Bahçedeki ağaçlar, Güral Sapanca Wellness Park, Sapanca
Kardı, soğuktu kıştı derken uzunca bir süre bir yerlere gidip nefes alamamıştık. Bu haftasonu o kadar uzun soğuk günlerden sonra cennet gibiydi ve biz de fırsattan istifade son anda plan yapıp Güral Sapanca otele gitmeye karar verdik. Apar topar hazırlanıp cuma akşamı iş çıkışı çıktık yola. Gidilecek yol oldukça kısa olmasına rağmen oğluşumun henüz daha yolculuğun başında canı sıkılınca "hadi baba dön, eve gidelimler" arasında biraz zorlu bir yolculuk oldu...

Akşam yemeği saatinde ulaştık otele. Yuksek tavanlı, geniş koridorlu oldukça geniş bir alana yayılmış çoook odalı bir oteldi. Asansörden inip odaya ulaşmak bile oldukça uzundu. Kaldığımız delüx odalar oldukça geniş ve güzeldi. Otel tam bir çocuk cennetiydi. Her köşede çete oluşturmuş bir çocuk grubu ile karşılaşıyorduk.Yemekler fena değildi, öğle yemeğinde oğluş ve babasına gelen bol sarımsaklı makarnaları saymazsak yenilecek şeyler bulunabiliyordu. Çok büyük bir otel ve fulle yakın olduğu için yemeklerde sıralar oluşuyordu ve yemek salonu çok gürültülüydü. Çocuklar için ayrı küçük masalı yeme bölümü ayrılmıştı. Yine kendi yemeklerini alabilecekleri ve özellikle çocukların sevdiği yemeklerden oluşan açık büfeleri vardı. Tüm bunlara rağmen bizim yemek ve uyku sevmez oğlum bayıla bayıla yemek yedi mi: hayır. Bizim yemek menümüz yine mercimek çorbası ve pilavdan ibaretti maalesef. Şimdiye kadar gittiğimiz oteller arasında bayıla bayıla yemek yediği tek otel Hilton Sarıgerme idi. Bir yetişkin gözüyle bakınca da Hilton'un yemekleri gerçekten güzeldi ama bizim oğluşun yeme sebebi yemek güzelliği mi yoksa oraya iki yaş öncesi gitmemiz mi tam olarak bilemiyoruz.

Spa bölümüne çocukla birlikte alınmıyordu ama spa haricinde de kapalı havuz vardı. Havuz bülümünün havası 30°C tutuluyordu ve ortamın ve suyun sıcaklığı çocuk için de gerçekten uygundu. Havuzun olduğu bölümde çocuğu kocaya emanet edip faydalanabileceğin buhar odası ve saunası vardı. Kendine ayırabileceğin kısacık bir relax süresi bile dinlenip yeniden deşarj olmak için çok iyi geliyor.
Ormanlık alan, Güral Sapanca Wellness Park, Sapanca

Sincap çocuk kulübünde üç yaş üstü çocuklar oldukça iyi vakit geçiriyor gibiydiler. Bizim dikkatimizi çeken oyuncaklar yoğun kullanımdan hep eksikti ama biz de toptu kaydıraktı bir süre geçirebildik kulüpte.

Özetle kalabalığının yanı sıra genel olarak güzel bir oteldi Güral Sapanca. Ancak benim en çok beğendiğim ve etkilendiğim ormanın dibinde oluşu ve çook geniş yürüyüş yollarının olması, dişarıda bol bol vakit geçirilecek bir ortamda olmasıydı. Şansımıza hava da güzel olunca attık kendimizi bahçeye, ormana. Mis gibi hava eşliğinde muhteşem bir doğada dolaştık, oynadık, tavşanları besledik bir güzel eğlendik. Ve iyi ki gelmişiz dedik...

Dönüş yolculuğunu gündüz aydınlıkta yapınca oğlumun keyfine deyecek yoktu. Avazının çıktığı kadar şarkılar söyleye söyle döndük evimize... "Karnım acıktıı, aceba ne yeseek, üç tane köftee, domatesli sebzeee (avazımızın çıktığı kadar bağırarak) Yaaşaasın yemek yemeeek...:))

Sonbahar'da Güral Sapanca yazısı için tıklayın.

Gezi Tarihi: Şubat 2012