Legoland'in ana eğlence salonu
Uzun zamandır oğluma hediye olarak ne istiyorsun diye sorduğumuzda cevap hep aynı oluyor: Lego. Lego'nun renkli parçaları ve figürleri çoktandır evimizin vazgeçilmezleri arasında. Bu sebeple, Forum İstanbul AVM'de Legoland açılacağını duyunca çok heyecanlandık ve ilk fırsatta gittik.

Dünyanın farklı yerlerindeki Legoland'leri hep duymuştum ancak oralar hakkında çok da ayrıntılı bilgim olmadığından bizleri ne beklediğini merak ederek Legoland'ı keşfetmeye koyulduk.

Legoland gezisinde ilk durak Lego fabrika turu

Legoland gezisi Lego fabrika turu ile başlıyor, daha doğrusu sanal turla. Lego'ların yapıldığı gerçek fabrika görüntüleri duvara yansıtılıyor, minikler de Lego parçalarının farklı aşamalarını önlerindeki joysticklerle ve düğmelere basarak üretiyorlar. Bir anlamda fabrika ortamında kendi Lego'larını kendileri yapmış oluyorlar. Bir yerde basılacak düğüme olması zaten bizimkinin favorisi, ilk başta şaşırdı ama sonra durumu kavradı...

Krallık Macerası lazer oyunu

Fabrika turu sonrası minikler için eğlenceli bir Legoland oyunu olan Krallık Macerası lazer oyununa geldi sıra. Dört kişilik arabalara atlayıp bir tünele giriliyor ve tünelde lazer silahlarla canavarları öldürüp prensesi kurtarmaya çalışma şeklinde bir lazer oyunu bu. Karanlık korku tünelleri benim oğlumun ilgi alanı dışında henüz ama burada nasıl olduysa cesaretini topladı ve "tamam ya yapacak bir şey yok, deneyeceğim" :) dedi. Eğer sizin yavrular da karanlık tünellerden ürküyorlarsa buradakine girmelerine teşvik etmenizde bir sıkıntı yok çünkü bu tünel karanlık bile değil. Sanki bilgisayar oyunu oynarcasına girilip çıkılıyor lazer tünelinden.

Miniland: Legolarla yapılmış Dünya simgeleri

Devam ettik, Miniland'e geldik. Burada İstanbul'un simgeleri ağırlıkta olmak üzere Dünya'nın farklı turistik simgeleri Lego'larla çok güzel yapılmış, sergileniyor. İstanbul'dan Galata kulesi, Ayasofya, Sultan Ahmet Camii, Topkapı Sarayı, Boğaz Köprüsü, vapurlar vs var. Hatta ışıklandırma efektleri yapılıp gece halleri ve havai fişek görüntüleri de eklenmiş.

Dünyadan da özgürlük heykeli, piramitler, Eiffel, Big Ben, Pisa kuleleri vb var. Tabii biz büyükleri görsel olarak etkileyen bu yapıların çocuklar için eğlencesi, konulmuş olan ufak tefek atraksiyonları. Mesela bir mini tünelden geçip Galata kulesinin yanında buluyorlar kendilerini. Ya da yüzlerce mini figür izleyicisinin olduğu stadyumda gol atmaya çalışıyorlar.

Dünya simgelerinin her birinin önünde de yine favorimiz düğmeler konulmuş ve eserler hakkında mini tahmin soruları sorulmakta...
Miniland'te piramitler ve Tac Mahal, Legoland İstanbul

Legoland'te 4D sinema (giriş ücretine dahil)

Miniland sonrası diğer tüm Legoland oyunları ve atraksiyonlarının bulunduğu ana salona çıkılıyor. Mesela yağmur, kar, rüzgar gibi efektlerle zenginleştirilmiş olan 4D sinema var. Sinemaya oturduk Lego karakterlerinin bir macerası hakkında üç boyutlu bir film izledik, arada üstümüze serpilen sular, karlar ile eğlendik. Belli saatlerde dönüşümlü olarak farklı iki filmin gösterildiği 4D sinema oğlum gibi hala üç boyutlu sinemaya ısınamamış minikler için biraz ürkütücü olabilir, biz filmi gözlük takmadan seyretmeyi yeğledik. :)

Merlin'in Çırağı dönme dolabı

Merlin'in Çırağı dönme dolabına bindik ve biz pedal çevirdikçe yükseldik, pedal çevirmeyi bıraktıkça aşağı indik, biz ebeveynler yorulduk ama keyifli vakit geçirdik.

Lego yarışçıları bölümü: oğlumun favori yeri

Dönme dolaptan indiğimizde hemen karşıdaki odada balina yapımı atölyesi olduğu ananons edildi ama benim oğlum tipik bir erkek çocuğu olarak anonsa kulak asmayıp Lego yarışçıları standında kendi arabasını yapıp yarış rampalarında yarıştırmaya başlamıştı bile. Tüm Legoland turu içinde, oğlumun en sevdiği yer oldu Lego yarışçıları bölümü, yine bir düğmeye basıp otomatik açılan bariyer sonrası arabasını yarıştırırken çok eğlendi; bıraksak akşama kadar orada kalabilirdi...

Lego Yangın Akademisi

Üst kata çıktık, Lego Yangın Akademisi adı verilen yumuşak oyun alanına gittik. Legoland'e gitmeyi düşünenler, yanınında muhakkak bir çift çorapla gidin çünkü oyun alanına çocuklar çorapsız alınmıyor. Biz hemen oradaki cafede soluklanırken oğlum kocaman ve birkaç katlı Yangın Akademisi oyun alanında tırmandı, indi, koştu; ama diğer tarafta aklı yarış arabalarında kaldı bir süre sonra çıkıp tekrar arabalarına ve pistine kavuştu.
Legoland yumuşak zeminli oyun alanı, İstanbul

Olivia'nın evi ve doğum günü partisi bölümü

Üst katta aynı zamanda kız çocukları için Olivia'nın evi ve karaoke partisi de var. Kız çocukları burada Stephanie, Emma, Mia gibi Lego karakterleri ile tanışıyor ama bizim ilgi alanımız dışında olduğu için hiç uğramadık. Çocuklara doğum günü partileri yapılabildiği odalar da burada.
Legoland İstanbul'da doğum günü partisi verilen odalar
Bir de daha minikler için Duplo kasabası ve mini oyun alanı var ancak genel olarak Legoland tam da hedeflediği gibi 3 - 10 yaş çocukları için ideal. Daha büyükleri burada sıkılır, daha küçükler de pek eğlenemez.
minikler için Duplo oyun alanı, Legoland Discovery Centre İstanbul

Lego satış mağazasına uğramadan olmazdı

Son olarak Lego satış mağazasına gittik ve oğlum var olan envai çeşit Lego'lara uzun uzun baktıktan sonra bir tanesini beğendi, biriktirdiği harçlıkları ile kardeşine de Duplo almayı unutmadı. :) Ayrıca Legoland girişinde verilmiş olan gizli görev kılavuzunun farklı sayfalarını itina ile her bir bölüm çıkışında mühürlemiştik. Görevliye kılavuzumuzu gösterdik ve Lego rozetimizi kazandık.

Satış mağazasında farklı parçalar birleştirilerek istenilen Lego karakteri de yapılabiliyor; bazı Lego parçaları dökme olarak da satın alınabiliyor. Ayrıca, evden getirdiğiniz mini figürleriniz Legoland içindeki görevlilerle değiş tokuş yapılabiliyor.

Legoland İstanbul nerede, giriş ücreti ne kadar, nasıl gidilir ile ilgili ayrıntılar rehber yazımda:
Legoland İstanbul Rehberi (nerede, bilet fiyatları, saatler vb)

Gezi Tarihi: Temmuz 2015