Şato girişten sonraki ilk meydan ve atlı karınca, Vialand İstanbul
Çocuklarla İstanbul'da eğlenceli, dolu dolu farklı bir gün geçirilmek istendiğinde ne mutlu ki artık birçok seçenek var. İster bir tema park, ister akvaryum veya lunapark... Biz de oğluma karne hediyesi olarak bir gün Vialand lunaparka gittik ve onun doyasıya eğlendiği, bizim ise farklı bir macera deneyimlediğimiz bir gün geçirdik. Vialand nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti ne kadar bilgileri de yazımın sonunda...

Anne baba olarak bizler garantici insanlarız. Öyle ayaklarımızı yerden çok kesmez, sağlam olarak yere basmayı yeğleyenlerdeniz. Ama çocuklar büyüdükçe, onlarla farklı eğlenceleri de deneyimlemek gerekiyor; bu da hem onlar hem de bizler için farklı maceralar anlamına geliyor.
Viking'te yüksek bir rampadan ejderhanın ağzına doğru ilerlerken, Vialand
Ünlü Disneyland'lerin bir benzeri, roller coaster hızlı trenler, farklı farklı adrenalin dolu konseptler içeren bir tema parkın İstanbul'da açılmış olması bence çok güzel. Henüz Disneyland'e gitmedik ama evimizin yanı başında o eğlencenin bir benzerini (daha ufak çapta bile olsa) deneyimleme fırsatının olması iyi bir fırsat bana göre.
arkada Nefeskesen roller coasterının rayları, önde Viking alanı, Vialand İstanbul

Vialand nerede? Vialand'te neler var?

İstanbul Eyüp'te bulunan Vialand'e biz çocuklu ve bebekli olarak gittik. Tema parkında var olan 30 adet üniteden bazılarını deneyimledik, bazılarını çocuklu olduğumuzdan es geçtik, akşama doğru yağmur da bastırınca denemeyi düşündüğümüz bazılarına da binemedik ama o haliyle de dolu dolu bir gün geçirdik. Çok geniş bir açık alana kurulmuş olan tema parkta var olan bir sürü eğlence ünitesine şaşırdık; her ünitede, seyir esnasında tehlike oluşturacak telefon vb kullanılmasına engel olunması, boy sınırına uyulması gibi kuralların açıkça belirlenmiş olup titizlikle uygulandığını görerek beğendik.

Vialand giriş ücretine neler dahil?

Bu tarz eğlence merkezlerinin sınırsız eğlence konsepti sebebiyle Vialand'e girerken tüm üniteleri kapsayan bir bilet alınıyor. Bizim gibi çocuklar eğlensin diye gidip, her üniteden de faydalanmayacak olanlara biraz pahalıcana ama yine de Paris'te Disneyland'e gitmekten ucuz. :) Biletlerimizi aldık ve tüm aileye hitap eden ünite olan girişteki atlı karıncada aldık soluğu.

Vialand lunaparkındaki aletler, oyuncaklar

Vialand Nefeskesen

Hiç şüphesiz Vialand'in baş aktörü Vialand Nefeskesen idi. Vialand nefeskesen roller coasterında insanlar hızlı trende giderken baş aşağı dönüyor, üç saniyede 110 km hıza ulaşıyordu. Bu haliyle Nefeskesen dünyanın en iyi 4. Roller Coaster'ıymış. Bu bizim için biraz fazla deyip bakınmaya devam ettik :).
Vialand'in geniş alanı, önde Viking, yanda Adalet Kulesi ve İstanbul surları

Adalet Kulesi, Viking, Maceraperest

Seyir terasından baktık, kocaman bir Viking bir gölün ortasında ejderhanın yanında duruyor, insanlar suyun üzerinden botlar ile gidip yüksek bir yerden ejderhanın ağzına giriyordu. Bir başka köşede kocaman bir goril duruyordu. Karşıda maceraperest hızlı trenler, insanları 360 derece döndüren üniteler, İstanbul'un surlarını temsilen yapılmış olan surlar, içinden sanırım serbest düşüşle inilen Kız Kulesi görüntüsünde Adalet kulesi; gayet renkli bir yerdi Vialand.
Zindan ve safari korku tünelleri, sarı direk 360 derece dönülen ünite, arkada da Maceraperest roller coasterının rayları, Vialand İstanbul

Vialand'te küçük çocuklar için eğlence

Biraz yürüyünce bizim minikler için uygun olan Oyun Dünyası bölümüne ulaştık. Burası çocuklar için çok güzel düzenlenmiş, yerler yumuşak malzeme ile kaplanmış; çocukların seveceği birçok ünite de buraya konulmuş. Büyük oğlum burada Küçük madenciler hızlı trenine bindi ve ondan sonra dışarıdaki lunaparklarda bindiği çocuklar için olan her bir tren onun için çok basit gelmeye başladı.

Kahraman İtfaiyeciler ünitesine bindi, ellerindeki hortumlar ile yangınları söndürdü; birçok sefer çarpışan arabalara bindi eğlendi, Mini Kule'ye binip asansör yukarı aşağı hızla çıkıp indikçe çığlık atmanın keyfine vardı; Uçan Oyuncaklar'ı, Cesur sürücüleri es geçmedi...
Bir ara sihirli odaya girip babası ile hatıra fotoğrafı çektirdiler, optik hile ile de olsa babasından büyük olmanın keyfine vardı...

