Türkiye’nin en çok kullanılan hava yolu şirketi olan Thy, 1933 yılında Havayolları Devlet İşletme İdaresi adı altında kurulmuştur. O yıllarda tam olarak 5 uçak filosuyla kurulan havayolu işletmesinin şu andaki filo sayısı 304 adettir. Dünyadaki birçok bölgeye uçuş güzergahı bulunan havayolu şirketinin güzergahları arasında Orta Doğu, Avrupa, Uzak Doğu, Orta ve Kuzey Afrika, Güney Afrika, Kuzey ve Güney Amerika yer almaktadır. Oldukça kısa sürede büyüyüp gelişen havayolu şirketi, 1955 yılında Anonim şirket yapısında hizmet vermeye başlamıştır. Bu atılımla filo sayısını ve uçuş güzergahlarını artırmışlardır. Dünya çapında adını duyurmasına yardımcı olacak olan ilk adımı, yani ilk uluslar arası uçuşunu 1947 yılında Atina’ya gerçekleştirmiştir. Bu uçuşla başlayan hikayesini bugün dünyada havalimanı bulunan büyük kentlerin birçoğuna yapmış olduğu uçuşlarla devam ettirmektedir.

İç Hatlar da Uygun Fiyatlı Ulaşım İmkanı

Türk hava yolu şirketi, iç hatlarda en uygun uçak biletleri fiyatları konusunda müşterilerini daha memnun edebilmek adına Anadolu Jet’i kurmuştur. Bu sayede uygun fiyat garantisiyle iç hatlarda farklı lokasyonlardan farklı destinasyonlara uçuş olanakları sağlanmıştır. Türk hava yolu şirketi müşteri memnuniyetini her şeyden üstte tuttuğu ve alanında dünyaca tanınan bir marka haline geldiği için dünyanın önde gelen hava yolu şirketlerinden biri haline gelmiştir. Bu markalaşma ve sunulan hizmet anlayışı bugün hava yolu şirketini Avrupa’da en çok kullanılmakta olan üçüncü hava yolu şirketi unvanına sahip olmasını sağlamıştır. Dünyaca tanınmaya başlayan hava yolu şirketi ünlü spor takımlarına sponsor olmakla birlikte, büyük organizasyonlara da katılarak her alanda faydalı olmayı kendisine amaç edinmiştir.
Hava yolu şirketi ayrıca B&H hava yolu şirketinin de %49 oranla pay sahipliğini yapmaktadır. Bunun yanında diğer ülke hava yollarıyla ittifak yapmaya 1998 yılından başlayarak ittifak kurma yoluna doğru gitmiştir. 1998 yılında Swiss Air öncülüğünde Qualiflyer grubuna dahil olmakla birlikte bu birlikteliği 2000 yılında sonlandırmıştır. Bu birlikteliğe verilen sonun hemen ardından da Miles & Smiles grubuna geçiş yapmıştır. 2008 yılında da Star Alliance’a dahil olan hava yolu şirketi bu ittifakı sürdürmektedir. 
Tüm bunların yanında piyasada bulunan kargo ulaştırma boşluğunu kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışı ile doldurmak için zamanla Turkish Cargo adı altında bir kargo firması da kurmuştur. Böylelikle hızlı ve güvenilir bir şekilde yerlerine ulaştırılan kargolarla, memnun müşteri kitlesine yenileri eklenmiştir. Bu kargo firması sayesinde istenilen noktaya kısa sürede kargo ulaştırılması mümkün olmaktadır. Tamamı son teknoloji ürünü olan yeni nesil A330 kargo uçaklarıyla sağlanan hizmet, güvenilir ve hızlı bir şekilde yapılmaktadır. 

Türkiye dki En Güvenilir Hava Yolu Şirketi

Son yıllarda Türkiye’de bulunan hava yolu şirket sayısı artmıştır. Fakat Türk Hava Yolu şirketi gerek hizmet kalitesi, gerek gerçekleştirmiş olduğu uçuşların destinasyonlarında ki farklılıklar olsun her zaman için Türkiye de en güvenilir hava yolu şirketi olmaya devam etmiştir. Doğrudan birçok ülke ve şehre uçuşu olan ve uygun fiyatlı bilet bulma imkanı yılın her zamanında mümkün olmaktadır. 
Check in işlemlerini online yapma kolaylı sağlayan Türk Hava Yolu şirketinin internet sayfasına girerek bu işlemleri çok kolay bir şekilde halledebilirsiniz. İç hatlardan en az 45, dış hatlardaysa en az 2 saat önce check in işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Ayrıca havalimanında bulunan kiokslar sayesinde yolcunun kendisi de bu üniteleri kullanarak vakit kaybetmeden check in işlemlerini yapabilmektedir. 
Kaynak : birucak.com