Marmaris ve Akyaka arasında, Sedir adası karşısındaki İncekum plajı bize göre araba ile ulaşılabilen Türkiye'deki en güzel kum plaj ve denizi. Minik plajı kaplayan incecik beyaz kumları, berrak turkuvaz suları, plajın hemen yanında gölgesine sığınılan çam ağaçları ile harika bir yer.

Tabii her güzel yere olduğu gibi İncekum'a da ulaşmak biraz zahmetli. Marmaris yolundan Sedir Adası'na doğru sapılıyor. Ünlü kahvaltı mekanı Çınar restoran yanından geçip, birkaç ufak yerleşim ve Sedir Adası'na kalkan teknelerin limanının yanından devam edip Gökova manzaralı kıvrımlı yollardan ilerleniyor. Ana yoldan saptıktan yaklaşık yirmi dakika sonra İncekum'un yukarısındaki ormanlık alana varılıyor. Bundan sonrasına araba ile gidilmesine izin verilmiyor, Çamlı köyünün organize ettiği bir traktörün römorkünde plaja ulaşılabiliyor...
Ulaşımı bu kadar zahmetli olmasına rağmen plaj oldukça popüler. Denizinin güzelliğinden olsa gerek zahmetli, uzak demeden insanlar geliyor, güzel ağaç gölgelerinde günlerini geçiriyor. Ayrıca tur teknelerinin de uğradığı koylardan. Yani İncekum'un doya doya tadını çıkartmak isteniyorsa sabah erken saatlerde gitmekte fayda var.
Bizler son tatilimizde bebekliyiz, çocukluyuz demeden birkaç defa İncekum'a gittik. Sabah olabildiğince erken traktörün beklendiği ormanlık alana ulaştık. Birkaç yıl önceki İncekum gezimizden ders almış, olabildiğince az eşya götürmeye çalışmıştım ama çoluk çocuk olunca yine bir sürü şey birikti.

Çam gölgesinde traktörün gelmesini bekledik. Sabah daha erken olmasına rağmen römorku dolduracak kadar kişi birikti.
Traktör geldi, şöyle manzaralı güzel bir köşeye kurulduk. Püfür püfür esen rüzgarda, güzel Gökova denizi manzaraları eşliğinde tıngır mıngır orman yolu boyunca gittik.
Yaklaşık iki kilometrelik keyifli bir traktör yolculuğu sonrası plajın bulunduğu alana ulaştık. Daha gelir gelmez öylesi bir deniz görüntüsü ile karşılaştık ki adeta büyülendik... Sanki tropikal bir adaymışçasına turkuvaz bir deniz, bembeyaz kumlar, etrafta yeşil çamlar. Eni boyu ufacık bir plaj İncekum ama az olsun öz olsun şeklinde güzelliği ile büyüleyici...
Hemen bir çam gölgesindeki şezlonglara yerleştik. Bebişime de park yatağını kurduk. O mis gibi ortamda, denize nazır gölgede bir güzel uyudu bebiş. Biz de doya doya denizin tadını çıkarttık...

Hemen derinleşmeyen denizinde oğlumla bol bol yüzdük. Kürek kova getirmemiştik, deniz kenarındaki seyyardan kovadır toptur alıp oynadık kumdan kaleler yaptık...

Deniz kıyısında tek bir büfe var, bir de toptur, kova kürektir satan bir seyyar. Yiyecek, içecek dışarıdan da getirilebilir, yok ben getirmek istemiyorum denildiğinde de büfe bir şeyler atıştırmak ve soğuk bir şeyler içmek için yeterli.
Plajda duş, tuvalet ve soyunma kabinleri mevcut. Biraz derme çatma ve bakımsızlar ama iş görüyorlar. Şezlong yerine arka taraftaki ağaç altlarına yayılma, var olan bir iki piknik masasında oturma alternatifi de var.
İncekum'un mis gibi denizine bol bol girdik. Güzel deniz manzarali şezlonglarda uzun uzun dinlendik. Kalabalığın iyice arttığı öğleden sonrası saatlerinde toplandık dönüş yoluna geçtik. Bir başka sefer yolumuz buradan geçtiğinde muhakkak yine geliriz düşünceleri ile güzel koya veda ettik.

İncekum beach Rehberi:

İncekum Marmaris Muğla nasıl gidir?: Gökova'dan 13 km ileride, Marmaris'e 10 km kala Sedir Adası tabelalarından sağa döndükten yaklaşık 10 km kadar sonra İncekum plajının otoparkına ulaşılıyor.
İncekum plajının Açık olduğu saatler: 8:00 - 19:00
İncekum Plajı olanakları: Şezlong, şemsiye, büfe, duş, tuvalet, soyunma odası var
İncekum plajı giriş ücretleri (2014): Otopark ücreti 5TL, Giriş+traktör ulaşımı ücreti 5TL/kişi, şezlong 5TL, duş tuvalet ücretsiz
Yeme içme: büfede tost, köfte ekmek vb, atıştırmalıklar, soğuk meşrubat, bira vb var
İncekum Konaklama: İncekum'da hiçbir yerleşim yok, en yakın konaklama 8 km uzaklıktaki Çamlı köyü civarında

Gezi Tarihi: Ağustos 2014