Daha yeni yeni yürüyen küçük oğlum ise Neşeli Çiftlik treninde turlamak ve Masal Ağacı'nda konuşan ağaçtan masallar dinlemekle yetindi. Ancak yumuşak zeminli ortam onun için zaten fazlasıyla yeterliydi, bol bol yürüdü, koştu eğlendi...

Küçük çocuklar için olan kısmı geçtik, Vialand'te dolaşmaya devam ettik. "Bir Zamanlar İstanbul" konsepti ile yapılmış tarihi evler ile süslü sokaktan geçtik, Vialand'ın aşağı kısımdaki ünitelerin ortasındaki restoranda karınları doyurduk ve maceraya devam ettik.

Vialand'te büyükler için eğlence

Maceraperest hızlı treni

Sıra büyükler için eğlenceye gelmişti. Önce tüm cesaretimi toplayıp Maceraperest roller coasterine bindim. Maceraperest, Vialand lunaparkındaki trenler arasında ufak çaplı bir hızlı tren olmasına rağmen, bu benim için yeterliydi ve büyük ihtimal roller coaster hızlı tren maceramın ilki ve sonuydu. :)
Maceraperest roller coasterına binmiş ben, Vialand İstanbul

Viking

Yılmadık hava sıcak biraz serinleyelim dedik önce kendi etrafında dönen yuvarlak teknelere bindik, döne döne ıslana ıslana gölette bir tur attık. Daha sonra Viking'e binip 15 metre yukarıdan ani bir düşüşle tekne ile sulara gömüldük. Çıkınca da dışarıdaki kurutucularda üstümüzü kuruttuk, parkurlardan daha da çok eğlendirdi kurutma aletleri oğlumu...

Vialand lunaparktaki safari korku treni ve zindan karanlık tünelleri de boy olarak oğlum için uygundu ancak bu tarz karanlık tünel eğlenceleri henüz ilgi alanı dışımızda olduğu için onları es geçtik. Onun yerine İstanbul'un surlarının önüne gittik Saray Salıncağı'na bindik, döne döne eğlendik. Hemen oradaki İstanbul'un Fethi'nin anlatıldığı Fatih'in Rüyası bölümü vardı. Biz daha sonra geliriz diyerek farklı yerlere gittik, yağmur da bastırınca tekrar dönemedik, en ilgimi çekecek bölümlerden birini göremedik.

Sözün kısası Vialand'te eğlence dolu bir gün geçirdik. Sakin bir günde gittiğimizden hemen hiç sıra beklemeden istediğimiz parkurları denedik, "Anne burası çok güzelmiş tekrar gelelim" ricaları ile günümüzü sonlandırdık...

Vialand lunaparkı mini rehberi:

Vialand saatleri

Pazartesi - Pazar: 10:00 - 22:00 (19:00 - 22:00 arası bilet fiyatlarının indirimli olduğu 2. seans uygulaması var)

Vialand giriş ücreti (2017 yılı)

0 - 3 yaş: ücretsiz
3 - 14 yaş: 89 TL
Yetişkin (15+): 99 TL
Aile (3-6 kişi) kişi başı: 89 TL
!! Gitmeden Vialand internet sayfasından kampanyalara bir bakmakta fayda var, sık sık indirim kampanyaları düzenleniyor: Vialand kampanya
!! Biletler online alındığında daha ucuz olabiliyor. Güncel bilet fiyat bilgileri ve online bilet için tıklayın: Vialand güncel fiyat

Vialand giriş ücretine neler dahil?

!! Giriş ücreti Vialand lunaparktaki tüm aletlere ve ünitelere sınırsız girişi kapsıyor.
!! Her ünite önünde o üniteyi kullanabilecek kişilerin minimum boy sınırını gösteren tabelalar var ve ünite girişinde görevliler tarafında boy kontrolü yapılmakta.

Vialand nasıl gidilir?

Özel araç, müşteri servisleri ve otobüsle ulaşılabilir. Vialand AVM içindeki otopark için ayrıca ücret ödenmiyor.

Otomobil: Çevre yolundan Alibeyköy, Küçükköy çıkışından çıkın Yeşilpınar mahallesine doğru ilerleyin (Adres: Yeşilpınar Mahallesi, Şehit Metin Kaya Sok No:11, 34065 Eyüp/İstanbul)
Otobüs: 49A, 49K, 39Y, 39, 49Y, 39D, 47L, 49T, 39O, 47E, 47, 49G hatları Vialand'ten geçmekte
Ücretsiz Müşteri servisleri: Bakırköy, Sultanahmet, Taksim, Aksaray ve Üsküdar'dan belirli noktalardan saat başı kalkan müşteri servisleri vardır. Müşteri servisini sadece elinde Vialand tema parkı bileti olanlar kullanabilmekte.

Vialand lunapark içinde yeme içme yeri var mı?
Vialand içinde yiyecek ve içecek satan cafe ve restoranlar var. Ayrıca Vialand tema parkının hemen yanındaki Vialand AVM'de birçok seçenek var.

Vialand lunaparkta doğum günü paketi var mı?
Vialand içinde çocukların doğum günleri kutlanabiliyor. Web sitelerinde doğum günü paketleri hakkında bilgi var.

Vialand nerede?

Yeşilpınar Mahallesi, Şehit Metin Kaya Sok No:11, 34065 Eyüp/İstanbul
Tel: 0212 600 01 00
e-mail: info@vialand.com

Gezi Tarihi: Haziran 2015