Rüzgar güllerine ve Polente fenerine gün batmadan önce gidip orada güneşi batırma Bozcaada'da yapılabilecek en romantik aktivite. Tam filmlerdeki gibi, iki sevgili ekoseli piknik örtüsünü serer kadehlerini çıkarır, güneş denizin ufuk çizgisine doğru yaklaştıkça yavaş yavaş şaraplarını yudumlar...

Biz bunları yapabildik mi? Tabii ki hayır. Daha önceki gelişlerimizde bu kadar güzel bir yer olduğunu bilmediğimizden hazırlıksız gitmiştik. Bu gidişimizde ise yanımızda yavru kuşumuzla işin romantizminden çok eğlencesindeydik...

Araba ile sahildeki kayalıklara kadar gidebiliyorsunuz. Orada arabayı park edip Polente fenerine doğru yürümeye başladık. Hava oldukça rüzgarlıydı, rüzgar gülleri tam gaz çalışıyordu. Ama yine de oğlumla biz rüzgar güllerine doğru üfleyip dönmelerine yardımcı olduk:).

Fener yakın gözüküyor ama yol oldukça uzundu. Yarı yolda güneşi batırdık. Her tarafı kızıl bir renk kapladı. Biraz daha yürüdük, ortamın güzelliğinin tadını çıkardık ve fenere kadar gitmeden geri döndük.

Yanınıza fotoğraf makinesi de almayı unutmayın. Günbatımı, deniz, rüzgar gülleri, fener, sarp kayalıklar, kızıl çalılar çerçevelik resimler yakalayabilmek için gerekli her şey var. Fark etmeden profesyonel bir fotoğrafçı edasıyla onlarca resim çektiğinizi göreceksiniz.
Günbatımında Polente feneri ve rüzgar gülleri manzarası
Çocuklu ya da çocuksuz Polente'de gün batımı şahaneydi. Bozcaada'ya kadar gitmişken muhakkak gidip görülmeli...
Bozcaada'da rüzgar gülleri, hava kararınca Güneş battıktan sonra rüzgar gülleri manzarası, Bozcaada
Bozcaada'da gün batımı

Gezi Tarihi: Eylül 2012