Biz giderken o dönüyordu derler ya, bu Mehmet Yaşin için kesinlikle geçerli. Dile kolay kırk beş yıllık gazetecilik, müthiş bir birikim. Buna rağmen müthiş mütevazi... Kazanmış olduğum gezi yazısı yarışması birincilik ödülüm olarak Mehmet Yaşin ile yemek yedik. Gezi alemindeki idollerimden olan Mehmet Yaşin ile tanışmak benim için unutulmaz bir anı oldu.

Mehmet Yaşin benim severek takip ettiğim bir seyahat yazarı ve gurme. Hayata bakışı, yaşadığımız hayattan zevk alışı, bunu yazı ile dile getirişi benimle çok paralel. Mehmet Yaşin kendi takipçileri arasında "unutulmayan gezi anılarınızı paylaşın; hem keyifli anları bizimle paylaşarak herkese ilham kaynağı olun hem de çok keyifli ve lezzetli bir ödül kazanma şansı yakalayın." dedi ben de yazdım. Kapadokya: sanki bir masal diyarı yazımın bir özeti ile katıldığım yarışmada birinci oldum :). Birincilik ödülüm de Mehmet Yaşin ile yemek yemekti, daha ne olsun...
Yazılarından, programlarından Mehmet Yaşin'i tanıyor ve gayet içten atmosferde bir yemek yiyeceğimi tahmin ediyordum. Yemek, tahminimin de ötesinde, adeta bir abi kardeş ortamıymış şeklinde gerçekleşti. Ne ünlü olmanın herhangi bir kaprisi, ne de yolun başında gözleri parlayan bir blogger olmamın bir acemi muamelesi vardı. Bir sürü ortak noktası olan insanlar şeklinde sohbetler edildi, tecrübeler paylaşıldı. Lokum.com'un ürün müdürü Sevcan Çelik'in ve eşimin de katıldığı yemek çok keyifli geçti ve birçok konuda ufuk açıcı oldu.
Benim kütüphanemde Mehmet Yaşin'in birçok kitabı var. O kitaplarda bir yer hakkında okuduğum yazıdan sonra oralara seyahat planladığım veya seyahatlerimde Mehmet Yaşin'in tavsiye ettiği yol üstü lezzet duraklarının birinde yemek yediğimiz çoktur. Tüm kitapları imza için götüremeyeceğime göre Yakınname, Uzakname ve Lezzet Durakları'nın son baskı kitabını imza isteği ile Mehmet Yaşin'e uzattım. Ünlü gurme üşenmeden hepsini tek tek benim için imzaladı, her birine beni gururlandıran ve mutlu eden farklı bir not eklemeyi de ihmal etmedi...
Mehmet Yaşin ile tanışmış olmak benim için unutulmaz bir anı oldu. Konuşmalarından, engin bilgisinden, hayatı hakkıyla yaşamak konusundaki tecrübelerinden kendimce birçok dersler çıkarttım.