Polonezköy yakınlarındaki Cumhuriyetköy'de bulunan Beyaz Bahçe'nin namını duymuş ve uzun süredir gitmek istiyordum. İstanbul'daki havaların sonunda ısınmaya başlamasını fırsat bilip Beyaz Bahçe'de kahvaltı yaptık.
Cumhuriyetköy'e ulaşmak için önce Polonezköy'e gidiliyor. Polonezköy'e ulaşıldığında soldaki köy içine sapılmayıp dümdüz devam ediliyor. Ormanlar arasında giden yolda özellikle dere kenarına gelindiğinde bir sürü piknik alanları var. Bu yoldan her geçişimde en güzel ve genişlik alanı belirlemeye çalışıp bir ara bu tesise gelelim derim ama bir türlü bunu gerçekleştirememişimdir. Cumhuriyetköy'e gelindiğinde daha önce kalmış olduğumuz Legend Hotel'e giden yolun başında sağda Beyaz Bahçe'yi gördük.


Tesis konaklanabilecek bir otel, kapalı bir restoran ve açık bir bahçeden oluşuyor. Beyaz çitlerle çevrelenmiş düzlük, çimenlik bir bahçe. Çimenlerin üzerine de masalar atılmış, ağaç gölgelerinde veya bizim yaptığımız gibi mis gibi güneşin altında kahvaltı veya mangal yapabiliyorsunuz.

Cumhuriyetköy'deki Beyaz Bahçe'deki beyaz örtülü masalar

Kahvaltı olarak serpme kahvaltı aldık. Hani şu karnınızdan önce gözünüzü doyuran cinsinden. Ancak kahvaltı tabağı veya daha az çeşitli birşeyler de alınabilir elbet.


Serpme kahvaltıda, peynirler, menemen, kuru kayısı, portakal, muz hepsi hoşumuza gitti. Çeşidi bol, hem gözü hem de karnı doyuran cinsten bir kahvaltıydı...
Biz henüz kahvaltımızı bitiriyorduk ki tek tük mangallar da yakılmaya başlandı. Bahar güneşinin altında oturmuş, bir taraflarında mangalı, önlerinde rakı kadehleriyle baharın tadını çıkaran bir çift görünce çocuksuz günleri biraz yad ettik.

Cumhuriyetköy'deki Beyaz Bahçe'deki su değirmeni Cumhuriyetköy'deki Beyaz Bahçe'de

Beyaz Bahçe'ye oğlum top oynama hayalleriyle gelmişti. Yol boyunca durup durup daha top oynama yerine gelmedik mi diye sormuştu. Ancak tesise gelince bahçede top oynanabilecek bir alan olmadığını gördük. Henüz dolmamamış olan arka taraftaki masalar arasında çimlerin üstünde biraz birbirimize top attık. Top oynamış olma hevesimizi de dar bir alanda da olsa almış olduk.

Tesis özellikle çocuklu ailelerin favorisi. Aileler masalarda eş dost sohbetindeyken çocuklar da iyi durumdaki çocuk bahçesinde oynuyorlardı. Biz de kahvaltı sonrası kaydık, sallandık eğlendik...

Kısaca Beyaz Bahçe, ben yeşillikler arasında oturayım, çocuğum da temiz havada parkta oynasın diyenler için kahvaltı yapılabilecek nezih bir ortam.


Gezi Tarihi: Nisan 2013

Tüm Polonezköy yazılarım için tıklayın.

İlgili Yazılarım: