uçakların koltuk arkalarındaki kılavuz ve dergiler güzel bir çocuk eğlendirme aracı
Günümüzde her an farklı bir yere gitmek durumunda kalabiliyoruz. Bu ister iş için olsun, ister tatil amaçlı fark etmiyor. Kimi zaman yalnız uçarken, kimi zaman kalabalık bir şekilde yolculuk edebiliyoruz. Uzun ya da kısa rotalara bizler artık alışmış olsak da eğer bu uçuş bebeğiniz için ilkse, o zaman biraz stres altında hissetmek oldukça doğal bir durum. Aslında bu durumda gerilmeye hiç gerek yok.

Bebekli uçuşlarda basit tedbirler sorunsuz bir yolculuk sağlıyor. Dikkat edeceğiniz birkaç noktayla, oldukça keyifli bir uçuş geçirebilirsiniz. Bebekle uçak seyahatlerinde dikkat edilmesi gereken noktaları bir araya getirdik.

Bebekli Uçuşlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Koltuk Seçimi
Uçuşlarda doğru koltuğu seçmek oldukça önemli. Çünkü yanınızda bebeğiniz varken, tek başınıza yaptığınız bir yolculuktan çok daha farklı bir uçuş yaşayacaksınız. Özellikle tuvalete yakın ve koridor tarafından koltuk seçmek, alt değiştirme konusunda pratiklik ve diğer yolcuları rahatsız etmemek adına dikkat edilmesi gerekenler arasında bulunuyor. Ancak bu koltuklar yaşlılar ve çocuklu aileler için en uygun yerler olduğu için çok hızlı dolabiliyor. Bu nedenle erken rezervasyon yapmak gerekebiliyor. Bunların yanında 2 kişilik yer almak da rahat bir yolculuk geçirmeye yardımcı olabiliyor. Maddi açıdan bu seçeneğe yaklaşmak istemiyorsanız, uçakta boş yer olduğu takdirde yanınızda oturan yolcudan yer değişimi yapmasını rica edebilirsiniz.
pek çok hava yolunda çocuk yatağı hizmeti var, uçakla uzun uçuşları kolaylaştırmanın bir yolu
2. Puset Hayat Kurtarır
Pek çok hava yolu firması, pusetleri kabine alma konusunda sorun çıkarmıyor. Puseti yanınıza almanız, bebeğinizin tanıdık bir yerde yolculuk etmesi huzurlu bir uçuş sağlayacaktır. Ancak hatırlatmak gerekiyor ki her firmanın uçuş prosedürleri birbirinden farklı olduğu için, uçuştan önce gerekli araştırmaları yapmakta fayda var.
3. Eğlence Önemli
Uzun uçuşlar yetişkinler için bile yeterince sıkıcı olabiliyorken, bebeklerin huysuzlanması oldukça doğal bir durum. Bu nedenle bebeğinizi eğlendirmenin yolunu bulursanız oldukça rahat edebilirsiniz. Sevdiği oyuncakları yanınıza almanız bu konuda çok yardımcı olabiliyor. Ancak yanınıza herhangi bir oyuncak almadıysanız, onun dikkatini çekebilecek herhangi bir nesneyle dikkatini çekebilirsiniz. Bu gibi durumlarda, koltuk arkalarında bulunan kusmuk torbaları, eğlenceli bir kukla olarak tam bir kurtarıcı görevi üstlenebiliyor.
4. Gece Uçuşunda Uyku İmkanı
Uzun mesafeli uçuşlar sıkıcı olabileceği için gece uçuşlarını tercih etmekte fayda var. Geceleri kabin ışıklarının sönmesi ve pek çok yolcunun uyumasıyla oldukça sessiz ve huzurlu bir ortam uçağa hakim oluyor. Böylelikle bebeğiniz de yolculuğunu rahatlıkla uyuyarak geçirebilir. Kısa yolculuklarda ise bebeğin yemek saatlerinde uçmayı tercih etmek, onu oyalayarak uçuşu eğlenceli bir şekilde tamamlamaya yardımcı olabiliyor.
5. Yiyecek Tercihi
Bebeğinizin sevdiği ve zorlanmadan yiyebileceği ya da yedirebileceğiniz yemekleri yanınıza almanız size uçuş boyunca büyük bir rahatlık sağlayacak. Özellikle kavanozlardaki yemeklere göre torbalanmış yemekleri kullanmak çok daha pratik olacağından bunları tercih etmekte fayda var. Emziren anneler içinse uçuşta bebeklerini oyalamak çok daha rahat bir olay. Ancak biberonla beslenmeye geçildiyse, süt miktarının oldukça iyi ayarlanması gerekiyor. Uçuşlarda kabine çok fazla sıvı alınmadığını ve bu konuda ciddi sorunlarla karşılaşılabileceğini de hatırlatmak gerekiyor. Havaalanına gitmeden önce sıvı sınırlarını öğrenmek oldukça önemli. Son olarak bazı uçak firmalarının bebek yemeği hizmetini verdiğini de belirtelim. Bilet almadan önce bunu da araştırarak tercih yapılabiliyor.
6. Basınç Değişimine Dikkat
Özellikle kalkış ve inişlerde yaşanan basınç değişimleri kulaklarda bir acı hissine neden olabiliyor. Bebeklerde bunun yaşanması huzursuz olmasına neden olabilir. Bizler rahatlıkla bu durumun üstesinden gelebiliyorken, bebeğinizin bu yöntemleri bilmesi pek mümkün değil. Bu nedenle sizin yardımcı olmanız gerekiyor. Basıncı dengelemek için kullanılabilecek en iyi yöntemse emzirmek ya da emzik kullanmak. Bu sayede, bebeğiniz farkında olmadan basıncı dengeleyerek rahatlayacaktır.
özellikle uzun uçuşlarda bebek yatağı hizmeti hayat kurtarıcı
7. Alt Değişimi
Uçakların hemen hemen hepsinde açılıp kapanabilen bir alt değiştirme bölümü bulunuyor. Ancak oldukça dar olan bu yerler kimi zaman bir de dolu olabiliyor. Sıra beklemek ve o küçücük alanda adeta savaş vermek yerine uçağa binmeden önce bez değiştirmekte fayda var. Ancak uzun uçuşlar ne yazık ki bu değişim işleminden tamamen kurtaramıyor. Ne kadar sıra da olsa, çok zor bir durumda kalınmadıkça oturulan koltukta alt değiştirme işleminin yapılmaması gerekiyor. Bu, diğer yolcuları rahatsız edebilir. Ayrıca yanınızda her zaman ıslak mendil ve kolonya gibi steril ve koku önleyici şeyler bulundurmak yararlı oluyor.
8. Çanta Hazırlama
Tek bir çantayla kabine girmek her zaman rahatlık demek olmuyor. Tek bir çantanın içinde hem oyuncak, hem mama, hem de bez gibi çok sayıda farklı ürünü bir kerede bulmak pek de kolay değil. Bu nedenle ürünleri ayırarak küçük çantalara koymak, ardından da bu çantaları büyük olana yerleştirmek oldukça faydalı. Böylece her an istediğiniz şeye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
9. Sakin Olun
Her yolculuk çok sakin geçecek diye bir kural yok. Bazen işler kontrolden çıkabilir ve bebeğiniz durduramadığınız bir şekilde ağlamaya başlayabilir. Bu anlarda eğer sakin kalamazsanız durumu yoluna koymanız da o kadar güçleşir. Bebeğiniz ağlarken, uçakta bulunan yolculara karşı utanmanız ya da endişelenmenize gerek yok. Sonuçta bu sizin suçunuz değil, o bir bebek! Bu zamanlarda bebeğinizle birlikte koridorda kısa turlar atmak ikinizi de sakinleştirerek kısa sürede rahatlamanızı sağlayacaktır.
gerekli önlemler düşünülüp önceden alındıysa çocuklarla uçmak çok keyifli
10. İletişim Halinde Olun
Bebeğiniz ağladığı zamanlarda kendinizi kötü hissedip, yargılanıyormuş düşüncesine kapılmanıza gerek yok. Bu gibi durumlarda kabin ekibiyle iletişim kurmak oldukça yararlı. Ekip ve etrafınızdaki yolcular bebeğinizle ilgilenerek durumu kısa sürede kontrol altına almanıza yardımcı olacaktır. Bebeğinizin diğer yolcularla vakit geçirmekten keyif alması, rahat ve keyifli bir uçuş için önemli.

Özellikle bebeğiyle ilk kez uçacak anneler normalden biraz daha fazla gergin olabiliyorlar. Kendileri alışmış olsalar da çıkabilecek herhangi bir soruna karşı kafaları meşgul oluyor. Bez değiştirme, yemek zamanı ve sıkılıp ağlamaya başlamaları bir anda keyifli bir yolculuğu kabusa çevirebiliyor anneler için. Ne var ki dikkat edilecek küçük detaylarla yapılacak yolculuklar sorunsuz bir şekilde atlatılabiliyor. Ucuz uçak bileti bulmak bu kadar kolayken kendinize engel koymayın, bebeğinizle de seyahate çıkın!