Herşey dahil konaklama mı, butik oda kahvaltı mı? Yoksa butiklik, dahillik mühim değil temiz olsun yeter mi? Her tatil öncesi bu sorular kafamızı kurcalar. Hele işin içinde çocuklar da olunca ikisinin de birbirine göre artıları eksileri var. Önceliklerin ne olduğuna karar vermek mühim olan...

Her şey dahil otelede tatil

Herşey dahillerin de çeşitleri var: daha ucuzları, pahalıcaları, çok pahalıları, ultra pahalıları :). Biz uzun yıllar tatillerde sürprizlerle karşılaşmayıp sorunsuz bir tatil geçirme adına Antalya'daki büyük otelleri tercih ettik. Ancak skala ne kadar yüksek olursa şurası bir gerçek ki beklenti de o kadar yüksek oluyor.  Velhasıl, ben herşey dahillere ne burun kıvıranlardanım, çünkü acıkmış bir miniğin birçok yemek çeşidi içinde doyurabilecek olmanın garantisi çok güzel, ne de onları yüceltenlerdenim...

Bodrum'da her şey dahil otel tatilimiz

Uzun yıllar Bodrum'un özellikle güney sahillerinde güvenebileceğim büyük otel olmadığından Antalya tatilini Bodrum'a tercih ettik. Ancak Bodrum'un denizi özellikle çocuklu olunduğunda bana göre Antalya'ya göre çok daha güzel olduğundan bu yıl bir de oradaki otelleri bir görelim bakalım dedik.


Ortakent Yahşi, Bodrum

Bodrum'da ilk gittiğimiz yer Ortakent Yahşi idi. Yahşi Yalı'da büyük otel hiç yok. Sahil boyunca sıralı küçük otel ve moteller var. Ne kadar küçüklü olsalar da müşteri çekme pahasına herşey dahil konseptte olanları da var. Bakıyorsunuz bu otelde herşey dahil kalınan ücrete dışarıda içkisiz bir yemek ancak yenilebiliyor. Bir yerde fiyatlandırmada bir dengesizlik var ama nerede...

Petunya Beach Resort, Ortakent Yaşhşi

Biz Yahşi'de ETS'nin önerdiği Petunya Beach Resort'ta kaldık. Sanırım Yahşi Yalı'daki en büyük oteldi. Otel denize sıfır ve deniz de rüya gibiydi. Bu iki özellik benim oteli tercih etme sebebimdi ve bu konuda beklentim fazlasıyla karşılandı. Diğer konularda beklentim minimumdu, beklentimin üstünde özellikleri çoktu.
Oda biraz küçük olmakla birlikte temiz ve ferahtı, sınırsız markalı şişe içme suyu vardı. Yemeklerinde çeşit vardı, evet genelde tavuk ağırlıklıydı ama bana sebze yemekleri de yetti. Güzel bir çocuk parkı vardı. Ücretsiz Türk kahvesi vardı.
Topu topu iki kişiden oluşan animatör ekibi iyi iş çıkarıyordu. Normalde çok da hoşlaşmadığımız animasyon meğerse çocuk olunca çok önemliymiş. Gündüz zaten plajdaydık ama akşam animatör abinin yaptırdığı mini disko oğluşumun iple çektiği zamanlardı.

Biz otelde bu kadarından faydalandık. Dibimizde billur gibi deniz varken su kaydırağı da olsa havuzlarına girmedik, mis gibi taze su varken sulandırılmış konsantre içeceklerden içmedik, minik balkonumuzda güzel bir şarap yudumlamak varken sofra şaraplarını tercih etmedik. Başkası tercih edebilir, herkesin kendi kararı...

Bitez Garden Life Otel, Bitez

İkinci ekonomik herşey dahil otelimiz Bitez Garden Life'tı. Denize ikiyüz metre kadar uzak olan otel yeme içme bakımından da bir basamak daha öndeydi. Anladığım kadarıyla sahilden uzaklaştıkça yemek kalitesi artıyor :).
Bitez Garden Bodrum'un cayır cayır sıcağında yeşillikler içinde bir oteldi. Biz yararlanmasak da bol bol havuzu vardı. Yemeklerinde bol çeşit ve kırmızı et dahil daha kaliteli seçenekler vardı. Ayrıca çok lezzetli gözlemeler yediğimiz gözleme çadırı da vardı. Ancak yemeklerde kapalı su olmaması bize göre önemli bir noksandı.

Bizi rahat edebilmemiz için geniş bir odaya yerleştirdiler. Oda gayet temiz, yataklar rahattı. Oğluşuma bir önceki oteldeki gibi tahta gibi açılır kapanır yatak değil gerçek yatak vermişlerdi. Ancak Bodrum sıcağında avantaj olsa da oda biraz basıktı. Temizlik personelinde, müşteri ilişkilerinde sıkıntılar vardı. Buna karşılık yemek servis personeli gayet sıcak ve yardımseverdi.

Otelin sahilde anlaşmalı bir plajı vardı. Zaten Bitez plajının tamamında tesislerde birşeyler yeme içme karşılığı kullanılan şezlong sistemi var. Biz bazen anlaşmalı plajda, bazen bir başkasında denize girdik.
Otelin çocuk parkı yoktu ama ulu bir ağacın altında bilardo ve masa tenisinin olduğu çok güzel ferah bir alanı vardı. Oğluş Hint kökenli İngiliz abilerinden masa tenisi öğrendi, bol bol da pratik yaptı :).
Tabii mini disko da vazgeçilmez eğlencemizdi. Her gece herkesten önce ortaya fırlayıp sabırla başlama saatini bekledi.


Bodrum Park Resort Otel, Yalıçiftlik

Bodrum'da kaldığımız son herşey dahil otel yine ETS'nin tavsiye ettiği Yalıçiftlik'teki Bodrum Park Resort Otel'di. Bodrum Park Resort sayesinde herşey dahilin doğru düzgün olabilmesi için illa ki çok pahalı olmalı düşüncem yıkıldı. Meğerse belli bir baz fiyatından sonra herşey dahillikte değişen tek şey içki oluyormuş. Zaten pahalı herşey dahillerde de doğru düzgün birşey içmek için kırk takla atılması gerekiyor. Şarapta ise herşey dahilin içinde düzgün birşey bulmak, gayet lüks yerlere gitmiş biri olarak söyleyebilirim, zaten mümkün olmuyor. Öyleyse Bodrum Resort eşdeğerindeki konaklama gayet mantıklı gözüküyor.
Modern döşenmiş, ferah, temiz, otel odası gibi oda. Yemeklerde bol ve kaliteli çeşit. Öyle ki sabahları taze sıkılmış portakal suyu, hatta çok az otelde gördüğüm lop etten füme nuarlar, füme hindi göğüsleri.
Ortam çam ormanı içinde, biraz yokuş var ama o kadar yemekten sonra bana göre iyi bile. Deniz desen rüya gibi. Gördüğüm en güzel koylardan.
Biz gayet memnun ayrıldık Bodrum Park Resort'tan. Eğer herşey dahil bir tatil yapmak istiyorsanız ve geceliğine nerdeyse iki asgari ücret vermek istemiyorsanız bana göre iyi bir seçenek...


Gezi Tarihi: Temmuz / Ağustos 2013