatlı oğluşum aslan gibi güçlü olmak istiyor, sırf bu yüzden yemediği eti bile yemeğe başladı son günlerde. Oğluşum, idolü aslanları uzun uzun seyretti.

Turumuzun sonunda Papağanlara "merhaba"

En son da çeşit çeşit papağanların bulunduğu bölgeden papağanlara "merhaba, merhaba" diyerek geçip hayvanat bahçesi turumuzu tamamladık. Oldukça geniş alana kurulu parkta dolaşırken ben yoruldum, oğlum hiç yorulmadan sabırla ve merakla tüm parkı dolaştı.

Darıca hayvanat bahçesi giriş ücreti ve yıllık üyelikler

Giriş ücretlerine gelince, tek giriş için nispeten yüksek görünen giriş ücreti, biraz daha fazlasını ödediğinizde bir yıllık sınırsız giriş hakkına dönüşüyor. Biz neyle karşılaşacağımızı tam olarak bilmediğimizden bir yıllık sınırsız almadık. Ancak parkı gezdikten sonra diyebilirim ki özellikle Anadolu yakasında oturan minikler, hayvanlarla, açık hava eğlencesiyle dolu bu mekanda eminim yılda bir kez değil, birçok kez gelseler bıkmadan usanmadan keyifli vakit geçirirler.

Gezi Tarihi: Eylül 2013, güncelleme Kasım 2015

Darıca Hayvanat Bahçesi mini rehberi:

Darıca hayvanat bahçesi ziyaret saatleri nedir?

Park 365 gün açıktır.
Açılış - Kapanış: 8:30 - 17:00 saatleri arasında giriş yapılabilir, hava kararına dek gezilebilir

Darıca hayvanat bahçesi giriş ücreti ne kadar? (2017 yılı)

0 - 4 yaş: Ücretsiz
5-17 yaş: 25 TL
Yetişkin: 32 TL
Yıllık yetişkin üyeliği: 60 TL
Yıllık öğrenci üyeliği: 45 TL
Yıllık aile üyeliği: 190 TL
Güncel fiyat bilgileri için tıklayın: Darıca Hayvanat Bahçesi güncel fiyatlar

Müzekart+ sahipleri için Faruk Yalçın Zoo giriş ücretleri (2017 yılı):
Müzekart+'nız varsa yanınızda götürmeyi unutmayın. Müzekart+ nerelerde indirimli diye bakarken tesadüfen Faruk Yalçın Zoo'da da indirim olduğunu fark ettim.
Yetişkin: 20 TL
5 - 17 yaş arası bireyler için: 15 TL 

Darıca hayvanat bahçesine giriş öğretmenler için ücretsiz mi?
Evet, Darıca hayvanat bahçesinin eğitimcilere özel çalışması ile öğretmen girişi ücretsiz. (2015 yılı)


Darıca hayvanat bahçesine nasıl gidilir?

Özel Araç ile Darıca hayvanat bahçesine ulaşım:
Tem'den: Şekerpınar çıkışından çıkarak Bayramoğlu tabelalarını takip edilir. Mc Donalds arkasından Bayramoğlu yoluna devam edilir. Yolun sonundaki kavşakta sağ yöne Bayramoğlu, sola ise Darıca Hayvanat Bahçesi'ni gösteren tabelalar vardır. Sola döndükten sonra 100 m ileride sağda parka ulaşılabilir.
E-5 ten: Çayırova`yı geçince, Darıca sapağından sağa girilir. Mc Donalds arkasından Bayramoğlu yolu takip edilir. Yolun sonundaki kavşakta sağ yöne Bayramoğlu, sola ise Darıca Hayvanat Bahçesi'ni gösteren tabelalar vardır. Sola döndükten sonra 100 m ileride sağda parka ulaşılabilir.
Hayvanat bahçesi girişinin karşısında ücretli otoparkı mevcuttur.
Toplu Taşıma ile Darıca hayvanat bahçesine ulaşım:
İstanbul Yönünden: Gebze - Haydarpaşa tren hattındaki yenileme çalışmaları nedeniyle tren ulaşımı sağlanamamaktadır. Dolmuş ile, Harem-Gebze minibüslerine binip, Çayırova McDonald's' da inerek Darıca'ya giden 501 no'lu minibüslere binip ve parka ulaşılabilir.
Kocaeli Yönünden: Otobüs ile, otogardan veya E-5 üzerinden 400 no'lu belediye otobüsüyle parka ulaşılabilir.


Hayvanat bahçesi içinde yemek yenilebilecek cafe, restaurant var mı?


Hayvanat bahçesinde iki adet cafe birkaç noktada büfeler var. Fast food ve atıştırmalık alternatifleri bulunabilir.


Darıca hayvanat bahçesi nerede, adres ve telefon numaraları


Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Turizm Eğitim İnşaat ve Ticaret A.Ş. Tuzla Cad No:15 (297)- 41700 Darıca
Tel: 0262 653 66 66, Faks: 0262 654 02 69, GSM: 0506 321 95 23
http://www.farukyalcinzoo.com
e-mail: info@farukyalcinzoo.com